Kaderim mi tercihim mi

Köylüyüm. Dedem nenem annem babam köyde büyümüş. Ben şehirde buyudum ama tatilleri kolladim köye gidebilmek için. Hicbir zaman da bunu söylemekten gocunmadim sizin gibiler inat. O tezek kokusunun içinde sizden çok daha kıymetli insanlar yaşıyor emin olun.

Kader insana göre yazılır. Yani Allah sizi bildiği için kaderi de size göre yazıyor.

Kader karisik bir konu bir sey soyleyip gecmek yanlis oluyor.
Kimi insan hayatta bir seyleri secmez zorunda kalir buna kendi seciminin kaderi denilebilir mi?

Bazen de imtihan olur secmesek de basimiza gelir aile, saglik,cocuk zenginlik gibi evlilik de girer bu konuya olabilir.

Secimlerimizden dolayi olmuyor ki kimi zaman ne kadar secmeye calissak da nasip olmuyor hayir vardir imtihandir bilemem.

Bence sorunuzun cevabını kullanıcı adınız veriyor. Ben de obsesifim ve ben de malesef hiç kimseyi tam anlamıyla kabullenemiyorum, çok sevsem de içimde mutlaka bir olumsuzluk oluyor. Yani muhakkak o kişinin bir kusurunu buluyor zihnim ve mutsuz oluyor. Bunun rahatsızlığımla alakalı olduğunu düşünüyorum ve tedavi görüyorum da zaten. Size de bir doktora gitmenizi tavsiye ederim zira mesele köylüleri aşağılamak/ hor görmek ile izah edilecek kadar basit bir mesele gibi durmuyor.

Neden gergindi biliyor musun? O da tatil yapmak istiyor ve babasının saçmaladığının o da farkında. Babası olduğu için de ona karşı çıkmış olmanın suçluluk hissi içinde gerginliğe sebep oldu. İçinde hep bir çatışma oluyor böyle insanların. Çünkü artık o ilerlemiş, başka bir hayat olduğunun farkında ve yaşamak istediği de o ama sürekli eteğinden çekiştiren bir geçmişi var. Seviyor da anne babasını. Kim sevmez ki? Onu da rahatlatmalısın bence. Bu kadar suçluluk duymasına da gerek yok. O onların değer yargıları ve yaşamıydı. Şimdi sizin devriniz. Şimdi sizin yaşamınızı yaşayın. Kendi istediğiniz bir biçimde. Ailesini de kırmadan üzmeden saygınızı da eksik etmeden davranırsanız ,yeri geldiğinde köy yaşamının da sempatik yönleri olduğunu görürsünüz. Niyetiniz bu sizi seven değer veren eşle geçinmekse olumsuzu görmeyin olumluyu övün. Eşinizin de üstüne gitmeyin. Onu kabul ettiğinizi ve mutlu olduğunuzu hissederse o da rahatlar. Emin olun sizin yaşadığınızdan çok daha ağırını içinde yaşıyordur. Çünkü ailesi onlar. Vefasızlık eden nankör bir evlat olmayı öyle görünmeyi de istemez. Karakterli bir eşiniz varmış ki sizin tavırlarınıza rağmen ailesine sırtını dönmemiş aranızda dengeyi bulmaya çalışmış. Sarılın eşinize ve takılmayın bunlara lütfen

Kader mi tercih mi konusuna girmeyeceğim ancak bu insanlarla yolunuz kesişmişse demek ki burdan öğrenmeniz gereken bir şey var. ‘Kendini aşmak’ dediğimiz durum var ya işte tam da böyle içsel çatışmalarla gerçekleşir. Bunları ifade etmenizi ve yüzleşmenizi gayet olumlu buluyorum. Hissettiklerimizden kaçarak hiçbir şeyi çözemeyiz. İnsanız ve gerçek şu ki hepimizin karanlık yönleri var. Belki de hayata dair yeni bir ‘değerler’ sorgulaması yapmak size iyi gelecektir. Çoğu zaman pişmanlık duymanızın sebebi de ‘ya siyah ya beyaz’ mantığında düşünmenizden kaynaklanıyor olabilir. Aslında griler de var ve bazen bunu görmek çok iyi gelir insana..

