- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
İzmis İstanbul ucakla cok yakin. Tek dert aileyse gider gorursunuz ne var ki. Biz Bursadan tatile gidebilmek icinen az 5 saat yol gidiyoruz, halbuki İzmirde yasasak 1 saatte istedigimiz yerlerde oluruz. Her haftasonu tatil yapariz neredeyse. İstanbulda o imkan yok,tatile harcayacagin parayla anca eve oteberi alirsin.Yoo aslinda bakildiginda en basiti bi bakirkoy sahileline gidene kdr dayak yemis gibi olurdum trafigi berbat ama ailem vardi her zmn yanimdaydi ic iceydik burda kimsesizim
Ilk de sorun bende mi diyorum ama hayir ist bi suru arkadasim binamda komsum vardi 5 snee bilmiyrm sansim
Ah ah sormayınİzmir güzel fakat geliştirilmeli bunun aksine tam tersi yapılıyor sanki, İstanbul bambaşka onların New York’u varsa bizim İstanbul’umuz var fakat ne tarihi korunuyor ne yeterli değer veriliyor aksine elini sallayan giriyor, Antalya gibi bir turizm kenti ne halde... Hep diyorum bu ülke yabancıların elinde olsaydı cennet olurdu, Cennet vatanımızın güzelliklerini biz yaşayalım ve umulurki geliştiririz
Ucaga binemiyorum otobus le o uzun yolu cekiyrm dayanamayip 3 ayda biİzmis İstanbul ucakla cok yakin. Tek dert aileyse gider gorursunuz ne var ki. Biz Bursadan tatile gidebilmek icinen az 5 saat yol gidiyoruz, halbuki İzmirde yasasak 1 saatte istedigimiz yerlerde oluruz. Her haftasonu tatil yapariz neredeyse. İstanbulda o imkan yok,tatile harcayacagin parayla anca eve oteberi alirsin.
Haklisin bu aralar havada soguk cikamadik hepten bayildimSesli harfleri yutmasanız daha iyi anlaşılabilirsiniz bana kalırsa.
Şirinyer merkezi bir yer, bir sürü restoran, kafe, park bahçe var. Biz karşıyakadan kalkıp geliyoruz bazen o tarafa değişiklik olsun diye. Alın bebeleri çıkın gezin, oturun bir yerde bi kahve için. Mutlaka birileriyle tanışırsınız. Kendinizi sadece apartmanınıza mahkum etmeyin.
Evt binam yeni yerli yok
İstanbulda nerede yasiyordunuz? BenimAcibademde kuzenlerim var,araba park etmeye evlerinin onunde yer bulamiyorlar. İnsanlar birbirini cigniyor vapura binecegiz diye. Yilda bir defa Buyukadaya giderdik eskiden,resmen nufus patlamis artik son 5 yildir kimse gidemiyor illallah etmisler. Bilemedim,belki siz oyle seviyorsunuzdur ama bence tek dert aileyse gider gorursunuz ara sira. Onlar da sizi ziyarete gelsin. Esinizi takmasinlar.Hafta da birgun cikardik oda gelince pelt tamam izmir guzel deniz var havasi gusel yesilligi bol memleket ama mok da olsa bana istanbuk guzel
Bana kalırsa bizim önümüzü kesiyorlar, örneğin Antalya gibi turizm kentinde turistlere vaaz verilsin dinimiz anlatılsın demek ne demektirAh ah sormayın
Almanya'dan arkadaslarım geldi gecende. Onlarda aynı şeyi Söylüyorlar. Bu ülke Almanlar'ın elinde olsaydı dünya harikası olurdu diyorlar. Haklılar da Haklısınız da. Ama gelişim Herşeyden önce insanlardan geçiyor. Insanları geliştirmedikten sonra şehrin altyapısını geliştirmenin hiçbir anlamı yok.
Evt bahane ariyorum diyorum ya ailemden uzak kaldim bu sehire kinlendim ben cogu zman esimeo zaman sabır dilerim size ... çalışmıyorsanız kurslara aktivitelere katılın güzel arkadaşlıklar edinebilirsiniz ... sizin şehirle bi derdiniz yok gibi geldi bana siz ailenizi özlüyor olabilirmisiniz acaba?
