Kader Motifi ve Babanıza Benzer/Zıt İnsanlara Meyletmemiz Hakkında

Siz de devamlı babanıza benzer/zıt insanlara meyleder misiniz?

  • Vallahi ben de öyle

  • Yoo hiç alakası yok


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Simdi konuya kendimden girip senin yazdıklarından cikacagim 😃 cok da tatli anlatmissin heyecanli halin bana bile yansidi🤗

Şu kader motifi tabirini ilk Aydın Arıtandan duymuştum (krtde holistik düşünce diye bir programi vardi) yillar önce. Son birkac senedir de malum dizilerin kitaplarından uyarlandığı Gülseren Budayicioglu da aynı tabiri kullaninca aa ben hatırlıyorum bunu demiştim :)
Kendi adıma karsima cikan erkekler babamin cok cok tersi. Benim babam güçlü, ayaklari yere saglam basan, hayatta bir seyleri elde etmek icin cok çabalamış ve çabasının da karşılığını görmüş, hayatın kendisine cok farkli kapilar açtığı bir insan(dı). Ben de babamı rol model aldigim icin ona benzeyen biriyimdir. Simdi yazdiklarini okuyunca kendi hayatıma baktığımda da onun yasadigi gibi zorluklar yaşıyor ve bir seyleri elde etmek icin belki de gereğinden fazla cabaliyorum (bunu da gercekten yazarken düşününce farkettim).
Karsima da ne kadar güçsüz, ezik denebilecek kadar miymiy tipler varsa onlar cikar. Ama ben bunu babama benzemesine ya da onun zıttı olmasina degil, kendi enerjime bağlıyorum. Ben ne kadar güçlü ve herşeye kosabilen bir karakterdeysem aslinda tam tersi olan güçsüz ve aciz tipleri cekiyorum diye düşünüyorum.
Simdi ayni sey senin icin de geçerli aslinda. Oradan baglayayim
"Normal/klasik" görülen kadin erkek tiplerinde anne sefkat, baba güç simgesiyken, senin ailende tam tersi bir rol paylasimi var. Yani baban daha dişil enerjideyken annen eril enerjide, baban kabullenici-alan karakterken, annen harekete gecen, cabalayan-verici karakterde. Sen de onlari rol model aldigin icin kadin erkek ilişkilerinde annen gibi davranirken karsina cikan erkekler de baban karakterinde oluyor ya da o karaktere bürünüyor.
Bunun aileyle alakasi tamamen rol.model almakla alakali oldugunu düşünüyorum. Aslinda yine bizim secimimiz ve enerjimizle.alakali.
Mesela en son görüştüğüm kisiyleyken ben kendimi daha "kadin" gibi hissetmiştim öncekilere nazaran ama yine aktif rol alan benken sessiz kalan karsi taraftı. Ama eskileri kadar ezik miyminti degildi. Demek ki benim enerjim de bir nebze degisti. Çünkü naz niyaz yapan erkege saygi duyamiyorum, bir yerden sonra soguyorum ve güçlü, herseyi toparlayan taraf ben olmak istemiyorum. Daha dişil enerjide kalan, alan, kabullenici olan tarafta olmak istiyorum artik. Hayatin tüm sorumlulugunu almisken, bir de bir erkegin sorumlulugunu almak yerine tam tersi eril yönümü torpuleyecek güçlü karakterli bir erkegin olmasini isterim hayatımda.
Yani ne olmak istiyorsak, öyle davranmak, o enerjide olmak gerektiğini düşünüyorum.
Arkadasin da babasi gibi erkekleri cekmis ama degistirmek onun elinde, yeter ki farkında olabilsin.
 
