Doğuma Hazırlık İyi ki almışım diyeceğiniz eşyalar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar benim de ilk bebeğim ve oda almaya çok hevesliyim etrafımdaki herkes park yatak yeter diyip duruyor ama benim hayallerim hiç öyle demiyor tüp bebek bizimkisi ve kimbilir belki başka da olmayacak tek tek dolap şifonyer almanızı tavsiye etmem çükü çok daha pahalıya geliypr

Sana katılıyorum canım. Bana da park yatak al yeter dediler ama benim de ilk bebeğimdi ve onu çok beklemiştim. O yüzden tam teşekküllü bir oda yaptım, yatak odama da park yatak aldım. Buradaki bebek odalarına da çok özeniyordum, harika fikirler aldım buradan :)) Çok şükür bebeğim doğdu ve iyiki kimseyi değil de kendimi dinlemişim ve oda yapmışım çünkü o kadar çok eşyası ve ıvır zıvırı var ki dolap bütün yükümü kaldırdı.

17 aylık bebeğim var ama hala ilk günkü gibi meraklıyım bu konulara

kızım 10 günlükken sağ meme ucum yarıldı ve nerdeyse tamamı açıldı, zaten uç yoktu eme eme çıkarıyordu yavru.. düşününce insan diyor ki nasıl atlattım o günleri.. memeyi sık ağzına sokmaya çalış.... kabus..
iltihaplandı ve irin akmaya başladı, emziremedim. hamişken parama kıyamayıp pompa almamıştım ve doğumdan sonra da akıl falan kalmadı ki alayım... tam hatırlamıyorum açıkçası belki de param yoktu
sağ göğsümü 10 gün boyunca el pompasıyla sağdım verdim ve sağarken açılıyor, acıyor çekme hızını ayarlayamıyorsun!!!! kesinlikle not alın, düşünemezseniz de not hatırlatır
göğüs pedi 4 ay kullandım, tülbent kes koy dediler (sanki altından pedler de alma diyorlar!!) bi kez denedim o açık olan yaraya yapıştı..
kızlar korkutmak gibi olmasın ama serçe parmağınızın etrafının %80'i kadarını düşünün, öyle bi yara....
o göğüs halkalarından alın ya da, işe yarıyordur eminim ve lansinoh krem.. oturduğum yerde bulamadım, netten de alma alışkanlığım yoktu... 10 gr.lık tüpünü almıştım kızım 1 aylıkken benden sonra şu an eltim kullanıyor aynı kremi.....

bebek arabası chicco multiway aldım. ilk sene iyiydi, ön tekerler çok kolay dönmüyo falan ama kızım zaten uyutup koyuyordum naylonunu da kapatınca sıcacık oluyordu...
ama büyüdükçe hatta yazın gezerken beni görmek istemeye başladı, e bu kış naylonu örtemiyoruz.. .arkadaşımın eski tip çift yönlü arabasını kullanıyoruz 3 aydır... graco symbio'ya taktım işe girince alıcammm :84: inşallah yani

emzik vermek zorunda kalmıştım, sağ göğsü sağarken oyalıyordu... hiç birşeyi almadı bakkal emziği emdi mi..... tutuştum
chicco natural relax ı buldum, parmak gibi bi ucu vardı ve kauçuk, keşke 3-4 paket stoklasaydım, üretimden kalktı artık büyüdük gerçi ama olsun emzin kuzum :))))

bebefon... oturma odama yatak odasından iyi ses gelmiyordu, çok uzun zaman keşke alsaydım dedim... anneme geliyorum ev dubleks, alt katta misafir olunca uyumuyor, uyansa merdiven var...
ay benim gibi çok geziyorsanız alın aslında daha çok ihtiyaca göre...

mama sandalyesi... yemeği mutlakahepimiz mutfaktayken masaya oturunca yeriz. sandalyede duruyor sorun yok ama kurtlu bi kız, oturmuyor..
keşke 5-6. ayda alıştırsaydım da şimdi rahat ederdim...

gerek yok gerek yok diyenleri dinlemeyin kızlar, hep içimde kaldı bunlar, belki daha rahat ederdim alsaydım...
çok maliyetli de değil çalışıyordum alabilirdim belki ama işte " ne gerek var, ne gerek var" lar yok mu...
gönlünüze ve bütçenize göre

gögüs pompası benımde aklıma takıldı ihtiyacın olursa alırsın dıyolar ama bilemedim

canım boşver başkalarının ne dediğini
bende tüp bebekle gebe kaldım ve kiracıyım ama oda yapıcam bebeğime tabii ki bütçeme göre olacak
sonuçta hepimizin belli maddi sıkıntıları var ama ben bu heyecanı birdaha yaşayabilirmiyim bilmiyorum hiçbişey içimde kalsın istemiyorum

eğer istiyorsan bebeğine oda yap bence herkesin söylediğini dinlersen çok zor büyütürsün bebeğini

gogus pompası : mutlaka alınmalı bence.
termos : hem mama hem meme verdıgım ıcn sureklı sıcak su bulundurdum onun sayesınde
otrıbebe burun aspiratoru : bebegımın sumucuklerını kolayca aldım
tonımer baby burun spreyı.

