Kabul etmekle hata mı yaptım?

Yok artık ne abartmışsınız ya bi tek tv çalışıp kurutma makinası kullanıyor diye 70 lira artı fatura mı gelir miş. Bir sor bakalım çevrene kimin o yaştaki oğlu bulaşık yıka deyince yıkıyor muş. Baştan kabul etmeyecektiniz siz ne düşündünüz ki ev işlerinde yardım eder falan diye mi düşündünüz ne beklediniz bu çocuktan anlayamadım. Çocuk anlattıklarınıza göre normalden de uslu bir çocuk. Ergenlik döneminde bir erkek çocuğu yediği ekmek gayet normal ayrıca.

Benim kaynım oldukça yardımcı, yerinde oturmayan vs bir insan olmasına rağmen birkaç kez eşim ona burayı yaz bizde kalırsın dedi de ben hayır dedim. Ev ev üstüne olmaz, ben evimde kimseyi istemiyorum ne senin kardeşine özel ne de başkasına dedim. Başta bozulmuştur muhakkak ama şimdi biliyor öyle bir şey olamayacağını.

Koca oğlan baksın başının çaresine. Okusun okumasın kendi bileceği iş. Siz yapılmayacak bir şey yapmış, evinizi açmışsınız. Bence eşinizle detaylı konuşun da çeki düzen versin kendine. Yoksa sene sonu gelmez.

Bence daha erken bişey demek için. Annesinin rahatlığını sürmeye çalışıyor sizinle.bence siz onu düzeltirsiniz.1 yıl sonra eserinizle siz gurur duyarsınız.avantajlısınız en azından abiden çekiniyo.sizin izniniz bitince oda sorumluluk almaya başlar diye düşünüyorum

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. Kimi abartıyorum diyor, kimi öyle diyor kimi böyle.

1. 70 tl fatura artmasının sebebi, fön aşırı derece yakıyor, benim saçlarımın uzun olmasına rağmen çalıştırmıyorum. Havalar soğuk olsa, anlarım sesimi de çıkarmam, saçları da uzun değil değil, horoz ibiği gibi tepesinde var onları kurutacağım diye uğraşıyor.

2. Ben ondan hergün bulaşık yıkamasını derleyip toplamasını beklemiyorum, kendi dağıttığını toplasın kâfi, bir de yıkanmış bulaşığı toplamanın ne zoru var?

3. Aşını da yesin, ekmeğini de, boğazında değilim, döküp saçtığı yeri toplamak çok mu zor? Her yeri süpür de demiyorum, yediği odada ekmek kırıntılarını alsa, yeter.

4. Kendi yapması gerekenleri de yapmıyor. Dersine çalış diyorum, gerekirse beraber göz atalım diyorum oralı olmuyor, ne hikmetse okul açılalı neredeyse 2 ay oldu, hep boş geçiyor dersleri, başka çocuklara bakıyorum aynı sınıftan, millet harıl harıl çalışıyor, onu da yapmıyor. Kitap oku diyorum, ben de okuyorum, yapmadığım şeyi söylemiyorum, oralı olmuyor. Aldığını aldık yere koymaz, daha bulup buluşturur, çıkartır. Tv'ye bakmayan insanım, açık olursa 5-10 dakila izlerim o kadar, yani kapalıysa açmam bile. Ya bakaın onu da geçtim de, hafta içi okul zamanı 6 da kalkar, 8 de okula gider, o vakite kadar tv izler. Oluldan gelir yemek yemeden ders çalışmadan tv izler, hafta sonları saat sabah 8 den akşam 9a kadar açık. Sonra faturayı ben abartmış oluyorum, komik :)

5. Abisinin buraya aldırma sebebi; anne babası hiçbir çocuğunun üzerine düşmemesi. Eşim de diyor ki, kimi kardeşimle ilgilenilmedi, kimi zaman maddi durum el vermedi. Bari o okusun. Her yönden imkanı var. Maddi manevi yanındayım. Memleketinden alıp gelmesi, hem abisinin gözü önünde olması, hem de o iğrenç çevreden kopması (ot, alkol vs). Ha burada yok mu? Var, ancak haberi burada abisine tez ulaşır.

