- Konu Sahibi mavibattaniye
-
Evet sorma gelip geçiyo zaman gercekten Allah sağlıklı huzurlu ömürler versin insallah. Benim de gün sancılarım oluyordu özellikle son 1 ay kala iste doğumumun olacagi zaman ilk kasiklarim agirdi lavaboya gittim nişanim gelmisti biliyorsun ya su gelir ya da kan ben de son bir kac gün su geliyordu zaten hatta muayene de suyumun azaldığını söylemişti Zekeriya bey hafta ici doğumunu gerçekleştireceğiz dedi tam da onun dediği gibi sancım geldi gelmeseydi ya sünni sancı ya da sezeryanda başvuracaktı yine tabi Zekeriya beyi ara ara ulaşamadık zaten sadece 1 kere ulaşabilmiştik sonra hiç ulaşamadık acmadı teli hastaneyi arıyorduk onlar konuşup bize donüyordu bu durum canımı sıkmadı değil hem numarasını veriyo hem de acmiyo eşimde cok kızdı sonuçta aynı parayı 1.200 tl yi bende verdim bu ayrım niye anlamadım neyse muayene ye gecelim yine :) nişandan sonra biraz bekledim sancım artsin diye biraz ağırlasınca gittik ebe 24 saat icinde dogum yapicaksin dedi ama şimdi değil açılman olmamış dedi şaşırdım eve geldik bu sefer bı kac saat sonra bayağı ağrı geldi yine girim sadece 2 cm olmuştu geri geldik bir sonra ki gün oldu hem uykusuzluk hem yorgunluk hem ağrı beni mahvetti gözlerim şişti dayanamadım artık gittim o kadar saatte sadece 1 cm açılmıştı moralim bozuldu toplam da 3 cm oldu zaten saatte 9 a geliyordu doktorlar diyorlar ya istediğin saatte geliyoruz yalan çünkü beni beklettiler ta ki saat sabah 9 olana kadar zatn Zekeriya bey de gelmişti muayene etti nerdeyse 5 cm e gelmiş dedi ama aşağıya inmedi benim oglusum sezeryan dedi biraz daha bekleyelim dedim tamam dedi bekledik ama sonuc sezeryan benim zor gecti insallah senin kolay gecer arkadasım merak etme zamanı gelince sen git desen bile sancın gitmez be bebegin gelir acele etme az kalmış bebegin kendini hazır hissettiğinde gelecektir zaten.
Canım iyi ki cevap yazdın. Merak ediyordum ayrıntıları... Zor zamanlar geçirmişsin ama neyse ki bebeğin sağ salim kucağında. Allah güzel günler geçirmeyi nasip etsin ikinize de.. Daha doğrusu tüm ailenle birlikte... Benim de işte dün akşam genital bölgeme vuran 2-3 sancım oldu. Öyle değişikti ki dedim geliyor paşam. Lakin sonuç olarak yine kesildi sancılarım. Hergün deli gibi iş yapıyorum, yürüyorum, evim dublex doğal olarak merdiven inip çıkıyorum ama sıfır açılmam var şuan ve bebeğim de kanala girmemiş. Son muayenede Zekeriya bey elle kontrol etti ve kilo olarak toparlandığını söyledi bebeğimin. Ben gününü geçirmek istemiyorum bdtmin. Salı günü kontrolüm var. Eğer diyeceğim gelmez ise pazartesiye kadar. Beni alın ve verin suni sancıyıRahim yumuşatıcılar falan da varmış. Ne gerekiyorsa yapsın. Versin denesin. Olmadı sezeryan işte. Çok istiyorum normal doğum yapabilmek ama oğluşum gelmiyor hala. Ben de bekliyorum ne yapalım. Oğlum birde bugün az ve yavaş hareket etti. Yarın daha da azalırsa gideceğim Zekeriya Beyin yanına... Hayırlısı inşallah korkutmaz oğlum beni. Seninle de ne güzel arkadaş olduk. Daha birbirimizi tanımadan Haa bu arada doğum ücretine zam gelmiş.. 2000 TL olmuş. uzun zamandır kontrole gidenler için sadece son ay olarak 1630 TL olacak. Sonrası artacak.
