Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.[/QUOTE][QUOTE="Limonlu_Cheescake, post: 36507049, member: 4hikaye.]canım yorumlolmuş basin sagilsunumadım kendi yaşadığım bir şeyi anlatıcam.
benim de tavşanım vardı birkaç yıl evde baktık büyüdü. ama büyüdüğü için eş istiyordu yalnız bunalıyordu hatta sakinleştirici içiriyorduk veteriner vermişti.
öyle olunca ailem de aynen seninkilerin dediklerini dediler bir bahçeye verdik orada başka tavşanlar vardı. sonuç ne oldu? ilk ziyarete gittiyokok halsizdi insanlara alışmış tabi diğer tavşanlar insanlardan kaçarken o herkese kendini sevdiriyordu. sonra bir daha gittik ziyaretine birkaç ay sonra. ve gittiğimizde ölmüştü. nasıl üzüldüğümü anlatamam.
hastalanmış diğer tavşanlardan bulaşmış dediler. demem o ki bahçe evden iyidir diye bir şey yok. kendi doğasında da yaşasa bir yırtıcı hayvan saldırabilir. ondan eziyet mi ettim diye düşünme.
nasıl atlattınız peki belki yeni olduğu için bilmiyorum ama her an aklımda babam bile benim de aklıma geliyor kötü oluyorum dedi o da çok üzülüyor
başın sağ olsun canım
Cok zor atlattim canim allah senin minige saglikli uzun omurler versin. Biz cok zor bi hastalik donemi gecirdik hastaneye yatirdilar her gun gidip gordum optum kokladim eriyisini gordum sonra kaybettimnasıl atlattınız peki belki yeni oldugu için bilmiyorum ama her an aklımda babam bile benim de aklıma geliyor kötü oluyorum dedi o da çok uzuluyo
başın sağ olsun canım
Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.
Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.
Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor
Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yoaalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok
ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi
hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu
doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye
kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur
Icime dert oldu yaa[/QUOTE]neden yorumuma böyle bir tepki verdiniz anlayamadım.
evde eziyet mi ettim dediği için bunu yazdım. evde de baksa bahçede de bakılsa kendi doğasında da yaşasa tavşanlar çok uzun ömürlü hayvanlar değiller maalesef bunu demek istedim.
o zaman bize evde baktık diye kötü yorum yapanlar oluyordu ona da öyle diyorlarsa üzülmesin diye yazdım.
tamamen farklı bir bakış açısı benimki. evde eziyet mi yaptım benim yüzümden mi hastalandı demesin diye yazdım. yani bahçede de olsa hastalanabilir evde de. umarım anlatabildim.
konu sahibini en iyi anlayanlardan biriyimdir eminim hem tavşanımı bahçeye vermek zorunda kaldığımda hem de öldüğünde gerçekten çok üzüldüm. bu kadar ters tepkiye ne gerek vardı.
Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor
Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok
ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi
hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu
doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye
kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur
Bence ordan almayın,tavşan kediden çooook farklı ve ev hayvanı değil.Kediler sıcağa,rahata,sevilmeye düşkün;onlar daha özgür doğada yaşamaları gerekir.Bizler bile dört duvar arasnıda bunalıyoruz,tavşan hiç dayanamaz.Psikolojisi bozulmuş.Bence şu an çok mutludur.Hatta torunlarınız bile olur yakın zamanda
Canım senin tavşanın evcil beslenenlerden değilmiydi yaben olsam veremezdim heralde
Cok zor atlattim canim allah senin minige saglikli uzun omurler versin. Biz cok zor bi hastalik donemi gecirdik hastaneye yatirdilar her gun gidip gordum optum kokladim eriyisini gordum sonra kaybettim
Icime dert oldu yaa
İyi yapmışsın bence de onun doğal ortamında olması gerekiyor. Benimde 5 yıldır beslediğim bir tavşanım vardı.Küçük bir bahçemiz var orda besliyordum, ama çok büyüdü zamanı gelince ölecek ve ben benim yanımda ölmesine dayanamazdım. Geçen hafta tavşan besleyen birine verdim büyük bir bahçede bakıyorlar istediğimde gidip seviyorum, hem güzel bakılıyor hemde orada çiftleşip anne olabilecek.. Sende doğru olanı yapmışsın, onlar doğal ortamında çok mutlular
ah inşallah torunlarımı sevmeye giderim =)
ben de öyle dedim son ana kadar da bırakmadım sımsıkı sarılmıştım
ama babam çok kızdı bibi burda kafasını vura vura ölürse sorumlusu sensin bencilliğin dedi sonra gel bi deneyelim dedi kapalı basket sahasına koyduk pıtır pıtır koşmaya başladı kazıp kaçmaya çalıştı
eve döndük yine yemiyor içmiyor elimi itiyor ısırıyor hayvan küstü sanki bana o acı çığlıklarını hatırlayınca dayanamıyorum
ya o kadar suçlu hissediyorum ki bibi belki bunun suçlusu benim belki hayvanı strese soktum eve kapatarak
ne kadar sürdü atlatmansabrınıza hayran kaldım ben ilk kez böyle hastalanan bir hayvanla karşılaşıyorum yanımda tutsam yüksek ihtimal aynı şey olacaktı biz de vet vet sürünecektik belki diyorum bu şekilde daha mutlu ve huzurlu bi hayatı olur
içine dert olmasın gerçekten sen de haklısın çok açıklayıcı yazmamışım ama ben de evde tavşan beslediğim için daha çok evde eziyet kısmına takıldım o anlamda teselli ediyim dedim ama belki konu sahibi de senin gibi anlamış olabilir diye ona açıklama ihtiyacı da hissettim.