6. Abisi en başında dedi, bak X buraya geleceksen, bizimle kalacaksan, evin bazı kuralları var, uyacaksın. Yengenin benim sözümden çıkmayacaksın. Yemek mo yapıyor, git bak ne pişiriyor, soe neler katıyor, olmadı sofrayı kur. Çamaşır mı atıyor, nasıl ayırdığına bak, illa as demiyorum, sadece bak. Bulaşık mı yıkıyorn sen de kurula. Evi mi süpürüyor, sen de ıslak sil. Bunları yapman fazla zamanını almaz. Yaptığın eleyse, öğrendiğin kendine diyor eşim. Kardeşi de bunu bileeeee bileeee kabul etti.

Bunları eşin kendisi de yapıyor mu diye soran olmuş, inanır mısınız, kimi zaman o beni yönlendirir, mesela bazen yorgun olurum bebekten dolayı geceleri uyumadığım.olur gaz sancısından ötürü, bana der; hatun emzirdiysen ben altını alır ilgilenirim, sen dinlen. Temizliğe başlarım; hatun sen orayı yap, ben burayı hallederim. Yemek yaparım; hatun sen onu yap, ben bu yemeği vurayım (aşçı kendisi). Ve belki de mesleğinden dolayı bu temizlik titizlik pratiklik.

Bu arada: Yatılı okula göndermek istemiyor eşim, çünkü buradaki yurtlarda aşırı derecede fetö muhabbeti dönüyor, tutuklananlar dahil oldu...

Buda gözünüze batmasın artık ya. Ne var kurutsun.
Çocuk sorumsuz orası belli zaten ama sizde zaten okulla ilgilendiği yok diye evinize yardımcı almış muamelesi yapıyorsunuz çocuğa. Resmen her hareketi gözünüze batmış.

ayyy ben kendi kardeşime 3-4 gün zor tahammül ediyorum. sende bi de bebek var. yurtta kalsın bence senin kayınbirader

Sadece ders calisma kismina ve kendi yediklerini toplama kismina katiliyorum. Onun disinda bulasik kurulamak ve bulasik yikamaya hayir. Esinle bir tutuyorsun. Esin yapmali ama bu cocuk yapmaz. Kendi annesinin babasinin evinde yapmiyormus ki yapsin. Realistik olalim, bir erkek cocugundan bahsediyoruz.

Once dersleri, sonra kendi daginikligini toplama ve kendi camasirlarini makineye atma. Simdilik yapmasi gereken bu .

Yediklerine de ictiklerine de karismayin bi zahmet.

Ben ne diyorum, millet ne anlıyor :)
Ona hizmetçi muamelesi yapmıyorum. O gözle de bakmıyorum. Kendi abisinin koyduğu kurallara, söylediklerini bile bile kabul etti. Abisi orda yengen bişey isterse senden yap dedi, ama hiç oralı olmuyor. Yani benim dediğim umursanmıyor illa abisi söyleyecek ki, yapsın düşüncesi var.. Zırt pırt isteyen biri değilim, bazem bişey rica ederim, yapmaz, ardından kalkar kendim yaparım. Kuşların suyunu değiştir dedim, umursamadı. Değiştirmek ne kadar zaman alabilir ki? Taş taşı demedim ya.

Kimi de faturaya takılmış. Diyorum kurutması sorun değil, 10 - 20 fark değil, iki mislisi, yarın fazlası gelir. Gelsin yine sıkıntı değil. Babasıgil büyük konuşmayı biliyor, yok evladımızsınız, yok her ay destek oluruz, yok falan ederiz, filan ederiz.... Anlatabildim mi acaba?

Numaralandırılmış hali ile açıklanınca anladık dememizi bekliyorsunuz sanırım. Siz kabul etmekte hata etmişsiniz. Çünkü 15 yasında evi süpüren bulaşık, çamaşır yıkayan, yemek yapan bir çocuk hayal etmişsiniz. Tabi hayal kırıklığı olmuş. Bahsettiğiniz gibi bir çocuk özellikle erkek çocuğu YOK. Varsa da istisnadır.