Onlar köydeyse zaten çok fazla yanyana gelmiyorsunuzdur bile? Neyine takılır ki bu durumun.
Benim ailem şehirli de noldu babam ben köye yerleşicem dedi gitti yerleşti. Niye utanılıyor ki? Nerde yaşamak istersen orda yaşarsın. Yaşadığın yer senin nasıl bi insan olduğunu etkilemez

Köy derken kültür farkından bahsettiğinizi anlamak istiyorum.
Bir olaya bambaşka bakış açıları, hayat amacı, örf adet ve birsürü şey.
Evet bu bir boşanma sebebidir ama anladığınız nokta eşinizin bunları yapmaması.
Eşiniz size ve çocuğunuza çok iyi, hayatta ortak amaçlarınız ve zevkleriniz var ise, mutsuzluğunuzu anlamam mümkün değil.

Bu kültür farkını yaşayan çok kişi var, yalnız değilsiniz.

Bir de şu var ki, hem yakışıklı, hem kariyerli, hem ahlakli, hem sadık, hem efendi, hem görgülü, hem eğitimli, hem ailesi ailemize denk insan bulma ihtimali bence düşük.

Yani bunlardan biri ya da birkaçı mutlaka eksik oluyor. Eğer ailesi yuvaniza karışmıyorsa hiiiiiç takmayın bile.

Ama eşinizde ailesindeki sevmediğini huyları ya da alışkanlıkları görüyorsanız durum başka...

Sehirli biryle evlenseydiniz ne olacakti mesela.
Sirf meraktan soruyorum koylu olmalari neden sorun

Aile değil ama eşler arasında bu problem olabilir.

Mesela ben köye bir kere gittim çocukken ve sanırım bir daha da gitmek istemem. Bütün vücudum yara bere içinde, böceklerden korka korka, ağlaya ağlaya geçirdim gecelerimi. Buna gerçekten alışkın olmuyor insanlar. Aynı köye hamile bir kız geldi misafir olarak bizim gibi, asla yemek yiyemedi, kokusu farklı geldi her şeyin, sürekli hasta geçti günleri. Bu verdiğim sadece yemek örneği mesela. Daha farklı bir sürü şey sayılabilir.

Bunlar bir tarafın iyi ya da kötü olmasından değil alışkın olmamakla alakalı...

Benim en yakın arkadaşım var. Kız dünya güzeli, manken gibi. Saçları yeşil, pearcingli, göbeğinde dahi var. Bir giyinir üfff. Öyle marka falan da değil ha. O kadar yakıştırır sokakta yürüyemezsin kızla. Ama gel gör ki kendisi köylü. Bildiğin yazın tarlada çapa sallar, tarla sürer, bahçede çalışır, köyde yaşar. Köyde dahi laf etmezler, duyanlar inanamaz. Ben köylü olmasının bir sıkıntısını görmedim. Bu şekilcilikten başka bişey değil.

Bu ne kibir mubarek?

Koylu diye kucumsediginiz aile iyi bir es iyi bir baba olabilecek, bu devirde nadir bulunabilen adami yetistirmis de sizin kentli aileniz size insan kucumsememeyi edep adabi ogretememis.

