Kadınlar kulübüne takıldıkça feminist oldun

Tabi canım düşük ücretle çalışanlar (ki kadınların büyük çogunlugu, tabi erkeklerin de...) çok mutlular sabah 7 akşam 7 çalışmaktan, dimi? Mutlu olanlar rahat ve maaşı ortalamanın üzerinde olanlar sadece, hem kadın hem erkek için...

Isgal ettikleri yerden kazandiklari petrolun yaninda o kulelerin sigorta parasinin adi bile gecmez.

hakkını aramasını bilene her zaman hak vardır düşük ücretle çalışan da emin ol zorunluluktan çalışıyor senin savuduğun gibi erkeklerin şiddeti ve aldatması yüzünden ya da baba abi şiddettinden kaçmak için vs..

ayrıca soruma cevap vermemişsin?
yarın kocan aldatıp döverse ne yaparsın elinde de mesleğin yoksa?

E tabi ki öyle olacak. Arz-talep diyorum ya... Sen 'güçlü, kadın her şeyi yapabilen kadın, terminatör kadın' diye propaganda yaparsan erkekler de yavaş yavaş bunu isteyecekler dogal olarak. Sonra da tutup çalışmayan kadını kadından saymayacaklar bir süre sonra, ki öyle de yapıyorlar.

Çalışan kadın olunca noluyor peki, çalışıyor diye saygı gören mi var? Saygı görmenin çalışmakla bir ilgisi yok. Mutlu olmanın da... Benim etrafımda da bir sürü çalışmayan kadın var ve acayip mutlular. Ev işlerini hallederler, gezerler tozarlar oohhh mis. Digeri de sabah 7 akşam 7 çalışır eline az para geçer o da bir şeye yetmez, ooo ayakları üstünde duran kadın olmuş olur. Ne dinlenmeye vakti vardır, ne de çocuguna...

Çalışan kadına saygı duyan da var, çalışmayana da, mutluluk için de aynı durum geçerli... Yani bunun şartı çalışıyor olmak falan degil.

Ya tabi... Onlar çalışıyor çünkü mecburlar, feminizm onları buna mecbur etti. Gidin kariyer yapın, eve para getirin yoksa beş para etmezsiniz dedi feminizm bunlara... Onlar da mecburlar artık çünkü parasız kadına yüz vermeyen erkekler çogaldı.

ayrıca soruma cevap vermemişsin?
yarın kocan aldatıp döverse ne yaparsın elinde de mesleğin yoksa?

Benim bu gibi hayali korkularım yok. Ya asansör düşerse diye asansöre binmemek gibi bir şey bu.

Feminizm'i hümanizmden ayrı bir ideoloji mi zannediyorsunuz?

Kadın erkek eşit değildir, ben de sizinle eşit değilim, annem de ablamla değil.

İkisinin hakları genel bağlamda eşittir ama. Genel bağlam diyorum çünkü ikisi de spesifik özelliklerinden dolayı isteseler de bazı haklara sahip olamazlar. Bir mühendisin bir doktorla aynı haklara belli konularda sahip olamayacağı gibi.

Yani kadınlar baskın olsun, cazgır olsun, çalışacağım diye tuttursun, erkekleri ezsin falan bunların feminizmle alakası yok ki?

Fakir erkeklerin de aşağı yukarı fakir kadınlar kadar hakkı yoktur, problem burada maddiyattır, bu kısım doğru.

Yalnız apaçık görünen şeyleri de mi inkar ediyorsunuz?

Kadın üzerinde cinsel hayatıyla ilgili mahalle baskısı yok mu mesela sizce, erkeklerden farklı olarak?

Feminizmi erkek ne aldıysa biz de onu alacağız gibi görmek çok büyük bir yanlış bence. Bunu yapan kişi feminist olsa da yanlış. Ya erkek de hakettiği bir şeyi alamıyorsa?