Bence bu kişiden kişiye değişiyor
Benim akrabalarım da babasından memnun değildi tam onun ziddini aradılar ve bulup evlendiler
Yani eşleri babalarıyla tam zıt karakter.
Bence eğer baba motifi duzgunse ona benzer aranır baba hayattan biktirmissa kadın bunu neden arasin
 
Umarim mesaj tekrari olmamistir 5 6 defa göndere bastim internet kkdayken donuyor
Edit: olmus bile kusura bakmayin maalesef cok dondu sayfa gönderirken
 
Senin forumda yazilarini okumayi seviyorum. Şu an
canım da sıkkın, oturup hepsini okudum sonuna kadar, ilk sayfadaki yorumlara bile baktım biraz.
Bu dedigin dogru, babalara benzeyen tipler seçiyor kizlar. Kırmızı Oda dizisindeki psikiyatrik gercek hikayeler de Doğduğun Ev Kaderindir dizisindeki Zeynep'in secimi de bu dedigini dogruluyor.
Ben babamla mesafeli iliski geçirdim cocuklukta. Eşim olacak kisi, beni hep babamin tersine korusun kollasin benimle cok aşırı ilgilensin istedim. Bekarken verilen söz tabii ki cok ilgilenecegi filan seklindeydi, sonra foss oldu canim. Bu bizim karakterimizin baskın olmasiyla ilgili. Adamin yolda elini ben tutarim, gecen arabadan vb.ben kollarim 😅 sıkıcı oluyor bi süre sonra.
Sıkıcı mıkıcı devam ediyoruz iste, arada canlandiracak bir seyler bulursak degisiklik oluyor, bazen bilmedigini öğrenip yapmaya calisiyor adam, o da tabi igreti duruyor 😀
Bazen bilerek is yaptırmak lazım öyle sana güvenen, her seyi sana birakan adamlara. Gerekirse yoruldugunu soyleyip iş bölümü teklif edeceksin. Yipranmamak adına.
yenGEnC yenGEnC
 
Psikolog olarak söylüyorum; bu ay aldığım eğitimde tam olarak bu konuya değindik. Hocanın söylediği; kızların babaları ile ilgili çözülmemiş/farkında olmadıkları bir travmaları olduğu. Babalarına benzeyen insanları bilinçdışı olarak seçtikleri ya da seçtikleri kişileri bir şekilde babalarına benzettikleri. Eğer bu durumdan çok şikayetçiyseniz terapi almanızı ve travmalarınızı çözmenizi öneririm. Yoksa bu kısır döngü böyle devam eder.
 
Eski ilişkilerimi düşünüyorum (bir ilişkim olmayalı epey olduğundan hatırlamak zor oldu:KK70:) babama pek benzemiyorlardı. Eski eşim de babama pek benzemiyordu, hatta keşke benzeseydi :KK70: esasında babam gibi biriyle de anlaşamazdım, zaten bir aradayken max yarım saatten sonra kavgaya tutuşuyoruz :KK70: karakter olarak sağlamdır, güven verir, saygılıdır, ailesine bağlıdır, sorumluluk sahibidir bunlar sevdiğim tarafları ama öte taraftan aşırı otoriter ve baskındır mesela, ben baskın insanlarla anlaşamam. Kendim de baskın olma derdinde biri değilim, daha demokratik-dengeli ilişkileri seviyorum. Beni korusun kollasın gibi ihtiyaçlar hissetmem. Ama düşündüm de eski eşimde babamda saydığım iyi karakter özellikleri yoktu ama dediğim dedik ve baskın bir tipti ya, acaba farkında olmadan mı seçtim veya kendim mi bu hale getirdim veya tesadüf mü bilmiyorum. Sonuç olarak eski eşim babamdan epeyce farklıydı.

O değil de bu gülseren budayıcıoğlu da dizi dünyasının acunu gibi bişey oldu ya, bi kitabı daha dizi oluyomuş. Atatürk bulvarının devamında psikiyatri merkezi vardı, yıllar önce kafayı kırdığım bi vakit gittiydim hatta. Yüz milyon test yaptılardı muayene etmeden önce, psikiyatr da yaşadığım sorunları yaşımın küçüklüğüne bağlamıştı. Büyüyünce geçermiş, işin garibi büyüyünce geçti.
 
