Ya merve sen hic siddet gorme oranlarina bakiyor musun? Ya da aldatilma?
Bak simdi Guney Dogudaki kadinlara, yerlerine Suriyeli hanimlar geldi. Kadinlar sokaklara dustuler cocuklariyla. Bir kismi da baba evine dondu yuzu asagida. Kim bilir ne asagilaniyordur baba evinde, herkesin ettigi dedikodu, ignelemeler de cabasi.
Hem madem bu ''Calisin yoksa degersizsiniz algisi'' feminizmin biz kadinlara oynadigi bir oyun, o halde sen neden calisiyorsun???
Bana laf etme yaEvet çete toplandı başımaSenin başının altından çıkmış demek
Hayır feminizmi hümanist düşünceden ayırmıyorum. Sanki kadınların bu hale gelmesine sebep olan şey feminizmmiş gibi davranıp olayı daraltıyorlar. Oysa genel anlamda eşitlikçilik, komünist ya da sosyalist düşünceler, laiklik, kapitalizm ve mülkiyetin sorgulanır olması... vs. hatta Avrupa'nın orta çag reformu bile bunda etkili. Ama bunlara göre feminizmmiş olayı halleden... He canım öyledir...
Kadın erkek eşitligine inanmıyorum ben ve haklarının eşitligine de inanmıyorum. Aynen doktor mühendis örnegi gibi... Bazı temel noktalarda aynı haklar,bazı noktalarda erkek, bazı noktalarda kadınlara avantaj... Öyle eşit hak falan filan yok. Eşit hakkın içine her şey girer çünkü. Eşit hakkın yanında eşit sorumluluk da alınması gerekir ayrıca. Ama feministlerin tek derdi eşit hak adı altında sürekli olarak pozitif ayrımcılık, daha fazla ayrıcalık... vs. Ve bunun yanında asla sorumluluk yüklenmeme. Bu da kısa vadede erkeklere eziyettir ama çok kısa bi vade. Kısa süre sonra kadınlara yükten başka bir şey olmayacaktır (kadınların büyük kısmına göre, rahat işlerde çalışanları kast etmiyorum).
Kadınların cinsel hayat üzerinde baskısı var da erkeklerin yok mudur hiç? Bence vardır... Mesela kadınlar kendi aralarında gayet rahat konuşabilirlerken erkeklerin bu akdar rahat konuşabildiklerini hiç zannetmiyorum. Bir erkegin karısıyla olan cinsel hayatını başka bir erkege anlattıgını hiiiç zannetmem çünkü erkeklere de 'eşinin namusu' baskısı yapılır.
Erkeklerin kadınsılaşması kötü, genele yayılması kötü... Belli bi yere kadar normaldir ama belli bir yerden sonra gerçekten kötü. Teknoloji her ne kadar ilerlese de adam gibi adam denilen erkeklere hep ihtiyaç olacak. Ayrıca kadınların çok büyük bir kısmı da hep 'korunan' statüsünde olmaktan keyif alacak. istedigi kadar erkekleşsin, hiç fark etmez. Bunun yanında kadınlar erkekleşince ne olacak? Aileyi dagıtacak çünkü aileyi erkek kadar bir arada tutamaz kadınlar, bence... Kadınların boşanması erkeklere göre çok daha rahat aslında. ''Bir kadın asla durduk yere boşanmaz'' lafına hiç katılmıyorum bu yüzden. Bence safsata, eften püften bi sebepten gayet de boşanıyorlar, istatistikler söylüyor bunu. Erkekler bu kadar rahat boşanmıyorlardı halbuki. Olan aile kavramına ve çocuklara oluyor. Tabi bunu kurtarmak için de ''kötü evlilik olacagına, ayrılın daha huzurlu yetiştirin çocukları' zırvasını çıkardılar. Erkekleşen kadın aynı zamanda erkekleşmek zorunda olan kadın olacaktır ve çalışmak zorunda olacaktır. Çalışmayan kadının beş para etmemesi kötü degil mi?
