atma mervecik nerede 25 yıl askerlik yapıyorlarmış?
mesleği askerse yapar ancak.
laiklik ve demokrasiyi Atatürk getirdi evet peki ya diğer ülkeler?
fransa, amerika? hiç buralara baktınmı kadınlar nasıl kazandı haklarını?
şu linke bakman bile yeterli:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kadın_hakları
sonra anlarsın bugün burada saçmalamanı bile o feministlere borçlu olduğunu :)
Isgal ettikleri yerden kazandiklari petrolun yaninda o kulelerin sigorta parasinin adi bile gecmez.Arabik dedigin kesim de zaten medeniyetin ulaştıgı ve dinin var oldugu kesimdir. Ben var olmayan kesimden bahsediyorum. Dinin ve medeniyetin olmadıgı yerlerde gayet de olaylar anlattıgım gibi.
Bence durum tam tersi, tüm dünyaya islamı yayma istegindeler. İslamı cici göstermeye çalışan yıgınla tablo var ortada. Ama tabi senin dedigin gibi olursa tadından yenmez.
11 eylül'ü de sigorta parası için yaptılar diyorlar. Kulelerin sahibi sigortadan 2 katı para kazanmış, hemencecik...
Tabi canım düşük ücretle çalışanlar (ki kadınların büyük çogunlugu, tabi erkeklerin de...) çok mutlular sabah 7 akşam 7 çalışmaktan, dimi? Mutlu olanlar rahat ve maaşı ortalamanın üzerinde olanlar sadece, hem kadın hem erkek için...
Tabi canım düşük ücretle çalışanlar (ki kadınların büyük çogunlugu, tabi erkeklerin de...) çok mutlular sabah 7 akşam 7 çalışmaktan, dimi? Mutlu olanlar rahat ve maaşı ortalamanın üzerinde olanlar sadece, hem kadın hem erkek için...
Bulundugun caga gore hareket edersin merve. Sartlar neyi gerektiyorsa ona gore yasarsin.Bundan 300 sene once yasasaydik senin bahsettigin sekilde yasayip pekala da mutlu olabilirdik. Ama sartlar degisti. Sen hala daha sevgi pitircigi konumundasin.
Senin o bahsettigin naif, soz dinleyen, hanim hanimcik kadinlar bu caga uygun degil. Geneli de sabah aksam dayak yiyor zaten. Etrafinda bir kadinlarin mutlu oldugu evliliklere bak ne dedigimi goreceksin. O konumdaki kadinlari ezik goren kadinlar degil bizzat erkeklerin kendisi. Erkekler artik cazgir kadin istiyor, onlara saygi duyuyor. ben dogru budur demiyorum bak ama dunya duzeni boyle, bu cagin erkekleri boyle.
Bak sana bir akrabamdan ornek vereyim. Bunun karisi ev hanimi. Tam ornek bir ev hanimi hem de. Cok duzenli, ozenli tertipli, iyi huylu, sessiz sakin, alttan alici, iyi bir anne, hayatini kocasina ve cocuklarin adamis durumda.
Ama adam kadini begenmiyor. Surekli degismeye zorluyor. Kadinin yaninda bize is yerindeki muhendis kadindan hayranlikla bahsediyor. Bu kadin is yerindeki tek kadinmis. Kadin basina butun erkeklere emir yagdiriyormus. Kizi da oyle olsun istiyormus. Annesi gibi olmasinmis. Gozleri parliyor kadindan bahsederken. Kadin da basini onune egiyor. Bize tek geldiginde de kocasindan dert yaniyor, karisini surekli o muhendis gibi kadinlara benzetmeye calisiyor adam.
ve bu adam tek degil. Gunumuz erkeklerin geneli boyle. Evelnirken sessiz sakin, senin dedigin gibi evcimen kadinlari aliyorlar ama onlara zerre saygi duymuyorlar, hakir goruyorlar, disaridaki otoriter muhendis kadinlara ozeniyorlar.