Anama babama benzesem mi benzemesem mi kararsiz kaldim bir an. Hem cok mukemmel insanlardi ayri ayri degerlendirilirse,hem de cok garip. Onlarin birbirlerine es olmalarini sevmedim ama harika yoldas olduklarini hep soylerim.
 
Siz konu açınca bende düşündüm . Lise yıllarından beri tabiri caizse benim ligim dışında gösterişli geniş omuzlu kasları gözleri güzel uzun boylu çocuklardan hoşlanırdim. Bense minyon ve çocuk görüntülü o tür cocuklarin begenmeyecegi sıradan bir insanim çok da bakımlı değilim. Şimdi ampul yandı resmen çünkü babam böyle. Bir ortama girince herkesin ikinci defa baktığı gösterişli yakışıklı ve karizmatik bir adam. Her işini dostları ile halleder çok sosyaldir. Annem nasıl kapmış derseniz o yıllarda annem çok safmış , babamın etrafındaki kızlar hep gezer tozarmis ,annem el değmemiş diye onla evlenmeyi kafasına koymuş resmen annem hicbisey yapmamış onu elde etmek için.

Beni beğenecek daha sıradan insanları ben beğenmedim böyle bir sürü insan kaçırdım. En son eşimle tanistim o dış görünüş olarak bana uygun ama o da konuşması ile beni etkiledi. Ağzı çok laf yapar ve etrafındakileri kendine baktirir. Şuan kilo aldı öyle değil gerçi artık :)

Ama düşünüyorum böyle seçici olmasydim çok daha iyi talipler bulabilirdim ve eşime razı olmazdım açıkçası karakter olarak birbirimize de pek uygun değiliz ama yaşım ilerlemişti onu da sevdim başkasını da bulamam diye evlendim
 
Herkese merhaba, konum yeniden aktif olmuş:)
little bird little bird 'in önerdiği kitabim geldi - 'hayati yeniden keşfedin' isimli. Onu biraz okuyup anlayıp konumu hortlatirim diyordum ama madem cevaplar gelmiş , yanıtsız bırakmayayim.
Cano, hayır demeyi bileceksin. Hazır lopçu bu erkek milleti.
Havamda değilim. Sen ayarla bana sürpriz olsun bu sefer gibi...
2 kere sordu 3. Ye ask google, think twice demeli.

Senin zaten kendi işini kendin halleden biri olduğun belli oluyordur. Ee her talebe de evet dersen canına minnet bunların.
Daha önce hiç tüm bunları yaparken şikayet ettin mi? Ya da "bana ne ya, ben mi alıcam bilmem nereden bilmem nereye biletini, kendi alsın, almazsa da olduğu yerde kalsın" diye düşündün mü? Film izleyelim dendiğinde fikrin sorulduğunda "fark etmez sen seç" dedin mi hiç? Bence biraz boş vermeye ihtiyacın var. Karar vermemeye, müdahale etmemeye ihtiyacın var.
Tabii ki bazen hiç karışmadığım oluyor, ama o günlerde hiç bir şey yapılmıyor, ya eve gidip yemek falan yapıyoruz,ya da daha önceden benim buldugum bir mekana gidiyoruz. Benim kendi doğumgünümde bile daha önceden benim gidip beğenip tavsiye ettiğim mekana götürülüyorum🙄 benim dahil olmadigim herhangi bir plan hiç bir zaman uygulamaya gecmiyor. Aslında hayatımdaki insanlar mal da değiller. Dediğim gibi , benle tanışmadan önce kıta kıta gezmiş insanlar çoğu. Ya da Instagram profiline bakıyorum, benle tanışmadan hemen önceki ay araç kiralamış , güzel güzel gezmiş. Ama ne hikmetse benle beraber olunca aklına araç kiralamak gelmiyor, 'yol işini ne yapacağız?' diye soruyorlar 🤪
Selam Yengeçim 😍 bayıla bayıla okudum yazını. Klavyene sağlık.

