Kadın Açık Giyinirse Tacizi Hak Eder Mi ?

çok haklısınız.
bu söyledikleriniz kapalı olsun açık olsun herkesin dikkat etmesi gereken hususlar.
ama ben şahsım adına konuşayım, kapalı derken, gerçekden kapalı olanları kastederek konuşuyorum.
yani sadece saçını örten değil, aynı zamanda vücudunun diğer mahrem yerlerini de adam gibi örtenleri...
sizin söyledikleriniz bir çelişkiyi anlatıyor... hem kapanacaksın hem de süsleneceksin, hatlarını gizlemeyeceksin vs. bu tabi ki yanlış.
kapalılığın nasıl olması gerektiği ayrı bir konu başlığı olabilir.

yurtdışında ki evimizde kapıları da kilitlemezdik, arabayı da.. ama hırsız da girmezdi.. çünkü bilirlerdi ki yakalnırlarsa cezası büyük..

eh bu durumda sizin hırsız teorisi de çürümüş mü oluyor

anlamadığınız birşey var, hiçbir zaman da anlayamayacaksınız korkarım.. siz birilerini herhangi birşeye benzetirseniz, onlar da sizi benzetir.. siz birilerinin özgürlüğünü kısıtlarsanız, onlar da sizinkini kısıtlar.. hırsıza karşı tedbir almak yerine, hırsıza uygun ceza sistemi getirilse ne hırsızlık olur ne de paranoya derecesinde önlem değil mi

açık bir kadını kapısı açık eve benzettim evet.
ama açık kadından neyi kastettiğimi sandınız ki siz?
başını örtmeyen her kadını mı kastettim sizce?
ben de başımı örtmüyorum.
erkeklerin dikkatini çekecek derecede açık giyinen kadın benim ölçüme göre "açık"tır.
meselâ mini etek giymek, dekolteli üst giymek kesinlikle açıklıktır, "bana bak!" demektir.
böyle giyinenlerin bakılmak ve beğenilmek için öyle yaptığını hepimiz biliyoruz birbirimizi kandırmayalım.
baksınlar, "vay be ne güzel kadın" desinler istiyoruz.

teşekkür ederım...modern dedıklerı kışıye gore degışıyor sanırım..melek olabilmek ıse dünyadan tamamıyle kopabılmektır bana gore..
çarşaflılara gelınce saygım sonsuz... anlatmak ıstedıgım kara çarşaf gıyenler asla iltıfat,bakış,vs görmez duymazlar..cunku onlar şu zamanda coguna gore ocudurler...keşke yapabılsemde bende o kara çarşaf dedıklerımızı gıyebılsem...alllah gelış nedenımızı belırlemış ...bızler unutsak bıle..neyse bu konu uzar gıder ben sadece kısa oz yorumumu yaptım...herkesın goruşunede saygı duymak zorundayız ...cunku dınımızde zorlama yok nede olsa:)

yurtdışı dediğiniz yer neresi bilmiyorum ama dünyanın neresine giderseniz gidin, tedbir almak akıllıların işidir.
ben bir atasözüne dayanarak o benzetmeyi yapmıştım.
atasözlerini çürütmeğe kalkışmayın, tavsiye etmem.

size anlamıyorsunuz demiyorum, aksine çook iyi anlıyorsunuz ama kabul etmekden kaçıyorsunuz.
yine de başka bir örnekle bir daha açıklayayım.

gitseniz bir sigorta şirketine, evinize hırsızlık sigortası yaptırmak isteseniz..
gelip sizin evinizin güvenlik tedbirlerini denetlerler, iyi olduğuna kanaat getirirlerse ancak öyle yaparlar sigortayı.
yani kapısında kilit olmayan bir eve kimse hırsızlık sigortası yapmaz.

veya bir güvenlik şirketiyle anlaşıp evinize bir alarm taktırsanız..
fakat evden çıkarken alarmı çalıştırmasanız, sonra başınıza geleceklerden dolayı güvenlik şirketini sorumlu tutabilir misiniz?
tutamazsınız çünkü alarm devreye sokulmazsa güvenlik şirketi ne yapsın?
kabahat sizdedir ve faturaları ödeyen siz olursunuz.
asıl kabahat elbette ki hırsızdadır fakat yakalanırsa...

tecavüze uğrarsanız evvela olan size olur... bu bir laf atma da olsa, küçük bir elleme de olsa çok kötü bir histir.
tecavüzcünüzü yakalatsanız da yakalatamasanız da sizin canınız yanar... hırsızlığa uğramakdan çok daha beter yani.
tecavüz suçunun günahı vebali elbette ki yapanadır.
fakat madem olan bize oluyor, o halde aklı olan tedbirini alır.

