Kaderim mi tercihim mi

Yanların da yürütmekten utanmakmi ...
Benim kv kp de köy insanı simdi merkemzde ama köyde gunubirlik gittiğimiz ev var .ben sehirde doğdum büyüdum meslegim elimde ama onlarla gurur duyarim... kültür farkıni da anlamam artik aile olmuşuz birbirimize uyum sağlamak zorundayiz hiçte şikayetim yok .. gidince şalvar giyer is yaparim tarlaya giderim
Benim sehirde bile kapim açıktır bana gelen telefon acmasina gerek yok cayim da çorbamda hazirdir calistihim halde misafirim eksik olmaz ...
Ben koye bir ev yapmak istiyorum bu konuda da baski yapıyorum

Esimin kuzeni babasindan utanırdi niye kendi luks yerde oturuyor meslek sahibi diye evinde bile kalmazdi .ya insan babasından nasil utanır yaaa
. Istanbula gelince amcam esimi arar gel beni al .. biz de kalirdi gezidirirdik benim isyeirme gelirdi yemeğini yerdi oturdu giderdi .. soranlara amcam derdim evet farkliyiz ama amcam ...ve otobüse biz bindirirdik inan . Ben memlekete gidince de sabahın köründe gelir yanima öğlene kadar oturur yanimda ...
Ama kendi oğlu direk buraya gelme beni rezil etme arkadaslarima diyordu adamin yuzune ... ayıp günahtır ...

Ya en eşine baksana eşinle mutlu ol gersi dış kapının mandalı değil mi zaten.Eşine her istediğini yaptırbilirsin.Mutlu olman için hayatındaki güzellikleri gör.

Eşine ve ailesine daha çok üzüldüm ..

Çok enteresan geliyor bana böyle dertler.

Ben yıllarca köyde yaşadım, 19 yaşına kadar, sonra üni için ayrıldım. Yıllardır da şehir hayatındayım. Şimdi bu koşullarda kendi ailemden utanacak mıyım?

Veya çocuğum oldu ve benden çok farklı bir yaşam tarzını benimsedi. Örneğin farklı bin dine mensup olmaya karar verdi. Ne yapacağım? Git senden utanıyorum mu diyeceğim?

Yani temelde sorununuzu anlasam da utanma duygusunu anlayamıyorum. Bu hayatta kendiniz dışında kimsenin seçimlerinden sorumlu değilsiniz. Size ters gelen davranış ve görüşlerle savaş halinde olabilirsiniz, ideolojiniz varsa bunun için çaba harcarsınız. Ama başkası için utanmak farklı bir ego barındırıyor bence. Kişi bu egodan kurtulmalı, yoksa böyle ne istediğini bilmeyen mutlu mu mutsuz mu belli olmayan biri olur çıkar.

Konu başlığındaki sorunuza da benim cevabım tercihinizdir.

Bu ara esinizle araniz kotu mu niye bunlari düşünüp kendinize eziyet ediyorsunuz? Burda lince ugramissiniz ama ben de böyleyim kaldi ki esimin ailesi 35 sene once koyden gelmiş sehirde buyumusler ama o kafadan cikamamislar kendi kolonilerini olusturup disa acilmamislar zaten akraba evliligi falan konu komsu kimse yok düşünün. Ikinci nesil akraba evliliginden uzaklasmis da insanlarla tanismislar . Esim disarda okumus biraz gelistirmis kendini ama ben de sinirlenince yaptigi hatalarin yetişme seklinden olduğunu gorup sinirleniyorum. Kavgalarimiz bu yuzden. Simdi herkes ahlam kesmis ama kimse kp kv sini begenmiyor. Sen ben gibiler açık acik soyluyor. Ben asla cay icmeye bile cikmam onlarla yolda yurumem utanirim kaldi ki sosyal cevremde kim olursa olsun arkadasim kuzenim farketmez ornegin garsonun yaninda beni kucuk dusurecek bir hareket yaparsa disarda gorusmem. Ne var bunda? Bunlara ragmen gorusurum diyen var mi?yok koylu diye utanma bilmem ne!! Bosanmayi goze aliyorsaniz bosanin maalesef zamani geri alma diye birsey yok hersey gozunuze batıyorsa böyle evlilik olmaz bosanamam derseniz de hayati zehir etmeyin

