• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yapmadığım için Trip yemek.

Çok doğru eski görümcek böyleydi. Çocuğu orda burda büyüttü. Çocuğuna bakıtmadığı mahallede bir kişi bile kalmamıştı. Bir kez bile bakmadım. Her fırsatta çocuğu birine atar gezmeye giderdi. Evlerden ırak.
Ya ben böyle insanları gerçekten anlamıyorum ben bekar iken alt komşumuz vardı evde tek ben oluyordum sabahları yeminle kadın yüzünden msrkete gitmeye çöp atmaya inmeye korkuyordum kadın beni görür görmez çocuklar sende dursun benim işim var diyordu ben hayır demeye kalmadan zatenbcocuklar hemen yukarı çıkıyordu en sonunda Dabbe serisinden bir film açarak kurtuldum bı daha da gelmek istemediler 😂

Ya ben böyle insanları gerçekten anlamıyorum ben bekar iken alt komşumuz vardı evde tek ben oluyordum sabahları yeminle kadın yüzünden msrkete gitmeye çöp atmaya inmeye korkuyordum kadın beni görür görmez çocuklar sende dursun benim işim var diyordu ben hayır demeye kalmadan zatenbcocuklar hemen yukarı çıkıyordu en sonunda Dabbe serisinden bir film açarak kurtuldum bı daha da gelmek istemediler 😂

Ruh hastası mısın? İnsanca ağzını açıp hayır demek varken neden böyle saçma pis bir şey yaptın? Hayır dersin,kapına gelirler zili çalarlar açmazsın giderler.

Ruh hastası mısın? İnsanca ağzını açıp hayır demek varken neden böyle saçma pis bir şey yaptın? Hayır dersin,kapına gelirler zili çalarlar açmazsın giderler.
İnan bana son çare bunu bıraktılar bir tane de değil iki kendi ikiz kızları ve birde gelinlerinin oğlunu gönderip gönderip duruyordu ve hep emrivaki kaç kere hayır demeye çalıştım inan ben bilmiyorum hatta hayır dediğimde bile elime yufka tutusturup baktirdigini bile annemle yakinlardi ondan dolayı kalbini kırmak istemedim yapacak bişey olmayınca da mecburen film ile çözdük eve gelip orayı burayı karistiriyorlardi ve kadın bana dese ki bak parasını vereyim neyse ama niye hergin ben başkasının bakmak istemedigi çocuğuna bakayım ki

Yani ortalık sapık dolu kız çocuk erkek çocuk demiyorlar. Allah tüm yavruları esirgesin.Ne cesaret...

İnan bana son çare bunu bıraktılar bir tane de değil iki kendi ikiz kızları ve birde gelinlerinin oğlunu gönderip gönderip duruyordu ve hep emrivaki kaç kere hayır demeye çalıştım inan ben bilmiyorum hatta hayır dediğimde bile elime yufka tutusturup baktirdigini bile annemle yakinlardi ondan dolayı kalbini kırmak istemedim yapacak bişey olmayınca da mecburen film ile çözdük eve gelip orayı burayı karistiriyorlardi ve kadın bana dese ki bak parasını vereyim neyse ama niye hergin ben başkasının bakmak istemedigi çocuğuna bakayım ki

Hayır der kapıyı açmazsın. Çözüm bu. Saçma bahaneler sunmazsın. İyiki 5 aylık bebeğe hayır demişsin

Çok yanlış, yetişkinler bile izlemeye çekinirken , küçücük çocuklarda bıraktığı travmayı düşünmeniz gerekirdi. Alt ıslatma probleminden tutun da ,WC'ye bile tek başına gitmekten korkar bu çocuklar yazık değil mi ?
Hayret ettim doğrusu.

Çok yanlış, yetişkinler bile izlemeye çekinirken , küçücük çocuklarda bıraktığı travmayı düşünmeniz gerekirdi. Alt ıslatma probleminden tutun da ,WC'ye bile tek başına gitmekten korkar bu çocuklar yazık değil mi ?
Hayret ettim doğrusu.
Sakin ol zaten filmi başından sonuna izlemediler sadece başını görünce direk kaçtılar bakın kendinixi bnm yerime koyun her gün her gün 3 çocuk bazen saatlerce kalıyorlardı başlarına bişey gelse asıl o zaman travma yasarlar

Gayet haklısınız. Benim çocuğum olmasına rağmen başkasının bebeğinin sorumluluğunu almak istemem. Bunu düzgünce ifade etmenize rağmen alınıp güceniyorsa da kendi bilir.

Arkadaşlar geçen bir eşimin akrabası 5 aylık çocuğunu bana emanet edip dışarıda ki işlerini yapmak istediğini dile getirdi
Yardım istedi ve gayrtte Kibardi
Fakat ben daha önce hiç çocuk bakmadım yani çocuğa baktım fakat bebeğe bakmadım elime bile almadım bebeği de biraz küçük ve zayıf diğer 5 aylık çocuklarla kıyaslayınca
Bende korktum başına bişey gelir benden bilinir diye beslemeyi falan beceremem bebek yani boğazına gitse naparim birde başkasının çocuğu ağlasa kucagima alsam yanlış tutsam veya da düşse çocuk bu masa sandalye değil yani emanet edilmez ki
Bende reddettim ve şuan suratı bana karşı iki karış evlerimiz çok yakın bana sürekli surat yapıyor ben zorunda değilim ki senin çocuğuna bakmaya ayrıca tamam gayet kibar ve iyi biri ama bakamam yani can bu başına bişey gelse naparim

Not:kendi bebeğim olsa bir şekilde yaparım ama başkasının çocuğu olunca bişey olur korkusundan beceremem

Gayet mantıklı davranmışsın.

