Iyice salıverdim kendimi:(((

[QU OTE="apranxx, post: 44698864, member: 192998"]2 çocuk büyüttüm hiç paspal gezmedim evde....pijamayla evde dolanılır mı? Eşofman giy, tayt tunik giy..
Evde sürekli rimel kaleme de karşıyım....hergün sürerseniz göz alışıyor sürmediğiniz gün ruh gibi görünüyorsunuz ki fecii...
Parfüm de olmaz sürekli...hem anneye hem bebeğe zarar...
Depresyon varsa başka ama normal zamanda saldım vaktim yok diyeni anlamıyorum....bebek küçükse 5-6 kez uyuyor zaten...birinde banyonu yap...uyanıncaya kadar çıkarsın zaten banyodan...emzir altını temizle en az bir saat durur yavrucak..yatır yatağın ortasına...o arada ohooo neler neler yapılır..[/QUOTE]
Ben ilk 1.5 yıl hiç parfüm kullanmadım oğluma dokunuyor diye

Ay nedir bu her zaman angelina jolie gibi dolaşma aşkı?
Kocalarınız hep birer brad pitt mi bacılar? :)
Şahsen bebişim olsa evet biraz salayım kendimi ne olacak arkadaşım ya. Ben bir savaştan çıkmışım bedenen ruhen iki senecik salayım kendimi ne yani?
Kocamın gözü hemen dışarı mı gitcek ben hemen üçüncü sınıf insana mı dönüşcem?
Bunlar hep sosyal medyanın, tv nin topluma baskısı. Sosyal medya da ki o yeni doğum yapmış 36 beden makyajlı annelere özenmeyin onlar gerçek bir hayat göstermiyor sizlere fake bir hayat sahneliyorlar resmen.

Bir kadın hem saçını makyajını yapıp hem evini cok guzel cekıp cevırırp hem colugunu cocugunu buyutup hem vs mankenı gibi fızıkte olup hem cok anlayıslı melek gıbı olup hem cok super gelın eş evlat olup hemde para kazanarak eşine yardımcı olan bir tür OLAMAZ!!!

Herkes sizden bunu bekleyebilir ama böyle bir şey yok, yapmayın şunu kendinize.

Açıkçası yapanlar başkaları için yapmıyor bence.
Düşünün bütün gün evde bebeklesin, bazen komşu, arkadaş uğruyorsa öyle vakit geçiyor. Yemek, temizlik ister istemez zorundasın, evde bebek var ne kadar bosver daginik kalsin, pis kalsin diyebilirsin? Camasir desen hic olmadi bebeginkini takip etmek zorundasin.
Birde üstüne gün boyu pijamalı, sac baş dağınık gezen bir insan olursan, nasıl kendini iyi hissetmeye beklersin?
Kadın milleti, doğuma dahil, fotoğraf çekilecek nerede benim alligim, diye giren var. Düşündüğünüz gibi başkası için değil bunlar. Kendi için insanın.

Yarinda ay kocam beni aldatiyo diyoruz topla kendini herkez doguruyo sanatcilara bak mesela

Bende silkelenmek için doğumu bekliyorum :) bakalım artık ne olur

Kendi için süslenen insan burada konu açıp nasıl bakımlı oluyorsunuz bana da anlatın demez, çünkü kendiliğinden severek yapar ona bir şekilde zaman oluşturur, bu şekilde yol yordam araştırmaz diye düşünüyorum.
Konu açan arkadaş ve bir çok kadının toplum tarafından kendini "süslü bakımlı mükemmel" olmaya zorlandıkları aşikar. Çoğu internet annesinin çizdiği portre de bu şekilde. Çoğu kadının üzerinde bu baskı var maalesef. Bir kadından devamlı mükemmeli beklemek haksızlık. Maalesef bunu birde kadın kadına yapıyor.

"Doğurdun ama kendini saldın, çok kilo aldın, ayy bak ben ne kadar titizim, benimde çocuğum var ama benim evim böyle dağılmaz" gibi laf sokmaların sonuçlarında kadınlar bunalıma giriyor.

Kendine süslenen zaten süslenir, problem süslenmeyen, süslenemeyen ve bunun icin vicdan azabı çektirilen kadınların olması, benim tepkim buna açıkcası :)

Nazcım kendini şevklendiricek şeyler yap..
Güzel pantolonlar bluzlarla al evde giymek için..Kremler,Saçına şekil ver,Makyaj yapabilirsin evde insan çok iyi hissediyor..

