İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ah ya süpürgeliklerimi mi yemedi pimapen kenarındaki lastikleri hele bir kez öpeyim burnundan dedim kirpiğimi yemişti

yaaa kızlar aradım sordum dayanamadım nasıl diye diğer tavşanlarla birlikte gayet iyi dediler bizim sıpa kaynaşmış hemen herhalde hahah dünyalar benim oldu ya yarın da gidip görürüm kriz mriz bir şey olmamış anormal bir durum

galiba işe yaradı doğal ortamına geri döndermek içim rahatladı gerçekten ..

ah ya süpürgeliklerimi mi yemedi pimapen kenarındaki lastikleri hele bir kez öpeyim burnundan dedim kirpiğimi yemişti
hahaha valla hayvanlar bir alem...

bizimkide sarimsak yemis bahceden..gelip yuzume gegirmisti hahha masum yaaa...gunahsiz..ama evde senin dedigin gibi ne varsa kemirdi...koltuklardan tut artik neyi saysam bilemedim...

ayrica cok sevindim iyi olmasina..seninde icin rahat etmistir..belki bu tarz nobet filanda gecirmez kendi ortaminda.

evet bahçesi olan ilgilenebilecek bir kişiye vermelisin benim arkadaşım evin içinde kafeste tavşan beslemeye kalktı ve hayvancağız 1 ay anca yaşadı hala sinirleniyorum hatırladıkça... evin içinde zor yani doğaları gereği...

Canım inan çok sevindim Daha çok mutlu olacak ve sağlıklı olarak arkadaşlarıyla güzel günler geçirecek

Canım inan çok sevindim Daha çok mutlu olacak ve sağlıklı olarak arkadaşlarıyla güzel günler geçirecek

ay tavşan mı geğirdi kıyamam benimki de pırt yapmıştı bir kere çok komikti

ATTRAENTE

evet söylemiştiniz ama ben eziyet olabileceğini düşünmemiştim o zamanlar haklıymışsınız sürekli kazmaya çalıştı bir yerleri falan ayrıca basket sahasına koydum nasıl mutlu oldu evde kriz geçiren hayvan orada zıp zıpladı tazı gibi koşturdu yazık etmişim meğer hayvana inşallah canım yurtdışından dönüşte yumak bir kedim olur özellikle sahipsiz ya da yaralı oluyor yuvalamak istiyorlar ya öyle bir kedi isterim içimdeki hayvan sevgisine engel olamıyorum

kafeste çok daha kötü ben salıyordum ama yine yetmiyor ki üstelik taş parke yerler çimen toprak değil

yarın göreyim hele mutlu olduğunu tamamen rahatlayacağım ben o zaman bir göreyim arkadaşlarıyla koşturduğunu mutlu olduğunu o zaman dünyalar benim olacak çok özlesem de sevineceğim onun için yarın yine yazarım çok sağol

canım yorumları okumadım kendi yaşadığım bir şeyi anlatıcam.

benim de tavşanım vardı birkaç yıl evde baktık büyüdü. ama büyüdüğü için eş istiyordu yalnız bunalıyordu hatta sakinleştirici içiriyorduk veteriner vermişti.

öyle olunca ailem de aynen seninkilerin dediklerini dediler bir bahçeye verdik orada başka tavşanlar vardı. sonuç ne oldu? ilk ziyarete gittik çok halsizdi insanlara alışmış tabi diğer tavşanlar insanlardan kaçarken o herkese kendini sevdiriyordu. sonra bir daha gittik ziyaretine birkaç ay sonra. ve gittiğimizde ölmüştü. nasıl üzüldüğümü anlatamam.

hastalanmış diğer tavşanlardan bulaşmış dediler. demem o ki bahçe evden iyidir diye bir şey yok. kendi doğasında da yaşasa bir yırtıcı hayvan saldırabilir. ondan eziyet mi ettim diye düşünme.

Aksine cok iyi yapmissiniz hem dogal ortamda acik havada zip zip ziplicak hem de yeni tavsan arkadaslari olcak :)

Sevdiklerinizin iyiliği için bazen onlardan bile vaz geçiyorsunuz bu durum buna benziyo .