Yediğinde içtiğinde değilim. Evi silsin süpürsün (ne var ne yok yesin anlamında, yine okuyanlar yanlış anlar). Sorun da orada zaten, ders yok, kıyafetini atma yok, kendi dağınıklığını toplama yok. Ya 9 kere ciddi anlamda 9 kere söyleyeceksin, ya da gidip kendin toplayacaksın. Daha ne yapayım ben.. yefiği önünde yemediği arkasında

Ne bekliyordunuz ki? Nasıl bir tablo canlandırmıştınız?

Lise 1 ergeni kendi evladınız olsa yine sinirinize dokunurdu. Kayınbirader olunca daha da göze batacak tabi ki. Düşünemediniz mi bunu?

Buradan bir uvey anne imaji ciziyorsunuz . Bunu yapmayin. Isiniz kolay demiyorum. O yaslarda bir erkek cocugu gercekten zor ama yapabileceginden fazla da gorev vermeye calismayin. Once dersine odaklansin. Bunu yaptigi zaman , kendi daginikligini toplama , sonra camasirlarini koyma. Sirayla ve yavas yavas.

Bir bucuk ekmek yiyor demissiniz de o bakimdan. Zaten o kadar ekmek yemesi de iyi degil ama o apayri konu.

Sinir oluyorum böyle kocalarına kahramanlık yapıcam derken elin yavrusuna bi anda üvey anne kesilenlere. Çocuk size mecbur değildi üstelik fikriniz de sorulmuş? Sofra toplasın kuş baksın bilmem napsın o yokken bunları kim yapıyordu? Daha geleli 1 ay olmuş faturanın 100 den aşağı düşmemesi? Barındırmamak için bahane arıyorsunuz. Zaten mecbur da değilsiniz ama çocuk oyuncağına çevirmişsiniz işi

Ben kendimi ifade etmekte mi zorlanıyorum ciddi ciddi, yoksa insanların empati yapması mı güç? Ona hizmetçi gibi davranmıyorum büyük beklenti içerisinde de değilim. 7/24 ayağıma dönsün demiyorum. Ama birşey istenildiğinde de ikiletilmemesinden yanayım. Kız erkek ne fark eder?

El ele ağır gelir.sevabindan değil eşinize şirin görünmek için yapmışsınız.millet kendi evladina zor dayanıyor yeri geliyor sitem ediyor ama siz de abartmissiniz.sevabinda olan adam yediği ekmeğe kadar bakmaz.madem yoktu içinizde hiç bu toplara girmeyecektiniz.cocuk bakmak kolay değil sizin çocuğunuz değilse göze batar böyle .neden kendi çocuğunuzun bez parasını dert etmiyorsunuz.

Kahramanlık? Ben gözüne girmek için, ya da arkamdan iyi konuşsun, veyahut övsün diye yapmadım. Buna gerek duymuyorum. 100den fazla olsa ne olacak? Sen mi ödeyeceksin? Bir başkası mı ödeyecek? Ya da merak etmeyin siz biz destek oluruz diyen babasıgil mi? Çocuk bize mecbur değildi, ancak ilgilenilmese elinde avucunda bişey olmayacaktı, düz okulu bitirir, kafasına göre takılırdı. Abisi turizm okuluna yazdırdı. Pratikte ben, derslerinde yengen yardımcı olur, bir meslek sahibi ol diye. Bu okulla dersle ilgilenmeyişi fırsatı geri tepmektir. Sofra toplama, kuş bakma, eşimle bana aitti, ben BIZIM yediklerimizi değil, KENDI yediğini toplasın diyorum. Ne var bunda? Kuşların lanet su şişeleri ya. B.konu temizlesin, yemliğini doldursun demiyorum. Su sadece, çok mu zor? Ilaç karışımı zaten içinde, dolduracak takacak. Eline mi yapışır?

O.suruklu g.te bahane aranmaz, ararım anasını babasını. Alın oğlunuzu derim. Ha sonunda her zaman ki gibi kötü ben olurum
Hoş gözlerinde hiç iyi olamadım. Yapmadığım şeylere de yaptı denildi. Neyse..

Tamam. Pes ediyprum. Laf anlatmak, deveye hendek atmaktan daha zor. Vesselam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…