Erkeklerin de tarihte daha rahat olduguna katılmıyorum. Dedigim gibi 25 yıl askerlik yapıyorlardı. Benim babamın dedesi bile 14 yıl yapmış askerligini... ki yakın tarihte oldu bu. 1900 lerin başlarında. Savaşta öldüler sürekli olarak, genç yaşta... Çogunun hiç ailesi bile olmadı. Seçme seçilme hakkı mı? Eskiden erkeklerin de yoktu ki... Krallar vardı sadece ve ayrıcalıklı sınıf... Bunların da zaten hem erkekleri hem kadınları gayet rahattılar genel olarak. Yine cinsiyetle ilgili bir durum yok ortada.
''Erkekler gibi çalışıp çalışmama hakkı....'' iyi de erkeklerin çalışmama hakkı var mı? Böyle bir hakları yok. Kadın dogası yüzünden de erkeklerin %99.9999 unun böyle bir hakkı hiç olmayacak. sonuç; aile diye bir şey kalmayacak.
Iyi de erkek diye baba evine donsun ki. Eve Suriyeli kadin alip, karisini sokaga atan o.Şiddet görme oranları yüksektir, ok. Bu konuda ben hafif şiddete ok diyorum ve eger gerçekten gerekliyse... Yoksa durduk yere öldürene kadar dövmek başka bir şey.
Aldatma oranlarında kadınlar çoooktan erkekleri geçmiştir düşüncesindeyim ben.
Kadın baba evine dönüyor ok... Ama erkek baba evine bile dönemezYani dönen pek azdır herhalde? baba evine dönen bi erkek düşünsene
Valla benimki bişi demiyor hele bir desin
Avrupa'da son yillarda hiz kazandi zaten antifeminizm hareketleri. Ama is isten geceli cok oldu. Cunku dunya duzeni degisti. Bu duzen dunya yok olana kadar surecek, kabullen artik bunu. Yani hani bir geyik vardir ya ''Feminizm kocayi bulana kadar...'' diye, bu sozun tam tersi su an erkekler icin gecerli. Antifeminizm sevgiliyi bulana kadar....Şiddet görme oranları yüksektir, ok. Bu konuda ben hafif şiddete ok diyorum ve eger gerçekten gerekliyse... Yoksa durduk yere öldürene kadar dövmek başka bir şey.
Kadın baba evine dönüyor ok... Ama erkek baba evine bile dönemezYani dönen pek azdır herhalde? baba evine dönen bi erkek düşünsene
Iyi bari cok sukur. Kisa sureli bir sok yasamistim. Iyi de her kadin zengin koca aramaz ki. Cogu kadina orta bir maas yeter, ama Turk erkeklerinin %90'i bakire arar. Al sana adaletsizlik. Kaldi ki kadin da calisiyor artik, yani erkek de kadindan para bekliyor ama kadin erkekten bekaret bekleyemiyor! Al sana adaletsizlik. Sen bir de diyorsun ki calismayin, tum otoriteyi bu adamlara verin. Hee sonra agzimiza tukursunler.Yooo öyle bir şey demedim. Baskı her iki tarafa da var dedim. Eşit oranda demedim. Her iki tarafa da var. Erkeklere de para baskısı var mesela... Eskiden kadınlara bu kadar para baskısı yoktu ama arada yine çıkardı ''zengin ailenin kızıyla evleneyim'' kafasında olanlar. Onun gibi yani...
O kadin dayak yemeye basladiginda, ya da adam kolunun altinda bir Natasayla ile eve geldiginde roller degisiyor merve.
O dayak olayi da hic de oyle az falan degil. Senin savundugun gibi bir tokatla da kalmiyorlar, agiz burun daliyorlar Allahlari ne verdiyse.
Bak kendini diyorsun erkekler boyle istiyor diye. Su an 1821 yilinda Afrikanin bir kabilesinde yasiyor olsaydik ciplak dans ediyor olacaktik. Simdi cik sokaga cirilciplak dans et bakalim sIkIyorsa. Bulundugun caga ve ortama gore davranirsin. Zaten mutlak dogru diye bir sey de yok. Dogru da rolativ sosyal bilimlerde. Ve evet gunumuz erkekleri o dedigin tipte kadinlara saygi duymuyor. Bu sitede boyle 1000lerce ornegi var.
Kadin geliyor buraya konu aciyor:'' Kizlar kocalarimiza kahvalti hazirlamaliyiz, hergun 10 cesit yemek yapmaliyiz calissak bileeee. Yapmayan kadinlar cok kaka.''