Bebeğinin yeri daralmış artık rahat hareket edemiyor ondan azalma var hayatim korkma ama önlemini al tabi senin olgusunun gelmesine de cok az bir süre kalmış Allah dilediğin gibi bir dogum nasip etsin insallah olmasa da her seyin hayırlısı canım benim ben de cok istedim normal dogum ama olmadı ne yazık ki olsun Allah evlatlarımızı bize bizi de onlara bağışlasin. Evet seninle de cok iyi arkadas olduk hiç degilse hastane de görüşseydik iyi olurdu ama şimdi baksana sen de yakın zaman da dogum yapicaksin belki de uzun süre bakmazsın bu ateşe bebisinle ilgilenirsin bende 1 ayı geçiyordu girebilmistim onemli olan sen ve bebegin olmadı yine yazisiriz konuşuruz belki de sen bi atlatta hayırlısıyla gerisi kolay. Fiyatlara gelince uçmuş bayağı zaten oturuma alıyorlar sanki çıktıkca çıkıyor tavan yapmış resmen Olsun bu saatten sonra başka bir yere de gidilmez eğer oldu da dogum yaparsan yazamazsan şimdiden hayirli doğumlar Allah evladınızı size bağışlasin cok güzel bir duygu anlatılmaz hayırlısıyla yasiycaksin sende kendine ve bebeğine şimdiden cok iyi bak öpüyorum seni :*
İyi dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım. Bugün bakalım tekrar randevumuz var. Saat 11.20 de. Zekeriya Bey bugün neler diyecek bize acaba :) Bu arada bu zam konusunda çok da fazla hastanenin suçu yok. Devlet zam yapmış doğum fiyatlarına. ( Hem çocuk isterler hem zam yaparlar neyssee :) ) Gerçekten çok az bir süre kaldı ve ben sanırım grip oluyorum. Kaç gündür sürünüyorum ayakta. Ama bu sabah daha da bir hasta uyandım. Heryerim dökülüyor inanamazsın. Sancım gelse gücüm yetmez doğum yapmaya. Onu da söyleyeceğim. Belki bir ilaç da verir dr.cuğum. Onun dışında işte bekliyoruz tahmin edebileceğin üzere. Oğlum gelse artık diye diye bakıyorum karnıma. Bir de kızım var benim bu arada. ( köpektir kendisi... ) Bu ara oda hastalandı. Off sorma yani. Evimiz şenlik yeri gibi. Eşim ile annem ne yapacaklarını şaşırdılarDr.a gidip geleyim eğer bir enteresanlık olursa sana da haber veririm canım benim... Kendine ve bebğine çok iyi bak. Öpüyorum.
O kadar özel hastane var en pahalısı medical galiba benim sezeryan olduğu için artık 2. yi daha uygun yerde yapmayı düşünüyorum bebegin olursa köpeğinizi ne yapacaksınız tehlikeli olur şimdi dikkat et amaan hastalaniyim deme hava tam grip havası gercekten herkes dökülüyo bende 2 hafta önce hasta oldum maske taktım ki cocuğa bulaşmasın diye opemedim sevemedim emzirirken bile başka yere bakıyordum zor anlayacağın zaten uykusuz günler seni bekliyor 2 saat uyuyacagin varsa bile hasta olunca hiç uyuyamiyorsun :S gece kalkmak değilde sabaha karsı olan uyku cok ağır oluyo yanında muhakkak annen olsun sen emzirirsin Annen uyutur :) sonra tek basına kalıyorsun veeee maraton basliyooor :)) şimdiden kolay gelsin hayatim
Her yer yapmiyor canim o testi.buca kadin dogumhastanesinde yaptirmistim ben.birde tepecikte yapiyorlarmis.ucretsiz yani.muayene icin ozele gidiyorum ordakiler bile yapmiyormus nedense...merhaba kızlarr bişi sorcem ..izmir de ikili testi ne kadara yapıyorlar duyduguma göre devlet hastanesi yapmısyormus...bu testi yaptırabilecegim hesaplı bi yer var mı????? simdi den teskürlerr...bu konuda beni aydınlatırsanız cok sevinirim
Köpek de evde kalacak tatlım. Yalnız ilk zamanlar çok haşır neşir olmayacaklar. Yanaştırmayacağız.. Sürekli denetim altında olacak. Zamanla da alışacaklar artık birbirlerine. Onun dışında çok geç hasta oldum bileYalnız bugün daha iyiyim. Bu arada bir haber daha ve asıl bombası bu tabi.. Cuma günü yatışım yapılacak hastaneye. Önce suni olmadı sezeryan deneyeceğiz işte. Bakalım neler olacak. Şuan çok yorgun hissediyorum kendimi. Toparlanmak için yemediğim içmediğim şey kalmadı. Son anda bebeğe yarar bari Bakalım kilosu boyu nasıl olacak bebeğimin.. İlk zamanlar annem kalacak bu arada allahtan. Zaten sez. olursam tek başıma yapamam. Bebeği kaldırmak bile mesele. Hemen yatak odamın yanında yatacak. İnşallah güzel günler olur. Bu arada senin stün geldi mi sez. sonra? Kusura bakma biraz tatsız yazdıysam. Hastalık hali malum (
merhaba kızlarr bişi sorcem ..izmir de ikili testi ne kadara yapıyorlar duyduguma göre devlet hastanesi yapmısyormus...bu testi yaptırabilecegim hesaplı bi yer var mı????? simdi den teskürlerr...bu konuda beni aydınlatırsanız cok sevinirim
Köpek de evde kalacak tatlım. Yalnız ilk zamanlar çok haşır neşir olmayacaklar. Yanaştırmayacağız.. Sürekli denetim altında olacak. Zamanla da alışacaklar artık birbirlerine. Onun dışında çok geç hasta oldum bileYalnız bugün daha iyiyim. Bu arada bir haber daha ve asıl bombası bu tabi.. Cuma günü yatışım yapılacak hastaneye. Önce suni olmadı sezeryan deneyeceğiz işte. Bakalım neler olacak. Şuan çok yorgun hissediyorum kendimi. Toparlanmak için yemediğim içmediğim şey kalmadı. Son anda bebeğe yarar bari Bakalım kilosu boyu nasıl olacak bebeğimin.. İlk zamanlar annem kalacak bu arada allahtan. Zaten sez. olursam tek başıma yapamam. Bebeği kaldırmak bile mesele. Hemen yatak odamın yanında yatacak. İnşallah güzel günler olur. Bu arada senin stün geldi mi sez. sonra? Kusura bakma biraz tatsız yazdıysam. Hastalık hali malum (
Tatlım cok merak ediyorum seni nasıl bir dogum gerçekleşti acaba bebeğini gördükten sonra neler hissettin... Umarim hersey yolunda gitmiştir annelik çok çok çok güzel bir duygu. Yakın zamanda haberleşiriz insallah.