sizce kapıya kilit takmanın hırsızı caydırmadaki etkisi % kaçtır?
hırsız isterse yine girer diyen sizlersiniz ama görüyorsunuz ki kilitsiz de olmuyor.
o kilitin hırsıza karşı etkisi %10 bile olsa taktırmak akıllıca bir iştir.
hırsızlık için %10 bile önemsenirken, tecavüz gibi daha önemli bir konuda önemsenmez mi?

kaldı ki kapalılığın %10 dan çok daha fazla etkili olduğunu düşünüyorum.
çünkü görmek çok etkilidir. özellikle erkekler gördüklerinden etkilenirler.
niyeti bozup erkeğin aklını başından almak isteyen kadınlar orasını burasını göstermiyor mu?
filimlerde patronunu elde etmek isteyen sekreter tiplerinin özellikle açık giyinmelerini görünce hiç yadırgamıyorsunuz da, tedbir olarak kapalı giyinmeyi mi yadırgıyorsunuz?

ha derseniz ki, "kapalı olmanın tedbir açısından faydasını önemsemiyorum çünkü güzel görünmeyi, bakılmayı ondan çok daha fazla önemsiyorum, dolayısıyla riski göze alıyorum!"... bunu anlarım.
fakat kapalı olmanın tedbir açısından faydasını inkâr edenleri, "hiç farketmez, şehvetle bakacak, elleyecek olan her şartta yine yapar zaten" diyenleri anlamıyorum.

Son düzenleme:

Fiziksel,sözel,görsel taciz vardır.kadın açık giyiniyor diye tacizi haketmez.günümüzde çocukları,hatta bebekleri taviz eden onlara tecavüz eden sapık zihniyeti insanlar oldukça yoğunluktadır. Bu sapık zihniyetlerden korunmanın yollarından biri de çok açık giyinmemektir.hayal edin bakalım sapık zihniyeti iğrenç erkekler siz sokakta iken dekoltemize bakıp neler hayal ediyor,vücudunuz onun hangi fantezilerine konu oluyor.bu yüzden en azından ortama göre giyinmekte fayda olduğu gibi kız çocuklarını da uygun giydirmekte fayda vardır. Kadın dekolte giymiş erkek onu taciz etmişse kesinlikle cezalandırılmalıdır . Fakat bu cezalar hiç bir zaman görsel tacize engel olmayacaktır.ispatlayamazsınki

Tacizi kimse haketmez elbette ama bizim gibi düşünmeyen insanlarında olduğunu düşünürsek tedbirli olmakta fayda var ...

Elin hıristiyanı bile Türkiye'ye gelince kiyafetine dikkat ettiğini söylüyor, fakat bizim müslüman kadınlarımız açık saçıklıkta sınırsız özgürlük istiyor... başka yorum yok!

Üç ay evvel, Avusturya’dan İstanbul’daki bir yabancı okula çalışmaya gelen Christine Schenk (58):
"Gelmeden evvel endişelerim vardı açıkçası. İnançlı Müslümanların, nelere değer verdiklerini ve neyi saygısızlık addettiklerini anlayabiliyorum artık. O nedenle biraz daha kapalı giyinmeye dikkat ediyorum mesela. Türkiye’de dinine çok bağlı olan insanlar da var, dindar olmayanlar da... Ancak Müslümanların dinlerine uygun yaşamak istediklerini düşünüyorum."

İstanbul

[ı]kendini ifşa etmek için ellerinden geleni yapan hatta ne kadar çok kişinin gözü bacak arasına kayarsa o kadar mutlu olan kadın varki birde tam olarak gelişmini tamamlayamamış yada kapanmanın önemini kavrayamamış zavallı insanlar sardı çevremizi ve her geçen dakika çoğalmaktalar.
Bir kadın elbette açık diye tacizi hak etmez ancaaakkk. Bellidir yani biz kadın olduğumuz halde dahi anlarız giyinişinden erkeklerle olan muhabbetlerinden,mimiklerinden işte bu profildeki kadınların ne arzuladıklarını. Yuva yıkan , şeytanı dahi kıskandıracak tesadüfler yaratan o kadınların ıslahı için ne yapabiliriz. Toplumdaki ahlak bu hızla dejenere olmaya, çökmeye devam ederse biz dahi yeri geri bakıyoruzki bu tip kadınlara erkelerin bakması yadırganamaz (doğal demiyorum yanlış anlamayın). Insanın yüzünde 70 perde olur ve her hayasızlığında şeytan bir perdeyi yırtar atar.
[/ı]​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…