Kabul etmekle hata mı yaptım?

Benim için farketmez. Toplumda fark ediyor. Annesi karpuzun çekirdeğini ayıklayan 18 yasında erkek çocukları var. Siz büyüttüğünüz çocuktan bunları bekleyin. O çocuğu siz büyütmediniz.

Benim için farketmez. Toplumda fark ediyor. Annesi karpuzun çekirdeğini ayıklayan 18 yasında erkek çocukları var. Siz büyüttüğünüz çocuktan bunları bekleyin. O çocuğu siz büyütmediniz.
Ben o yaslarda yegenime kendi oynadigi oyunu toplattiramazdim. Bulasik yika , kurula demeyi dusunemiyorum.

A AklinYolu1 size anlattı. adım adım ilerleyin. TV saati oda toplama ders programı. Sevgi ve saygıda gösterirseniz tahminin 6 aya düzene oturur. Yok ben buraya sadece konu açtım kimsenin cevabı umrumda değil diyorsanız ben gider. Sevgiyle kalın.

Evlenene kadar yemek yapmayı bırak çamaşır nasıl yıkanır neyle nere silinir onu bile bilmezdim derste çalışmazdım evde sürekli oyun oynardım bilgisayarda vakit geçirirdim lise zamanımda. Ki bu çocukta erkekmiş ben kız halimle elimi birşeye sürmedim annem yaptırmadı. Ergenlik yani bu beklentinizin olmaması gerekiyor şimdi diyeceksiniz ki bu beklenti değil ama var işte bekliyorsunuz birşeyler. Yapacak birşey yok çocuğun eğitim hayatı sonuçta bu oyuncak gibi geldin denedik şimdi git diyemezsiniz

Abisi kural koysun.

Kurallara uymazsa ve 1. dönem karnesi kötü olursa ailesinin yanına gönderin.

çocuğu geri gönderin,
ben anlamıyorum zaten, çocuk da olsa bir yabancıyla nasıl yaşıyorsunuz, ben aynı evde bazen kendi eşime, çocuğuma tahammül edemiyorum bi de kardeşini getirmek... evden kaçarım herhalde...

Şunu bilir sunu soylerim ev ev ustune olmaz insan anasına babasına ble huy yonunde. Cekmezken baska biri sanki esin mi ev isi yapıyor ooo hele o camasır olayı benmde b arkadasım ıkı hafta kaldı bzde öldüm öldüm dirildim herseyimiz farklı yumurta psiirme alıskanlıgımız ble degisikkk cok canm sıkılmıstı aglaycakdım daha gtmeseydiii insan kendi evinde rahat etmeli ya

Aslinda lise 1 deki her cocugun yaptigi seyler bunlar.
Cocukta garip bisey gormedim. Ergenlik caginda o.
Burdaki dengesizlik sizin bu yuku ustlenmis olmaniz.
Cok fazla sorumluk almissiniz.

Ben haftasonu gelmek istiyorum diye sürekli arayıp bizi darlayan eşimin kuzenini dünya kadar dert edinmişken sizin yerinize kendimi koydum da. Asla yapamazdım ben evde yabancı ile ya. Kendi ailemle bile uzun süre kalamam kaldı ki eşimin kardeşi olacak. Canım bazen kırılır üzülür diye düşünmemek gerekiyor. Kırılsın da üzülsün de. Olan size oluyor bak bir ayda ne hale gelmiş duygu ve düşüncelerin

Son düzenleme:
Ben demedim eşim dedi diyorsun da o yaşta çocuğu olan bir çok üye var kimin çocuğu bulaşık yer silme yemek yapma vs ilgileniyor

Çamaşırın varsa at demişsin yok demiş o anda yokmuş sonra duş almış çıkmış

Çocuk yenge sen yıkama ben yarım saat sonra duş alıp bu üstümdekileri kirliye atacağım sonra yıkarsın diyemez

Hem o kadar ince düşünmez düşünse bile bunu dile getiremez

Kuşun suyunu koy dedim koymadı diyorsun her denilen anında yapılmıyor maalesef

Sence önemli değil ama ona göre önemli bir şey izliyor olabilir

Babamla bir kere çok fena kavga etmiştik ben tv de birşey izliyordum geldi ve o programa bir sürü laf saydı oysa izlememişti bile onun beğenmediği kısmını değil bir aşama sonra çıkacak kısmını izliyordum ben

Siz hiç mi ergen olmadınız

Bir de çocuk ayak altında dolaşmamak için de tv ye sarabilir 6 da kalkan 8 de evden çıkan ergen ya nette telde ya da tv de takılır

Bu davranışlar kimsenin hoşuma gitmez ama herkes kendi çocuğunu idare ediyor sizin için zor

Kısa vadeli çözüm yok bu sene bitince yurt vs araştırın zira çocuk pırlanta olsa da dört sene aynı evde zaten olmaz

Geri yollayin, kafaniz rahat etsin. Ergen bir gencin ne masrafini, ne sorunlulugunu alin. Anne baba hayatta, gitsin duz lise okusun. Zaman gecmez boyle. Biraz tartisirsiniz esinle, sonra unutulur zaten.

Iyi hoş dañ önemli birşey izlemesi: bez bebek, selena izlemesi mi? Cidden çok önemli. Belgesel izlese bu kadar takılmam :)
Çamaşırın varsa at dedim, biliyorum ki var, odada sağda solda 2-3 gündür duran kirli kıyafetler var, üzerindekiler aynı keza. Şimdi ben alsam atsam bu sefer niye yaptın oluyor. Makineyi çalıştırıyorum bu sefer bunları niye atmadın yarına kadar yetişmesi gerek diye söyleniyor. Kısa programa atıyorum bu kez de ona alıştı. 2 parça için makine çalıştırıyorum.