İçiniz ferah olsun bence , siz onun iyiliği için yapmışsınız.

[QUOTE="Limonlu_Cheescake, post: 36507049, member: 4hikaye.]canım yorumlolmuş basin sagilsunumadım kendi yaşadığım bir şeyi anlatıcam.

benim de tavşanım vardı birkaç yıl evde baktık büyüdü. ama büyüdüğü için eş istiyordu yalnız bunalıyordu hatta sakinleştirici içiriyorduk veteriner vermişti.

öyle olunca ailem de aynen seninkilerin dediklerini dediler bir bahçeye verdik orada başka tavşanlar vardı. sonuç ne oldu? ilk ziyarete gittiyokok halsizdi insanlara alışmış tabi diğer tavşanlar insanlardan kaçarken o herkese kendini sevdiriyordu. sonra bir daha gittik ziyaretine birkaç ay sonra. ve gittiğimizde ölmüştü. nasıl üzüldüğümü anlatamam.

hastalanmış diğer tavşanlardan bulaşmış dediler. demem o ki bahçe evden iyidir diye bir şey yok. kendi doğasında da yaşasa bir yırtıcı hayvan saldırabilir. ondan eziyet mi ettim diye düşünme.[/QUOTE]
Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.

nasıl atlattınız peki belki yeni olduğu için bilmiyorum ama her an aklımda babam bile benim de aklıma geliyor kötü oluyorum dedi o da çok üzülüyor

başın sağ olsun canım

babam yarın gitme diyor bekle biraz hep beraber gideriz ben götürürüm seni diyor hayvanı rahat bırak şimdi ne güzel mutludur işte arkadaşlarıyla bırak bi alışsın benim de hep aklıma geliyor beraber oyunlar oynuyorduk besliyoduk ben de çok kötü oluyorum üzülüyorum ama onun iyiliği için dedi ama gözümle görmedim ki nasıl rahat etsin içim ya doğru mu söylüyor sizce

bende tavşanlarımı rahat edeceği açık bir alana bıraktım ama onlar bana o kadar alışmışlardı ayrılmak istemiyorlardı hatta bahçeye çıkardığımda kaçmak yerine peşimden gelip bacaklarıma yapışıyorlardı büyüyünce 4 taneye evde bakmak zor geldi bıraktım ara ara gidip görüyorum beni tanıyorlar saklandıkları yerden çıkıp yanıma geliyorlar onları mutlu görünce bende mutlu oluyorum.
bıraktığın yer güvenliyse bence en doğrusunu yapmışsın hayvanları kafeslere kapatmanın doğru olmadığını düşünüyorum zaten hayvanat bahçelerinin bile hayvanlara eziyet edilmek için yapılmış kafesler olduğuna inanıyorum onların yeri doğal hayat ve olması gereken yerde olmalılar

ilk bıraktığınızda nasıl atlattınız? ben üzülüyorum. inşallah kendini terk edilmiş hissetmiyordur. elimden başka bir şey gelmedi belki doğada iyi olur diye düşünerek o bahçeye verdik artık. ben gidip yarın görmek istiyorum ama babam bekle biraz kendini uzak tut diyor onun da her an aklındaymış üzülüyomuş fena oluyomuş ama beklemem gerektiğini söylüyor ne dersiniz

bence biraz beklemelisin çünkü gerçekten çok zor bir durum ben ilk haftalar her gece sanki odada onun tıkırtılarını duyuyormuşum gibi hissettim bazı geceler evde olmadığı unutup acıkmıştır diye mutfaktan salatalık alıp ona vermek için uyandım olmadığını fark edince çok üzülüyordum kendine biraz zaman tanımalısın daha sonra sık sık gidip görürsün canım

Haklisiniz biliyorum ama son durumu cok saglikli olmadigi icin sorumluluk hissediyorum hos ne yapabilicem gerci adam da iyi oldugunu soyledi digerleriyle birlikte ama insan alismis benim o kendini attigi siradaki cigliklari kendini atisi hic aklimdan gitmiyor kriz sirasinda yem kabini devirip masanin altina dokmus yemlerini buldum agladim agladim ben de duyuyorum sesini nolur o iyi olsun yasasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…