- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.093
- 598
Eniste annesine hissedilir mesafe koyun ogluylada gorusmek istemediginizi belirtin hatir icin bile olsa olmayacak birseyi zorlamak istemiyorum zorla olacak osler degol bunlar saygi duyun deyinBi şey daha anlatayım.Bizim bu çocukla birbirimizi gördüğümüz küçük nişandı, söz gibi bi şeydi yani yüzük takıldı sadece davul zurna yoktu.Şimdiyse büyük bi nişan yapacaklardı geçen pazar günü.Sonra birden ertelediler sebepsiz, önümüzdeki pazar olsun dediler yani yarın.
Erteleme sebepleri bence şu: Çocuk çarşamba günü askere gitti.Geçen pazar olsaydı nişan, biz bu çocukla karşılaşacaktık.Bunu istemediler, onun askere gitmesini beklediler bi hafta.Şimdi o askere gitti rahatladılar nişan yapıyolar.
Annem psikiyatri servisinde bi süre yattıktan sonra ilaç kullanmaya başladı.1 yıldır ilaç kullanıyor ve ilaçları çok ağır.Normalde cıngar çıkarırdı, ama ilaçlar onu o kadar tepkisiz bi insan yaptı ki, olabilir dedi geçti.Annem devreye girmez bu yüzden, babama anlatırsam babam da çok sert tepki gösterir, ablamla eniştemin bile arası açılabilir.Bu yüzden babama anlatamadımHakkınızda hayırlısı olsun ilk yorumum da dediğim gibi bu kadının suçu demistim bence sizin yerinize anneniz devreye girse çünkü benim de bir kızım var ve ilerde böyle birşey ile karşılaşsam heralde dünya yi başlarına yikardim hadsiz insanlara hadlerini bildirmedikce daha çok başınız ağrır hakkınızda hayırlısı olsun. E Ebegumeci
Bence babanıza anlatın ablanın haberi olmadığını enistenin annesinin etkisinde kalıp böyle davrandığını onlara kızmaması gerektiğini asıl cinnetlik onun pislik annesi olduğunu diyorum. Bakın bu gün kısmetinizi kesen yarın ahlaksızlık yaptın diye iftira atabilir işi garanti olsun ogluna kalın diye bence söyleyin hiç çekinmeyin inceldiği yerden kopsunAnnem psikiyatri servisinde bi süre yattıktan sonra ilaç kullanmaya başladı.1 yıldır ilaç kullanıyor ve ilaçları çok ağır.Normalde cıngar çıkarırdı, ama ilaçlar onu o kadar tepkisiz bi insan yaptı ki, olabilir dedi geçti.Annem devreye girmez bu yüzden, babama anlatırsam babam da çok sert tepki gösterir, ablamla eniştemin bile arası açılabilir.Bu yüzden babama anlatamadım
Bi şey demeyip, hiç konuşmamayı planlıyorum.Bi şey dersem olay iyice büyüyecek büyüyecek gibi, korkuyorum benim yüzümden ablamla eniştemin evliliği zedelenir diyeTamam ablanı enişteni es geçtin. Peki eniştenin annesine ne diyeceksin ?
Teşekkür ederim :) Amin, hayırlısı olsun inşallah.Eniştem ve ailesini Allaha havale ediyorum, henüz kararsızım konuşup konuşmamaktaKonuyu takip ediyordum en azindan isin asli cikmis ortaya, sizin icin cok sevindim. Umarim hakkinizda hayirlisi olur. Cocugun tavrini da begendim, askere de gitmis olsa bir izni olur gelir gorusursunuz.
Ben de enistenizle ve ailesiyle konusmaniz gerektigini dusunuyorum, kendi ogluyla aranizi yapacaklar diye kismetinizi kapiyorlarmis az kalsin, hem de istemediginizi bilmelerine ragmen. Bir kere konusun ki bir daha tekrari, israri olmasin bu konunun.
Enişteniz annesinin dediğini yapmış; ama kalıbımı basarım ki bundan ablanızın da haberi vardır. Annesine demeden önce ablanıza demiştir enişteniz, hadi o ablanızın kayınvalidesi çok önemli biri değil. Ablanız nasıl kabul eder bunun denilmesini? Nasıl olurda "görüşsünler, o ne derse, o kimi isterse o." demez? O bunları dese, enişte sizin adınıza bunları diyemezdi. Ablanız ya ablanız, nasıl size kazık atabilmiş? Siz kayınvalideyi falan bırakın, ablanız asıl düşmanlığı eden, ona nasıl tavır sergileyeceksiniz?Çocuk bana instagramdan mesaj atmış 'merhaba' demiş ama taaa benim bu konuyu açtığım gün atmış mesajı.Ben de yeni gördüm cevap verdim 'merhaba' dedim, kusura bakmayın rahatsız etmek istememiştim iyi günler dedi.
Tabi ben o ilk mesajdan anlamıştım hedefin ben olduğunu.Güzel bi mesaj attım, çok saygısızcaydı kardeşime yaptığın diye.Neden bahsettiğini anlamıyorum, senin kardeşin de mi var falan dedi...
