İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.[/QUOTE]

neden yorumuma böyle bir tepki verdiniz anlayamadım.

evde eziyet mi ettim dediği için bunu yazdım. evde de baksa bahçede de bakılsa kendi doğasında da yaşasa tavşanlar çok uzun ömürlü hayvanlar değiller maalesef bunu demek istedim.

o zaman bize evde baktık diye kötü yorum yapanlar oluyordu ona da öyle diyorlarsa üzülmesin diye yazdım.

tamamen farklı bir bakış açısı benimki. evde eziyet mi yaptım benim yüzümden mi hastalandı demesin diye yazdım. yani bahçede de olsa hastalanabilir evde de. umarım anlatabildim.

konu sahibini en iyi anlayanlardan biriyimdir eminim hem tavşanımı bahçeye vermek zorunda kaldığımda hem de öldüğünde gerçekten çok üzüldüm. bu kadar ters tepkiye ne gerek vardı.

Bence ordan almayın,tavşan kediden çooook farklı ve ev hayvanı değil.Kediler sıcağa,rahata,sevilmeye düşkün;onlar daha özgür doğada yaşamaları gerekir.Bizler bile dört duvar arasnıda bunalıyoruz,tavşan hiç dayanamaz.Psikolojisi bozulmuş.Bence şu an çok mutludur.Hatta torunlarınız bile olur yakın zamanda

nasıl atlattınız peki belki yeni olduğu için bilmiyorum ama her an aklımda babam bile benim de aklıma geliyor kötü oluyorum dedi o da çok üzülüyor

başın sağ olsun canım

sağol canım bu arada bir arkadaş yazdığıma tepki göstermiş de benim burada amacım evde eziyet ettim diye üzülme diyeydi. hastalığının senden kaynaklı olduğunu sanmam. senin tavşanın küçük sanıyorum çabuk alışır bizimki nerdeyse 2 yaşındaydı ondan dolayı evde de büyüdüğü için alışamadı bağışıklığı daha düşüktü belki. diğer tavşanlar sağlıklıydı çünkü.

evde bakamıyorsan ki evde tavşan bakmak kolay değil, o daha küçükken eve alışmadan vermek en doğrusu zaten. şimdiki aklım olsa eve tavşan zaten almazdım. tavşanlar çok fazla evcil hayvanlar değiller ama eve aldım diye eziyet ettim diye düşünmüyorum çünkü ben almasam başkası alıcaktı ki biz çok güzel baktık, büyüttük. öyle kafeste falan da bakmadık ama eş istedi belli bir yaştan sonra tabi sorun o oldu.

seninki küçük olduğundan eminim çabucak alışacaktır.

nasıl atlattınız peki belki yeni oldugu için bilmiyorum ama her an aklımda babam bile benim de aklıma geliyor kötü oluyorum dedi o da çok uzuluyo

başın sağ olsun canım
Cok zor atlattim canim allah senin minige saglikli uzun omurler versin. Biz cok zor bi hastalik donemi gecirdik hastaneye yatirdilar her gun gidip gordum optum kokladim eriyisini gordum sonra kaybettim

evde eziyet mi ettim dediği için bunu yazdım. evde de baksa bahçede de bakılsa kendi doğasında da yaşasa tavşanlar çok uzun ömürlü hayvanlar değiller maalesef bunu demek istedim.

o zaman bize evde baktık diye kötü yorum yapanlar oluyordu ona da öyle diyorlarsa üzülmesin diye yazdım.

tamamen farklı bir bakış açısı benimki. evde eziyet mi yaptım benim yüzümden mi hastalandı demesin diye yazdım. yani bahçede de olsa hastalanabilir evde de. umarım anlatabildim.

konu sahibini en iyi anlayanlardan biriyimdir eminim hem tavşanımı bahçeye vermek zorunda kaldığımda hem de öldüğünde gerçekten çok üzüldüm. bu kadar ters tepkiye ne gerek vardı.[/QUOTE]
Kusura bakma canim benim ben tamamen yanlis anlamisim uzmek istemezdim hic. Ben de kopegimi kaybettim seni cok iyi anlarim.