KIZLAR BEN BUGÜNKÜ SATIS GÜNÜNE GİTTİM ACAYIP İNDİRİM VAR
BEN ALDIKLARIMI FIYATLARINI YAZAYIM SİZ KIYASLAYIN

hersey mevcut bebek arabası oyuncak oto koltuk tekstil biberon ayakkabı kozmatık canta akla ne gelirse

chicco dönence 40 tl ben almadım alanlarda gördüm

poli salıncak 169 tl chiico outlette 269 tl

chiico telefonlu oyuncak 30 tl telefon deil ama baya buyuk bi oyuncak

3 lü oyun grubu 40 tl

chicco oyun halısı müzikli 40 tl

catlak kremi 5 tl

biberonlar hepsi 5 tl

güneş koruyucu kremler losyonlar tüm kozmatık ürünleri 5 tl

ayakkabılar 35 tl

hersey var aklıma gelmıyo suan adları cok cok cok uygun textıl grubu var
yarın saat sabah 9 ila 12 arasında satısı var sizin yerınızde olsam en gec 7:30 da orda olurum
hem cok anlayıslı personeli var biraz ısrar edersenız iceri bile sokarlar
he bide püf nokta eger gec gittiniz hic bişe kalmadı yetişemedınız yada istediginizi alamadını bekleyın
12 ye kadar herkes cıksın azalsın bebek araballarının ordaki yere gidin ihsan diye bi adam var sorumlu
cok iyi biri ısrar edin biraz zorlayın arkadan oyuncakları cıkarsın ama sabırlı olun orda barikatın önunde bekleyın

adresi: MERMERCİLER SANAYİ SİTESİ TUZLA TUZLAYA GİDİN MERMERCİLER SANAYI SITESINI BULUN BİRAZ SAPA BIYER YANLIS GELDIM DİYE ENDİSELENMEYIN TUZLANIN BIRAZ DAHA İLERİSİNDE ORHANLI TARAFINDA GALİBA CHİCCO DEPO MERMERCİLER SANAYI SITESININ İCİNDE İÇERİ GİRERKEN GÜVENLİGE SORUN GÖSTERİR ZATEN İYİ ALISVERİSLER :)

ben de tamamen katılıyorum ama etraf insanı delirtiyor.evimiz dar ve biz de kiracıyız ama şartları zorlıycam

gögüs pompası benımde aklıma takıldı ihtiyacın olursa alırsın dıyolar ama bilemedim

kesinlikle ihtiyacın olursa alınacwak birsey pompa.eger çalışacaksanız alınrsınız daha once almaya hiç gerek yok.
ilk hafta insan telaşlanıyor sutum yok,gelmıyor.bebeğim doymuyor dıye.inatla emzirin emzirdikçe sut gelecek ve pompayada hiç ihtiyaç olmayacak

otribebe nazal aspiratör
babasling bebek taşıyıcı

chicco black label araba her şeyi içinde

playskool 2li egzersiz arkadaşım

kumaş kitap
iyiki almışım bunları

kızlar aslında her çocuk kendi ihtiyaçlarını kendi belirliyor ancak bazı olmazsa olmazlarda mevcut tabi...

* otri bebe aspiratör kesinlikle ve deniz suyu spreyleri
* chicco araba konusunda chocotripiye katılıyorum bende de bu arabadan var bütün ihtiyaçların bir arada ve süper... özellikle yatak olan kısmı ilk 6 ay çok işe yarıyor.
*bebek odası eğer imkanınız varsa küçüğün herbişeyini kaldırıyor ortadan.
* tiny love dönence şimdilik oğluşumu 5-10 dk oyalıyor.
* süt sağma pompası özellikle bebeişin emmediği zamanlarda memeleri boşaltmak için
* bol bol çıtçıtlı body ve pijama altı.
* uni baby yenidoğan ıslak mendil stok bile yapılabilir.
* evim dubleks olduğu için bebefon
şimdilik aklıma gelenler bunlar hanımlar geldikçe yine eklerim...