Gunduz bi uyuttugunda evi toparla temizligini yap bi uyudugunda yemegini yap bi uyudugunda sacini basini yap makyaj yap. Paspal dolasma hem kendi motiven icin hem esine guzel gorunmek icin. Benimde 1 bucuk aylik bebegim var

Yorum istemek için konu açmışsınız. Gelen yorumlara ya keşke yapabilsem diyorsunuz ya da söylemek kolay, halim olmuyor diyorsunuz.

Biz ne diyelim bu durumda?

Çocuklu kadınsın, boşver bakımı mı diyelim?
Yorumunuza katılıyorum, arkadaşlar nekadar güzel fikir vermişler hepsinede halim yok yorgunum gibi cevaplar vermişsiniz. Şuan burada cevap aramaya çalışacağınıza gidin evde saclarınızı fönleyin bi far sürün cok zor değil. Eşiniz akşam eve gelince evin temizliği değil sizin bakımlı olmanız daha çok hoşuna gidecektir. Ben bile şuan bekar olmama rağmen o gün evden hiç çıkmıcaksam bile saclarımı düzleştirir güzel bi tayt bluz giyer öyle otururum sırf kendime saygımdan sizde en azından kendinize saygınızdan özen gösterin biraz .

beğenmek ile yetinemedim bir de alkışlayayım

Kızlar doğumdan sonra çok paspallaştım eskisinden çok bakımlı değildim ama doğumdan sonra daha da saldım kendimi bazen saçımı bile taramayı unutuyorum((

Tatlım ilk önce kendini önemse.. Ev temizliği bir şekilde hallolur. Saçlarını güzel tara dişlerini fırçala cildini temizle. Duru bir güzelliğin olsa yeter
Sonrasında ev temizliğine yönel.. Ben güne böyle başlayanlardanım.
Çocuk hastadır bütün gece uyumamış ve uyutmamıştır o zaman durum farklı.
Fakat onun dışında evinden önce kendi görünüşünü önemse.

Kızlar doğumdan sonra çok paspallaştım eskisinden çok bakımlı değildim ama doğumdan sonra daha da saldım kendimi bazen saçımı bile taramayı unutuyorum((
Uffff bnde aynı oldum çok sinir bozucu bişe yorumları okudum ve harekete geçicem yoksa pasaklı olup çıkcam

Canım ev temizliğinde sorun yok evim düzenli temiz ama kendime aynı özeni gösteremiyorum
Merak ettim doğrusu evinize özen gösterip kendinize neden özen göstermiyor musunuz ? Bence ev de onemli ama sen daha onemlisin evin dağınık kalsın o arada sen kendine özen göster bence

Çocuk uyuduğunda hali kalmıyor ki annelerin kendilerine baksınlar...
Allah yardımcınız olsun.

Ben evde pijamayla hele ki dizi falan çıkmış uyduruk bir pilamaysa oturunca hasta moduna giriyorum. Iki elim kanda olsa dusumu alip sacimi basimi toplayip taytimi tisortumu giyer otururm. Evimi pislik goturse bile nemlendiricim sürülmüş, en azindan bir allik olur yuzumde. Ama bu icten gelen bir şey. Formulunu bilmiyorum...

Tayt cok iyi bir kurtarici, uzerine bi kazak tmm.hem sicakta tutuyo..
Makyaj kismini bilemicem icinden gelse yaparsin bence demekki gelmiyo,goze kalem cekmek bi rimel vs ne kadar zorki.

bakımsız bi kadını hiçbi erkek istemez evinin temizliğine bebeğinin düzenine verdiğin önemi eşin de haketmiyor mu diye düşün ? makyaj belki evde yapmak istemeyebilirsin ama en azından ne bileyim elin kremli,vücudun spreyli saçların düzgün kıyafetin derli toplu olabilir bu da yeterli olur düşüncesindeyim.

evet evet evet

bunu yapanın toplumdan ziyade diğer kadınlar olduğunu düşünüorum ben, gerek sosyal medyada gerek blog dünyasında gerekse gerçek hayatta bir "süper anneyim beeennn" furyasıdır gezio. anneler ne kadar sosyal, ne kadar bakımlı, ne kadar organik, ne kadar temiz, ne kadar hamarat, ne kadar başarılı, ne kadar okuyan-araştıran-akımları takip ederek çocuk yetiştiren, yani ne kadar mikemmel olduğunu ispatlama çabasında olmaya başladı. hem gezerim, hem çalışırım, hem bebeğimle en süper aktiviteleri yapıp kaliteli zaman geçiririm, saçımı boyar, makyajsız gezmem, 58 çeşit yemek yaparım sen nasıl yapamazsın ya da yapamayanları anlamıorum derler bi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…