konu sahibini en iyi anlayanlardan biriyimdir eminim hem tavşanımı bahçeye vermek zorunda kaldığımda hem de öldüğünde gerçekten çok üzüldüm. bu kadar ters tepkiye ne gerek vardı.[/QUOTE]
Icime dert oldu yaa

Kendini suçlama artık sonuçta sen onu oraya ondan kurtulmak için vermedin daha iyi olsundiye verdin ve aarada kocaman fark var...sadece zor olacak veozleyeceksin....sucluluk duygusunu birak artik...benim dayimin tavsanlari vardi eve aldilar baktilar olmadi sonra bahcedeydiler devamli 2 taneydi sonra cogalmisti yaramazlar:) cok tatli oluyorlar ama mutlu olmadiktan sonra yaninda olmasinin ne kadar onemi kalirdi...

bizimde evimizde akvaryum var.eşim balık delisi.kocaman bi akvaryumu var sürekli bakım yapar.akvaryumculardan balık alıp eve getirdiğinde sevaba giriyorum böyle temiz baktığım için diyor,akvaryumcularda pis sularda yaşıyorlar diye..evde yaşayabilen hayvanlar dışındaki bi hayvan alıp ev ortamına alıştırmaya çalışmak hata bence.yeğenime civciv almıştık 1 günde öldü.annesinden ayrı yaşayamıyorlar.çocukken bende bu hatayı yaptım.köpek istemiştim babam sürpriz yapıp almıştı.annem istemiyordu.öyle küçüktüki aldığımızda avuç içi kadardı.büyüdükçe evdeki bakımı zor oldu annem zaten istemiyordu karşı dairede dedem vardı bana verin dedi verdik.dedeme arkadaş oldu ben hergün gezdirdim.ama çiftleşmek istiyordu hayvancağız.köpek görünce deliriyordu.veteriner kısırlaştırdı o zamanlar bilmiyordum kısırlaştırmanın iyi bişey olmadığını.çok yaşlandı ve yaşlandığı için öldü.ama öldüğünde memelerinden süt gelmişti emziremediği için patlamış demişti veteriner.o günden beri evde hayvan beslememeye yeminliğim.eşim balık sevince balığa razı geldim ama onlarda böyle dert yok şükür

Icime dert oldu yaa[/QUOTE]

içine dert olmasın gerçekten sen de haklısın çok açıklayıcı yazmamışım ama ben de evde tavşan beslediğim için daha çok evde eziyet kısmına takıldım o anlamda teselli ediyim dedim ama belki konu sahibi de senin gibi anlamış olabilir diye ona açıklama ihtiyacı da hissettim.

konu sahibinin tavşanı küçük olduğu için bahçeye alışır zaten kolayca evde de elinden geldiğince iyi bakmıştır eminim.

İyi yapmışsın bence de onun doğal ortamında olması gerekiyor. Benimde 5 yıldır beslediğim bir tavşanım vardı.Küçük bir bahçemiz var orda besliyordum, ama çok büyüdü zamanı gelince ölecek ve ben benim yanımda ölmesine dayanamazdım. Geçen hafta tavşan besleyen birine verdim büyük bir bahçede bakıyorlar istediğimde gidip seviyorum, hem güzel bakılıyor hemde orada çiftleşip anne olabilecek.. Sende doğru olanı yapmışsın, onlar doğal ortamında çok mutlular :)

ah inşallah torunlarımı sevmeye giderim =)

Canım senin tavşanın evcil beslenenlerden değilmiydi ya ben olsam veremezdim heralde

ben de öyle dedim son ana kadar da bırakmadım sımsıkı sarılmıştım
ama babam çok kızdı bibi burda kafasını vura vura ölürse sorumlusu sensin bencilliğin dedi sonra gel bi deneyelim dedi kapalı basket sahasına koyduk pıtır pıtır koşmaya başladı kazıp kaçmaya çalıştı
eve döndük yine yemiyor içmiyor elimi itiyor ısırıyor hayvan küstü sanki bana o acı çığlıklarını hatırlayınca dayanamıyorum

ya o kadar suçlu hissediyorum ki bibi belki bunun suçlusu benim belki hayvanı strese soktum eve kapatarak

