- 20 Ocak 2016
- 2.341
- 4.742
- 133
Bence daha erken bişey demek için. Annesinin rahatlığını sürmeye çalışıyor sizinle.bence siz onu düzeltirsiniz.1 yıl sonra eserinizle siz gurur duyarsınız.avantajlısınız en azından abiden çekiniyo.sizin izniniz bitince oda sorumluluk almaya başlar diye düşünüyorumMerhabalar KK üyeleri,
Ben 2 yıllık evliyim ve 2 aylık bir bebeğimiz var. Antalyada yaşıyoruz, daha taşınalı 7 ay oldu. Evlendiğimizden beri yalnız kaldım sayılmaz eşimle.
Velhasılkelam, bunun kendinden 8 yaş küçük kardeşi var, lise 1'e başladı. Memleketinden yanımıza aldırdı, biz okumadık bari o okusun, baltaya sap olsun diye. Annesi babası pek ilgilenmezler. Başta eşim bana danıştı; hatun alalım mı yanımıza diye, ben de sevap olur öğrenci okutturmak diye kabul ettim. Nereden bilebilirdim yararından çok zararı (!) olacağını?
Başta bunun anne babası: masraflarını biz karşılarız dedi (haftada 50 tl sadece okulda yemek), kabul ettik, sonuçta yemesi içmesi yatması bizden diye, oğullarını bıraktılar, okul açıldı açılalı daha para göndermiş değiller.
Eşimin kardeşi eve gelir, ders çalış derim, çalışmaz, kuşlarla ilgilen derim bakmaz, elinde telefon tv karşısında akşama kadar oturur. Sabah da 6 da kalkar kahvaltısını yapar tv başında saat 8e kadar
Yemek yaparım olduğu gibi atılır, bir de alay ediyormuş gibi yenge yemek yapmayacak mıyız diye sorar. Hayır yemek yapmayı bilmesem kendimden şüpheleneceğim. Bir oturuşta 1 buçuk ekmek yer, yesin onda değilim ancak sofrayı topla diye gözüne bakmasam toplamaz, bulaşıkları yıka deyince yıkar, topla deyince toplar. Işine geleni duyar, ona söylediğin şeyi kendon yaptıktan sonra, birşey mi demiştin der, ingilizcesi olur bana gelir, hiç heves etmez, çamaşır varsa at da yıkayayım derom yok der, ben yıkarım asarım, 5 dakika sonra ben duşa giriyorum deyip kirli kıyafetlerini çıkartır.
Elektrik faturası biz 3 kişiyken 30 tl geliyordu, şimdi tavan yaptı 100den aşağı düşmüyor o da saç kurutması, tv çalıştığı için. Sanki soğuk yerdeyiz.
Daha geleli 1 ay oldu, ama illallah dedirtti okulunun bitmesine kadar iflas ederiz. Tek maaşa düştü zaten doğum iznine ayrıldığım için.
Hayıe, ben de mi sorun var? Anlamadım...
Buda gözünüze batmasın artık ya. Ne var kurutsun.70 tl fatura artmasının sebebi, fön aşırı derece yakıyor, benim saçlarımın uzun olmasına rağmen çalıştırmıyorum. Havalar soğuk olsa, anlarım sesimi de çıkarmam, saçları da uzun değil değil, horoz ibiği gibi tepesinde var onları kurutacağım diye uğraşıyor.
Sadece ders calisma kismina ve kendi yediklerini toplama kismina katiliyorum. Onun disinda bulasik kurulamak ve bulasik yikamaya hayir. Esinle bir tutuyorsun. Esin yapmali ama bu cocuk yapmaz. Kendi annesinin babasinin evinde yapmiyormus ki yapsin. Realistik olalim, bir erkek cocugundan bahsediyoruz.6. Abisi en başında dedi, bak X buraya geleceksen, bizimle kalacaksan, evin bazı kuralları var, uyacaksın. Yengenin benim sözümden çıkmayacaksın. Yemek mo yapıyor, git bak ne pişiriyor, soe neler katıyor, olmadı sofrayı kur. Çamaşır mı atıyor, nasıl ayırdığına bak, illa as demiyorum, sadece bak. Bulaşık mı yıkıyorn sen de kurula. Evi mi süpürüyor, sen de ıslak sil. Bunları yapman fazla zamanını almaz. Yaptığın eleyse, öğrendiğin kendine diyor eşim. Kardeşi de bunu bileeeee bileeee kabul etti.
