kaç yaşında anne oldunuz?

annem beni 35 yaşında dünyaya getirmiş. okula giderken annemi gördüklerinde annen babannen mı diye sorarlardı çocuktum tabi zoruma giderdi böyle denmesi. insanlar annemi gördüklerinde direk tepkisi aaa annen yaşlıymış oluyor hala kaç yaşında diye soruyorlar direk. ne kadar arkadaş olmaya çalışssak da olmuyor maalesef başaramıyoruz bunu. çocukken çocuk aklıyla annemin biraz daha genç olmasını isterdim arkadaşlarımın annelerini görünce üzülürdüm çocukken insanın zoruna gidiyor gerçekten. yaşadığım için çok iyi biliyorum erken yaşda anne olmayı çok isterdim ama erken evlenme gibi bir imkanım olmadı galiba benim çocuğumda benimle aynı kaderi paylaşacak

23 yasimda evlendim 25 te oglusumu kucagima aldim. Bazi arkadaslarimin(yasit) ilk cocuklari okula gidiyor,ikincileti ise neredeyse oglusumdan buyuk ..

20 yasinda anne olmak isterdim ama Allah 25 yasinda anne olmayi nasip etmis.

Suan 27 yasindayim. Bir sene sonra ikinciyi ,32 li yaslarda ise ucuncuyu dusunuyorum Allah nasip edersse

29 yaşındayım 8 haftalik hamileyim..birkac ay sonra olsun istiyordum ama erken geldi.. biraz erken evlenseydim 26 yaşımda isterdim geç kalmis gibiyim

22yim, önümüzdeki mart hayırlısıyla anne olacağım. Benimki biraz sürpriz oldu ama pişman değilim kesinlikle, iyiki olmuş. Şu an doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Annem beni 38 kız kardeşimi 44 yaşında doğurdu. Özellikle kızkardeşimde şu an çok problem yaşıyor. 60 yaşında bir kadının bir ergenle uğraşması, hele ki kızsa hiç kolay değil tabi.

herkes ne kadar erken anne olmuş.

kendi adıma erken anne olmak istemem.

daha kendi hayatını yaşamadan bir çocuğun sorumluluğunu almak bana zor geliyor.

kendim için ideal yaşı 31-32 olarak düşünüyorum. yani yaklaşık 8-9 yıl sonra.

ki şuan annelik düşüncesi bile bana çok uzak.

bu durum kişiden kişiye göre değişir.

32 yasinda anne oldum.
Kizim 13 haftalikken ise dondum.
Hem is hem bebek yuruyebiliyor. Yeter ki siz yurutmek isteyin.

32 yasinda anne oldum. Bir tane daha olsun isterim umarim kisa zamanda. Kendine baktigin, kilolu olmayip spor yaptigin surece, 40 yasindaki anne 30 yasindaki bakimsiz bir kadindan genc gosterebiliyor. Bu yuzden kizima aaa, annen de cok yasliymis demezler insallah diye dusunuyorum. Kendini erkenden yipratmadigin surecede ergenle ugrasmaya halim kalir umarim diye su an kendimi avutuyorum :). ergen olaylari genc olsun yasli olsun herkesin basina geliyor, biraz da kismet.

PS: Iyiki bu yasta cocuk sahibi olmusum, cunku cocuguma sun an ki verdigim imkanlarla, onceden verebilecegim imkanlar arasinda daglar kadar fark var.

35 yasinda hiç geç degilki. Bende sasiriyorum nasil senin annen yasli yada anneanne muamelisi gördü diye. Sanirim küçüklügünüzde herkez erken evlenip erken dogum yaparmis.

Ayrica annen ile geçinip, geçinemen yas ile alakasi degil. Bazen insan annesi ile sadece 20 yas farki bile olsa geçinemiyor mesela karakter farkindan dolayi.