Sen surekli kadinlar sunu yapti, kadinlar bunu yapti diyorsun da, bu ayrimi yapan kadinlar degil bizzat erkekler. Erkekler en basta o senin dedigin geleneksel kadin modeline saygi duymuyor ve hor goruyor. bence sen bu tip islerden biraz uzaksin. Bir evlen, boyle insanlarla muhabbete gir sasirarark goreceksin karisina en cok hayran olan, karisina en cok iyi muamele eden erkeklerin nasil kadinlarla evli oldugunu. Cok da iddialiyim bu lafimda.
hakkını aramasını bilene her zaman hak vardır düşük ücretle çalışan da emin ol zorunluluktan çalışıyor senin savuduğun gibi erkeklerin şiddeti ve aldatması yüzünden ya da baba abi şiddettinden kaçmak için vs..
ayrıca soruma cevap vermemişsin?
yarın kocan aldatıp döverse ne yaparsın elinde de mesleğin yoksa?
Burada diyalog diyen bir tek ben varım, üstüme alındım ama tutmuş bana islamcı demişsinNe kadar ve ne açıdan islamcı oldugumu da az çok gören görmüştür artık.
Oy hakkını da feminizm vermedi, laiklik ve demokrasiyi getiren Atatürk.
Bir de kadınlar oy bile kullanamıyordu lafları komik. Ya erkekler çok mu kullanıyordular sanki? Kadınların hakları yoktu da erkeklerin ne kadar hakkı vardı acaba? Eskiden adamlar 25 yıl askerlik yaparlarmış ya daha nolsun. Güya erkek eziyormuş eskiden
Ya tabi... Onlar çalışıyor çünkü mecburlar, feminizm onları buna mecbur etti. Gidin kariyer yapın, eve para getirin yoksa beş para etmezsiniz dedi feminizm bunlara... Onlar da mecburlar artık çünkü parasız kadına yüz vermeyen erkekler çogaldı.
Benim bu gibi hayali korkularım yok. Ya asansör düşerse diye asansöre binmemek gibi bir şey bu.
11 eylül'ü de sigorta parası için yaptılar diyorlar. Kulelerin sahibi sigortadan 2 katı para kazanmış, hemencecik...
O kadin dayak yemeye basladiginda, ya da adam kolunun altinda bir Natasayla ile eve geldiginde roller degisiyor merve.E tabi ki öyle olacak. Arz-talep diyorum ya... Sen 'güçlü, kadın her şeyi yapabilen kadın, terminatör kadın' diye propaganda yaparsan erkekler de yavaş yavaş bunu isteyecekler dogal olarak. Sonra da tutup çalışmayan kadını kadından saymayacaklar bir süre sonra, ki öyle de yapıyorlar.
Çalışan kadın olunca noluyor peki, çalışıyor diye saygı gören mi var? Saygı görmenin çalışmakla bir ilgisi yok. Mutlu olmanın da... Benim etrafımda da bir sürü çalışmayan kadın var ve acayip mutlular. Ev işlerini hallederler, gezerler tozarlar oohhh mis. Digeri de sabah 7 akşam 7 çalışır eline az para geçer o da bir şeye yetmez, ooo ayakları üstünde duran kadın olmuş olur. Ne dinlenmeye vakti vardır, ne de çocuguna...
Çalışan kadına saygı duyan da var, çalışmayana da, mutluluk için de aynı durum geçerli... Yani bunun şartı çalışıyor olmak falan degil.
Feminizm'i hümanizmden ayrı bir ideoloji mi zannediyorsunuz?
Kadın erkek eşit değildir, ben de sizinle eşit değilim, annem de ablamla değil.
İkisinin hakları genel bağlamda eşittir ama. Genel bağlam diyorum çünkü ikisi de spesifik özelliklerinden dolayı isteseler de bazı haklara sahip olamazlar. Bir mühendisin bir doktorla aynı haklara belli konularda sahip olamayacağı gibi.