Arkadaşım 12.Ekim ( benim de doğum günün :).. ) de doğum yaptım. Çatı muayenem tekrarlandı. Hiç açılmam yoktu hala ve rahim ağzı bile dönmemişti. Bebek de baskı yapmıyordu. Dr. Kafasını dürttü ve kaçtı resmen. Sonra suni sancıdan vazgeçilip direkt sezeryana alındım. Çok güzel geçti ameliyatım. Korkuyordum sezeryandan ama hiç dşündğüm gibi olmadı. Oğlumun çıkışına tanık olmak harikaydı. O ağladı ben ağladım. Hemen o anda göğüslerim sızlamaya başladı. Odaya geçtiğimde de sütüm vardı şükür. İnanılmaz güzel birşey annelik. Onun kokusu başka hiçbirşeyde yok. Birde 2 tur kordon dolanmıştı boynuna oğlumun. Yalnız dr. bana muayene sırasında söylemedi. Ona kafam takık. Neden söylemediğini anlamadım.
Bu arada aynı gün dogum yapacaksınız cok güzel cok sevindirici bir şey çifte mutluluk yasamissin herkese nasip olmaz buArkadaşım 12.Ekim ( benim de doğum günün :).. ) de doğum yaptım. Çatı muayenem tekrarlandı. Hiç açılmam yoktu hala ve rahim ağzı bile dönmemişti. Bebek de baskı yapmıyordu. Dr. Kafasını dürttü ve kaçtı resmen. Sonra suni sancıdan vazgeçilip direkt sezeryana alındım. Çok güzel geçti ameliyatım. Korkuyordum sezeryandan ama hiç dşündğüm gibi olmadı. Oğlumun çıkışına tanık olmak harikaydı. O ağladı ben ağladım. Hemen o anda göğüslerim sızlamaya başladı. Odaya geçtiğimde de sütüm vardı şükür. İnanılmaz güzel birşey annelik. Onun kokusu başka hiçbirşeyde yok. Birde 2 tur kordon dolanmıştı boynuna oğlumun. Yalnız dr. bana muayene sırasında söylemedi. Ona kafam takık. Neden söylemediğini anlamadım.
Canımmmm benİm Allah analı babalı büyütsün size bağışlasın çok sevindim sorunsuz bir doğum olduğuna.Gerçekten o ana tanık olmak çoook güzel bir duygu hala gözümün önünde bir ömürde gitmez zaten gitmesinde sütünün hemen gelmesi de büyük şans çok güzel o konuda sorun yaşamadığına da sevindim.Bebeğinin boynuna kordonun dolanması çok kötü olmuş büyük bir tehlike atlatmış doktor da nasıl farketmemiş anlamadım neyse ki geri de kaldı kazasız belasız atlattınız sen de bebişinde
Bu arada aynı gün dogum yapacaksınız cok güzel cok sevindirici bir şey çifte mutluluk yasamissin herkese nasip olmaz bu
Sağol canım benim... Allahtan atlattık bu durumu. O an ve o hisler gerçekten gitmez insanın aklından. Mümkün olsa her istediğinde yaşasa insan o dakikaları. Hele onu ilk öptüğüm an... Aaahhh ah :) Allah her isteyene nasip etsin inşallah. Bu arada gerçekten aynı gün doğum günümüz olması çok güzel. Daha şimdiden 1. yaş gününü düşünüyorum. Çok uzak değil bir bakmışız gelmiş o günler. Senin de kuzunu öpüyorum. Allah ailesinle beraber nice sağlıklı bayramlar nasip etsin ona.
merhaba arkadaşlar,
İzmir'e yeni tasındım ve hastaneler hakkında hiç bilgimm yok3 aydır bi profesore gidiorus ama biraz fazla geldi . sgk ile anlaşmalı tavsiye edebilceiniz bi hastane ve doktor var mı?? lutfenn yardımcı olunn..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?