Ha köye alisamazsiniz o ayri. Anlarim. Ben de bilmem koy filan. Pariste dogdum buyudum. Esimin babasi kucuk bir anadolu sehrinde koyunculukla ugrasiyor. Zaten farkli yerlerdesiniz ne sıklıkla goruseceksiniz ki?
Gitmek istemiyorsaniz yilda 1 siz davet edin sehire

Siz eşinizi bile sevdiğinizden emin değilsiniz ki? Tamam ailesi size göre değil anladık.. Köylü, kaba saba insanlar size göre..! Pardon da hanımefendi siz önce bir eşinizi seviyor musunuz kendinize onun cevabını bir verin de.. Eğer sevmiyorsanız ailesi ile yolda yürüyerek alnınıza sürdüğünüz bu lekeden ivedi olarak kurtulun.. Zira bu utançla bir ömür yaşayamazsınız siz.. Boşanın insanlar sizin kibrinizden boğulmadan..

Herkes bekarlik zmnini ozler bunda gariplik yok..ama Seninki kibirden baska bise degil.. ee yani koyde yasiolarsa nolmus.. so what? ayhh yasayisinla cok ters demek :) hangi elit ailenin kizisin merak ettik :)) sen bu adami gormeden mi aldin? Bilmeden mi aldin kuzum bole dusunuyosun? Bu adamlar arsiz mi? Yok.. hirsiz mi? Yok.. ee sorun nedir sadece koyde yasio ailesi diye ole mi? Adam iyiyse ilgiliyse iyi bi insansa.. duygulariniz varsa hala birbrnize..sorun nedir? Sanirim kiymet bilmen icin kaybetmen gerek. O zmnda gec olur demedi deme.. Simdi cok sey yazardimda mahpusum yeni bitti bosa dilimi kana bulamiim.

Çok merak ettim eşinizin ailesi evinize misafir olarak geldi mi nerde oturdular nerdesin yattilar ???

Kültür çatışmasıdır o.
Sizin sebep olmadığınız, sizin seçmediğiniz şeyler için utanç duymanızı gerektirecek bir durum yok.
Ayrıca sizin utandığınız şeyler muhtemelen utanılacak şeyler değil.

Ben sana kendimden örnek vereceğim.
Ben evlenirken sıfır ön yargı ile başladım.
Benim saygı gösterdiğim kadar bana saygı göstermediler. Beni tükettiler. Kültür çatışmasını dibine kadar yaşadım.
Şuan geldiğim noktada gelenek göreneklerini tamamen pas geçiyorum.
Benim evime benim kurallarımla gelmeyene kapımın kapalı olacağını 1,5 senede anladılar.
Şuan eskisine göre rahatım.
Ben onların evine köyüne gidince neden böyle yapıyorsunuz demiyorum, sorgulamıyorum, değiştirmeye çalışmıyorum.
Fakat benim evimde benim hayat standardım kuralım neyse o.
Mesela onların köylerindeki diğer ailelere, akrabalara bakıyorum onlar öyle değil.
Bunun köylülükle alakası olmadığını düşünüyorum. Benim kv kendisi sorunlu. Bana özel değil. Şimdi yaptığı herşeyi köylü diye köylüye yükleyemem.

Söylemeden geçemeyeceğim köy ve köy hayatıyla ilgili en sevmediğim şey dedikodu. Yaptıkları dedikodunun dedikodu olduğunu kabul etmiyorlar. ( ben dedikodu yapmıyorum demiyorum ama orada bir level atlamışlık var)
Onların günlük aksiyonları bu.
İstenmeyen şehirli gelin bildirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sizden ve sizin gibilerden utanıyorum kendinizden farklı olanları aşağıladığınız için. Köyde yasıyolar diye konusmak istemiyorum da ne demek. Kocanız çok iyi bi baba çok iyi bi eş ama ailesi köyde yaşıyo diye boşanmayı mı dusunuyosunuz? Kendinizi mutsuz etmek icin sebep arıyorsunuz bence siz. Allah akıl fikir versin..

Oldukça iyi niyetli bir insanım ama şu konuda yapabileceğim tek yorum kibrinizi aşın.....Ne olursanız olun, bir kabir var sadece kefen giyilecek!

Siz saraydamı dogdunuz ? Köylü diye yadırgıyorsunuz onlarda insan değilmi bence o küçük gördüğünüz aile size fazla !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…