kızlar bu tarifi mutlaka deneyin !!!!!!!!!!!!
ben yapıorum inanın herkes bayılıo hazır almışım sanıolar
Malzemeler
3 yumurta
10 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı su(Türk kahvesi fincanı)
1 kahve fincanı sıvı yağ(Türk kahvesi fincanı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
10 yemek kaşığı un
Şerbeti:
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Yumurta ve 10 yemek kaşığı şekeri karışım iyice beyazlaşana kadar çırpın. Su ve sıvı yağı ilave ederek karışımı tekrar çırpın. Daha sonra kuru bir kaba elemiş olduğunuz un, vanilya, kabartma tozunu karışıma ilave ederek 1-2 dakika kadar daha karıştırın ve yağlanmış olan tepsiye dökün. 170 derecede ısıtmış olduğunuz fırında pişirin.
Şerbeti için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Kek piştikten sonra üzerinde kürdan yardımı ile delikler açın ve hazırladığınız şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde kaşık yardımı ile dökün.
Kek iyice soğuduktan sonra soğuk süt ile hazırladığınız krem şantiyi üzerine sürün. Buz dolabında dinlendirdik sonra üzerine isteğinize göre ceviz ya da fındık serperek servis yapabilirsiniz.
yağda kızarmış top lokma
malzemeler ;
3 yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 su bardağı ılık su
* Tuz
* Un
* Kızartmak için sıvı yağ
yapılışı ;
Karıştırma kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un ilavesiyle kıvama getirilir. Lokum hazırlanır gibi hamur yuvarlanır kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır. Kızaran toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa yapışmaması için arada sıvı yağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.
off işte ne kadar un???
kaç bardak,fincan,kaşık :44:
ben anlamam kulak memesi kıvamından,yazınız litfenculya..
kakao soslu kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı z.yağı
Kakao
Yeterince un
Kabartma tozu
Arzuya göre ceviz veya fındık ilave edilebilir.
Sosu için;
Hazır kakao sosu kullanılabilir.
Üzerine çikolata rendesi.
Hazırlanışı
Öncelikle 4 yumurta ve 1 su bardağı şeker mikser yardımı ile 15 dk. boyunca aralıksız çırpılır daha sonra z.yağı ilave edilir. Bir süre yine çırpılır ve ardından un ve kabartma tozu ilave edilir. Sonrasında 1 paket kakao tozu ilave edilir. Arzuya göre ceviz veya fındık ilave edilebilir. Yağlanmış kek kalıplarına dökülür. Önceden ısıtılmış fırına sürülür. Çıktıktan hemen sonra hazır kakao sosunu keklerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır. Soğuduktan sonra çikolata rendelerini üzerine serpiştirebilirsiniz.
karalahanacım görmemişim kusura bakma cnm yaaa bende furkancanın yaptığı gibi yapıorum aynen 10 dk ka bekletip öle döküm dumanı gidio yaa hafif yani ilk sıcağı çıkacakyok canım o değildi.kakaolu küçük kurabiyeler üstü puding gibi sostu başka yerde gördümde karıştırıyor muyum acaba*?
julia tatlın hakkında yazdığım mesajımı es geçmişsin cevaplandırırısan sevinirim canım
bende senn gibi yapıorum cnmbn bu keki denedim canım yarın günüm var bugün tekrar yapacagım ben kare büyük borcama yaptım çok güzel kabardı ölçü tam denk geldi kekide fırından çıkınca bir iki dakka bekleyip ilk sıcaklıgı çıkınca hemen döktüm tavsiye ederim çok hafif okuyor
fincan keki .fincandan nasıl çıkarıyorsun canım onu anlamadım ben:26:
ehehe çıkarmak istersen fincanı azacık yapla cnm ama çoğu kişiler çıkarmadan servis yapıo
fincanda kek mi yiyiorlar anammm
Ya benim 3 yaşında yiğenim var pazar gnü doğum gününü yapıcaz farklı şeyler arıyorumm
ünlü tatlıdan bende yaptım ve sizin için resimledim...
ama tadına bakamadım çünkü bugünkü miafirler için yaptım.akşam tadabileceğim o yüzden yarın bildiririrm durumu.tarifte sadece değiştirdiğim şey keke hamuruna azcık ceviz içi kattım.vede üst kakolu sosu 1,5 bardak sütle değilde 2 bardak süt ile yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?