Kafa bir milyon..

Uygun şıkları seçelim lütfen..

• 2. evlilikten de hayır yok, hepsi aynı b.k. Bari çocuk yoldaş olur.

OY: 11 7,7%
  • Çocuk olmasa tekrar evlilik denemeye değer..

OY: 33 23,1%
  • Hayatımda pişman olmadığım tek şey çocuk. Boşansam da değişmez.

OY: 60 42,0%
  • En temizi : Koca yok, çocuk yok, umut var. :)

OY: 46 32,2%
  • Annelik güzel bir duygu. Çok düşünüp, kafa karıştırıp ertelediğine yazık..

OY: 35 24,5%

• Ankete Katılan
    143
Hayatta anladigim bir sey varsa her seyin hayirlisini istemek ve sizin icin de hayirlisi olsun.

Burada ailesi esi iyi olmasina destek cikmasina ragmen cocugu zor buyuten alisan insan da var.
Tek basina cocuk buyuten ne zorluklar yasayip sukreden de var.

Insanlarin hayattaki tutundugu amaclar kaldirabilecegi yuk farkli oldugundan cok guc seyler yasayip olur yapilir diyen birisinin yaptigini daha farkli kisilikteki biri kaldiramadan altinda kalabilir.
Bence siz size benzeyen kisilere bakarak ornek almaya calisin.

söylenmek ayrı vazgeçmek ayrı.
teyzene sor bakalım hangisini doğurmasaymış daha iyiymiş:)

Hahah hepsini ama özellikle en küçüğünden çok darlandı bu ara :)

Yani her şeye rağmen evlat tabi de..
İnsan bence çocuk yaptığına pişman olabilir.
Dürüst olmak gerekir.
Benim annem 6 tane doğurduğuma pişmanım diyor mesela.

Sen bir tane yap en fazla iki.
Çocuksuz da olmaz ama diye de ekliyor..

ahaha 6 doğursam bende pişman olurdum orası net:)

Evliliğinizdeki sorunlar asilabilecek ve çocuğa ciddi zararlar vermeyecek seylerse, seviyorsanız birbirinizi cocuk yapabilirsiniz.

Siz daha iyi bilirsiniz, içinizden gelen sesi dinleyin. Çevre her zaman konuşuyor maalesef .

Mutsuz bir evliliği mutsuz olma ihtimali yüksek olan bir çocukla taçlandırmak doğru değil bence. Evlat evet bu hayattaki en güzel şey ama bu çocuk hep bebek kalmayacak ve yetişkin bir insan olacak. Kendinizi düşünün mutsuz bir evlilikteki anne babayı mı tercih Ederdiniz hiç olmamayı mı.

Bence boşanma ihtimaliniz varsa hiç kalkışmayın bu işe yaştan dolayı çocuk sahibi olamama korkunuz varsa da yumurtalarınızı dondurun. En azından sonrası için

Yinede tercihi zor bir durum inşallah hakkınızda hayırlısı olur

Evlilige bir bebek bircok acidan bir seyler katar, bircok acidan da eksiltir.
Guzel giden bir evliligi alt ust de edebilir ya da taclandirabilir de.
Kisilere bagli ve bunu yasamadan bilmek imkansiz.
Ama elbette her durumda iyi ki var diyebilecegin bir sey bebek :)
Madem bosanmiyorsunuz neden bebek bir renk getirmesin ki?

Renk illa ki getirir.
Küslükler uzamaz.
Mecburi iletişim sonucu kolay düzelir bir şeyler.

Bir yandan yeteri kadar yorgun olan kadın bir de annelik yorgunluğu ile
daha bezgin olur.
Herif de öküzcanlığa devam ederse evde katliam çıkabilir. :)

Siz daha once de cocukla ilgili ve esinizle olan sorunlarinizla ilgili konu acmistiniz ve o konularda da genelde mutsuz bir yuvaya cocuk getirme fikrinin cok mantikli olmadigi soylenmisti.
Esinizin bir sigara icme ile ilgili soylediklerinden sonra bosanma konusmalari olmus falan bir konunuzda denk geldim.
Esinizle konusmalarinizda ayrilik sinyalleri, bosanma mevzulari oluyorsa hic acele etmeyin bence cocuk icin.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

mutsuz giden bir evlilik için çocuk dinamittir. siz annelik duygusunu tadacaksiniz ama çocuk anneli babalı bir aileden yoksun buyuyecek bu da bana göre bencillik.
toplumda tek ebeveynli aileler ne kadar çoğalırsa çoğalsın çocuk için zor bir durum oluyor.

