julia 'nın renkli mutfağı

malzemeler ;

yarım kg ince bulgur
1 su bar. un
1 ymk. biber salçası
kimyon karabiber tuz
1 yumurta
1 çb. irmik
2 sb.sıcak su

yapılışı ;

Bulgurla irmiği bir tepside
karıştırıp sıcak suyla ıslayın 10 dakika bekledikten sonra içerisine
yumurtayı,salçayı,yuz,karabiber,kimyonuda ekleyip iyice yoğurun içerisine unuda azar azar ekleyip yuğurmayı sürdürelim yoğun bir hamur elde edinceye kadar devam edelim bu hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar bölüp yuvarlayıp tam ortasına parmağımızın ucuyla bastırarak şekil verelim bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim .
Diğertarata büyük bir tencerede su kaynatıp suyun içine tuz ve limontuzu katalım bu suyun içerisine hazırladığımız kofteleri atıp haşlayalım suyunu süzüpsevis tabağına alalım servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine domatesli sarmısaklı sos ve kıyılmış maydonoz ve limonla servis yapın

Son düzenleme:

canım bu tatlıyla ilgili bazı sorularım olacak.
verdiğin tarifteki ölçülerle kekei hani tür tepside yapıyorsun ne kadra çıkıyor,birde şerbetin dökülürken soğuk kekin sıcak olması gibi hani tatlılarda olan bi özellik var mı dikkat etmemeiz gereken...

off işte ne kadar un???
kaç bardak,fincan,kaşık :44:
ben anlamam kulak memesi kıvamından,yazınız litfen culya..

off işte ne kadar un???
kaç bardak,fincan,kaşık :44:
ben anlamam kulak memesi kıvamından,yazınız litfen culya..

kızım ben anamın ölüçüsü ile koyuyom göz kararı annem hiç ölçü ile yapmaz bende öle alıştım ama bir daha ki sefere ölçülü yapim bakim

karalahanacım bunu mu diosun acaba

yok canım o değildi.kakaolu küçük kurabiyeler üstü puding gibi sostu başka yerde gördümde karıştırıyor muyum acaba*?

julia tatlın hakkında yazdığım mesajımı es geçmişsin cevaplandırırısan sevinirim canı
m

bn bu keki denedim canım yarın günüm var bugün tekrar yapacagım ben kare büyük borcama yaptım çok güzel kabardı ölçü tam denk geldi kekide fırından çıkınca bir iki dakka bekleyip ilk sıcaklıgı çıkınca hemen döktüm tavsiye ederim çok hafif okuyor

hani şu borcamların dikdörtgenleri varya ona denesem az olurmu acaba ölçü biraz fazla yapmak istiyorumda...

ben şimdi yaptım benimde yarınki misafirim için azdı kare borcam dediginiz gbi dikdörtgen borcama yaptım malzeme miktarlarını biraz fazla koydum ama önceki kadar çok kabarma olmadı üstüne krem şanti ile falan işte orta halli tatlı oldu ama önceki yaptıklarım çok iyi kabarmış kek kıvamındaydı hani fotografı varya kenarları az ortası iyi kabarmış durumda öyle işte

karalahanacım görmemişim kusura bakma cnm yaaa bende furkancanın yaptığı gibi yapıorum aynen 10 dk ka bekletip öle döküm dumanı gidio yaa hafif yani ilk sıcağı çıkacak
bende senn gibi yapıorum cnm

fincan keki .fincandan nasıl çıkarıyorsun canım onu anlamadım ben:26:

ehehe çıkarmak istersen fincanı azacık yapla cnm ama çoğu kişiler çıkarmadan servis yapıo

fincanda kek mi yiyiorlar anammm

Ya benim 3 yaşında yiğenim var pazar gnü doğum gününü yapıcaz farklı şeyler arıyorumm

ünlü tatlıdan bende yaptım ve sizin için resimledim...
ama tadına bakamadım çünkü bugünkü miafirler için yaptım.akşam tadabileceğim o yüzden yarın bildiririrm durumu.tarifte sadece değiştirdiğim şey keke hamuruna azcık ceviz içi kattım.vede üst kakolu sosu 1,5 bardak sütle değilde 2 bardak süt ile yaptım.

harika görünüo karalahanam ellerine sağlık üstüne damla çikolata da koyabilirsin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…