Benim eşim babamın tam zıttıydı. Ablamın iki eşi de babamın aynısı.

Senin enerjin sürekli "ben hallederim" "aman ne büyüttünüz" "ne var canım bunda" şeklinde. Yaşam tarzımız da sıradan değil. Ha dedin mi yurtdisina kacabiliriz ikimizde mesela. Buna bu kadar alisik olmayan kisiler icin bu büyük bir sey. Halbuki 200 liralik pegasus bilete, couchsurfing, bir kac paketli hazir gidaya bakar 😄😄

Ben bir kere planlarim, ikinciyi birakirim. Tek kisilik planlarim, baska bir arkadasimla planlarim. Ikinci kez benle gitmek isteyen kisi kendi gelsin. Sen biraz buna izin vermiyor gibisin, veya karsina cikanlarin ikinci kez gitmeye hevesi yok gibi. Kızma ama senle ben de bir yere gitsem birakirim sana plani. Sürekli toparlamaya hazir bekliyor gibisin 😍 ben ne didineyim ya yengeç 2 dakkada yapar plani diyebilirim.

Yaşıtmışız, bunu da ögrendim 🥰🥰
:KK36:
Gerçekten de sürekli toparlamaya hazır bekliyorum. Karşı taraf her zaman şunu biliyor 'amaaan,yengenc halleder'
Gerçekten de bir şekilde halledim. Halledemezsem de drama yaratmadan bir sekilde günü geçirmeye çalışırım. İlk mesajda bahsettiğim,basmadigi kıta kalmayan ABD'li mesele ben bir tura katildigimda o da bulunduğum ülkeye gelmişti (daha önce iki kere gezdiği şehir ama yine de güzel rehberlik yapmadığı için ben haritayla bir yerler bulmuştum). Normalde benim kalacak yerim vardı,turla geldiğim için. Ama o kendine bir yer ayarlamamis, daha doğrusu ayarladığı yere saat 10a kadar girmesi gerekiyormuş,resepsiyon çıkmış gitmiş falan. Oflafi pufladi. Ben de 'guzel tatilimde kötü anıya yer yok' diye zorla cheap thrills şarkısı eşliğinde benle dans ettirdim, sonra benim otelin civarına gittik, ben odadan baffimi, hirkami, giyilebilir battaniyemi,konservelerimi falan aldım, biraz piknik yapıp karnımızı doyurup banklarda yattık. Öyle iğrenç bir durumu bile hatırlayınca güldüğümüz bir anıya çevirdim bir şekilde.
Ben olmasam da açıkta kalacak miydi? Hiç sanmıyorum. 10da resepsiyonun çıktığı yazısını güzelce okuyacak ve 10dan önce gidip anahtarını alacaktı. Ama benle olunca o bile 'amaaaan' modundaydi 🙈
 
Herkese merhaba, konum yeniden aktif olmuş:)
little bird little bird 'in önerdiği kitabim geldi - 'hayati yeniden keşfedin' isimli. Onu biraz okuyup anlayıp konumu hortlatirim diyordum ama madem cevaplar gelmiş , yanıtsız bırakmayayim.


Tabii ki bazen hiç karışmadığım oluyor, ama o günlerde hiç bir şey yapılmıyor, ya eve gidip yemek falan yapıyoruz,ya da daha önceden benim buldugum bir mekana gidiyoruz. Benim kendi doğumgünümde bile daha önceden benim gidip beğenip tavsiye ettiğim mekana götürülüyorum🙄 benim dahil olmadigim herhangi bir plan hiç bir zaman uygulamaya gecmiyor. Aslında hayatımdaki insanlar mal da değiller. Dediğim gibi , benle tanışmadan önce kıta kıta gezmiş insanlar çoğu. Ya da Instagram profiline bakıyorum, benle tanışmadan hemen önceki ay araç kiralamış , güzel güzel gezmiş. Ama ne hikmetse benle beraber olunca aklına araç kiralamak gelmiyor, 'yol işini ne yapacağız?' diye soruyorlar 🤪