Artik simdiler kadinlar daha geç bebeklere basliyor, benim etrafimdada 30'undan sonra bebeye basliyanlar var. Bende 28 yasindayim, büyük ihtimalle bebegimi 30-31 yasimda kucagima alacagim ve bu beni hiç üzmüyor. Önemli olan bir anne olarak mutlu ve huzurlu olman ve bebegini saglikli bir sekilde kucagina alabilmen.

23 yasinda evlendim 24 te oglumu dogurdum iyiki yapmisim diyorum ozamanlar cok erken diye uzulmustum ama simdi bu yaslarda iyiki de diyorsun cnm simdi yaparsan bence gelecekte pisman olmazsin bence

Ilk 26 yasimda ikincisinde 31 yasindaydim....Herkeze göre degisir önemli olan kendini Hazir hissetmek ve Evliligin biraz tadini cikartmak, heleki Sevgililik uzun sürmediyse yada uzak gectiyse... Bana göre en ideali 25-30 yas arasi, yani ne genc nede fazla yasiniz ilerlemis oluyor,cocugunuzun nesile daha yakin olyorsunuz, ama yan etkenlerde cok önemli tabii...

benim durumum da aynı sizinki gibiydi, benim de annemle aramda 36 yaş var ve ben de sizin gibi düşünüyordum çocukken :) ama büyüdükçe kapanıyor o ara, tabii ki bir genç anne- kız ilişkisi gibi olamıyor hiçbir zaman ama en azından kapanıyor biraz biraz. Ben de bu yıl 24 olacağım , ortada ne aday var,ne evlilik ve ne de haliyle çocuk. Bir de kariyer planlarım var tabi.. Dediğiniz gibi benim de çocuğum benimle aynı kaderi paylaşacak, yazık oldu :)

ben anne olmadığım için genç mi erken mi daha iyi olur du bilemem ama ben çocuk açısından erken anne olmak daha iyi diyorum çünkü ben yaşadım anneme asla hissettirmedim sadece içimden geçirirdim arkadaşlarım söylediklerin de üzülürdüm ama şu yaşıma geldim asla anneme hissettirmedim. arada kuşak farkı olduğu içinde çok sorun oluyor mesela arkadaşlarımın annesine göre normal olan şeyler benim anneme göre asla ama asla normal olmuyor o yüzden çok çatışmalar yaşadık. sağlık olsun yapacak bir şey yok ama kendi hayatımda yaşadığım sıkıntıları göz önüne alarak cidden erken çocuk sahibi olmayı isterdim.

tabi önemli olan sağlıklı evlatlar dünyaya getirmek. ben sadece kendi açımdan baktım olaya çocukken yaşadıklarımdan yola çıkarak. ben ilk okula başladığımda annem 41 yaşındaydı ee herkesin annesi 20 li 30 yaşlarda felandı dolayısıyla çocuk herkes sonuçta kendi annelerine bakıp birde benim anneme bakınca bir garip geliyordu. anneme de sorarsanız oda en zor seni büyüttüm der 40 yaşında seni okula getirip götürmek çok zor geliyordu der.

Üzüldüm çoçuklugunuzda hersey size böyle yansidi diye. Yinede diyorum ki artik zamanlar degisti. Simdi insanlar daha geç basliyor çoçuklara ve arti insanlar bosaniyor, tekrar evleniyor, yeni aileler kuruluyor. Yani daha dogrusu umarimki bu devirde 35 yasindaki kadin dogum yapti diye yadirganmaz diye. Ki yani asil bakirsak erken anne olmak (yani 25 yasindan küçük) te herzaman iyi birsey degil. Sonuçta çok tecrübesiz oluyor ve özelik ile yeni evli olduklari zaman, evliliklerine yansiyabilir. Bunun üzerine 30'lu yaslara geldiginde insan artik bikabilir ve geriye baktiginda "keske gençligimi yasasaydim" diyebilir.

Yani kisacasi, herseyin iyi ve kötü tarafi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…