Onuda yaptik zaten…disiydi bizimki yanina bi erkek aldik..sonra yavrulari oldu onlarin cok guzel aile oldular..tavsanin bile ihtiyaclari oluyordu cunku mecbur kaldik almaya…ama cok fazla olunca cocuklu olan ailelere verdik…iki tane veya fazla olunca her yeri kaziyorlar..evi tarumar ediyorlar..cok tatlilar.
evde tavsan beslenir ama gercekten bahce olmazsa cok kotu...eger bahcesiz bir evdeyseniz kediler daha uygun mesela...ya da kopekler...
bana kalirsa iyi yapmissiniz...tavsan icerde orayi burayi disler zaten...hayvanin dogasinda evde durmak yok. bahcede kosmak topragi kazmak cok hoslarina gidiyor...bizimde tavsanimiz vardi ordan biliyorum.
Genetik ya da sonradan olabiliyormus, ona gore de tedavi sureci var, aslinda tedavi oldu bitti bir hastalik degilmis, yani sadece durumu minimize ediyorlar.... Benim aklima takilan orda eger musteri ceksin diye varsa hayvan, hasta bir hayvandan rahatsiz olmazlar di mi?
En iyisi burda sormak yerine veterinerle konus just, illa yakininda bir yer olmasina gerek yok, isinde iyi olan birine mail at ya da ara sor, konus, biz yanlis yonlendirmeyelim... Ama dedigim gibi bir sure gozlemle kesin, umarim atak matak hicbir seyi kalmaz...
Epilepsi olduğundan emin değiliz canım, hemen üzülme o yüzden ama genel konuşmak gerekirse atakların sayısı arttıkça vücut daha çok yıpranıyor tabi :/ Mutlu , huzurlu ve kendini iyi hissettiği bir ortamda bu ataklar neredeyse söz konusu bile olmuyor
Oyy ufaklık hollanda lop cinsi mi) Tatlılığını tahmin edebiliyoruum Yarın dokunma fırsatı bulursan benim için de öpüver o tatlı kulaklarını
hahaha valla hayvanlar bir alem...ah ya süpürgeliklerimi mi yemedi pimapen kenarındaki lastikleri hele bir kez öpeyim burnundan dedim kirpiğimi yemişti
yaaa kızlar aradım sordum dayanamadım nasıl diye diğer tavşanlarla birlikte gayet iyi dediler bizim sıpa kaynaşmış hemen herhalde hahahdünyalar benim oldu ya yarın da gidip görürüm kriz mriz bir şey olmamış anormal bir durum
galiba işe yaradı doğal ortamına geri döndermek içim rahatladı gerçekten ..[/QUOTE
En güzelini yapmışsın
Keşke tüm hayvanlar doğaya dönebilse
Ama bir daha tavşan deneme olur mu=)) Konu açmıştın, alma tavşan demiştik =)) İnşallah ileride seninle hayatı paylaşabilecek güzel bir can yoldaşın olur, yumuk yumuk bir kedi mesela =)) Çok sevgi dolusun belli yazdıklarından, umarım hayatına o büyülü yaratıklardan biri giriverir
yaaa kızlar aradım sordum dayanamadım nasıl diye diğer tavşanlarla birlikte gayet iyi dediler bizim sıpa kaynaşmış hemen herhalde hahahdünyalar benim oldu ya yarın da gidip görürüm kriz mriz bir şey olmamış anormal bir durum
galiba işe yaradı doğal ortamına geri döndermek içim rahatladı gerçekten ..
galiba işe yaradı doğal ortamına geri döndermek içim rahatladı gerçekten ..
hahaha valla hayvanlar bir alem...
bizimkide sarimsak yemis bahceden..gelip yuzume gegirmistihahha masum yaaa...gunahsiz..ama evde senin dedigin gibi ne varsa kemirdi...koltuklardan tut artik neyi saysam bilemedim...
ayrica cok sevindim iyi olmasina..seninde icin rahat etmistir..belki bu tarz nobet filanda gecirmez kendi ortaminda.
evet bahçesi olan ilgilenebilecek bir kişiye vermelisin benim arkadaşım evin içinde kafeste tavşan beslemeye kalktı ve hayvancağız 1 ay anca yaşadı hala sinirleniyorum hatırladıkça... evin içinde zor yani doğaları gereği...
Canım inan çok sevindimDaha çok mutlu olacak ve sağlıklı olarak arkadaşlarıyla güzel günler geçirecek
Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor
Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok
ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi
hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu
doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye
kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur
Aksine cok iyi yapmissiniz hem dogal ortamda acik havada zip zip ziplicak hem de yeni tavsan arkadaslari olcak :)Kızlar bi okuyeni llütfen çok canım acıyor
Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok
ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi
hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu
doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye
kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur
Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.
canım yorumları okumadım kendi yaşadığım bir şeyi anlatıcam.
benim de tavşanım vardı birkaç yıl evde baktık büyüdü. ama büyüdüğü için eş istiyordu yalnız bunalıyordu hatta sakinleştirici içiriyorduk veteriner vermişti.
öyle olunca ailem de aynen seninkilerin dediklerini dediler bir bahçeye verdik orada başka tavşanlar vardı. sonuç ne oldu? ilk ziyarete gittik çok halsizdi insanlara alışmış tabi diğer tavşanlar insanlardan kaçarken o herkese kendini sevdiriyordu. sonra bir daha gittik ziyaretine birkaç ay sonra. ve gittiğimizde ölmüştü. nasıl üzüldüğümü anlatamam.
hastalanmış diğer tavşanlardan bulaşmış dediler. demem o ki bahçe evden iyidir diye bir şey yok. kendi doğasında da yaşasa bir yırtıcı hayvan saldırabilir. ondan eziyet mi ettim diye düşünme.
bende tavşanlarımı rahat edeceği açık bir alana bıraktım ama onlar bana o kadar alışmışlardı ayrılmak istemiyorlardı hatta bahçeye çıkardığımda kaçmak yerine peşimden gelip bacaklarıma yapışıyorlardı büyüyünce 4 taneye evde bakmak zor geldi bıraktım ara ara gidip görüyorum beni tanıyorlar saklandıkları yerden çıkıp yanıma geliyorlar onları mutlu görünce bende mutlu oluyorum.
bıraktığın yer güvenliyse bence en doğrusunu yapmışsın hayvanları kafeslere kapatmanın doğru olmadığını düşünüyorum zaten hayvanat bahçelerinin bile hayvanlara eziyet edilmek için yapılmış kafesler olduğuna inanıyorum onların yeri doğal hayat ve olması gereken yerde olmalılar
bence biraz beklemelisin çünkü gerçekten çok zor bir durum ben ilk haftalar her gece sanki odada onun tıkırtılarını duyuyormuşum gibi hissettim bazı geceler evde olmadığı unutup acıkmıştır diye mutfaktan salatalık alıp ona vermek için uyandım olmadığını fark edince çok üzülüyordum kendine biraz zaman tanımalısın daha sonra sık sık gidip görürsün canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?