Kadinin eski konularina bakiyorum 3 asagi 5 yukari soyle:
Kocam kafamda tugla kirdi
Kocam kum torbasi olarak beni kullaniyor
Kocam beni 374759. kez aldatti. Nasil elimde tutabilirim?
Bu konulara olumsuz cevap verenlerin konuları da 180 derece farkli oluyor. Suna benzer seyler:
-Kizlar kocam ayaklarima masaj yapmadi bu gece cok sinirlendim!!!
-Kocam pilavin altini yakmis!!!
Erkekler bunu istiyor merve. Bu cagin erkekleri bunu istiyor. Senin o dedigin kadinlar cok ufak bir azinlik geneli de eski jenerasyonlardan. Kadinlara laf anlatcagina erkeklere konus madem.Domestik kadinlara saygi duysunlar. O kadinlara saygi duymayanlar en basta erkekler.
Dunyada mizah ve komedi genelde erkeklerin tekelindedir. O mizah yayinlarinda/programlarinda dahi dalga gecilen kadin tiplemelerine bir bak bizlere laf soylemeden. Cem Yilmazda bile bu var, ki Turk halkini cok iyi gozlemleyen bir isimdir.
Bu arada bu dedigin de hikaye. Turk erkeklerinin geneli baba evine/anne kucagina doner. Biz de Avrupalilarda odugu gibi bekarken aileden ayri yasama kulturu yoktur. Bekar erkek anne babasiyla yasar 40 yasina gelse de. Avrupada bu eziklik kabul edilir kadinlar tarafindan. Ama Turkiyede cok normaldir.Şiddet görme oranları yüksektir, ok. Bu konuda ben hafif şiddete ok diyorum ve eger gerçekten gerekliyse... Yoksa durduk yere öldürene kadar dövmek başka bir şey.
Bana laf etme ya, "kadının feminikliği kocayı görene kadardır." seviyesinden gitmedikçe zaten okuyorum, yeri geldiğinde ibret alıyorum mervecik burada haklı diyorum zaten. İktidara yürümeni istemem ama "muhalefette" kalmanın bana faydadan başka ne getirisi olabilir
Ben ev hanimlari eziliyor demedim ayol. Ben ev hanimligi kurumunu hep savunurum zaten. Benim kastim kocasinin bir adin gerisinde duran, o senin dedigin itaatkar calisan/calismayan tum kadinlar icindi. Benim ev hanimligiyla bir problemim yok annem de ev hanimi gayet de mutluydu, babamdan cok iyi muamele gorurdu.Evcimen kadınlara saygı duyanlar çoook. Sen her ev hanımının ezim ezim ezildigini zannediyorsun. Hiç öyle bir şey yok. Bak mesela ev hanımlarının bence kocanın maaşına ortak olması gerekir. Bunu kesinlikle yapmalılar. Yani maaş günü birazı kadının hesabına birazı erkegin hesabına yatmalı. İşe yaramaz deme, etkili olur. İnsan ev işi yapıp da karşılıgında maaşa ortak olsa sevinir bence ve kendini daha iyi hisseder. Bazı kendini ezilmiş zannedenlere iyi gelir.
Aynı şekilde sözde ayakları üzerinde duran kadına çok saygı duyuluyor zannedersin ama öyle bir şey de yok. Bunların birbiriyle ilgisi yok. Aristokrat bir ailenin hanımı, çalışıyor olsa neee çalışmıyor olsa ne? Herkes saygı duyar ona çünkü aristokrattır. Kadınmış erkekmiş bakmazlar ya da ev hanımıymış çalışıyormuş falan...
Bulundugum çaga göre davranırım ok... Ama bu çagın belası feminizm de etkili oldu bunlarda. Çalışmayan kadın beş para etmez diye diye bu çagı bu hale getirdiler, şimdi de çaga uyum sagla diyorsun.
Mizah erkeklerin tekelinde dogru, ama bunda sorun ne anlamadım? Ev hanımlarını alay malzemesi yapmaları sorun mu yani? Ona bakarsan dizilerde de sözüm ona güçlü kadınları da önüne gelenle yatan biri olarak gösterirler. Buna ne diyorsun?
Bu eşimin yorumu. Haklı :) Bizde problem yok ama benim akrabalara, tv dekilere, başkalarına yorum yapınca son zamanlarda bu yorumu yapıyor arada. Neden feminist diye bi yafta var? Erkekler bunu sevmiyor!
