Kaç haftalıksınız , bulantılarınız ne durumda ?

Selam canim ben daha çok yeniyim. 5+3 teyim. Senin ne kadaroldu? tıpkı senin gibiyim. Bulantiyi geç camis gibi yiyorum ve tatlı isteğim tavan. Diyorum ki hiç bulanmayacak mi hep böyle yersem sonumu düşünemiyorum. Insan hicmi tiksinmez bi şeyden. Bazen unutuyorum hamile olduğumu. Sanki survivordan ciktim da görmemiş gibi gırtlak derdindeyim

Merhaba canim benimde persembe gunu 5 hafta olacak doktor a kalp atislari icin gidecegim.Canim o iste tatli istegi varya ah bir turlu gecmiyor.Ama ben kendimi frenliyorum yoksa baya bir kilo alacagim bu arada bende de tiksinti bilmem ne yok hic bir yemek burnuma kotu kokmuyor aksine istahimi aciyor.Biz ne yapacagiz 9 ay bilmiyorum.Ama ben ekmek yemiyorum saglikli beslenmeye calisiyorum ama siskinlik var karnim cok sis bide hamile kaldigim haftada tavan yapmisti benim istedigim tabi ben bilmiyorum hamile oldugumu ama ben 1 haftada 2 kilo aldim.Her gun sutlac lar kazandibi tavuk gogsu boyle findikli findikli yaaaa.

Kızlar minyon tipli biri olarak kilo beni de korkutuyor, siz tavsiyem başka masraflardan kısıp diyetisyenle çalışmanız :)) şahsen ben öyle yapıcam. Haftaya listemi alıcam, bu hafta tatile gittiğim için yazmayalım dedik. Demir arttırmaya yönelik diyet yazıcaz bana. hem sağlıklı beslenip dengeli kilo alımı için hem de psikolojim için. Kilo almaya müsait bir yapım var, o yüzden bu beni psikolojik olarak da yorar. Yani diyeceğim o ki bunun için başka bir masrafımdan kısmaya razıyım.

Bende sizin gibi olsam ne güzel olurdu :))

Kizlar maasallah deyin ama bilemiyoruz ilerkeyen zamanlarda ne olacak belki o zaman midemiz bulanmaya baslar ama insallah olmasin tabiki de bende diyetisyene gidecegim aklimda benimde kalp atislarini duyayim ilk isim o olacak ama ben zaten hamilelikte beslenme ile ilgili kitaplar okuyorum zaten insan anliyor ne yapmasi gerektigini ama iste yine de kacamak yapiyoruz.

aaaaa belki daha kucuktur hemen stres etme bide karindan mi bakti alttan mi benim once karindan bakti bebegi gorduk ama kalbini duyamadik sonra alttan bakti cokk net duyduk hersey yolunda dedi cok sukur

Kizlar siz bebeklerinizin kesesini gordunuz mu.Kalp atislarini duydunuz mu ben daha keseyi goremedim yani doktor 5 hafta olunca direk kalp atislarini duyalim dedi ikisine bir mi bakacak acaba benimde korkularim ve endiselerim var.Sizde durumlar nasil?

Canim ya gerçekten komik halimiz. Bende sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum. Her önüme geleni yemiyorum tabi. Ama mesela önceden öğle yemeği yemezdim yada ata öğün olayım yoktu. Aclik hissetmezdim aksama kadar.pis bogazligim falan da yoktu.Simdi 2 saatte ackiyorum. Hele ki tv de falan bisey göreyim canim istiyor hemen. Gece yatarken resmen karnimin gurultusundan uyuyamiyorum. Ve esim gunaha giriyosun yemen lazım diyerek çok ufak da olsa biseyler getiriyor yiyorum ve öyle uyuyabiliyorum. Içimizde nasıl bir çalışma varsa vücut istiyor demek ki.
Tabi isin hareket kısıtlama olayı da var. Ben yerinde duramayan sürekli koşturan biriyim şimdi gerinmeye bile korkuyorum. 'ye iç yat modundan da böyle hissediyor olabiliriz.
Bu arada sütlü tatlı yemen güzel. Ama hamur işine pek girme. Suyu da bol tüket.
Ve bence keyfini cikaralim. Kilo almanın en güzel ve kaygısız dönemindeyiz nasılsa.
Ben daha hiç gitmedim kontrole. Pztsi gidicem.ilk kontrolum 6.hafta olacak. Senin 5 haftada kalp atışı için çağırmış ne güzel. Bazılarının erken duyulabiliyormus. Inşallah gümbür gümbür duyarsin o sesi. Ben de inşallah hem kese hem kalbi duyarım allah in izniyle.

Korkma canim bol bol dinlen dua et ve tadını çıkar bu en özel gunlerinin

Canim aynen katiliyorum soylediklerine normal de cok su icen biriyim zaten o konuda rahatim.Ben de daha keseyi gormedim ki zaten doktor direk 10 gun sonra gel kalp atisini duyalim dedi o da 5. Haftama tekabul ediyor.Yani yarin gidecegim bakalim neler olacak insallah duyarim kalp atislarini melegimin ya.Bu arada benimde kilo almaya musait bir yapim var.Korkuyorum cok kilo alirsam diye en iyisi dikkat etmek ilk 3 ay yediklerimizi cok az artirmak yetiyomus zaten sonraki aylar bebek daha cok buyudukce daha cok vitamine ihtiyac duydugu icin o aylarda yemek gerekiyormus.Artik hayirlisi canim ya bakalim zaman ne gosterecek ama en iyisi yine dikkat etmek diye dusunuyorum.

Haklısın canim. Dikkat ettiğimiz sürece sıkıntı olmaz bence. Yeter ki sağlıcakla gelsin bebişlerimiz. Yeme aliskanliklarim disinda Karin sismesi gaz kabizlik yasiyorum son gunlerde.
Dualarım seninle inşallah duyarsin. Gelişmelerden haberdar et canim.

Çok tesekkur ediyorum canim.Karin da siskinlik bendede var gaz problemi de var.Tabikide haberdar ederim sende bilgi verirsin.Rabbim hepimizin yavrularini korusun ya insallah hepimiz saglicakla kucagimiza aliriz.

Merhaba kızlar bende 10+4 oldum hala çok bulantım var ne yesem durmuyor ne zaman geçer bu bulantılar

Canım “gynosea”diye bitkisel bir takviye var, etkili olduğunu söyledi eczacı ben önlem olsun diye aldım yanıma yolculuğa çıkıyordum.

Eklentiler

• image.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 41
Kizlar merhaba bugun tam 5+0 gebelik kesemi gorduk 7.6 mm henuz cok kucuk bi 10 gun sonra kalp atisini duyacagiz insallah bu arada doktora sordum hocam yolk sac kesesini goruyomusunu diye suan cok kucuk gorunmuyor dedi.Benim le ayni durumlari yasayan varmi...

Canim bende seni merak ediyordum.gebelik haftanı kesenin boyutuna bakarak hesapları değil mi doktorun? Sat a göre senin hesabim mi yoksa? Görünmemesi normal canim daha çok küçük panik yapma. Bir sonraki gidişinde hem bebeği hem de kalbi göreceksin inşallah. Kese günde 1 mm büyüyor tahmini. 15-20 mm civarı da kalp duyuluyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…