- 15 Nisan 2014
- 193
- 413
- 78
- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #11.261
[/QUOTE]Canım çok kötü şeyler yasamissin çok üzüldümsana ne bagiriyorsun diye kizan insanların hiç mi vicdanlari yok acaba? Allah karşımıza vicdanli Allah korkusu olan insanları çıkarsın. Bu da Allah in bir sınavi, ileride bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksin inş. Allah tan sabır diliyorum canım, sen de bol bol dua et tez zamanda umudun tekrar yeşerir inşallah
canım cokkk ama çokkk üzüldümm.ilk okuduğumda kendi ikizlerimi kaybettiğimi öğrendiğim gün yüreğimdeki sızlamanın aynısını yaşadım senin için.çok zor bir sınav.ben de ikiz bebeklerimi kaybettim.senin bu yaşadıklarını yaşamadım 9 hhaftalıkken kalpleri durduğu için aldılar.üzerinden 45 gün geçti.hala tam toparlanamadımsen neler yaşamışsın .ama yalnız değilsin.rabbim ne eylerse güzel eyler.bunda da vardır bir hayır deyip önümüze bakmalıyız.ben bu süreci başta pek atlatamadım.ama inan geriye atamadıkça eşimle de problemler yaşamaya başladım.şimdi toparlanmaya çalışıyoruz.günün birinde bizim de bebeklerimiz olacak ve kaybettğin meleklerin belki de sana cennetin kapılarının açılmasını sağlıcak.tekrar çokk geçmiş olsunnn canım..İlk dogan kizim neredeyse bir gun boyunca susuz kaldi icimde buna ragmen dogdugunda yasiyordu kuveze koyup yasama sansi vermediler 280 gr dogdu cocuk dr cagirdilar yapcak bir sey yok diyip gitti yavas yavas havasizliktan olsun diye beklediler.digerinide nasilsa olecek diyerek allhu alem dogurttular. haberlerde gordum 248 gr dogan bebegi kuveze koymuslar ve simdi iki bucuk yasinda.Allah hic bir anneye evlat acisi yasatmasin.dunyadaki en agir imtihan. evlat acisi peygamberlerin imtihaniymis.Allah peygamber sabri versin banada.peygamberimizde evlatlarini kaybetmis o bile feryat etmeden goz yasi dokmus bizler nasil dayanalim.bende isyan etmekten Allaha siginiyorum.
Canım çok kötü Şeyler yaşamışsın bu Acılı Günlerini unutturacak çok güzel Şeyler yaşarsın inşallah. Hangi hastanede oldu doğumun? Nasıl öyle vicdansız davranabiliyor insanlar anlamıyorum. Lütfen biran önce toparlanıp güçlenmeye bak olur mu? Önünde yeni bir süreç seni bekliyor. Inşallah hiçbirşeye gerek kalmadan ödül gibi kendiliğinden gelir Bebeğin.İlk dogan kizim neredeyse bir gun boyunca susuz kaldi icimde buna ragmen dogdugunda yasiyordu kuveze koyup yasama sansi vermediler 280 gr dogdu cocuk dr cagirdilar yapcak bir sey yok diyip gitti yavas yavas havasizliktan olsun diye beklediler.digerinide nasilsa olecek diyerek allhu alem dogurttular. haberlerde gordum 248 gr dogan bebegi kuveze koymuslar ve simdi iki bucuk yasinda.Allah hic bir anneye evlat acisi yasatmasin.dunyadaki en agir imtihan. evlat acisi peygamberlerin imtihaniymis.Allah peygamber sabri versin banada.peygamberimizde evlatlarini kaybetmis o bile feryat etmeden goz yasi dokmus bizler nasil dayanalim.bende isyan etmekten Allaha siginiyorum.
canım ben 2 kere kendiliğimden hamile kaldım. 1 senedir 1 aşılama ve 1 tüp yaptırdım negatif 1 senedir hamile kalamıyorum. kaan beyle 2 ay önce başladık tedaviye... ve ilk iki aydır rahim kalınlaşmama problemi ile uğraşıyoruz bu ay biraz zorla başardık. bu ay histeroskopi de oldum. şimdiki regly de ilaçlara başlıyacakmışız.Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah tez zamanda bir aksilik çıkmadan mucizene kavuşursun.Canım temel anlamda süreç şu şekilde:
- Önce sadece vitaminlere başlatabilir. hastanın durumuna göre 1 ya da 2 ay sadece vitamin desteği uyguluyor.