Yediğinde içtiğinde değilim. Evi silsin süpürsün (ne var ne yok yesin anlamında, yine okuyanlar yanlış anlar). Sorun da orada zaten, ders yok, kıyafetini atma yok, kendi dağınıklığını toplama yok. Ya 9 kere ciddi anlamda 9 kere söyleyeceksin, ya da gidip kendin toplayacaksın. Daha ne yapayım ben.. yefiği önünde yemediği arkasındaSadece ders calisma kismina ve kendi yediklerini toplama kismina katiliyorum. Onun disinda bulasik kurulamak ve bulasik yikamaya hayir. Esinle bir tutuyorsun. Esin yapmali ama bu cocuk yapmaz. Kendi annesinin babasinin evinde yapmiyormus ki yapsin. Realistik olalim, bir erkek cocugundan bahsediyoruz.
Once dersleri, sonra kendi daginikligini toplama ve kendi camasirlarini makineye atma. Simdilik yapmasi gereken bu .
Yediklerine de ictiklerine de karismayin bi zahmet.
Buradan bir uvey anne imaji ciziyorsunuz . Bunu yapmayin. Isiniz kolay demiyorum. O yaslarda bir erkek cocugu gercekten zor ama yapabileceginden fazla da gorev vermeye calismayin. Once dersine odaklansin. Bunu yaptigi zaman , kendi daginikligini toplama , sonra camasirlarini koyma. Sirayla ve yavas yavas.Yediğinde içtiğinde değilim. Evi silsin süpürsün (ne var ne yok yesin anlamında, yine okuyanlar yanlış anlar). Sorun da orada zaten, ders yok, kıyafetini atma yok, kendi dağınıklığını toplama yok. Ya 9 kere ciddi anlamda 9 kere söyleyeceksin, ya da gidip kendin toplayacaksın. Daha ne yapayım ben.. yefiği önünde yemediği arkasında
Kahramanlık? Ben gözüne girmek için, ya da arkamdan iyi konuşsun, veyahut övsün diye yapmadım. Buna gerek duymuyorum. 100den fazla olsa ne olacak? Sen mi ödeyeceksin? Bir başkası mı ödeyecek? Ya da merak etmeyin siz biz destek oluruz diyen babasıgil mi? Çocuk bize mecbur değildi, ancak ilgilenilmese elinde avucunda bişey olmayacaktı, düz okulu bitirir, kafasına göre takılırdı. Abisi turizm okuluna yazdırdı. Pratikte ben, derslerinde yengen yardımcı olur, bir meslek sahibi ol diye. Bu okulla dersle ilgilenmeyişi fırsatı geri tepmektir. Sofra toplama, kuş bakma, eşimle bana aitti, ben BIZIM yediklerimizi değil, KENDI yediğini toplasın diyorum. Ne var bunda? Kuşların lanet su şişeleri ya. B.konu temizlesin, yemliğini doldursun demiyorum. Su sadece, çok mu zor? Ilaç karışımı zaten içinde, dolduracak takacak. Eline mi yapışır?Sinir oluyorum böyle kocalarına kahramanlık yapıcam derken elin yavrusuna bi anda üvey anne kesilenlere. Çocuk size mecbur değildi üstelik fikriniz de sorulmuş? Sofra toplasın kuş baksın bilmem napsın o yokken bunları kim yapıyordu? Daha geleli 1 ay olmuş faturanın 100 den aşağı düşmemesi? Barındırmamak için bahane arıyorsunuz. Zaten mecbur da değilsiniz ama çocuk oyuncağına çevirmişsiniz işi
O yasta kardesiniz var mi, ya da oldu mu?Tamam. Pes ediyprum. Laf anlatmak, deveye hendek atmaktan daha zor. Vesselam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?