Kabul etmekle hata mı yaptım?

Sizin anlayamadığınız bir şey var farkında mısınız? Siz ideal olanı söylüyorsunuz biz de gerçeklerden bahsediyoruz. Ergen bu çocuk ve adı üstünde ‘çocuk’. Yani abisinin buraya gelince bak şöyle şöyle yapacaksın diyip onun da kabul etmesiyle olmuyor bu işler. Ergenlik döneminde hangimiz harıl harıl ders çalışıyorduk, hangimiz söz dinliyorduk? İnsanlar kendi çocuklarıyla bile anlaşamıyor ergenlikte. Bu ihtimalleri düşünmüş olmanız gerekiyordu..

14 yaşında erkek çocuğunun ev işi yapmaması normal açıkçası. Ben 14 yaşımdayken bilmezdim hiçbir şey. Şimdi yaşım geldi bütün evi tek başıma çekip çeviririm. Bu kadar rahatsız olacaksanız baştan kabul etmemeliydiniz. Anladığım kadarıyla öyle çok sorunlu asi bir çocuk değil televizyon izlemesine takmışsınız nedense. Eğer onun işlerini yapmak çok ağır geliyorsa eşiniz yardım edebilir. Ders konusunda haklısınız daha çok çalışması için abisi ciddi bir konuşma yapabilir veya televizyon belli saatlerde kapatılabilir. Maddi destek sağlamadığı için ailesinde hata var. Baştan kabul ettiğiniz için sizde hata var. Ama ben çocukta bir suç göremiyorum açıkçası. Şimdi çocuk okuluna alıştıktan sonra geri göndermek de doğru değil. Ben olsam vicdan azabı çekerdim.

Baştan düşünmeliydiniz. Lise bitene kadar sabretmelisiniz. Çocuğu göndermeniz hem ayıp hem vicdansızlık olur. Aile ile aylık belli bir miktar gönderme konusunda anlaşın rahatlarsınız.

İnsan eti ağırdır derler doğru. Başkasının sorumluluğunu almak cesaret işi. Sanırım ben kabul etmezdim. Herkesin bir aile düzeni var. Kaldı ki bulunduğunuz şehirde yurt / apart olayı çok iyi, baştan böyle bir şey düşünülebilirdi.

Keşke baştan kabul etmeseydin şimdi olmuyo git desen sen kötü olursun kusura bakma kendin edip kendin bulmuşsun

"Bir oturuşta bir buçuk ekmek yer" gibi çirkin söylemlerde bulunacağınıza keşke kabul etmeseydiniz baştan..

Bu kadar net kurallar belirlenmiş ve bazı şeyleri yapan bir çocuk ki ergen bunu da kabul edin. Eve kabul etmekle hata etmiş olabilirsiniz ama kendince uyumlu bir çocuk bunu kabul edin ki anne kız arasında bile birçok problem oluyor, TV için mesela esinize söyleyerek ders çalışmasına ağırlık vermesini isteyebilir esiniz, birde bebek var ev işi değil ama kendi işini kendin yap diyebilirsiniz, odası toplama çamaşır vs yediği tabağı da toparlayıp makineye koyabilir. Eğer ki ev işi yap derseniz bu sefer yılsonu dersler kötü gelince iş yapmaktan ders çalışamadım der ve aile içi problem olur.
Maddi olarak da eşiniz aileden direk istesin

Kaç zsmanlıpıns geldi ?
Ne kadar kalacak ?
Başta hata etmişsiniz kabul ederek.
Ya eşinizle acık acık Konuşun
Gitmesi konusunda eşin Eğitimine destek olsun. Ya da evinize kurallar koyun ona uysun.

14 yaşında bi ergeni evinize alıp da uyumlu şekilde yaşayabileceğinizi düşündünüz mü gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…