:KK36:
Gerçekten de sürekli toparlamaya hazır bekliyorum. Karşı taraf her zaman şunu biliyor 'amaaan,yengenc halleder'
Gerçekten de bir şekilde halledim. Halledemezsem de drama yaratmadan bir sekilde günü geçirmeye çalışırım. İlk mesajda bahsettiğim,basmadigi kıta kalmayan ABD'li mesele ben bir tura katildigimda o da bulunduğum ülkeye gelmişti (daha önce iki kere gezdiği şehir ama yine de güzel rehberlik yapmadığı için ben haritayla bir yerler bulmuştum). Normalde benim kalacak yerim vardı,turla geldiğim için. Ama o kendine bir yer ayarlamamis, daha doğrusu ayarladığı yere saat 10a kadar girmesi gerekiyormuş,resepsiyon çıkmış gitmiş falan. Oflafi pufladi. Ben de 'guzel tatilimde kötü anıya yer yok' diye zorla cheap thrills şarkısı eşliğinde benle dans ettirdim, sonra benim otelin civarına gittik, ben odadan baffimi, hirkami, giyilebilir battaniyemi,konservelerimi falan aldım, biraz piknik yapıp karnımızı doyurup banklarda yattık. Öyle iğrenç bir durumu bile hatırlayınca güldüğümüz bir anıya çevirdim bir şekilde.
Ben olmasam da açıkta kalacak miydi? Hiç sanmıyorum. 10da resepsiyonun çıktığı yazısını güzelce okuyacak ve 10dan önce gidip anahtarını alacaktı. Ama benle olunca o bile 'amaaaan' modundaydi 🙈
Yol işini ne yapacağız diye sorduğunda sen ne yapıyorsun peki?
 
Geçenlerde okuduğum bir kitap (bilinçaltınizdan gelen ebeveyn) kader motifine ek olarak şöyle diyordu: tekrarlayan bu tarz döngüler veya seçimler, beynimizin ya da bilinçaltının bir nevi onarım yoludur. Geçmiş şeylerin benzerini karşımıza çıkarır ki bu sefer farklı davranıp o döngüyü kıralım, o eski yaraları tedavi edelim. Çocukluk travmalariyla ilgili olarak da önermişti. Hiç fena fikir değil
Annenden aldığın kısmını ilişkide pasif tutup erkeğin aktif olduğu denge kurmak istiyorsun. Bunun içinde İpleri gevşetmen gerek.
İpleri gevşettiğin an konfor alanından çıkmış olacaksın.
Hayatı yeniden keşfedin kitabı önerilmiş. Mutlaka okumalısın.
Bir de "Mindfulness ve Şema Terapi Uygulama Rehberi" kitabını tavsiye ederim.
Belki direkt alakalı bir kitap değil ama ilginizi çekebilecek "Mark Wolynn-Seninle Başlamadı" adlı kitabı da tavsiye ederim.
Kitap önerileri için teşekkür ederim:KK68:listeme ekledim. Geçen hafta önerilen 'hayati yeniden keşfedin' kitabını aldım, o bittikten sonra bunlari da yavaş yavaş sipariş edeceğim
 
Ben de tam olarak babama benzer biriyle evliyim, tipi huyları vs. Tabi ki farklılıkları var ama özellikle para harcama alışkanlıkları çok benzer, hayat görüşleri de öyle.

Ve ben de kayinvalideme inanılmaz benzerim bu arada, yine tipim ve karakterim dahil olmak üzere, bu yüzden pek anlasamadigimizi düşünürüm hatta 🙈 iki cambaz bir ipte misali...