Burada amaç insani haklar ve gereklilikler açısından insanın hakettiğini alması. Genel olarak erkekler insan hakları konusunda daha avantajlı olagelmiştir tarihte. Bu nedenle kadın hakları o seviyeye ulaştırılmaya çalışılıyor.

Erkekler kadınsılaşıyor, kadınlar erkekleşiyor demişsiniz. Bu kötü bir şey midir? Ki kadınsılaşmak isteyen erkekler daha kolay imkan buluyor diyebiliriz buna.

Eşcinsellik neresinde yer alıyor bu tablonun?

Ekleme: Çalışmamak da bir kadın/insan hakkıdır. Feminizm kadınlar mutlaka çalışsın mı diyor? Ev işi yapmaya da, çalışmaya da, yapmamaya da, çalışmamaya da erkek kadar hakkı olmalıdır diyor.

feminizmden zerre anlayan birisi değilsin aksi olsa feministlerin ev kadınlarının hakları için yaptığı çalışmaları da bilirdin. hiçbir feminist kadın gidin kariyer yapın demez onların derdi kadınların maddi özgürlüklerine kavuşması ve evde ezilmemeleridir.
para getiren beş para etmeze çalışmayan erkeğe de kötü bakmayacaksın o zaman.
kariyer yapmak bir kadının başarılı olması da kötü bir şey değildir. kadın başbakanımız bile olmuşken hem de.

Benim bu gibi hayali korkularım yok. Ya asansör düşerse diye asansöre binmemek gibi bir şey bu.

ikisi aynı değil.
bunca kadın şiddet görürken senin farkın ne mesela ya da evde kocana yemek yapmaktan gurur duymak saçmalık değilmidir sen elin adamına yemek yap diyemi dünyaya geldin?[/QUOTE]

11 eylül'ü de sigorta parası için yaptılar diyorlar. Kulelerin sahibi sigortadan 2 katı para kazanmış, hemencecik...

Topladığım kahve adamlarıyla muhabbet gelişmiş bile gördüğüm kadarıyla :)

Neyse, ben feministin zeki, çevik ve ahlakı/etiği içselleştirmişini severim zaten.
Sen hep iyi niyetinden kaybetmişsindir belki ve hep kötüsü sana denk gelmişse. Olmaz mı? Olabilir.
Sadece ucuz klişelerden destek alıp yine de kötülemeye çalışma ya, valla türlü türlüsü var, toptan bir grubu yaftalayınca eline bir şey geçmiyor, gidip mühendisle evlendiğime pişman mı olayım senin yüzünden, bu adam beni yarın öbürgün etiketler diye.

O kadin dayak yemeye basladiginda, ya da adam kolunun altinda bir Natasayla ile eve geldiginde roller degisiyor merve.
O dayak olayi da hic de oyle az falan degil. Senin savundugun gibi bir tokatla da kalmiyorlar, agiz burun daliyorlar Allahlari ne verdiyse.
Bak kendini diyorsun erkekler boyle istiyor diye. Su an 1821 yilinda Afrikanin bir kabilesinde yasiyor olsaydik ciplak dans ediyor olacaktik. Simdi cik sokaga cirilciplak dans et bakalim sIkIyorsa. Bulundugun caga ve ortama gore davranirsin. Zaten mutlak dogru diye bir sey de yok. Dogru da rolativ sosyal bilimlerde. Ve evet gunumuz erkekleri o dedigin tipte kadinlara saygi duymuyor. Bu sitede boyle 1000lerce ornegi var.
Kadin geliyor buraya konu aciyor:'' Kizlar kocalarimiza kahvalti hazirlamaliyiz, hergun 10 cesit yemek yapmaliyiz calissak bileeee. Yapmayan kadinlar cok kaka.''
Kadinin eski konularina bakiyorum 3 asagi 5 yukari soyle:
Kocam kafamda tugla kirdi
Kocam kum torbasi olarak beni kullaniyor
Kocam beni 374759. kez aldatti. Nasil elimde tutabilirim?
Bu konulara olumsuz cevap verenlerin konuları da 180 derece farkli oluyor. Suna benzer seyler:
-Kizlar kocam ayaklarima masaj yapmadi bu gece cok sinirlendim!!!
-Kocam pilavin altini yakmis!!!
Erkekler bunu istiyor merve. Bu cagin erkekleri bunu istiyor. Senin o dedigin kadinlar cok ufak bir azinlik geneli de eski jenerasyonlardan. Kadinlara laf anlatcagina erkeklere konus madem.Domestik kadinlara saygi duysunlar. O kadinlara saygi duymayanlar en basta erkekler.
Dunyada mizah ve komedi genelde erkeklerin tekelindedir. O mizah yayinlarinda/programlarinda dahi dalga gecilen kadin tiplemelerine bir bak bizlere laf soylemeden. Cem Yilmazda bile bu var, ki Turk halkini cok iyi gozlemleyen bir isimdir.

