- Konu Sahibi zamansizruya
-
teşekkür ederim tatlım
yani içime attığım için mi oluyo böyle psikolğa karşı biri değilim ama açık konuşayım ailem hala bilmiyo bu olayı ve istemiyorumda bilmelerini.ya saklayamazsam diye endişeleniyorum
bazen üzerini kapatmak kendi başına atlatmaya çalışmak yerine, hiç tanımadığın görmeyeceğin seni yargılamayacak birisine anlatıp, yaşadıklarının hayatını bu denli etkilememesi gerektiğini, yoluna devam etmen gerektiğini duymak daha iyi gelir...bazen sakladıkça, gömdükçe değil, anlattıkça çürütürüz...o yüzden yardım almalısınız bence psikoloğa gidin...artık tek başınıza idare edemiyorsunuz galiba...halletmemiş sadece üzerini kapatmışsınız...
tabiiki içine attığın için böyle oluyor canım benim. kendi üzerinde sürekli bi baskı hissediyorsun anladığım kadarıyla. çünkü yazarken bile burdaki arkadaşalr seni tanıdığı için kimliğini gizleyerek yazmayı tercih etmişsin. ve ne kadar dolmuşsan uzun uzun tüm samimiyetinle yazmışsın. psikologa gitmen biçok şeyi çözcektir. en azından özgüvenini toparlarsın, üstündeki baskıları kaldırırsın. ailene veya başkasına anlatıp anlatmamak tamamen sana kalmış. sonuçta çok mutaassıp aileler var veya çok anlayışlı aileler var yada senin içinde konumlandırdığın çok farklı durumlar var. şuan bunları hiçbirini düşünme. bu senin hayatın ve bunu yaşayan sensin. içindeki güç o kadar büyükki kararlı olursan bu hata olarak gördüğün şeyi tamamen güçlenmiş olarak atlatabilirsin. ondan sonra istersen anlatırsııın istemezsen anlatmazsın. önemli olan sensin.
ne diceğimi bilemedim, Allah yardım etsin...ama destek almadan geçmez sanırım..çok fazla deşmek istemiyorum mutlaka vardır bi nedeni,fiziksel olarak şiddete maruz kalmışsın psikolojik baskı yapmış... Allah ından bulsun insanlıktan çıkmış o adam... hakkında hayırlısı canım çok üüzldüm gerçekten,hayatından silip atamazsın bu olayı ama inşallah normal bi hayat yaşayabilirsin en azından bundan sonra...
şuan görüşüyor musunuz yüzyüze mecburiyetten dolayı
ya canım bence bu da seni kötü etkiliyodur. bence senin psikiyatristten önce psikologa ihtiyacın var. derdini dökmeye ihtiyacın var. o seni bizden çok daha iyi anlayacaktır. o yüzden devlet hastenesini pek önermem ben çünkü ilaç yazıp yollayacaktır sana zaman ayırmayacaktır. araştır derdini açabileceğin bir terapist bul güvenilir, tavsiye edilen biri olsun.
tabiki benim fikrim bunlar canım vereceğin en doğru karar kendi kararındır
hayır canım görüşmüyoruz Allah korusun görsem düşer bayılırım herhalde korkudan.özellerde fiyat biraz yüklü yani derdim para değil şu durumdan kurtulmak için ne gerkiyorsa yaparım ama şimdi öyle yüklü miktar harcayınca annem sorar ne için ona ne derim.bi bahane bulmam lazım.aslında iş yerimin üst katında bi psikolog kadın var ama tanıdık yani iş yerimden herkesi tanıyo anlatamam ona
ailem öyle evlatlıktan falan reddeder korkusu yaşamıyorum zaten eğerki söyleyebilseydim anneme anlatrdım sadece ama çok üzülür.işte o zamanlar ilk hafta özellikle ağlamama engel olamıyodum özellikle annem aradığında sesini duyduğumda ister istemez akıyodu gözlerimişte o bahsettiğim kuzenimi bahane ettim annemede arkadaşlarıma da.ona bile nasıl üzüldü ben affettim o affedemedi.hala arada açılır o konu ağlar annem çok kırılgan hassas seni ne kadar üzdüler der der ağlar.
bunu anlatırsam dayanır mı onu bile bilmiyorum. ha babamdan çekinirim onun tepkisi nasıl kestiremiyorum.
hı pardon tatlım ben yanlış anlamışım. başka birini bul o zaman. hangi şehirdesin bilmiyorum ama mutlaka vardır araştırsan bulursun ve gittiğin zaman açıklarsın psikoloğa dersin böyle böyle benim maddi durumum çok müsait değil şu şu nedenlerden dolayı. bana bi kolaylık sağlayabilir misiniz diye. ya sana bi kolaylık sağlar ya da başka birine yönlendirir. çok miktarda tutacağını düşünmüyorum. yani haftalık bi bütçe planlamasıyla kalkarsın altından canım bence. lükslerinden biraz kısarsın bişey yaparsın yani çok yüklü olmaz sen bi git görüş mutlaka biriyle. ruh sağlığı herşeyden önemli.
canım ya çok üzüldüm inan kolay şey değil tabi
öncelikle sana önerim bol bol dua etmen ve ibadet etmen çok rahatlıyor insan gerçekten ve ibadet ederken ALLAH'tan iste o mutlaka cevap vericektir ve bu vesveselerden kurtulacaksındır çok an ALLAHI ve namaz kılmanıda tavsiye ederim içinin sıkıntısı gider birde
vesvese için nas ve felak surelerini sürekli okuyup üfle kendine
birde tavsiyem imkanın varsa psikoloğa gitmen iyileşirsin rahatlarsın en azından
kendini de aynı zamanda telkin et geçti bir daha yaşamıcam önüme bakıcam yeni hayatıma bakıcam diye biliyorum kolay değil bu söylediklerimi yapmak ve senin yaşadıklarında kolay değil ama güzelim sen ALLAHA güven o seni korucaktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?