Her denilen anında yapılmıyor haklısın, ama aradan 3-4 saat geçiyor kendim yapıyorum. Soruyorum X ne yapacaktın, bişey demedin ki diyor.

6dan 8e kadar izlesin sıkıntı yok, servisi bari bu yüzden kaçırmasın :)

Tvye verdiği yoğunluğu derse verse, gene ses etmem. Cidden yazılan yorumlara bakılınca sıkıntı bendeymiş diyorum. Iyi bir yenge olamamışım :)

Ideal yenge tipi:

Sebze yemediği için, hergün et pişir, makarna yap.

Kumandayı eline ver, Tv izlesin aralıksız, dersi varsa sen yap.

Günde maksimum 2 makine çalıştırma yerine, teker teker çıkartılan kıyafetlerden dolayı 7 - 8 makineyi bulsun.

Bişey rica et, arkasından kendin yap, hatta sor birşeye ihtiyacın var mı, getireyim ayağına diye.

Onun dağıttığını sen topla.

Kısacası bebeğinle ilgileneceğine kaynınla ilgilen.

Budur kimine göre galiba ideal yenge profili. :)

Vallahi umrumda bile olmaz maddiyatı, iş yapmaması. Eşinizle hiç bi özeliniz olmayacak, yalnız kalamayacaksınız. Nasıl göze aldınız, evlat edinmişsiniz gibi aynı. Başlamış şimdi liseyede, geri dönüşüde olmaz kolay kolay.

Lise 1’de kardeşim var benim gözümde baya baya çocuk kendisi, evimde yaşasa her hareketini tolere edebilirdim. Ayrıca akıllı bir çocuk iyi bir lisede okuyor. Anlattıklarınızı kardeşimde düşündüm, yok ben kardeşime şunu yap bunu yap demezdim ya. Ama tabi mecbur değilim onu evimde bakmaya, annemler de tutup al kızım 4 sene kardeşini besle diyecek kadar düşüncesiz değiller. Hata anne babasında.

Kendinizi burada anlatamazsınız. Bizim hanımlar başkasına hümanist kendimize realisttiz.

Çok haklısınız. Çocuklara kendi işlerini görmeleri küçüklükten alıştırılması gerekir. Sonradan feryat eden yine kadınlar oluyor. Yok kocam iş yapmıyor. Yok sorumsuz. Maalesef eleştirilen kv zihniyeti ile nesil yetiştiriliyor. Sonra da kısır döngü.

Eğer bir yerde kalınıyorsa kaç yaşında olursa olsun ev sahibine yük olmamalı. Erkek kardeşim evinde yapmaz. O da 15 yaşında. Ama bana yatıya gelince kendi işlerini yaptırırım. Arada kendime de iş yaptırırım. Bencil olmamalı kimse.

Kimse bu dünyaya hizmetçiliğe gelmedi. Konu sahibi hanım iyi niyetli. Bu da suistimal etmemeli. Bir minneti olmalı kimse kusura bakmasın. Kadın kendi düzenini 2. Plana atıyor paşadaki rahatlığa bak. 14 yaş küçük değil. Kaç tane 14 yaşında gence rastladım. Yavrum benim annesi gece 3 4 gibi geliyor. Baba yok . Evin bütün yükü çocuklarda. Yapmayın.

Kaldıramazsanız geri gönderin. Kıymeti bilinmeyen nimet elden gider. Eninde sonunda kötü olacaksınız. Bari şimdiden olunda yıpranmayın

Arada fark var yalniz. O sizin kardesiniz soylemeniz zoruna gitmez. Ben oz yegenime bile soyledigimde tavirla karsilasiyordum. Yetistirmesi gereken anne/babalar, cocuklar kendi islerini yapmayi ogrenmeliler ama yabanci bir evde degil.

Arada fark var yalniz. O sizin kardesiniz soylemeniz zoruna gitmez. Ben oz yegenime bile soyledigimde tavirla karsilasiyordum. Yetistirmesi gereken anne/babalar, cocuklar kendi islerini yapmayi ogrenmeliler ama yabanci bir evde degil.
Eşimin yeğenlerine de aynıyım. Eşimdeki konuda destekler. Yengecim hadi kuzum derim. İşlerini kendileri halleder. Yabancı yerde daha da dikkatli olunmalı.

Sorumluluk ayrı birşey. Çok çıtkırıldım olmamak gerek. Sorumluluk sahibi kim gördüysem hayatında oldukça başarılı. Çünkü hayata atıldıklarında kimse altın tepside birşey sunmayacak. Canları çıkacak.

Bazi anneler gereksiz yere cok korumaci davraniyor. O zaman o cocuklara laf soylenemiyor.

Ben de cocugun dersini calismasindan ve kendi isini yapmasindan yanayim ama bulasik yikamasi ve kurulamasi biraz abes ve fazla geldi. Simdilik...

Bazi anneler gereksiz yere cok korumaci davraniyor. O zaman o cocuklara laf soylenemiyor.

Ben de cocugun dersini calismasindan ve kendi isini yapmasindan yanayim ama bulasik yikamasi ve kurulamasi biraz abes ve fazla geldi. Simdilik...

Evet bu konuda çok haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…