Kaderim mi tercihim mi

eşinizin aileside sizden utanıyor olabilirmi ? mesela giyiminizden, makyajinızdan, saçboyanızdan ... mesela sizin anneniz açıksa annenizin giyiminden kuşamından makyajından ... sonuçta sizde onlardan farklısınız ... siz biran önce boşanın ne ke dinize eziyet edin nede eşinize

Sevgili Obsesifanne, seni çok iyi anlıyorum. Yazılanların hepsini okudum. Mesela; biz tatile gitmek istedik babası karşı çıktı “tatile gidilmez bizde” diye olay çıkardı yazmışsınız ya. Sadece bunu yazsanız, sorsanız kimse size köylü başımızın tacı klişesi yapamayacaktı. Çünkü babası çok saçma davranmış. E ama bu da onun bakış açısı. Doğru mu değil! Bunun gibi başka neler var sizi rahatsız eden? Eşiniz bu gibi durumları nasıl karşılıyor? O tatile gidebildiniz mi babasının bu tavrına rağmen? Bence asıl soru bu.
İkincisi; siz eşinizle aynı hastanede çalışırken tanışmışsınız. Eşinizin ailesi köyde yaşayan bir aile çıkmış. Siz o ailenin yetiştirdiği kişiye sevmiş evlenmişsiniz. Aşık da olmuşsunuz kesin çünkü çabucacık evlenmişsiniz. Eşiniz ailesi köylü olsa da kendini geliştirmiş sizinle uyum yakalayabilecek kadar eğitimli ve uyumlu birisi ki dikkatinizi çekmiş. Yani ailesi köylü diye köyden biri ile de mutlu olamayacak kadar da iyi yetişmiş biri. Neden bunu görmezden geliyorsunuz? Eşinizle mutlu olduğunuzu yazmışsınız bir yerde. Başka bir yerde de keşke onu üzmeseydim bu ailesi ile ilgili konularda bir zamanlar diyor pişmanlık duyuyorsunuz. Bence siz de eşinizi seviyorsunuz. Bu kadar pişmanlık duymanız da güzel. Eşiniz de ailesinin yaptığı şeyleri görebilen biri anladığım kadarıyla. E daha ne düşünüyorsunuz? Kapınızı kapadığınızda içerisi mutlu mu ben ona bakarım. Gerisi mühim değil ki. Siz ve sizin evinizin içindeki mutlu aileye bakın. Adamın ailesi köylü diye ömür boyu onların yaptığı şeyleri boynunda taşımak zorunda mı? O da görüyor zaten içten içe rahatsızlığını yaşıyordur. Yazık değil mi?
Neden onun kendine kattığı değerleri görmezden geliyorsunuz? Sorsak kimbilir ne kadar eğitimlidir. Merak ettim gerçekten nasıl biri eşiniz?
Ailesiyle mecbursa görüşmeniz sınırlayın ve o anlarda onların penceresinden bakıverin hayata. Uzun aralıklarla görüşün geçin üstünde de durmayın. He he deyin geçin tartışmaya girmeyin. Doğru bildiğiniz ne ise yapın eşinizle. Tatile gitmeyin diyorsa siz de söylemeden gidin. Birşey uydurun sorduklarında. Şirket eğitime yolladı falan. Yani kolaylaştırın biraz hayatı hem kendinize hem eşinize. Obsesif olmayın
Çocuğunuz da varmış. Güle güle büyütün.

Bunun köylü olup olmamayla alakasi yok. Bence sizin icinizde tam oturmamis bir seyler var. Benim esimim ailesi de köylü. 10 kardeşler, bunun 5 tanesi hala köyde yasiyor ve ilkokul mezunu bile degiller. Köylü olmalarina hicbir zaman takılmadım. Onemli olan insanlik. Burda goruyoruz ne konular açıyorlar. Mesajlarin icinden gordum. Kayinbabaniz tatilinize karismis vs. Bunu sehirde yasayan birisi de yapabilirdi inanin. Bizimkiler cok şükür karışmaz oyle seylere. Daha dogrusu esim karistirtmaz. Sizin esiniz boyun mu eğiyor? O yuzden mi bu pismanlik. Ben de benimseyemedim ailesini. Ama benimseyememek cok normal. Sonucta kan bagin olmayan birisini en fazla ne kadar benimseyebilirsin? Esini seviyorsan kirmamak icin katlanirsin en fazla. Sizin probleminiz bence eşinizle.

