Kabul etmekle hata mı yaptım?

Ergenlikteki erkek çocuktan yemek, sofra, çamaşır beklemek biraz abes geldi. Belki o da isteyerek değil, mecbur olduğu için gelmiştir. Eşim de geçmişte ailesi ilçenin köyünde olduğu için dersaneye giderken haftasonlari bir akrabasinda kalıyormuş. Koca adam o günleri anlatırken gözü dolar hala.

Bana yasadiklariniz abarti gelmedi. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin...

Rahatsiz eden kisimlar , kendi isini de yapmamasi .

Ama bunu soyleyecek kisi siz degilsiniz, abisi...

Fazla beklentiye girmeyin, kendi isini yapsin yeter.

tatlım eşinle konuşacaksın bu durumu başka yolu yok.yatılı yurt vs bakacaksınız gibi gözüküyor.

Öncelikle erkek mi kız mı gerçekten anlamadım
Ama erkek yazan arkadaşlar olmuş
O yaşda çocuk erkek de kız da olsa sizin dediğiniz gibi şu şu işlerin de yapılması gerekiyormuş diye düşünmez
Benim kızım lise 2 öğrencisi ve ondan tek beklentim odasını düzenli tutması başka hiçbir özel talebim yok derslerine çalışsın yeter
Siz diyorsunuz ki “bulaşık yıka “dersem yıkar topla dersem toplar bilmiyorum ben demem yani
Bir de yine erkek olduğuna istinaden söylüyorum ergen sonuçta rahatsız olmuyor musunuz yetişkin yani her şeyi bilir ve anlar ( namahrem olduğu gerçeğine hiç girmeyeyim taşlanırım burda ama öyle )
Ama tabii en baştan düşünülecekti bunlar
En güzeli kurallar koyun uyulmasını isteyin

O yaşta genç bi çocuğun sorumluluğunu almam de kendi çocuğumu da vermem yarın başına bi şey gelse Allah lorusun önce yengesi diye başlarlar ben de öğrwnciyken teyzemde kaldım yok 15gün dayanamadım hafta sonları köye gittiğim halde ablam evlendi 1 ay da ona gidip kaldım hafta içleri yok anamın dizinin dibi dedim anşamıyorum bu gençleri yurtta kalırım ama kimsenin evinde kalmam

Aslında anlattığınız seyler o yas grubunun alışkanlıkları. O yastaki cocuk zaten yenek yapmaz bulaşık yıkamaz soylemeyince sofrayı kaldırmaz ki. Çamaşır işini falan da dusunmez yani. En azından o yaşta ben boyleydim benim kardeslerim de öyleydi. Bence çocuktan beklentiniz yüksek. Bi de elektrik faturası o kadar arttı mı gercekten yoksa abarttınız mı biraz? En baştan kabul etmeseydiniz keske başkasının cocuguna bakmak zordur ne yapsa batar anlıyorum sizi

Kabul etmeyecektiniz bastan
Hic sikayet etmeyin simdi.

Anasi babasi sagken siz neden bakiyorsunuz elin cocuguna?!!!!!

Esiniz ailesine söylesin bebek var bizim de cok masrafımız oluyor diye. Sizin de işten çıktığınızı tek maasa kaldığınızı söylesin.

Bu sene en azından idare edin de seneye kendi memleketine gönderin bence. Bunu deme sebebim de maddiyat değil tamamen çocuğun sorumluluğunu almanın zor olması. Tam ergenlik yaşı ve okullardaki ortamlar da berbat.
O yaştaki bir çocuğun arkadaşlarının , izlediği filmlerin, okuduğu kitapların, internette takip ettiği kişilerin girdiği sitelerin takip edilmesi gerekir. Tam her türlü kötü alışkanlığa başlama ve kötü bir çevreye girebilme yaşında eşinizin kardeşi. Eşiniz çalıştığı için siz de bebekten dolayı ilgilenip takip edemezsiniz. O yüzden ailesinin yanına gitmeli .

Önceden sevaptı da şimdi günah mı

Ergenlikte kendi çocuğuyla bile anlaşamıyor insan kaldı ki siz ne deseniz yanlış anlaşılacak...Zor bir durum sabır diliyorum. Ama bazı şeyleri kendi abisi güzellikle anlatabilir diye düşünüyorum. İlk dönem karnesinden de başarılı mı değil mi anlaşılır.

Şunu merak ettim, eşinizin kardeşi değil de kendi kardeşiniz olsaydı yine bu kadar her ayrıntıya takılacak mıydınız? Yediği ekmeğe kadar? Sorsan elektriği bile 2kişiden daha çok harcıyor çocuğu oraya getiren anne babadan uzağa götüren eşiniz bunu kabul eden sizsiniz. Kimbilir bu hareketlerinizi ağız bükmelerinizi ona da yansıtıyorsunuzdur.. inşaAllah kalbini kırmıyorsunuzdur.. ergenlik çağında, tv izlemesi her an ders çalışmaması telefon ile oynaması bunlar doğal değil mi Allah aşkına? Yazık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…