Arkadaşlar geçen bir eşimin akrabası 5 aylık çocuğunu bana emanet edip dışarıda ki işlerini yapmak istediğini dile getirdi
Fakat ben daha önce hiç çocuk bakmadım yani çocuğa baktım fakat bebeğe bakmadım elime bile almadım bebeği de biraz küçük ve zayıf diğer 5 aylık çocuklarla kıyaslayınca
Bende korktum başına bişey gelir benden bilinir diye beslemeyi falan beceremem bebek yani boğazına gitse naparim birde başkasının çocuğu ağlasa kucagima alsam yanlış tutsam veya da düşse çocuk bu masa sandalye değil yani emanet edilmez ki
Bende reddettim ve şuan suratı bana karşı iki karış evlerimiz çok yakın bana sürekli surat yapıyor ben zorunda değilim ki senin çocuğuna bakmaya ayrıca tamam gayet kibar ve iyi biri ama bakamam yani can bu başına bişey gelse naparim

Not:kendi bebeğim olsa bir şekilde yaparım ama başkasının çocuğu olunca bişey olur korkusundan beceremem
Çok iyi yapmışsınız. Sırf reddedildi diye surat yapmayı kendine hak gören birinin ayağı alışsa sizi 7/24 hazır bedava bakıcı yerine koyardı. Böyle biriyle samimi olmamanız sizin için daha iyi olmuş/

Istemeyen birine gercekten kimse cocuk birakamaz. Cocuklari alip evinize atip kaçsa bile 😀 tutarsiniz geri goturursunuz. Bunu yapsaniz sanmiyorum kadinin cocuklarini almayacagini.

5 aylik cocuk tabiki emanet edlir abartmayin ama kime edilir anane babanne en fazla tecrubeli hala teyzeye birakirsin bir akrabaya birakmazsin oda cok ince dusunceli degilmis bosver takilma

İyi yapmıssınız emanet çoçuk bakılmaz bu devirde ya

Yani anne olarak yazıyorum çok çok acil ve önemli isim yoksa bebeklede halledemeyecek kadar mecbursam bırakırım ama bıraktığım kişide sizin gibi iyi niyetle bile olsa yok dese kirilirdim sanırım yoksa kimse 5 aylık beebgi emanet bırakıp alelade ise gitmez

Boşver assın suratını

Bebeğimi ilk kez çok yakın arkadaşımın nişanına gitmek için anneme bıraktım, yedi aylıktı o sırada. Evde nişan olacaktı çok da kalabalıktı durmazdı orda perişan olurdu. 2-3 saat kadar annemde kaldı, 5 kez telefonda konuştuk ikisi görüntülü😂 sonra da bir daha bırakmadım yani insan nasıl bırakır o kadar küçük bebeği aklım almıyor. Üstelik bebeğimi tanımayan birine asla bırakmam. Annem her gün bizimle 2-3 saat vakit geçirdiği ve annem olduğu halde aşırı tedirgin oldum. Kabul etmemekle çok iyi yapmışsınız.

Kendi çocuğunuz olsa, tecrübeli bilinçli olsanız, hani bi nebze yakınsınız falan filan. Ama hem tecrübesizsiniz, hem aile üyesi değilsiniz. Ya bi de kadın karın doyurmak hariç ilgilenmiyor bile çocukla etrafta başkası varken. Ek gıdaya geçince tamamen iyice onu da keser ben diyim. Yazık madem sorumluluk istemiyorsun niye yaptın madem yaptın az olgun davran. Ama yok. Öylesi işine gelmemiştir. Boşver konu sahibi en tecrübeli çocuk bakan kişide olsaydın kabul etmemekte çok haklısın. Gerçekten başına bişey gelse çocuğun kabahat senin olurdu.

Istemeyen birine gercekten kimse cocuk birakamaz. Cocuklari alip evinize atip kaçsa bile 😀 tutarsiniz geri goturursunuz. Bunu yapsaniz sanmiyorum kadinin cocuklarini almayacagini.
İnan bana görseydin kadının halini hayalet takliti yapar göndermeye çalışırdin kadın alalade bı sekilde kaç defa kapıya gelip çocuklara bı bak deyip gitti hayır demeye fırsat zaten olmuyordu çocuklar eve hemen giriyorlardi

Bebek emaneti nedir ya? İki çocuk büyüttüm kimseye emanet edemem etmem. Anaanne/babaane bile sayılıdır ve çok zorunlu durumlardır bıraktığım. 7 yaşındaki çocuğumu bile kimseye emanet etmem kaldı ki 5 ay..
Kimsenin de 5 aylık çocuğunu emanet almam. Çocuk çok büyük sorumluluk bebeğin sorumlulugu ona da benzemez. İlk evlendigim zamanlarda bikac komşum bırakmıştı bana bikac aylık bebeklerini evet çok güzel bakmıştım annelerininde çok işini yaramisti ama bence olmaması gereken bişey. Şuan kabul etmem kimsenin bebeğini öyle. Tecrübesizde degilim ama yine de etmem yani.

Back
X