55 le başlayan yolculuk bu sabah tartılınca anlaşıldıki 65 olmuş. onca kilo neremde hiç belli değil. bebişimi 45 gün sonra alıcaklar. herhalde 2-3 kilo daha alırım bu sürede. 12 kilo ile biten gebelik hiç fena değil.
evet cok iyi bir kilo artışı cidden...ben de 55le başladım ama su an 59 um 21. haftanın içindeyim ve biraz fazlaymıs gibi geliyo...senin kilo artısın nasıl oldu hangi dönem kaç kilo aldın hatırlıyo musun?
aynen canım bende 21-22 hafta aralığında 4 kilo civarı almıştım. 24. haftadan sonra biraz kilo alımım arttı. sende gayet iyi gidiyorsun.
gebelikte asıl kilolar 30 haftadan sonra alınıyormuş....
o zaman şeker-tatılar-hamurişleri-makarna-pilav-asitli şekerli içeçekler- elveda diyeceğiz.....
hamilelikte veda etmedin mi asitli içeceklere?...hazır meyve suları,yapay tatlandırıcılı,boyalı içecekler sadece kilo için değil bebek için zararlı....
ben oldum olası asitli içeçkler sevmem herhalde toplamda bütün ömrümce 2 lt cola içmişimdir...meyver sularından da aynı şekilde haz etmem..genel olarak yenmemsi gereken gruplar
55 le başlayan yolculuk bu sabah tartılınca anlaşıldıki 65 olmuş. onca kilo neremde hiç belli değil. bebişimi 45 gün sonra alıcaklar. herhalde 2-3 kilo daha alırım bu sürede. 12 kilo ile biten gebelik hiç fena değil.
neden önce alıcaklar bebeğini???
çünkü gebelik şekerim var ve bebeğimde şekerden oluşan aşırı ve sağlıksız bir kilo sorunu olacak tam günü beklenirse. onun vücudunda ödem ve şeker yüklü olmaması için erken alınması gerekiyormuş( zaten o erken zamana rağmen 3500 kilo civarı bekleniyormuş. tam gününde doğarsa sağlıksız bir 5 kilo civarı doğacakmış. yapıcak bişi yok. her işte bir hayır var derler. en azından erken erken kavuşacak olmamız teselli kaynağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?