- Ardından tekrar regl olunca reglin 2. veya 3. günü yumurta geliştirici ilaçlara başlıyor. yine durumuna göre 10 ile 14 gün arasında onları uyguluyorsun.
- Yumurtalarında yeterli gelişme olursa yumurtaların toplanıyor. Yani OPU oluyorsun.
- OPU olduğun gün eşin de sperm verir ve embriyolara oluşturur. Bu aşamada yeterli sayıda kaliteli embriyo varsa dondurulur. Yoksa bunlar dondurulur ama sen yine yumurta toplama aşamasına girersin ki yeterli havuzun olsun.
- Sonra biraz ara verliyor. Bu aranın ne olacağı ve hangi ilaçların kullanılacağı senin sorununa bağlı. Örneğin ben de çikolata kisti var. Bana bu arada geçici menapoza sokma uygulayacak.
- Verilecek aradan sonra tekrar regl olacaksın ve reglin bitince de bikaç gün içinde rahim filmi çekilecek ve rahmine bir çizik atılacak.
- Sonra rahim kalınlaştırıcı ilaçlar kullanacaksın ve transfer olacaksın. Ham maliyet 5500 TL gibi duruyor ama gerçekçi olmak gerekirse ilaçlar, eğer şehir dışından gelip gidiyorsan benzin, yeme-içme giderleri falan 10.000 i gözden çıkarmak lazım.
canım çok acı şeyler yaşamışsın. kıyamam sana.. allah sabırlar versin.acın daha çok yeni. geicek hepsi.. bu Acılı Günlerini unutturacak çok güzel Şeyler yaşarsın inşallah.Herhangi bir sebep soylemiyorlar ikiz gebelik tehlikeli oluyor zaten diyip gectiler ben tarama testlerini yaptiramamistim ikiz olduklarindan dolayi o yuzden otopsi istedim ne kadar icim parcalansada diger tup bebekte faydasi olacagini dusundum.arastiriliyor haftaya sonuc cikarmis hastalik olup olmadigini ogrenicez.doktorlardan ve hastahanelerden nefret ediyorum bıktım hastahanelerin yanindan bile gecmek istemiyorum artik.4 gun hastahanede dogum sancisi cektirdiler hic bir sey yapmadilar hic kaldirilmasaydim belki dururlardi bir kac hafta tuvalete kalkabilirsin dediler annemi refakatci bile biraktirmiycaklardi neredeyse.kalktim ve tuvalette suyum patladi bebek klozete dustu sandim cildirdim o an meger suyuymus annem klozetin icinde bebegi aradi bulamadi ben bayginlik geciriyorum hala beni ayaga kaldirip ultrason odasina oyle goturmeye calistilar zaten hademedn sikayetci olduk.plesentasi kendiliginden ayrilsaydi ilk dogurdugum bebegimin ikincisini yasaticaklardi rahim agzini dikip.ilk dogudurdugumun kordonu sarkiyordu bacaklarimin arasindan bes hafta digerini yasatiriz ama rahmin mikrop kaparsa rahmini almakbzorunda kaliriz dediler ve rahmimi kurtarin dedik suni sanci verip digerini de dogurttular.ilk dogan ikincisinin de dogmasina sebep oldu plesantalari ikisinin de icimde kaldi onlari dusutturemediler tekrar suni sanci verdiler dusmedi cok saglam olur tup bebek plesantalari dediler ve hic uyusturmadan kurtaj yaptilar bagirta bagirta rahmimi kazidilar birde ne bagiriyorsun diye kiziyorlardi ben yalvardim igne yapin diye umurlarinda degildi.epikriz raporundada da dogumdan sonra genel anesteziyle kuretaj yapildi yaziyor.Allah cezalarini versin.cektigim acilar hala gozumun onunden gitmiyor.uykularima giriyor gozumu kapatmak istemiyorum.birde beni dogum yapmis bebekli kadinlarin odasina koydular cigerim parcalansin onlari gordukce diye kadinlar bebeklerini alir kacarim diye bana emanet edip lavoboya gidemiyorlardi.once bana dedi bakarak ol diye geri dondu baskasina emanet etti.o kadar aci cekip ellerim bos cikmak hastahaneden cok koydu bana.ikiz bir daha kesinlikle koydurmuyacagim.
