- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Sanki farklı şehirlerden bahsediyor gibiyiz semtler arası fark ediyor sanırım. Taşınma imkanınız olursa karşıyakayı tavsiye ederimKekse sizin gibi dusunebilsem . Allaha sukur aile ici huzurum iyi esimde oyle sorunum yok sadece mutsuz ve huysuz olan bnm herkes hayatindan memnun birde panik atak hastasiyim yanliz kalamiyrm korkularim nuksediyor
Ben sirinyerdeyim bilmiyorum bn olumlu bakmak istrmedigim icin belki boyle dusunmuyorum dusunmekde istemiyrm hayati zindan ettim yani
Bn cok kalabalik aileden geldim yanlizlik bana gore degil insan severim ama yok kardeslerim uzak yol ha diyincr kimse keyfim icin gelemez ki annem babam ztn gorusmuyo esimle yani cevrem olsaydi belkiDoğma büyüme İstanbullu biri olarak kesinlikle İzmir cok güzel bir yer.ama siz ne arıyorsunuz ona da baglı alısamamanız.
Ilk de sorun bende mi diyorum ama hayir ist bi suru arkadasim binamda komsum vardi 5 snee bilmiyrm sansimİlginç, biz burda otobüs şoförüne bile selam veririz halbu ki.
Esim de orayi sevmez o tam sirinyerciSanki farklı şehirlerden bahsediyor gibiyiz semtler arası fark ediyor sanırım. Taşınma imkanınız olursa karşıyakayı tavsiye ederim
İzmir güzel fakat geliştirilmeli bunun aksine tam tersi yapılıyor sanki, İstanbul bambaşka onların New York’u varsa bizim İstanbul’umuz var fakat ne tarihi korunuyor ne yeterli değer veriliyor aksine elini sallayan giriyor, Antalya gibi bir turizm kenti ne halde... Hep diyorum bu ülke yabancıların elinde olsaydı cennet olurdu, Cennet vatanımızın güzelliklerini biz yaşayalım ve umulurki geliştiririzİzmir çooook guzel kimsenin kimseye kaşının üstünde gözün var mı diye bakmadığı bir yer. Öyle özlüyor ve seviyorum ki ... Akşamları denizinin karaya sıcak sıcak esmesi, kokusu ...
Ama tabi ki istanbul bir başka.
Siz kendinizi yanlız hissettiğiniz için alışamamışsınız izmire.
Roma miDünyanın en güzel yerine de gitseniz, alışkanlıklarınızı ve arkadaşlarınızı özlersiniz.
Ondan bence.
Şehre bir şans verin.
Ben Romaya taşındığım ilk 3 ay ağlamıştım, burası mok kokuyor diye
Gocu her yer aliyor,ama İzmirdeki hava bir baska bence. Bursadan gittigim zaman cok net hissediyorum ben. Yasamak icin guzel bir sehir,her yere yakin,cevresi modern. İstanbulda yasamayi asla istemezdim mesela,kalabaligi,pahaliligi vs. Benim ugrasacagim seyler degil. Ben İstanbula ozenenleri cidden merak ediyorum. Her haftasonu bir tiyatroya mi gidiyorlar mesela,ya da baska sehirlerde bulunamayacak sosyal etkinliklere mi katiliyorlar acaba diyorum. Varsa yoksa anam babam diyor insanlar.Ben izmire evlendim, İzmir çok göç alan bir şehir olmuş, farklı etnik kökenler çok fazla, keşke öyle olsaydı
Bence siz ailenizi cok özlüyorsunuz.Şehrin bir günahı yok=)Bn cok kalabalik aileden geldim yanlizlik bana gore degil insan severim ama yok kardeslerim uzak yol ha diyincr kimse keyfim icin gelemez ki annem babam ztn gorusmuyo esimle yani cevrem olsaydi belki
Siz eşinizin işi için istanbulu, ailenizi bırakıp gelmişsiniz, eşinizde sizin mutluluğunu için biraz fedakarlık yapar belkiEsim de orayi sevmez o tam sirinyerci
Bir tane var onla da hic konusmadik bi kac kez gordum hic bakmadan gecen tiplerden yani zorlada kimseye yapisamamkiSık sık parka gidin çocuklarınızla ama hep aynı parka gidin, aynı yerde aynı saattte buluŞma ayarlardık biz:) apartmandaki komşularla uyuşamamış olabilirsiniz ama yaşıt çocukları olan annelerle arkadaş olabilirsniz
Allah allah,İzmir insanina soguk diyen bir sizi duydum inanin. İstanbuldaki herkes cok mu sicakYa hic sormayin hic sevemedim ne sehri ne insanini soguk hepsi
Yoo aslinda bakildiginda en basiti bi bakirkoy sahileline gidene kdr dayak yemis gibi olurdum trafigi berbat ama ailem vardi her zmn yanimdaydi ic iceydik burda kimsesizimGocu her yer aliyor,ama İzmirdeki hava bir baska bence. Bursadan gittigim zaman cok net hissediyorum ben. Yasamak icin guzel bir sehir,her yere yakin,cevresi modern. İstanbulda yasamayi asla istemezdim mesela,kalabaligi,pahaliligi vs. Benim ugrasacagim seyler degil. Ben İstanbula ozenenleri cidden merak ediyorum. Her haftasonu bir tiyatroya mi gidiyorlar mesela,ya da baska sehirlerde bulunamayacak sosyal etkinliklere mi katiliyorlar acaba diyorum. Varsa yoksa anam babam diyor insanlar.
Evt binam yeni yerli yokyahu kadın alışamadım demiş zamanla alışırsın deyin geçin.... ne bu izmir güzellemeleri? sonra ışığı gören geliyor misali doluyor ordan burdan insanlar.... konu sahibin şikayetçi olduğu insan tipleri artıyor...mahkeme suratlı bakkallar selamsız komşular doluşuyor... değinmeden geçemicem konu sahibicim o kapı açmayan komuşu kesin izmirli değildir
Ben izmire evlendim, İzmir çok göç alan bir şehir olmuş, farklı etnik kökenler çok fazla, keşke öyle olsaydı
Evet malesef göç alıyoruz ama izmir insanı olarak etnik kökenlerle derdimiz yok bizim. İzmir çağdaş bir kenttir ve etnik kökeni ne olursa olsun uyum sağlayanın başımızın üstünde yeri vardır.
Bu biraz şans olmuş heryerden böyle insanlar çıkabilirEvt binam yeni yerli yok
Hafta da birgun cikardik oda gelince pelt tamam izmir guzel deniz var havasi gusel yesilligi bol memleket ama mok da olsa bana istanbuk guzelAllah allah,İzmir insanina soguk diyen bir sizi duydum inanin. İstanbuldaki herkes cok mu sicakvalla kime soyleseniz guler size.
Ne yapiyordunuz İstanbulda? Haftasonu etkinliklerine vakit ayiriyor muydunuz mesela? Benim İstanbulda yasamaya param yetmez her seyden once. Cok asiri zengin olmam lazim.
Dogru ne diyimBu biraz şans olmuş heryerden böyle insanlar çıkabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?