Gittik o tatile eşim bi kaç gün gergindi. Eşim iki üniversite mezunu ve en başından okulu hep dışarda okumuş. Beni baya elestirdiler ama eşim bile bazen benimle dertleşir bu konuda. Galiba en büyük skinti benim bunda takılıp kalmam. Dediğiniz gibı.

Bence görgü kurallarına uyduğu sürece asla insanların nerde yaşadığının bi önemş yok. Kaldı ki bugün bütün ünlülerin akın ettiği ve en fiaş fiyatların çekildiği yerlerde zamanında köydü. Misal; yeniköy

Eşiniz üniversite mezunu olabilir, ama bu annesiyle babasıyla arasında ki bağı sarsmaz...

Belkide onlar da sizden utanıyorlardır...

Belkide sizin içinizden geçirdiğiniz bu düşünceleri zaman zaman eşinizde geçiriyordur içten içe...

Utanmak ne demek yaa üzüldüm doğrusu o aile için...

uyuşmamışsınız çok normal.
kimimiz konuşmalarından hareketlerinden yaşam şeklinden her şekilden biri yüzünden kabullenemedik ama bu ayrılmak için geçerli bir sebep degil.
eşinizle aranızda uyumsuz olan bir durumdan bahsetmediginiz için söylüyorum onlar böyleler sizde böyle.
Beyninizin size bir oyunu bu siz tekrar ettikçe o da size aynı şeyi yapıyor.
onları gördügünüz her zaman diliminde hep aklınıza gelecektir.
telkin edin kendinize kabul ettiginiz yönlerini hep tekrar edin hep üstüne gidin düşüncelerinizin

Beğenerek evlenme kararı verdiğiniz adamı, kucumsediginiz köylü aile yetiştirdi hatırlatmak istedim. Ek olarak benim ailem de köylü, aksine gururla taşıyorum. Onlar olmasaydı ne eğitimim ne de kariyerim olurdu. Allah onlardan razı olsun.

Ek olarak ailemden utanacak bi eşim olsaydı acimaz boşardım, net!

Sizin mesajiniza istinaden konu sahibine de cevap vermek istiyorum kaderimiz yazili evet ama bazi degistirilemez seyler haric olum hastalık vs iki yol var kaderde tabi ki Allah her seyi biliyor ama insanogluna secme taktirini kullanacak akil vermis yani kaderimiz yazili ama bi nevi de kendi yaptığımız tercihlerle devam eder iki secenegimiz olur her zaman yapmak ya da yapmamak siz tercihinizi evlenmemekten yana kullanmissiniz konu sahibi onemsememis dikkat etmemis ya da arastirmamis neyse ne sonuc kendi tercihini yaşıyor ..
O yüzden her şey kader degildir yaptigimiz tercihler sonucunda atiyorum bize sunulan sag ya da soldan gitmekse ikisi de kaderde yaziyordur sectiginiz tarafı yasarsiniz J Janet Jak Esim

Son düzenleme:
+1000

Kimseyi dışgörünüşe göre degerlendirmemeyi biraz daha yaş alınca anlayacaksınız.
Oooo bu hayatta neler göreceksiniz .

esınıze cok uzuldum...asalet ne okumakla ne parayla ne pulla...koylu dediniz ınsnalara hastanede nasıl davranıyorsunuz ben asıl onu merak ettım...bilıyormusunuz kıbrıyalık yanı buuyklenme Allaha mahsustur...kımde onu uzerıne giymeye kalkarsa Allah burnunu surterım diyor....kıbır en buuyk gunahlardandır...

Köyde yaşıyorlar diye utanmıyorsundur davranışları vs tuhaf öı değişik mi şive mi var yani senin utanmanı sağlayacak nedir? Senin ailen kiyaslayınxa çok mu kültürlü? Ve eşinden de utanıyor musun?

Acaba ailesi de sizden memnun mu? Onlar da sizin için aynı şeyi düşünse yeri. Kibirliliğe giriyor bu. Eş'in ailesinden utanmak nedir yaa ?Eşinizden de utanıyorsunuz ozaman bunun açıklaması bu...

Enteresan.. nickinizden dolayı olabilir bi hayatınızı gözden geçirin tek takıntınız bu değilse tedavi olun,ellerini durmadan yirmi kez yıkamak kadar saçma çünkü.
Bu arada benim eşimin ailesi de köylü,benim ailemde doğudan göç eden varoşlardan,bu yüzden herhal kimse kimseden utanmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…