Sonra olayı anlattı, o da farketmiş zaten bi bit yeniği olduğunu.İlk önce Elliefin hayatında kimse yok tanışabilirsin demiş eniştem, ertesi gün Ellief benim kardeşimle konuşuyomuş benim de yeni haberim oldu demiş.Hatta o defteri kapat, o kızdan uzak dur gibi tehditkar konuşmuş biraz.Yani annesi dedirtmiş anlayacağınız.Çocuk bu haberi öğrenince gece 1de benim yaşadığım ilçeye gelip eniştemi falan bulmuş, ilk önce öyle diyosun sonra böyle diyosun inandırıcı gelmiyor bana falan diye.Eniştem kız bizim gelinimiz sayılır, sen de aile dostumuzun oğlusun, istersen uzatmayalım hiç yaşanmamış sayalım bu olayı demiş.Çocuk sonra da olayın aslını öğrenmek için bana mesaj atmış.Ben de yeni görüp cevapladım, konuştuk.
Kimin ne mal olduğunu ikimiz de öğrendik.Ben babam hariç aileme anlattım, çocuk da ailesine anlattı.İki taraf da şok.Bizim durumu öğrendiğimizden haberi yok eniştemlerin.Bakalım neler olacak...
Yok, ablamın haberinin olmadığına yüzde yüz eminim ben.Çocuk eniştemi arayıp baldızının hayatında kimse yoksa görüşmek istiyorum demiş, eniştem telefonu kapatıp ablamı aramış sormuş Ellief biriyle görüşüyor mu diye, ablam beni aradı ben de yok dedim.Eniştem tekrar çocuğu arayıp Elliefin hayatında kimse yokmuş, görüşmenizde sakınca yok diyor.O gece eniştem akşam yemeğini annesinde yemiş.Ertesi gün de işe gitmiş, işteyken ablamı arayıp yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş.Ablam masum ya, onu öldürsen kimseye iftira attıramazson öyle bi kız kendisiEnişteniz annesinin dediğini yapmış; ama kalıbımı basarım ki bundan ablanızın da haberi vardır. Annesine demeden önce ablanıza demiştir enişteniz, hadi o ablanızın kayınvalidesi çok önemli biri değil. Ablanız nasıl kabul eder bunun denilmesini? Nasıl olurda "görüşsünler, o ne derse, o kimi isterse o." demez? O bunları dese, enişte sizin adınıza bunları diyemezdi. Ablanız ya ablanız, nasıl size kazık atabilmiş? Siz kayınvalideyi falan bırakın, ablanız asıl düşmanlığı eden, ona nasıl tavır sergileyeceksiniz?
Sadece eski yorumlarınızı okumanızı tavsiye ediyorum size. Öğretmen diyince aklına siz gelmişsiniz, o evin tek öğretmen kızı siz değilmişsiniz, yanlış anlaşılma olmuş güya. Size bunu ablanız demiş. Ablanız da gayet olayın bu şekilde olduğunu biliyor yoksa size niçin ben yanlış anlamışım desin? Nefret ediyorum bu kocişkocu kadınlardan, okurken ablanıza ben sinir oldum burada.Yok, ablamın haberinin olmadığına yüzde yüz eminim ben.Çocuk eniştemi arayıp baldızının hayatında kimse yoksa görüşmek istiyorum demiş, eniştem telefonu kapatıp ablamı aramış sormuş Ellief biriyle görüşüyor mu diye, ablam beni aradı ben de yok dedim.Eniştem tekrar çocuğu arayıp Elliefin hayatında kimse yokmuş, görüşmenizde sakınca yok diyor.O gece eniştem akşam yemeğini annesinde yemiş.Ertesi gün de işe gitmiş, işteyken ablamı arayıp yanlış anlaşılma olduğunu söylemiş.Ablam masum ya, onu öldürsen kimseye iftira attıramazson öyle bi kız kendisi
Ay ne çektik kötü niyetli insanlardan..Ya eniştemin kardeşi evlenecek ben kurtulacağım.Ya da ben biriyle evlenip kurtulacağım.İnşallah :)Büyük ihtimal öyle benimde buna benzer birşeyler olmuştu komşumuz oğullarina istemeye gelecekler amcamlara söylüyorlar onlarda bizim gelin asla verdirmeyiz diyorlar :) çocuk başkasıyla evlendi biz bunu 3 yıl sonra öğrendik :))) ve istemeye gelmek isteyen bir çok kişiyi engellediler babamın amcasının oglu da taktı bana onlarda ayrı bir yerden bize diye milleti geri ceviyorlardi sonra ögrendik ki babamın süt kardeşi kurtuldum çok şükür :)))
Inşallah istemediğini net bir sekilde ifade et .Ay ne çektik kötü niyetli insanlardan..Ya eniştemin kardeşi evlenecek ben kurtulacağım.Ya da ben biriyle evlenip kurtulacağım.İnşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?