konu sahibinin tavşanı küçük olduğu için bahçeye alışır zaten kolayca evde de elinden geldiğince iyi bakmıştır eminim.
ne yalan söyleyeyim ben de yorumunuza üzülmüştüm acaba bunu neden anlattı diye düşünüp endişelenmiştim tavşanım için ama açıklamadan sonra anladım..
yanlış anlamayın mesela nasıl suçlu hissetmiyorsunuz
ben kendini tterk edilmiş hissetmiş midir diye endişeleniyorum içim acıyor
belki şu an umrunda bile değilimdir tabi bilemiyorum
öğrendiğime göre problem çıkmamış diğer tavşanlarla kaynaşıyomuş ama insanın aklında kalıyor..
ne yalan söyleyeyim ben de yorumunuza üzülmüştüm acaba bunu neden anlattı diye düşünüp endişelenmiştim tavşanım için ama açıklamadan sonra anladım..
.
Canım benim üzme kendini en doğrusunu yapmışsın. Tavşan evcil hayvan değildir zaten, kümes hayvanıdır. Yani kümesten kastım tavuk, ördek gibi bahçede yetiştirilir. Evde duramaz, her yere işer, kemirir. En doğrusu doğal, geniş bir yere bırakmak.
Ben de aynısını yapmıştım. Bir arkadaşım ben hayvanları seviyorum diye birinin verdiği tavşanı getirmişti bana. Bizim de bahçemiz yok, hayvan durmuyor yerde, kemirmediği şey kalmamıştı. Çantamı bile kemirmişti.Erkek olduğu için sürekli işiyor, koku bıraksın diye. Bizim de oralarda kır lokantaları çok, tavşan tavuk kedi köpek bir sürü hayvan var. Zaten yemyeşil alan, hiç bir şey bulamasa bile otları kemirir. Dayanamadım bıraktım ben de oraya. Yazık hayvan hoplaya zıplaya kaçtı, kayboldu. Meğer ihtiyacı olan oymuş.
Üzülme yani. Yapılması gerekeni yapmışsın.
o yorumum çok açıklayıcı olmamış sonradan farkettim. böyle korkunç bir hikaye gibi olmuş. ama ben de evde tavşan beslediğimden ve bahçeye verip vermeme konusu üzerine çok düşünüp araştırdığımdan eve alışan tavşanı bahçeye vermek de çok doğru olmuyor. ama senin tavşanın hem çiftlikte doğmuş hem de daha çok kısa süredir evde. dolayısıyla bahçeye alışmakta sorun yaşamaz.
ama ben zamanında tavşan sahiplerinin olduğu forumlarda çok sormuştum versem mi vermesem mi diye? oradakiler vermemi tavsiye etmemişti. benimki bir buçuk yıldır evdeydi çünkü. ama eve eş alma ihtimalim olmadığı için vermek durumunda kaldım. benimki zaten biz aldığımızda kafesteydi. biz ona özgür bir ortam sağladık çok da akıllıydı. ama eş isteme ve yalnızlık psikolojisi kötü oldu.
senin tavşanın şuan daha küçük eve alışmamıştır henüz ki sen diyorsun dışarıdan eve gelmek istemiyor o açıdan en doğrusu yapmışsın kesinlikle vermekte. aslında sadece tavşan değil kedi olsun köpek olsun doğru imkanlar sağlanmadığı sürece alınmamalı. benim anlattığım bu olay olalı 6 yıl oldu. o zamandan beri hayvan almadım bahçeli evim olmadığı sürece de almayı düşünmüyorum.
peki iyi midir krizleri geçmiş midir acaba
dün akşam aradığımda adam iyi bir sıkıntı olmadı dedi diğerleriyle kaynaşıyormuş
benimki de erkekti bu arada en son bana küsmüştü ısırıyodu falan
tabi üzgünüm çok özlüyorum pamuk tüylerini kulaklarını minik burnunu öpmeyi onun
tek tesellim iyi olması
eşimin de varmış eskiden tavşanı onunki de benimki gibi yemeyi içmeyi kesmiş vermek zorunda kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?