Benim için farketmez. Toplumda fark ediyor. Annesi karpuzun çekirdeğini ayıklayan 18 yasında erkek çocukları var. Siz büyüttüğünüz çocuktan bunları bekleyin. O çocuğu siz büyütmediniz.Ben kendimi ifade etmekte mi zorlanıyorum ciddi ciddi, yoksa insanların empati yapması mı güç? Ona hizmetçi gibi davranmıyorum büyük beklenti içerisinde de değilim. 7/24 ayağıma dönsün demiyorum. Ama birşey istenildiğinde de ikiletilmemesinden yanayım. Kız erkek ne fark eder?
Ben o yaslarda yegenime kendi oynadigi oyunu toplattiramazdim. Bulasik yika , kurula demeyi dusunemiyorum.Benim için farketmez. Toplumda fark ediyor. Annesi karpuzun çekirdeğini ayıklayan 18 yasında erkek çocukları var. Siz büyüttüğünüz çocuktan bunları bekleyin. O çocuğu siz büyütmediniz.
Şunu bilir sunu soylerim ev ev ustune olmaz insan anasına babasına ble huy yonunde. Cekmezken baska biri sanki esin mi ev isi yapıyor ooo hele o camasır olayı benmde b arkadasım ıkı hafta kaldı bzde öldüm öldüm dirildim herseyimiz farklı yumurta psiirme alıskanlıgımız ble degisikkk cok canm sıkılmıstı aglaycakdım daha gtmeseydiii insan kendi evinde rahat etmeli yaMerhabalar KK üyeleri,
Ben 2 yıllık evliyim ve 2 aylık bir bebeğimiz var. Antalyada yaşıyoruz, daha taşınalı 7 ay oldu. Evlendiğimizden beri yalnız kaldım sayılmaz eşimle.
Velhasılkelam, bunun kendinden 8 yaş küçük kardeşi var, lise 1'e başladı. Memleketinden yanımıza aldırdı, biz okumadık bari o okusun, baltaya sap olsun diye. Annesi babası pek ilgilenmezler. Başta eşim bana danıştı; hatun alalım mı yanımıza diye, ben de sevap olur öğrenci okutturmak diye kabul ettim. Nereden bilebilirdim yararından çok zararı (!) olacağını?
Başta bunun anne babası: masraflarını biz karşılarız dedi (haftada 50 tl sadece okulda yemek), kabul ettik, sonuçta yemesi içmesi yatması bizden diye, oğullarını bıraktılar, okul açıldı açılalı daha para göndermiş değiller.
Eşimin kardeşi eve gelir, ders çalış derim, çalışmaz, kuşlarla ilgilen derim bakmaz, elinde telefon tv karşısında akşama kadar oturur. Sabah da 6 da kalkar kahvaltısını yapar tv başında saat 8e kadar
Yemek yaparım olduğu gibi atılır, bir de alay ediyormuş gibi yenge yemek yapmayacak mıyız diye sorar. Hayır yemek yapmayı bilmesem kendimden şüpheleneceğim. Bir oturuşta 1 buçuk ekmek yer, yesin onda değilim ancak sofrayı topla diye gözüne bakmasam toplamaz, bulaşıkları yıka deyince yıkar, topla deyince toplar. Işine geleni duyar, ona söylediğin şeyi kendon yaptıktan sonra, birşey mi demiştin der, ingilizcesi olur bana gelir, hiç heves etmez, çamaşır varsa at da yıkayayım derom yok der, ben yıkarım asarım, 5 dakika sonra ben duşa giriyorum deyip kirli kıyafetlerini çıkartır.
Elektrik faturası biz 3 kişiyken 30 tl geliyordu, şimdi tavan yaptı 100den aşağı düşmüyor o da saç kurutması, tv çalıştığı için. Sanki soğuk yerdeyiz.
Daha geleli 1 ay oldu, ama illallah dedirtti okulunun bitmesine kadar iflas ederiz. Tek maaşa düştü zaten doğum iznine ayrıldığım için.
Hayıe, ben de mi sorun var? Anlamadım...