Tepecik dogum hast.de oldu cnmCanım çok kötü Şeyler yaşamışsın bu Acılı Günlerini unutturacak çok güzel Şeyler yaşarsın inşallah. Hangi hastanede oldu doğumun? Nasıl öyle vicdansız davranabiliyor insanlar anlamıyorum. Lütfen biran önce toparlanıp güçlenmeye bak olur mu? Önünde yeni bir süreç seni bekliyor. Inşallah hiçbirşeye gerek kalmadan ödül gibi kendiliğinden gelir Bebeğin.
İlk aylarda kucukken olsaydi bu kadar uzulmez ve bu kadar aci cekmezdim ultrasonda oynamalari aklimdan gitmiyor alkis yapiyordu bebegim bay bay yapiyordu ilk aylarda hastaligi olan bebekleri vucut attigi icin dusebiliyor.bizimki 5 aylik olmuslardi yinede bunu otopsi sonucu soyliyecek bizede.canım cokkk ama çokkk üzüldümm.ilk okuduğumda kendi ikizlerimi kaybettiğimi öğrendiğim gün yüreğimdeki sızlamanın aynısını yaşadım senin için.çok zor bir sınav.ben de ikiz bebeklerimi kaybettim.senin bu yaşadıklarını yaşamadım 9 hhaftalıkken kalpleri durduğu için aldılar.üzerinden 45 gün geçti.hala tam toparlanamadımsen neler yaşamışsın .ama yalnız değilsin.rabbim ne eylerse güzel eyler.bunda da vardır bir hayır deyip önümüze bakmalıyız.ben bu süreci başta pek atlatamadım.ama inan geriye atamadıkça eşimle de problemler yaşamaya başladım.şimdi toparlanmaya çalışıyoruz.günün birinde bizim de bebeklerimiz olacak ve kaybettğin meleklerin belki de sana cennetin kapılarının açılmasını sağlıcak.tekrar çokk geçmiş olsunnn canım..
Rabbim sana tez zamanda hayirli evlatlar nasip etsin cnm evet yasadiklarin cok aci ... Biz Tüp Bebek tedavisi görenlerin imtihani sabir sükut ve sükür... Allaha dua etmekten dilemekten baska ne geliyorki elimizden.. Rabbim yiyecek ekmek versin yeterki mucize bile oluyor...yeterki Gücün kuvvetin sagligin yerinde olsun... Icim parcalandi yaİlk dogan kizim neredeyse bir gun boyunca susuz kaldi icimde buna ragmen dogdugunda yasiyordu kuveze koyup yasama sansi vermediler 280 gr dogdu cocuk dr cagirdilar yapcak bir sey yok diyip gitti yavas yavas havasizliktan olsun diye beklediler.digerinide nasilsa olecek diyerek allhu alem dogurttular. haberlerde gordum 248 gr dogan bebegi kuveze koymuslar ve simdi iki bucuk yasinda.Allah hic bir anneye evlat acisi yasatmasin.dunyadaki en agir imtihan. evlat acisi peygamberlerin imtihaniymis.Allah peygamber sabri versin banada.peygamberimizde evlatlarini kaybetmis o bile feryat etmeden goz yasi dokmus bizler nasil dayanalim.bende isyan etmekten Allaha siginiyorum.