Çok düsünürdüm acaba çocukla birseyler degisir mi? Acaba evlilige farkli bir boyut kazandirir mi? Belki düzeliriz.Ya düzelmezsek? Çocuga yazik olmaz mi?
Sonuc evliligimden vazgectim,ama cocuk fikrinden degil..
ikinci defa evlenme düsüncem olursa sadece bütün kalbimle sevdigim ama en önemlisi "koca ve baba vasfina sahip" adamdan çocuk sahibi olma isteginden olacak..

Nomu,çocuğun sıkıntılı iletişimin ya da kapanamayan bir geçmişin olduğu evlilikte işleri yoluna sokacağına inanmıyorum. Yani senin için işleri daha da zor hale getirir bence çocuk fikri:/
Senin kocandan ayrılacağını da düşünmüyorum, o yüzden diğer seçenekleri de ele.
Size köklü bir değişiklik lazım bence çocuktan önce, tayin gibi mesela. Kaç yıl daha ordasınız?

Halihazırda günlük güneşlik olan evliliğimize ikinci çocuk kararını o kadar zor verdik ki bi eşim vazcaydı bi ben ,sonra ikimizin istediği bi zamanda hamile kaldım,Allahtan kolay hamile kalıyorum yoksa biz çok çokkk zor çocuk sahibi olurduk,çünkü kendimi/ilişkimizi seviyorum ve çocuk olunca bi süre işler sarpa sarıyor ne yazık ki,bakımı uykusuz geceler,aylarca rahat bi banyo bile yapamama ,yitirilen özbakım vs vs ayrıca iyi bi mesleğiniz varsa işin bi de başka ayağı var çocuk olunca çocuğu bırakıp işe gitme stresi ayrı öldürüyor sadece evde kalıp çocuga bakma fikri de ruh sağlığımı bozacakmış gibi hissediyorum ama bu sürecin geçici olduğunu bildiğim için de çocuk isteme fikrinden hiç vazgeçemedim,eşimi de bizzat bütün sorumluluğun içine soktuğum için o da benimle beraber benzer sorumluluk kaygılarından dolayı çok zor karar verdi ikinci çocuğa. Kötü giden bi evliliğe kesinlikle çocuk yapmazdım/düşünmezdim ,evet inanılmaz seviliyor ama tek başına altından kalkarken gerçekten ezileceğiniz bir sorumluluk. Bence evliliğiniz kötüyse ayrılın,çocuk için ikinci evliliği düşünün.

Ben çocuk seviyorum bu sebeple konuyu okumadan çocuk yap minvalli şıklardan sectim iki tane ama bence evlilik sarsılmaz haldeyse çocuk yapılmalı, eşler birbirini anlayıp empati ile yaklaşabiliyorsa,ben demiyorsa olabilir.
Biz ilk çocukta çok zorlandık. Benim eşimden beklentilerim ,eşimin benden beklentileri bambaşkaydı,ilk zamanlarda birbimizi anlamakta baya zorlandık. Sonradan düzeldi bizde durumlar,ikinci çocuk geldi 6 sene sonra ve biz şu an o sorunları yaşamıyoruz,daha rahatız,daha anlayişlıyız birbirimize karşı bu sebeple ikincide zorlanmadık bu yönden.
Sizde bence bunları değerlendirerek hareket edin.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Olmuş çocuğa pişmanım demek çok zor.o sebeple 3. şıkkı zaten boşver :) Konularını az çok hatırlıyorum. Sorumsuz adamla çocuk çok zor. Yanlış hatırlamıyorsam onun yüzünden dünyanın borcu çıkmıştı. Çocuksuz boşanırsan iyi bir evlilik yapma şansın daha yüksek olur bence. Duygusal değil mantıklı bir karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…