Iyi hoş dañ önemli birşey izlemesi: bez bebek, selena izlemesi mi? Cidden çok önemli. Belgesel izlese bu kadar takılmam :)Ben demedim eşim dedi diyorsun da o yaşta çocuğu olan bir çok üye var kimin çocuğu bulaşık yer silme yemek yapma vs ilgileniyor
Çamaşırın varsa at demişsin yok demiş o anda yokmuş sonra duş almış çıkmış
Çocuk yenge sen yıkama ben yarım saat sonra duş alıp bu üstümdekileri kirliye atacağım sonra yıkarsın diyemez
Hem o kadar ince düşünmez düşünse bile bunu dile getiremez
Kuşun suyunu koy dedim koymadı diyorsun her denilen anında yapılmıyor maalesef
Sence önemli değil ama ona göre önemli bir şey izliyor olabilir
Babamla bir kere çok fena kavga etmiştik ben tv de birşey izliyordum geldi ve o programa bir sürü laf saydı oysa izlememişti bile onun beğenmediği kısmını değil bir aşama sonra çıkacak kısmını izliyordum ben
Siz hiç mi ergen olmadınız
Bir de çocuk ayak altında dolaşmamak için de tv ye sarabilir 6 da kalkan 8 de evden çıkan ergen ya nette telde ya da tv de takılır
Bu davranışlar kimsenin hoşuma gitmez ama herkes kendi çocuğunu idare ediyor sizin için zor
Kısa vadeli çözüm yok bu sene bitince yurt vs araştırın zira çocuk pırlanta olsa da dört sene aynı evde zaten olmaz
Kendinizi burada anlatamazsınız. Bizim hanımlar başkasına hümanist kendimize realisttiz.Ideal yenge tipi:
Sebze yemediği için, hergün et pişir, makarna yap.
Kumandayı eline ver, Tv izlesin aralıksız, dersi varsa sen yap.
Günde maksimum 2 makine çalıştırma yerine, teker teker çıkartılan kıyafetlerden dolayı 7 - 8 makineyi bulsun.
Bişey rica et, arkasından kendin yap, hatta sor birşeye ihtiyacın var mı, getireyim ayağına diye.
Onun dağıttığını sen topla.
Kısacası bebeğinle ilgileneceğine kaynınla ilgilen.
Budur kimine göre galiba ideal yenge profili. :)
Arada fark var yalniz. O sizin kardesiniz soylemeniz zoruna gitmez. Ben oz yegenime bile soyledigimde tavirla karsilasiyordum. Yetistirmesi gereken anne/babalar, cocuklar kendi islerini yapmayi ogrenmeliler ama yabanci bir evde degil.Eğer bir yerde kalınıyorsa kaç yaşında olursa olsun ev sahibine yük olmamalı. Erkek kardeşim evinde yapmaz. O da 15 yaşında. Ama bana yatıya gelince kendi işlerini yaptırırım. Arada kendime de iş yaptırırım. Bencil olmamalı kimse.
Eşimin yeğenlerine de aynıyım. Eşimdeki konuda destekler. Yengecim hadi kuzum derim. İşlerini kendileri halleder. Yabancı yerde daha da dikkatli olunmalı.Arada fark var yalniz. O sizin kardesiniz soylemeniz zoruna gitmez. Ben oz yegenime bile soyledigimde tavirla karsilasiyordum. Yetistirmesi gereken anne/babalar, cocuklar kendi islerini yapmayi ogrenmeliler ama yabanci bir evde degil.
Bazi anneler gereksiz yere cok korumaci davraniyor. O zaman o cocuklara laf soylenemiyor.Eşimin yeğenlerine de aynıyım. Eşimdeki konuda destekler. Yengecim hadi kuzum derim. İşlerini kendileri halleder. Yabancı yerde daha da dikkatli olunmalı.
Sorumluluk ayrı birşey. Çok çıtkırıldım olmamak gerek. Sorumluluk sahibi kim gördüysem hayatında oldukça başarılı. Çünkü hayata atıldıklarında kimse altın tepside birşey sunmayacak. Canları çıkacak.
Bazi anneler gereksiz yere cok korumaci davraniyor. O zaman o cocuklara laf soylenemiyor.
Ben de cocugun dersini calismasindan ve kendi isini yapmasindan yanayim ama bulasik yikamasi ve kurulamasi biraz abes ve fazla geldi. Simdilik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?