''Kadınların doğası, erkeklerden beklentisi'' bakış açınız kişisel kanaatiniz aslında. Yani erkek, kadın diye kafanızda belirli imgeler var ve o imgelere göre hareket edeceklerini varsayıyorsunuz.
Eskilerden bahsediyorsunuz, çalışmaktan bahsediyorsunuz. Bu ülkenin tarihi köylerde (tarlalarda) çalışan kadınlar ve onlardan daha az çalışan erkeklerle doludur. Feminizm etkisi değildir bu, kadının erkekten korkmasının etkisidir. Erkeğin söz sahibi olmasının etkisidir. Karadeniz örneğinde çok daha net görülebilir, bir sürü araştırma var bu konuyla ilgili.
Mesela erkeklerin çalışmama hakkı var bana göre. Ama bir kadına vurma hakkı yok, benim de bir erkeğe vurma hakkım yok.
Bu örnek üzerinden gideyim. Benim bir kediye vurma hakkım da yok ve bu kedinin bana vurma hakkından daha önemlidir. Çünkü benim kediyi öldürebilme olasılığım daha yüksek. Bu yüzden kediyi benden korumak için kediye bahsettiğiniz pozitif ayrımcılık yapılabilir.
Ki genel olarak pozitif ayrımcılığın da ayrımcılık olduğunu düşünüyorum, ama bu tür istisnalar güçsüzün korunması için uygulanabilir.
Rahat boşanmak da erkek için de kadın için de muhteşem bir şey bence. Ailenin kutsallığına, en azından her ailenin kutsal olduğuna inanmıyorum, zedelenmesini de çok umursamıyorum.
Birbirleriyle mecburiyetten, korkudan, alışkanlıktan beraber olan çiftler ve aileleri beni daha çok üzüyor. Kadınların da erkeklerin de boşanmaktan korkmamasını, eften püften de olsa evliliklerini bitirmelerini hiç mi hiç yadırgamıyorum.
Sevilmedikleri veya sevmedikleri biriyle bir hayata mahkum olmalarından evladır bu. Kaldı ki bana göre sinirli bir yapısı olması eften püften olabilir, başkasına göre 1 kerecik aldatması.
Dediğim gibi; kadına,erkeğe veya aileye atfettiğimiz değerlerde ayrılıyoruz.
Ben de feminen erkeklerden kişisel kanaatime göre daha az elektrik alırım mesela. Ama bunu bir ideolojiyi yermek için kullanamam, alakası yok çünkü.
Avrupa'da son yillarda hiz kazandi zaten antifeminizm hareketleri. Ama is isten geceli cok oldu. Cunku dunya duzeni degisti. Bu duzen dunya yok olana kadar surecek, kabullen artik bunu. Yani hani bir geyik vardir ya ''Feminizm kocayi bulana kadar...'' diye, bu sozun tam tersi su an erkekler icin gecerli. Antifeminizm sevgiliyi bulana kadar....
Facebook'ta ''Uff pis kezbanlar, cok salaklar, kizlarin hepsi boyle'' diyen sap erkeklerin sevgili bulduklarinda kiz arkadaslariyla fotolarini Facebook'a koyup altina ''Nefesim, askim, bir tanem.'' yazmasi gibi.
Bu arada bu dedigin de hikaye. Turk erkeklerinin geneli baba evine/anne kucagina doner. Biz de Avrupalilarda odugu gibi bekarken aileden ayri yasama kulturu yoktur. Bekar erkek anne babasiyla yasar 40 yasina gelse de. Avrupada bu eziklik kabul edilir kadinlar tarafindan. Ama Turkiyede cok normaldir.
Var bayagi var simdi sehirler Avrupaililesti o yuzden yalniz yasiyorlar ama koy yerlerinde adamin karisi olurse falan anne evine tasinir, ya da zamaninin yarisini anne evinde gecirir. Hele cocuklar varsa...Evine dönen erkekler var mıymış? İlginçmiş. Geçende bir tanesi konu açmıştı kocası annesinin evine gitmiş, kadın gidip almazsa boşanacakmış falanYani ben duymadım açıkçası baba evine dönen erkek...