Yani kadınlar baskın olsun, cazgır olsun, çalışacağım diye tuttursun, erkekleri ezsin falan bunların feminizmle alakası yok ki?
Fakir erkeklerin de aşağı yukarı fakir kadınlar kadar hakkı yoktur, problem burada maddiyattır, bu kısım doğru.
Yalnız apaçık görünen şeyleri de mi inkar ediyorsunuz?
Kadın üzerinde cinsel hayatıyla ilgili mahalle baskısı yok mu mesela sizce, erkeklerden farklı olarak?
Feminizmi erkek ne aldıysa biz de onu alacağız gibi görmek çok büyük bir yanlış bence. Bunu yapan kişi feminist olsa da yanlış. Ya erkek de hakettiği bir şeyi alamıyorsa?
Burada amaç insani haklar ve gereklilikler açısından insanın hakettiğini alması. Genel olarak erkekler insan hakları konusunda daha avantajlı olagelmiştir tarihte. Bu nedenle kadın hakları o seviyeye ulaştırılmaya çalışılıyor.
Erkekler kadınsılaşıyor, kadınlar erkekleşiyor demişsiniz. Bu kötü bir şey midir? Ki kadınsılaşmak isteyen erkekler daha kolay imkan buluyor diyebiliriz buna.
Eşcinsellik neresinde yer alıyor bu tablonun?
Ekleme: Çalışmamak da bir kadın/insan hakkıdır. Feminizm kadınlar mutlaka çalışsın mı diyor? Ev işi yapmaya da, çalışmaya da, yapmamaya da, çalışmamaya da erkek kadar hakkı olmalıdır diyor.
Ya merve sen hic siddet gorme oranlarina bakiyor musun? Ya da aldatilma?Ya tabi... Onlar çalışıyor çünkü mecburlar, feminizm onları buna mecbur etti. Gidin kariyer yapın, eve para getirin yoksa beş para etmezsiniz dedi feminizm bunlara... Onlar da mecburlar artık çünkü parasız kadına yüz vermeyen erkekler çogaldı.
Benim bu gibi hayali korkularım yok. Ya asansör düşerse diye asansöre binmemek gibi bir şey bu.
Topladığım kahve adamlarıyla muhabbet gelişmiş bile gördüğüm kadarıyla :)
Neyse, ben feministin zeki, çevik ve ahlakı/etiği içselleştirmişini severim zaten.
Sen hep iyi niyetinden kaybetmişsindir belki ve hep kötüsü sana denk gelmişse. Olmaz mı? Olabilir.
Sadece ucuz klişelerden destek alıp yine de kötülemeye çalışma ya, valla türlü türlüsü var, toptan bir grubu yaftalayınca eline bir şey geçmiyor, gidip mühendisle evlendiğime pişman mı olayım senin yüzünden, bu adam beni yarın öbürgün etiketler diye.
[/QUOTE]feminizmden zerre anlayan birisi değilsin aksi olsa feministlerin ev kadınlarının hakları için yaptığı çalışmaları da bilirdin. hiçbir feminist kadın gidin kariyer yapın demez onların derdi kadınların maddi özgürlüklerine kavuşması ve evde ezilmemeleridir.
para getiren beş para etmeze çalışmayan erkeğe de kötü bakmayacaksın o zaman.
kariyer yapmak bir kadının başarılı olması da kötü bir şey değildir. kadın başbakanımız bile olmuşken hem de.
ikisi aynı değil.
bunca kadın şiddet görürken senin farkın ne mesela ya da evde kocana yemek yapmaktan gurur duymak saçmalık değilmidir sen elin adamına yemek yap diyemi dünyaya geldin?
Merve iste objektif degilsin. Yapma ya lutfen, erkeklere de kadinlar kadar cinsel baski var mi dedin sen ciddi ciddi? Gercekten objektif falan degilsin. Su ornek bile tek basina basli basina yeter ya baska bir sey demiyorum. Yok artik devenin nali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?