yaşattığını muhakkak yaşıyorsun. İlerde sizinde çocuklarınız utanacak 2 Asım sizinle yürümeye. Üniversite eğitim falan diyorsunuz ya okumuşsunuz ama ne yazık ki insan olamamışsınız. Eğitimin ŞEHİRLİ olmanın da ötesinde bişey insanlık..

Çok yanlış düşünüyorsun.Onlar şehirli olsaydı şehirde otursaydı bunun sana ne faydası olacaktı?
Değişen ne olacaktı?
Senin istediğin senden modern olup sana tepeden bakılması.Eminim bu seni tatmin ederdi sonra yaranmak için elinden geleni yapar ama yinede sevilmezdin.
Öyleyse boşan ve senden çok çok üst düzeyde rezidansta yaşan bir kaynana bul ve seninle yolda yürümekten utananını seç ki kaderini belirle.
Ama öyle kötü insana denk geleceğini sanmıyorum

Bu kibriniz sizi daha ne mutsuzluklara suruleyecek bilseniz.
Eşiniz ve o koylü insanlar utanmali esas ama onlar insana insan gibi bakarlar..bence o insankari haketmeyen etkete gosterise onem vertn sizsinic..esi iyiymis ama yetmiyor.
Siz es ailesiyle kendinizi evlendirmissiniz.
Ne diyim allah islah etsin

Çok net bir şey söyleyeyim mi? Eğer hayatın farklılıklarını kaldıramayacağınız bir kişi karşınıza çıkarsa evlenmeyin. Evlenip de buralarda şikayet etmeyin. Lütfen önce ne istediğinizi bilin; ne siz acı çekin, ne karşınızdaki insan yani evlendiğiniz, evleneceğiniz kişi çektiğiniz acıların nedeni olmasın. Kültürel farklılıklar çok sivriyse yol yakınken dönün. Konu sahibi olan olmuş, biten bitmiş. Babam da, eşim de köy kökenlidir. Elbette büyük fikir ayrılıklarımız oluyor ama bunu zenginlik sayıp yoluma devam ediyorum ama siz de sorun yaratıyorsa ne siz, ne de karşı taraf bu sorunla yaşamayın; ya çözün ya çözülün. Umutla kalınız.

Bence bu devirde köylü, köyde oturan akraba bir şans. Düşünsene senenin belli dönemlerinde gidebilecegin bir köy var. Köyde doğup buyumedim ben ama içimde köy yaşantısına karşı bir heves var.
Obsefifanne tadını çıkar eşinin köylü ailesinin. Tatillerde git temiz havayla beraber hayvan kokusunu cigerlerine çek, giy basma fisdanlari işlere yardım et. Toprakla uğraş biraz, şehirde biriken negatif enerjiyi at. Sahip olduğun güzelliklerin farkına var

Evet bir şekilde yapılan yorumlara açıklık getirmeye çalıştım ama baktım ki olay farklı anlaşıldı. Ben kimsenin değer yargılarına hadsizlik ettiğimi düşünmüyorum ama cevap verip polemiğe de görmek istemiyorum. Evet utanıyorum yolda yürürken insanlar var mı yok mu dikkat etmeden bağıra çağıra konuşan telefonda konuşurken ses tonunun hat safasini almış insanlarla iletişime girerken dikkatsiz davranan insanlardan rahatsız oluyorum. Bu benim ailem olsa inanin mudahalw ederim. Şimdi yorum yapanlar acaba bunları hoşluk la mı karşılıyor ona da şaşırıyorum.

