Kafa bir milyon..

Uygun şıkları seçelim lütfen..

• 2. evlilikten de hayır yok, hepsi aynı b.k. Bari çocuk yoldaş olur.

OY: 11 7,7%
  • Çocuk olmasa tekrar evlilik denemeye değer..

OY: 33 23,1%
  • Hayatımda pişman olmadığım tek şey çocuk. Boşansam da değişmez.

OY: 60 42,0%
  • En temizi : Koca yok, çocuk yok, umut var. :)

OY: 46 32,2%
  • Annelik güzel bir duygu. Çok düşünüp, kafa karıştırıp ertelediğine yazık..

OY: 35 24,5%

• Ankete Katılan
    143
Karşıdan beklentiyi minimum tutup bebeğine yetip onunla mutlu olabileceksen yap yok eğer ben huzurlu değilim bebeğime de bu şartlarda yazık ederim diyorsan kimseyi düşünme bebek çok büyük bir sorumluluk büyüyene kadar her günün saatin onun için cabalayarak geçecek ki sana yoldaş olabilsin buda sağlam kafayla psikolojiyle olabilecek bsy kendin daha iyi bilirsin kendini kimseyi umursama

Ohoo tayin işi zor.. 4 buçuk yıl daha var.. :/

Bosansamda bosanmasamda.. tekrar evlensemde evlenmesemde.. ilerde veya bugun.. cocuklarimi iyiki Rabbim vermis.. ben bunu isaretledim... kimsenin hayati muthis degil yani.. ama 7 yildir surunen bi evliligede bile bile cocuk yapmazdim sanirim.

Ölmeyip sürünen bir evlilikten çocuk sahibi olmak demek , o evliliğin sürüne sürüne devam etmesi demek bence ...
Bu aşamada sperm bankasından çocuk sahibi olmak bana kalırsa daha az baş ağrıtır..
Adamı damızlık gibi kullanmak ne bileyim olur mu nomu :))
Kes at kangreni yoluna bak ..
Esin senin kadar kafası karışık değildir ama boşansan bile toparlar yoluna bakar sende öyle tabi

çocuk, mükemmel birşey
ama maddiyat yeterli olmuyor
manevi desteğiniz boşanınca olacak mı? bu çok çok önemli
hiçbir çocuk 2 kişi ile büyümüyor
siz hasta olduğunuzda siz işteyken ona bakacak kimse var mı? bu çok önemli (çocuklar 8 yaşına kadar kış ayının yarısını hasta geçiriyor, 3 yaş altında bakıcı kreş aşırı aşırı dert tasa bakacak dediğiniz kişi hastalanabiliyor yazın köyüne gidebiliyor)
çocuk asla tek başınıza alınabilecek tek kaldırılacak sorumluluk değildir
birde çocuğun babası ve ailesiyle muhakkak bir şekilde muhatap olacaksınız
çocuğunuz babasının ona yapmadıkları için üzülecek ve sizde üzüleceksiniz

Önceki konularınızı biliyorum ama net hatırlamıyorum. Sorunlarınız neler? Ona göre yorum yapsak. Çünkü çözülebilir sorun var çözülebilir olmayan sorun var:)

Sürünen bir evliliğe çocuğu da hapsetmek nasıl bir düşünce tarzı hep merak etmişimdir.
Elbette evlattan pişman olunmaz da o yavrunun vebali nasıl taşınır acaba?

Tam da bu vebal korkusuna 7 yıl geçirdim bekleyerek zaten.
Şartları benim kadar bile tutmayan insanlar benim kadar düşünmez.
Tek başıma anne baba da olacak güçteyim çok şükür.
Yine de kimsenin düşünmediği ayrıntıları kendime engel görürüm..
Hata mı ediyorum diye meraktan açtım bu anketi de..

Bu aralar gıcığım üstümde spermi de onun olsun modundayım zaten :)
Kesip atma kısmını aşsam sorun büyükçe çözülecek de ama işte..

Önceki konularınızı biliyorum ama net hatırlamıyorum. Sorunlarınız neler? Ona göre yorum yapsak. Çünkü çözülebilir sorun var çözülebilir olmayan sorun var:)

Sebepler değişiyor, adam sürekli bana yeni bir nefretlik durum oluşturuyor.
Yırtıkları yamalıyorum yeni yırtık hesabı.. :)

Genel olarak son 1 yıldır sorunumuz, farklı düşünmek.
İnatlaşmak, beklentilerimizin uyumsuzluğu.
Önem verdiklerimizin başkalığı gibi gibi..
Bu arada çok masumum demiyorum benim de alttan almayan,
ihtiyaç halinde sırt sıvazlamayan dik bir yapım var.
Yılların tahammülsüzlüğünden böyle..
Yerimizde sayıyoruz.

nomunomuchua eski konularınıza bakacağım bir...insan yaşadığını dışardan bir gözle göremiyor bazen. Bir bakıp yazayım yorumumu.