Baştan ayar veriyor işte , onlar da biliyor okudukça gözümüz açılıyor diye.
Sana feminist dedikçe sen aksini uygulayacaksın :)

Hayır feminizmi hümanist düşünceden ayırmıyorum. Sanki kadınların bu hale gelmesine sebep olan şey feminizmmiş gibi davranıp olayı daraltıyorlar. Oysa genel anlamda eşitlikçilik, komünist ya da sosyalist düşünceler, laiklik, kapitalizm ve mülkiyetin sorgulanır olması... vs. hatta Avrupa'nın orta çag reformu bile bunda etkili. Ama bunlara göre feminizmmiş olayı halleden... He canım öyledir...

Kadın erkek eşitligine inanmıyorum ben ve haklarının eşitligine de inanmıyorum. Aynen doktor mühendis örnegi gibi... Bazı temel noktalarda aynı haklar,bazı noktalarda erkek, bazı noktalarda kadınlara avantaj... Öyle eşit hak falan filan yok. Eşit hakkın içine her şey girer çünkü. Eşit hakkın yanında eşit sorumluluk da alınması gerekir ayrıca. Ama feministlerin tek derdi eşit hak adı altında sürekli olarak pozitif ayrımcılık, daha fazla ayrıcalık... vs. Ve bunun yanında asla sorumluluk yüklenmeme. Bu da kısa vadede erkeklere eziyettir ama çok kısa bi vade. Kısa süre sonra kadınlara yükten başka bir şey olmayacaktır (kadınların büyük kısmına göre, rahat işlerde çalışanları kast etmiyorum).

Kadınların cinsel hayat üzerinde baskısı var da erkeklerin yok mudur hiç? Bence vardır... Mesela kadınlar kendi aralarında gayet rahat konuşabilirlerken erkeklerin bu akdar rahat konuşabildiklerini hiç zannetmiyorum. Bir erkegin karısıyla olan cinsel hayatını başka bir erkege anlattıgını hiiiç zannetmem çünkü erkeklere de 'eşinin namusu' baskısı yapılır.

Erkeklerin kadınsılaşması kötü, genele yayılması kötü... Belli bi yere kadar normaldir ama belli bir yerden sonra gerçekten kötü. Teknoloji her ne kadar ilerlese de adam gibi adam denilen erkeklere hep ihtiyaç olacak. Ayrıca kadınların çok büyük bir kısmı da hep 'korunan' statüsünde olmaktan keyif alacak. istedigi kadar erkekleşsin, hiç fark etmez. Bunun yanında kadınlar erkekleşince ne olacak? Aileyi dagıtacak çünkü aileyi erkek kadar bir arada tutamaz kadınlar, bence... Kadınların boşanması erkeklere göre çok daha rahat aslında. ''Bir kadın asla durduk yere boşanmaz'' lafına hiç katılmıyorum bu yüzden. Bence safsata, eften püften bi sebepten gayet de boşanıyorlar, istatistikler söylüyor bunu. Erkekler bu kadar rahat boşanmıyorlardı halbuki. Olan aile kavramına ve çocuklara oluyor. Tabi bunu kurtarmak için de ''kötü evlilik olacagına, ayrılın daha huzurlu yetiştirin çocukları' zırvasını çıkardılar. Erkekleşen kadın aynı zamanda erkekleşmek zorunda olan kadın olacaktır ve çalışmak zorunda olacaktır. Çalışmayan kadının beş para etmemesi kötü degil mi?