iyiki bol bol ıbın almışım
iyiki degişik çeşitlerde(penye.pamuklu.vs) 4 tane bebek battanıyesı almışım
iyiki bol hırka ve yelek çeşidi ördürmüşüm
iyiki ilk 3 ay için sadece 3 takım tulum almışım (fazlası zarar gerek kalmıyo)
iyiki unı baby ıslak mendıl stok yapmışım
iyiki 1 numara bez 1 paket almışım (1.aydan sonra 2 numaraya geçtik çünkü)
iyiki dogumdan sonra misafir için hazır kek pasta falan stok yapmışım(çok bğyğk rahatlık)
iyiki bebek küveti ve filesini almışım 6 aylık olucak hala kullanıyorum fileyi büyük rahatlık
aklıma geldikçe yazarım şimdilik bunlar geldi

gögüs pedi pompa bunlarıda boşuna almış oldum benn(

kızlar birde ben dr browns biberondan memnun kalmadım ama nubynin anne göğsü boyutunda biberonu var silikon süper çünkü anne göğsü gibi sıcak oluyor ve uzayıp sünebiliyor dolayısıyla ilk bir ay bebişim amam yemesine rağmen hala beni emiyor çok şükür.

emzik her türlü emziği denedim işe yaramadı sonunda geçen hafta nubynin anne göğsü gibi doğal form emziğini buldum bingo oğluşum uyurken emmeye başladı çok büyük rahatlıkmış.

herkesin dediği gibi penye battaniye en az 4 tane, emrenin totalde 10 civarında battaniyesi var ama hepsi işe yarıyor.

2 tane banyo havlusu (ben her banyodan sonra yıkıyorum). birde küvet ve sevi bebe banyo köpüğü.. aynı file gibi ama içinde köpükler var onlar suyu emdiği için soğumuyor ve bebiş üşümüyor filede su altta kaldığı için bebişler üşüyebilir.

ağız silme mendilleri bi dolu...

bende göğüs pedi ve kalkanı aldım hemde bir dolu ama bende mastit yaptılar dr çok kızdı evdeki tülbentleri kes yıka ütüle koy göğsüne dedi... ancak öyle kurtuldum mastitden.

arçelik bebeğim biberon ısıtıcısı ve sterilizatör 50 tl civarında fiyatı çok uygun ve çok işe yarıyor...

ateşölçer weevell in hem alından hem kulaktan ölçeninden aldım ama ucu kalın olduğu için kulak zarını net olarak görmüyor ve ölçüm doğru olmuyor en iisi civalı olanlar ve en ucuzu onlar.. bi dolu para vermeye gerek yok. zaten bebişlerin ateşi makattan ölçümde en doğru sonucu veriyor aklınnızda olsun kızlar.

Son düzenleme:
ıyı kı bebek odası yapmısım yoksa o kadar esyayı nereye koyarmışım
dönence almışım
tavsıyem elektrıklı pompa alın ılk aylarda sut cok oluyor sagıp buzluga atın azalınca verırsınız
bebek arabası ıyıkı almısım oto koltugu almayın kucukken zaten oturamıyorlar
anakucagım da var ama ıyı kı salıncak da almısım
alt açma minderi
uyku tulumu
bıberon nuk emzık
kuvet file
buhar makınası
bol ıslak mendıl kalıtelısınden cunku ucuzları ıdrar yolu enfeksıyonu yapıyor
ateş ölçer
bol önlük
bol eldiven suratlarını çiziyorlar
çok kusuyorlar ınun için ağız mendili ve yatak örtüsü değiştirmek için sürekli
aklıma gelenler

birsürü şey aldım oğluma ama en çok iyiki almışım dediğim şey mama sandalyesi oturmaya başladıgında hemen mama sandaşyesine alıştırdım 1,5 yaşına kadar oturdu sonra oturtsam yine otururdu ama sandalyeye alışsın istedim

banyo yaparken banyoya soktum yemek yaparken mutfağa balkon yıkarken balkona yazın bahçeye çıkarttım üretenden allah razı olsun diyorum

başka aldıklarıma gelince
soğuk buhar makinesi
ilaçlı buhar makinesi ( zırt pırt buhar için hasteneye gitmek gerekmiyo)
katı meyve presi ( meyve suyunu sıkıp içine turp havuçta karıştırınca anlamıyo janjanlı bir kadehe koyup birde kamışla ilgi çekici hale getirince bayıla baıla içiyo )

ev tipi yatak olan salıncak
kulaktan ateş ölçer ( her eve lazımm )

yatak tipi anakucağı ( aynı ayağında sallar gibi sağa sola sallanıyo ayakta sallanmak isteyen bebeklere gerçekten çok lazım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…