Cok zor atlattim canim allah senin minige saglikli uzun omurler versin. Biz cok zor bi hastalik donemi gecirdik hastaneye yatirdilar her gun gidip gordum optum kokladim eriyisini gordum sonra kaybettim

ne kadar sürdü atlatman sabrınıza hayran kaldım ben ilk kez böyle hastalanan bir hayvanla karşılaşıyorum yanımda tutsam yüksek ihtimal aynı şey olacaktı biz de vet vet sürünecektik belki diyorum bu şekilde daha mutlu ve huzurlu bi hayatı olur

Icime dert oldu yaa

içine dert olmasın gerçekten sen de haklısın çok açıklayıcı yazmamışım ama ben de evde tavşan beslediğim için daha çok evde eziyet kısmına takıldım o anlamda teselli ediyim dedim ama belki konu sahibi de senin gibi anlamış olabilir diye ona açıklama ihtiyacı da hissettim.

konu sahibinin tavşanı küçük olduğu için bahçeye alışır zaten kolayca evde de elinden geldiğince iyi bakmıştır eminim.[/QUOTE]

ne yalan söyleyeyim ben de yorumunuza üzülmüştüm acaba bunu neden anlattı diye düşünüp endişelenmiştim tavşanım için ama açıklamadan sonra anladım..

yanlış anlamayın mesela nasıl suçlu hissetmiyorsunuz
ben kendini tterk edilmiş hissetmiş midir diye endişeleniyorum içim acıyor
belki şu an umrunda bile değilimdir tabi bilemiyorum
öğrendiğime göre problem çıkmamış diğer tavşanlarla kaynaşıyomuş ama insanın aklında kalıyor..

ne yalan söyleyeyim ben de yorumunuza üzülmüştüm acaba bunu neden anlattı diye düşünüp endişelenmiştim tavşanım için ama açıklamadan sonra anladım..

yanlış anlamayın mesela nasıl suçlu hissetmiyorsunuz
ben kendini tterk edilmiş hissetmiş midir diye endişeleniyorum içim acıyor
belki şu an umrunda bile değilimdir tabi bilemiyorum
öğrendiğime göre problem çıkmamış diğer tavşanlarla kaynaşıyomuş ama insanın aklında kalıyor..[/QUOTE]

Tabikide çok üzüldüm 2 gün ağladım ama asıl biz onları doğal ortamından uzak tutarak haksızlık etmiyor muyuz? Aklımda kalıyor tabi birde 5 sene yani çok seviyordum ama yanımda ölseydi kahrolurdum başka sebeplerde vardı birazda mecbur kaldım. Ama gidip onu gördüm o hala benim , yanımda olmaması benim onu sevmediğimi yada onun beni sevmediğini göstermez ki..

Tabikide çok üzüldüm 2 gün ağladım ama asıl biz onları doğal ortamından uzak tutarak haksızlık etmiyor muyuz? Aklımda kalıyor tabi birde 5 sene yani çok seviyordum ama yanımda ölseydi kahrolurdum başka sebeplerde vardı birazda mecbur kaldım. Ama gidip onu gördüm o hala benim , yanımda olmaması benim onu sevmediğimi yada onun beni sevmediğini göstermez ki..[/QUOTE]

peki ilk bırakışınızdan kaç gün sonra gittiniz tekrar? bana kalsa bugün gidelim diyorum ama babam olmaz bekle biraz daha diyor gideceğimiz yer de şehir dışında açıkçası arabasız nasıl giderim bilmiyorum babamın götürmesi lazım

bir daha asla eve normal evcil hayvan almıcam. ancak yardıma muhtaç sokakta yaşayamayacak bir hayvan olursa olur. ne bileyim kör bir kedi olur yaralı bir köpek olur. bir daha bunun vebalini vicdan azabını yaşayamam

Canım benim üzme kendini en doğrusunu yapmışsın. Tavşan evcil hayvan değildir zaten, kümes hayvanıdır. Yani kümesten kastım tavuk, ördek gibi bahçede yetiştirilir. Evde duramaz, her yere işer, kemirir. En doğrusu doğal, geniş bir yere bırakmak.