merhaba konu sahibi, size bir örnek vermek istedim, benim kv'dem hep bilmem nerenın en asil ailesinden oldugunu heryerde anlatır durur, önüne gelenin bir eksiğini bulur, arkasından söyler, onda ki hava kimsede yoktur, ama bana bir sorun ? bana kalırsa dünyanın en sonradan görme en cahil insanıdır, burda esas analtmak ıstedıgım köylü şehirli değil, cahil insan durumudur....

kimisi görmemiştir, bunun için ben olsam asla karşıyı suçlayamam çünkü cidden görmemiş, ama ya benım kı gibi kendini insan ırkının ütünde tutarcasına asil oldugunu iddiaa ederek, cahil cahil harketlerinden utandıgımdan genel olarak haberı yok, eşiniz dünya iyisi birisiymiş, ailesi için lütfen bakışınızı değiştirmeyin, nice evlilikler biliyorum ki karısının yüzüne bakmayan akşam eve silah zoruyla giden erkekler var, lütfen olumlu düşünmeye çalışın...sevgiler :)

Yani evlilik kaderdir. Eşin iyi bir baba ve iyi bir eş mis. Ve eşini bu aile yetiştirdi canım bir de öyle düşün. Ne eğitimli kültürlü ailelerden anlayışsız sevgisiz ve saygısız evlatlar çıkıyor. Seni elestirmiyorum aksine anlamaya çalışıyorum. Farklı kültür ve farklı aile yapılarının varmış yadirgaman çok normal. Ama onları sevmeye çalış. Mesela gittiğinde sana Güleryüz gösteriyorlar mi, evinin huzuru bozulmasın diye çaba harcıyorlar mi önemli olan bunlar. Bu konularda sıkıntı yoksa gerisini tolore edebilirsin bence. Ne de olsa devamlı iç içe değilsiniz değil mi.

Bir de şöyle dusunmek lazim..onlar gibi rahat insan olamadik diye
Ben olsam bende rahatsizlik duyarim. Oteki yandan oylelerinle karsilasinca ne rahat insan diye dusunmuyorum degil. İmrenirim hatta bazen. Oh ne guzel kimseyi dusunmuyorsun rahat rahat telde bagir cagir konusuyorsun sokak ortasinda. Oysa biz acayip kasintiliyiz. Prototip insan olmak uzere ilerliyoruz sanki.
Yurdum insani tatliligi diye birsey de var yani.
Ayrica kultur farkliliklari guzel seylerdir. Her kultur renk renk ayridir. Ötelestirmek yerine guzelliklerini gorebiliriz.
Mesela koyde cat kapi gelen misafirler oluyor dediginiz gibi. Ne guzel ne samimi bir yandan oyle degilmi? Tabiki hergun kendimiz maruz kalmadikca bence guzel birsey. O tarz yasanti icinde buyuyenler yadirgamiyordur hic. Siz yadirgiyorsaniz ve arada sirada maruz kaliyorsaniz pek sikinyi cikarmayin. İlerde cocugunuz o koye tatillere gider onun boyle seyleri gormesi iyi olur bence. Yani benim acimdan en azindan. Koy yasantisini gormeli mesela benim cocuklarim. Avrupada yasadigim halde bu fikirdeyim.
Aslinda hersey bakis acinizda bitiyor..
Boyle cesit cesit yasantilar insanin ruhuna zenginlik katar ancak. Birsey eksiltmez. Dunyada her kulturun her farkli insanin olmasi ve bunu gormek yasamak kadar guzeli yok bence.
İnsanlari oldugu gibi kabul edin..

Aynen..valla köyün havasi bile bambaska.
Orda yetisen meyve sebzelerim tadi inanilmaz. Birdefa bir teyze salatalik yapmisti. Ömrumde yedigim en guzel salatalik diyebilirim. Sanki cennetten gelme birseyler yiyorum gibi bir dusunce olustu. Hormonsuz oldugu belliydi yani.
Aslinda sansli bile sayilir konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…