canım allah sabır versin dayanma gücü versin gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın zaten tüp bebeğin her aşaması çok zor sonrasında bunları yaşamak... hemile kalsan bile hep bir kaybedilecek düşüncesi oluyor insanda doğal sürecinde yaşanmadığı için! doktorluk çok kutsal bir meslek ama ne yazıkki bu mesleği yapanların çoğu bunun farkında değil bu nedenle ben hiç güvenmiyorum artık!Allah'ım çektiklerinin mükafatını sebebi olanlarında cezasını verecektir emin ol! her karanlığın sonu aydınlıktır Allah ummadığın anda verecektir sana mutluluğu!İlk dogan kizim neredeyse bir gun boyunca susuz kaldi icimde buna ragmen dogdugunda yasiyordu kuveze koyup yasama sansi vermediler 280 gr dogdu cocuk dr cagirdilar yapcak bir sey yok diyip gitti yavas yavas havasizliktan olsun diye beklediler.digerinide nasilsa olecek diyerek allhu alem dogurttular. haberlerde gordum 248 gr dogan bebegi kuveze koymuslar ve simdi iki bucuk yasinda.Allah hic bir anneye evlat acisi yasatmasin.dunyadaki en agir imtihan. evlat acisi peygamberlerin imtihaniymis.Allah peygamber sabri versin banada.peygamberimizde evlatlarini kaybetmis o bile feryat etmeden goz yasi dokmus bizler nasil dayanalim.bende isyan etmekten Allaha siginiyorum.
canım nereye istersen vurabilirsin. göbekten 3,4 parmak aşağısına vuruyorsun.Arkadaslar yum gelistirme asamasinda kullanilan Cetrotide ignesini göbegin neresine vurmustunuz ..???göbegin 3 parmak altimiydi? Yanlismi hatirliyorum yoksa ?
Menapur ve gonal f göbeğin sağ ve sol yanlarına vurulduğundan cetroidi göbek deliğinden 3 parmak aşağıya vuracaksın. Menapur ve Gobal f akşam 17.00-20.00 arasında cetroide de öğlen vurulacak. Ben adetimin 3. günü yani geçen hafta cumartesi başladım iğnelere bugün yani adetimin 8. günü ilk cetroidei verdi. Sende de öylemi. Benim Gonal f her gün 150 lik, menapur 150 lik, cetroide 0,25 lik vurulyor senin nasıl?Arkadaslar yum gelistirme asamasinda kullanilan Cetrotide ignesini göbegin neresine vurmustunuz ..???göbegin 3 parmak altimiydi? Yanlismi hatirliyorum yoksa ?
Saol cvp Icin cnmcanım nereye istersen vurabilirsin. göbekten 3,4 parmak aşağısına vuruyorsun.
Aynen cnm benimde dedigin gibi... Menopur ve gonal f 150 Lik aliyorum sag ve soldan Saat 18:00 de yapiyorum... Cetrotide yide 12:00 de yapicam bu gün ins.Menapur ve gonal f göbeğin sağ ve sol yanlarına vurulduğundan cetroidi göbek deliğinden 3 parmak aşağıya vuracaksın. Menapur ve Gobal f akşam 17.00-20.00 arasında cetroide de öğlen vurulacak. Ben adetimin 3. günü yani geçen hafta cumartesi başladım iğnelere bugün yani adetimin 8. günü ilk cetroidei verdi. Sende de öylemi. Benim Gonal f her gün 150 lik, menapur 150 lik, cetroide 0,25 lik vurulyor senin nasıl?
Bende 12 taslak vardı. Cumartesi kontrolüm var.
Kızlaar acil yardıma ihtiyacım var. Birazdan bu cetroide iğneyi ilk kez vuracağım iğne ucu çok büyük görünüyor çok korkuyorum acıtıyor mu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?