Ben de aynısını yapmıştım. Bir arkadaşım ben hayvanları seviyorum diye birinin verdiği tavşanı getirmişti bana. Bizim de bahçemiz yok, hayvan durmuyor yerde, kemirmediği şey kalmamıştı. Çantamı bile kemirmişti. Erkek olduğu için sürekli işiyor, koku bıraksın diye. Bizim de oralarda kır lokantaları çok, tavşan tavuk kedi köpek bir sürü hayvan var. Zaten yemyeşil alan, hiç bir şey bulamasa bile otları kemirir. Dayanamadım bıraktım ben de oraya. Yazık hayvan hoplaya zıplaya kaçtı, kayboldu. Meğer ihtiyacı olan oymuş.

Üzülme yani. Yapılması gerekeni yapmışsın.

.

o yorumum çok açıklayıcı olmamış sonradan farkettim. böyle korkunç bir hikaye gibi olmuş. ama ben de evde tavşan beslediğimden ve bahçeye verip vermeme konusu üzerine çok düşünüp araştırdığımdan eve alışan tavşanı bahçeye vermek de çok doğru olmuyor. ama senin tavşanın hem çiftlikte doğmuş hem de daha çok kısa süredir evde. dolayısıyla bahçeye alışmakta sorun yaşamaz.

ama ben zamanında tavşan sahiplerinin olduğu forumlarda çok sormuştum versem mi vermesem mi diye? oradakiler vermemi tavsiye etmemişti. benimki bir buçuk yıldır evdeydi çünkü. ama eve eş alma ihtimalim olmadığı için vermek durumunda kaldım. benimki zaten biz aldığımızda kafesteydi. biz ona özgür bir ortam sağladık çok da akıllıydı. ama eş isteme ve yalnızlık psikolojisi kötü oldu.

senin tavşanın şuan daha küçük eve alışmamıştır henüz ki sen diyorsun dışarıdan eve gelmek istemiyor o açıdan en doğrusu yapmışsın kesinlikle vermekte. aslında sadece tavşan değil kedi olsun köpek olsun doğru imkanlar sağlanmadığı sürece alınmamalı. benim anlattığım bu olay olalı 6 yıl oldu. o zamandan beri hayvan almadım bahçeli evim olmadığı sürece de almayı düşünmüyorum.

peki iyi midir krizleri geçmiş midir acaba
dün akşam aradığımda adam iyi bir sıkıntı olmadı dedi diğerleriyle kaynaşıyormuş
benimki de erkekti bu arada en son bana küsmüştü ısırıyodu falan
tabi üzgünüm çok özlüyorum pamuk tüylerini kulaklarını minik burnunu öpmeyi onun
tek tesellim iyi olması
eşimin de varmış eskiden tavşanı onunki de benimki gibi yemeyi içmeyi kesmiş vermek zorunda kalmış

benim de ağzım yandı.
ben bundan sonra yardıma muhtaç olmadığı sürece eve hayvan almayı düşünmüyorum.
yani dışarıda yaşamayacak bir hayvan olmazsa almam.
gider dışarıda beslerim doğasında yaşasın.
çok vicdan azabı duydum çünkü.
acaba krizleri geçmiş midir en çok ondan endişeliyim...
adam iyi bir şeyi yok diğerleriyle zıpırdıyor dedi ama

Oo debeleniyordur şimdi o ortalıkta. Dişicanların peşinde koşuyordur.

Tavşanlar, kedi köpek gibi değiller. Muhabbet kuşları da bazen kızar, kıskançlık yapar, ısırırlar, onlar gibiler. Belki de hayvan eş istiyordu kendine. Ondan kızmış olabilir. Benim de küçükken tavşanlarım oldu, çocuk aklımla anneme aldırıp, doğal, tavşanların bol bulunduğu yerlere salıyorduk. Tekrar ziyarete gittiğimizde eskiden de iyi bir durumda bulurduk hep. Tavşanlar otlanırlar, debelenirler, toprağı kazıp tüneller yaparlar yani onların istediği şey doğal yaşam alanlarıdır. Kedi köpek gibi değil onlar, daha yabaniler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…