Benzer tipleri seçmemizin nedenini ise şöyle okumuştum bir yerde; baba veya annelerimizle olan çocukluk travmalarımızı onlara benzer bir eş seçip onlarda düzeltmeye çalışıyormuş bilinçaltı. Bir başka okuduğum şey ise yine eş seçiminde bilinçaltının etkili olması sonucu baba/anneye benzer kişinin alt beyin tarafından güvenli gorulmesi imiş... alkolik babası olan birinin gayriihtiyari alkolik bir erkeği eş olarak seçmesi gibi. Cevremde bunun ciddi anlamda çok örneği var. Bence çözümü kendi kendine tespit edebilmek için önce bunun farkında olmak gerekiyor -ki sen farkındasın- ve ona göre davranmak. Ama bilinçaltı söz konusu olunca kendini yönetmek zor, bir psikologtan yardım almak en sağlıklısı derim. 😊
 
Yol işini ne yapacağız diye sorduğunda sen ne yapıyorsun peki?
Genelde araştırıyorum bir şeyler 🙈🙈🙈 (ah bu ben)
Bak, sana daha sinir bozucu bir şey anlatayim; bir türlü tam olarak kopamadigim uzatmalı bir eski sevgilim var , Rus. Bana kendimi seyehat uygulamasi gibi hissettiren çocuk :) . Geçen bahar , arabayla sahil şeridini gezmek istediğini, gidilebilecek rotalar ve araç kiralama şirketleri hakkında bilgi sahibi olmak istediğini söyledi.
benim de ehliyetim bile yok, bir yere gideceksem otobusle-minubusle-otostopla falan bir şekilde yolumu bulurum.
Bu çocuk sordu diye araştırdııım araştırdiiim,eşime dostuma sordum, 4 büyük arac kiralama linki gönderdim.
Tutttu bana dedi ki; bunları Google da söylüyor, ben sana kişisel deneyimlerini sormuştum :sinirli: :sinirli: :sinirli:
Ben de hazırlamış olduğum upuzuuun (gidilecek güzel koylar, seyehatte yardımcı olabilecek uygulamalar vs vs ile dolu) mesajdan sonra gelirse seyehat sorunları - Türkçe çeviri falan konusunda yardimci olabileceğimi, ama ona katılmayı istemediğimi yazmıştım. Bir sureligine iletişimimi kesmeyi başarmıştım.
(sonra pandemi başladı,online okey oynama bahanesiyle yeniden konuşmaya başladık - ki oyunu isteyen o olduğu halde iki kişilik en güzel okey appini de yine ben buldum 🤪🤪)
Biliyorum, çok sinir bozucu. İşte bu durumdan kurtulmak istiyorum zaten ben de
 
Siz konu açınca bende düşündüm . Lise yıllarından beri tabiri caizse benim ligim dışında gösterişli geniş omuzlu kasları gözleri güzel uzun boylu çocuklardan hoşlanırdim. Bense minyon ve çocuk görüntülü o tür cocuklarin begenmeyecegi sıradan bir insanim çok da bakımlı değilim. Şimdi ampul yandı resmen çünkü babam böyle. Bir ortama girince herkesin ikinci defa baktığı gösterişli yakışıklı ve karizmatik bir adam. Her işini dostları ile halleder çok sosyaldir. Annem nasıl kapmış derseniz o yıllarda annem çok safmış , babamın etrafındaki kızlar hep gezer tozarmis ,annem el değmemiş diye onla evlenmeyi kafasına koymuş resmen annem hicbisey yapmamış onu elde etmek için.

Beni beğenecek daha sıradan insanları ben beğenmedim böyle bir sürü insan kaçırdım. En son eşimle tanistim o dış görünüş olarak bana uygun ama o da konuşması ile beni etkiledi. Ağzı çok laf yapar ve etrafındakileri kendine baktirir. Şuan kilo aldı öyle değil gerçi artık :)