Ben Sirinyeri bilmem,hic gitmedim. Bir Alsancak bir Karsiyaka bir Bornova bilirim,kuzenlerim orada yasiyor diye. Harika yerler bence. İnsanlari hosgorulu,sokakta tanimadigim insanlar gunaydin dedi yahu hep,sasirdim. Oyle medeniyetin icinden gelmedigimden herhaldeUcaga binemiyorum otobus le o uzun yolu cekiyrm dayanamayip 3 ayda bi
Allah allah,İzmir insanina soguk diyen bir sizi duydum inanin. İstanbuldaki herkes cok mu sicakvalla kime soyleseniz guler size.
Ne yapiyordunuz İstanbulda? Haftasonu etkinliklerine vakit ayiriyor muydunuz mesela? Benim İstanbulda yasamaya param yetmez her seyden once. Cok asiri zengin olmam lazim.
Bizde basaksehir k.cekmece de yasiyorduk. Kardeslrimle sorun yok onlar istedigi zmn geliyolar ama malum herkesin hayati var anca senede bir gelse gelirler belki. Ama annem babam sık sık gelirdi gururlarina yedirip gelmiyilar cunku esimden de adım gormediler esimde onlara cok kirginİstanbulda nerede yasiyordunuz? BenimAcibademde kuzenlerim var,araba park etmeye evlerinin onunde yer bulamiyorlar. İnsanlar birbirini cigniyor vapura binecegiz diye. Yilda bir defa Buyukadaya giderdik eskiden,resmen nufus patlamis artik son 5 yildir kimse gidemiyor illallah etmisler. Bilemedim,belki siz oyle seviyorsunuzdur ama bence tek dert aileyse gider gorursunuz ara sira. Onlar da sizi ziyarete gelsin. Esinizi takmasinlar.
Ben .Gocu her yer aliyor,ama İzmirdeki hava bir baska bence. Bursadan gittigim zaman cok net hissediyorum ben. Yasamak icin guzel bir sehir,her yere yakin,cevresi modern. İstanbulda yasamayi asla istemezdim mesela,kalabaligi,pahaliligi vs. Benim ugrasacagim seyler degil. Ben İstanbula ozenenleri cidden merak ediyorum. Her haftasonu bir tiyatroya mi gidiyorlar mesela,ya da baska sehirlerde bulunamayacak sosyal etkinliklere mi katiliyorlar acaba diyorum. Varsa yoksa anam babam diyor insanlar.
Evt bahane ariyorum diyorum ya ailemden uzak kaldim bu sehire kinlendim ben cogu zman esime
:))Ben Sirinyeri bilmem,hic gitmedim. Bir Alsancak bir Karsiyaka bir Bornova bilirim,kuzenlerim orada yasiyor diye. Harika yerler bence. İnsanlari hosgorulu,sokakta tanimadigim insanlar gunaydin dedi yahu hep,sasirdim. Oyle medeniyetin icinden gelmedigimden herhalde
Valla oyle aynen oyle bnde istanbul delisiyimBen .
O istanbulda yasayan ve vazgecemeyenlerdenim.
Çoğu kez sizin gibi merak ediyor insanlar hem Pahalı hem kalabalık neyinden vazgeçemiyorsun diye ama her hafta sonu olmasa da kışın ayda 1-2 defa mutlaka tiyatroya giderim. Yazın da canlı müzik konser vs. Herseyi geçtim mavi ve yeşilin Yanyana olması , denizi boğazı , her Tarafın tarih kokması , hayatın hep capcanlı olması , dinamik ve hareketli olması bazen o Kalabalığın içinde kendinizi kaybediyorsunuz ama ben hareketi seviyorum. Burada hayat çok canlı ve akıcı.
Zor , Pahalı , kalabalık ama herşeye rağmen güzel.
Boşverin siyasete girmeyelimBana kalırsa bizim önümüzü kesiyorlar, örneğin Antalya gibi turizm kentinde turistlere vaaz verilsin dinimiz anlatılsın demek ne demektir
Birinci şık diyoruminşallah geri dönersiniz yada inşallah alışır izmir sevdalısı olur bir izmirli hemşeri kazanmış oluruz
Of ciksin bence o seytanBirkaç hafta önce sahildeydik bir akşam, sömestre zamanıydı. Bir aile yanlarında çocuk ve korkunç bir müzik çalan akülü arabayla gelmişler. Sahildeki topluluk geldiklerine pişman ettiler en son kadın yanındakilere "izmir insanı anlayışlıdır diyordunuz, bunlar mı anlayışlı, ne biçim memleket" diye diye gidiyordu. İzmir insanı sıcaktır ama bazen de ters getirir insanı. O düzen, dinginlik bozulmayacak, bozulursa içimizden şeytan çıkıyor bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?