Erkeklerin de tarihte daha rahat olduguna katılmıyorum. Dedigim gibi 25 yıl askerlik yapıyorlardı. Benim babamın dedesi bile 14 yıl yapmış askerligini... ki yakın tarihte oldu bu. 1900 lerin başlarında. Savaşta öldüler sürekli olarak, genç yaşta... Çogunun hiç ailesi bile olmadı. Seçme seçilme hakkı mı? Eskiden erkeklerin de yoktu ki... Krallar vardı sadece ve ayrıcalıklı sınıf... Bunların da zaten hem erkekleri hem kadınları gayet rahattılar genel olarak. Yine cinsiyetle ilgili bir durum yok ortada.

''Erkekler gibi çalışıp çalışmama hakkı....'' iyi de erkeklerin çalışmama hakkı var mı? Böyle bir hakları yok. Kadın dogası yüzünden de erkeklerin %99.9999 unun böyle bir hakkı hiç olmayacak. sonuç; aile diye bir şey kalmayacak.

Ya merve sen hic siddet gorme oranlarina bakiyor musun? Ya da aldatilma?
Bak simdi Guney Dogudaki kadinlara, yerlerine Suriyeli hanimlar geldi. Kadinlar sokaklara dustuler cocuklariyla. Bir kismi da baba evine dondu yuzu asagida. Kim bilir ne asagilaniyordur baba evinde, herkesin ettigi dedikodu, ignelemeler de cabasi.

Hem madem bu ''Calisin yoksa degersizsiniz algisi'' feminizmin biz kadinlara oynadigi bir oyun, o halde sen neden calisiyorsun???

Evet çete toplandı başıma Senin başının altından çıkmış demek

Merve iste objektif degilsin. Yapma ya lutfen, erkeklere de kadinlar kadar cinsel baski var mi dedin sen ciddi ciddi? Gercekten objektif falan degilsin. Su ornek bile tek basina basli basina yeter ya baska bir sey demiyorum. Yok artik devenin nali.

Ay merve senin şu zeki görünme çabalarına da ne desem bilemedim .
Öyle yazıyorsun ki , bir sayfa tez mübarek.
Kk yahu , bilimsel çalışmalar yapmıyoruz burda.

[/QUOTE]

Kadının çalışması, başbakan olması... vs. Ben bunlara karşı degilim ki... Okudugunu anlamıyor musun?

Ben bunun dayatılmasına karşıyım diyorum. Bunun sürekli propagandasının yapılmasına karşıyım. iYarın bir gün feminizmin karşıtı çıkmayacak mı? O da çıkacak çünkü mecbur... Her şeyin zamanla bi karşıtı çıkar. O karşıt çıktıgında teeey tey... Kim bilir neler olacak?

Merve iste objektif degilsin. Yapma ya lutfen, erkeklere de kadinlar kadar cinsel baski var mi dedin sen ciddi ciddi? Gercekten objektif falan degilsin. Su ornek bile tek basina basli basina yeter ya baska bir sey demiyorum. Yok artik devenin nali.

Yooo öyle bir şey demedim. Baskı her iki tarafa da var dedim. Eşit oranda demedim. Her iki tarafa da var. Erkeklere de para baskısı var mesela... Eskiden kadınlara bu kadar para baskısı yoktu ama arada yine çıkardı ''zengin ailenin kızıyla evleneyim'' kafasında olanlar. Onun gibi yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…