Ama düşünüyorum böyle seçici olmasydim çok daha iyi talipler bulabilirdim ve eşime razı olmazdım açıkçası karakter olarak birbirimize de pek uygun değiliz ama yaşım ilerlemişti onu da sevdim başkasını da bulamam diye evlendim
Hayatıma giren erkeklerin kişisel özellikleri , bana davranış biçimlerini düşündüm ve pek ortak yön bulamadım aralarında.
Fakat fiziksel anlamda çok daha önceden farkettiğim bir şey var ki o da hayatta aşk duygusunu hissettiğim erkeklerin istisnasız hepsinin güzel geniş omuzları vardı. Bir tane bile geniş omzu olmayan erkeğe aşık olmamışım. Hatta dar omuzlu bi erkek alemi cihan olsa soğuyorum o aşkla bağlılığı yakalayamıyorum. Sarışın esmer uzun kısa farklı fiziksel özellikteki kişilere aşık olsam da o geniş omuz kriteri muhakkak ortak. Benim babamın çok güzel geniş omuzları vardı. En dikkat çekici yeriydi galiba. Şimdi düşündüm de belki bu da sizin bahsettiğiniz şeyle alakalı 🤷‍♀️
Benimkiler fizik olarak da çok farklılar. Biri Slav,biri Iraklı 🤪🤪 biri esmer , biri domates suratlı 😅 amaaaa istisnasız hepsi dalgalı saçlı ve Cook severim ellerimle dalgaları lüle lüle yapmayı.
Tahmin et, kim dalgalı saçlıydi,kel kalmadan önce 🤵🤵 :)
 
Benimkiler fizik olarak da çok farklılar. Biri Slav,biri Iraklı 🤪🤪 biri esmer , biri domates suratlı 😅 amaaaa istisnasız hepsi dalgalı saçlı ve Cook severim ellerimle dalgaları lüle lüle yapmayı.
Tahmin et, kim dalgalı saçlıydi,kel kalmadan önce 🤵🤵 :)
Hmm demekki babada hafızanızdaki en net özellik dalgalı saçlarıymış .
 
Psikolog olarak söylüyorum; bu ay aldığım eğitimde tam olarak bu konuya değindik. Hocanın söylediği; kızların babaları ile ilgili çözülmemiş/farkında olmadıkları bir travmaları olduğu. Babalarına benzeyen insanları bilinçdışı olarak seçtikleri ya da seçtikleri kişileri bir şekilde babalarına benzettikleri. Eğer bu durumdan çok şikayetçiyseniz terapi almanızı ve travmalarınızı çözmenizi öneririm. Yoksa bu kısır döngü böyle devam eder.
Bence çözümü kendi kendine tespit edebilmek için önce bunun farkında olmak gerekiyor -ki sen farkındasın- ve ona göre davranmak. Ama bilinçaltı söz konusu olunca kendini yönetmek zor, bir psikologtan yardım almak en sağlıklısı derim. 😊
O değil de bu gülseren budayıcıoğlu da dizi dünyasının acunu gibi bişey oldu ya, bi kitabı daha dizi oluyomuş. Atatürk bulvarının devamında psikiyatri merkezi vardı, yıllar önce kafayı kırdığım bi vakit gittiydim hatta. Yüz milyon test yaptılardı muayene etmeden önce, psikiyatr da yaşadığım sorunları yaşımın küçüklüğüne bağlamıştı. Büyüyünce geçermiş, işin garibi büyüyünce geçti.
Ben de psikoloğa gidiyorum, ama henüz bir verim alamadım.
Bazen psikologumun şöyle düşündüğünü hissediyorum
IMG_20210214_215140.jpg

Çünkü net bir sorunum olmadığı için ve yapı olarak çok mutlu bir insan olduğum için neden geldiğimi anlamıyor gibi sanki . Hatta zam yapmış, ama benden hala eski ücreti almıştı, sanırım 'zaten bir şeyi yok ki' diye düşündüğünden:KK70:
Ama yine de onu bırakmak istemiyorum, çünkü çok tatlı biri,enerjisini seviyorum. Bir de beni tanıması biraz zaman alabilir çünkü düşündüklerim,dile getirdigim ve esasen içimde hissettiğim şeyler farklı olabiliyor. Yanlış tanınmaya çok müsait bir insanım . Beni tanıması için ona biraz daha zaman vereceğim...
 
X