Ben ev hanimlari eziliyor demedim ayol. Ben ev hanimligi kurumunu hep savunurum zaten. Benim kastim kocasinin bir adin gerisinde duran, o senin dedigin itaatkar calisan/calismayan tum kadinlar icindi. Benim ev hanimligiyla bir problemim yok annem de ev hanimi gayet de mutluydu, babamdan cok iyi muamele gorurdu.
Mizahin erkeklerin tekelinde olmasina laf etmedim, erkeklerin daha en basta evcimen kadinlari ezdigini anlatmaya calismak icin o mizahi urunlerde dahi dalga gecilen kadin tiplemesinden bahsettim.
Ya benim o kadinlarla bir problemim yok, dediklerimi okusana canim. :) Erkeklerin o kadinlarla bir problemi var.Eee kocasının bi adım gerisinde duran kadınla sorunun ne? Kocasını bi adım önde tutuyor olması, kocasına daha fazla sorumluluk yüklüyor demektir. Anormal olan ne?
Mizah da ev hanımı tiplemeleriyle dalga geçilir ama dedigim gibi çalışan kadınları da mutsuz, sürekli onunla bununla yatan tipler olarak gösterirler dizilerde. İkisi de saçma ama izle geç yani, takılma bu kadar.
Eskiden iş daha çoktu. Şimdiki gibi ne bulaşık makinesi vardı ne çamaşır makinesi. Yemek yapmak bile dertmiş... Ocak bile yok. Bahsettigin köydeki adamlar ise zaten öküz. Onları savunacak degilim.
Ama bunun yanında erkegin de kadının da sabahtan akşama kadar çalıştıgı yerler daha çoktur. Hatta islam dönemindeki ''kadınlar ev işi yapmak zorunda degildir'' meselesi de buradan gelir. Çocuk bakmak zaten ayrı dert iken, ev işi bayar çünkü. Bir yemek yapmak için ateş yakmak ne kadar mesele düşünsene... Bir çamaşır yıkamak falan ooof 1-2 gün sürerdi herhalde. Bahsettigin yerler çogunluk degil, azınlıktır. Genelde zaten erkekler genç yaşta ölüp giderlermiş... Geriye kalan adamlara da çok eşlilik...
Sen önce bi karar ver. Kadın-erkek eşit mi degil mi? Yani eşit diyorsun sonra da kedi örnegini veriyorsun. Madem kadının korunması gerekiyor, o zaman ayrıcalık verilsin istiyorsundur.Ayrıcalık veriyorsan da yanında sorumluluk yüklemen gerekir aksi takdirde diger tarafı köleleştirirsin, sana yapılan pozitif ayrımcılık başkasına negatif ayrımcılıktır sonuçta. Kadın erkek eşit mi degil mi, haklar eşit mi olmalı olmamalı mı? Karar ver bence. Ben eşit degildir, haklar da eşit olmamalı diyorum.
Boşanmanın da kolaylaşmasını kesinlikle istemem. İşte bu aile kavramını yok etmektir. Canım isterse boşarım kafası saçmadır. Boşanmaların artmasının sebebi de kadınların asilige teşvik edilmesidir, üstüne hayali korkular aşılanmasıdır... Yakında erkekler de başlayacak bu hareketlere, iyice her önüne gelen boşamaya başlayacak canı sıkıldıgında... O zaman daha mı iyi olacak? Evliligi kaldıralım desen daha mantıklı olurdu. İlla aileye gerek yok çocuk için diyorsun belli ki. Buna ben de katılırım illa aileye gerek yok. Çocugu sokaga bırak yine büyür ona bakarsan. Ama medeniyet geriler çünkü aile kavramı üzerine kuruludur medeniyet. Temelini yıkarsan tüm her şey gider.
Feminen erkegi sevmezsin çünkü çogu kadın sevmez. Çünkü hormonlardan ve fiziksel degişikliklerden ötürü... çünkü eşitlik diye bir şey yok, beklentiler farklıdır. Beklentiler farklı iken sorumluluklar farklıdır, hayata bakış farklıdır, tüm her şey farklıdır. Erkeklerin hepsi feminen olunca nolacak sence? Feminen erkek kadını tavlamak için ugraşır mı sence? Kılını bile kıpırdatmayacaktır. Justin Bieber'ın peşindeki ergenleri görüyorsun. Tüm erkekker kıymete binecek sonra... Sonra da erkek isteme adeti başlayacak, erkekler kadının parasına bakacak sadece falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?