Yalnız 2014 yılında da buna çok benzer bir konu açmışsınız , 4-5 yıl içinde değişen bir şey yok sanki...

Yerimizde sayıyoruz diye bu yüzden dedim.
O zaman da karışıktım şimdi de karışığım..
Sebepler değişse de duygular aynı..

Kendinde o gücü görüyorsan bize susmak düşer zaten.
Mutlu olmadığın halde evliliğe devam ederken çocuğa hem ana hem baba olma yolunda Allahım kolaylık versin denir sadece...

Kendimden pay biciyorum. Bir pik noktam var. Siz oraya gelmemissiniz demekki. Mesela benim o pik noktama gelindiği zaman ucunda ölüm bile olsa kafama koyduğumu yaparım.

Yerimizde sayıyoruz diye bu yüzden dedim.
O zaman da karışıktım şimdi de karışığım..
Sebepler değişse de duygular aynı..

5 sene uzun bir zaman. Hiç bir şey değişmediyse, sizin yerinizde olsam sanırım çocuk yapmaz ve ayrılırdım...

Eşimle sorunlarımız oldu, 1 sene geçti aradan, olumlu gelişmeler olmasına rağmen hala acaba mı diyorum bazen...

Mutsuz ebeveynlerin çocuğuyum, aileme çok kızgınım, geçmişim tüm hayatımı etkiliyor. Çocuğunuzun hakkınızda böyle düşünmesini ister misiniz?

İstemem elbette.
Sanırım ben de öyle yapacağım.

Olumlu gelişmeler olsa da benim için de yetersiz..
Yetmeyecek muhtemelen.
Kapasitesi yetersiz adamın kabul etmeliyim.

"Cocuk olsa mi?" kafa karisikligina girildiyse eninde sonunda olan sey cocuk yapmaktir hep bunu gordum. :) Siz de deneyeceksiniz muhtemelen kim ne derse desin.

Bizim cocugumuz yok. 4,5 yildir eşimin agzindan cocuk konusunda "acaba olsa?" duymadim.

Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla biraz mukemmeliyetci bir yapiniz var ve ayrintili dusunuyorsunuz.
Burda herkes kaba taslak yorum yapabiliyor esinizi ve sizi tam olarak kimse bilemez yakininizda samimi anne veya kardesiniz gibi kisiler tabi mantikli ve iyi dusunenler daha cok yardimci olabilirler.

Esiyle anlasamayan ama sadece soguk ruzgarlar esen kisiyle burada konu acip siddet hakaret saygisizlik aldatma yasayan kisiler arasinda fark var ve tabi bunlarin cocuk sahibi olmalarinda da farklilik olur.

Konu sahibi esiyle cok kavga etmeyen ama hic anlasamamazlik da yasamayan ortada giden iliskiler de cocuklarin buyeyebildigini gozlemliyorum.

Fakat bazen bir cizgi oluyor ve cocuk o cizgiyi tasiriyor.
Siz o cizgide misiniz onu kendiniz bilirsiniz.

Kendiliğinden olmadığına emin olduk zaten.
Tedavi gerekiyor ona da başvurmayacağım.
Acaba ile yemek bile yapmaya kolu kalkmayan insanım..
Hayırlısı..

Şiddet yok.
Hakaret ben kolay ederim, o zor eder.
Hiç etmeyiz değil.
Kavgamızı genelde mesajla ederiz.
Yüz yüze kavga binde bir olur.

Ben aşırı doğrucu, o eğrileri olan biri..
Evet aşırı ayrıntıcıyım, o ise gelişigüzel yaşar.
Uyumsuzuz kısaca bence.

1. 2. evlilikten de hayır yok, hepsi aynı b.k. Bari çocuk yoldaş olur.
Yanlış. Sevginin bittiği insanla ömür boyu çocuk bağı devam ediyor. Çocuk babadan ilgi bekler. Ancak babaların geneli anneyi boşayınca çocuğu da boşuyor. Çocuklar için bu açıdan zor.

1. Çocuk olmasa tekrar evlilik denemeye değer..
Kesinlikle. Yine her ihtimali çocuk açısından düşünmek gerekiyor ve çok çetrefilli bir hayat demek bu.
  1. Hayatımda pişman olmadığım tek şey çocuk. Boşansam da bu değişmez .
Doğru. Ancak neden bu adamı baba yaptım, neden çocuğumu böyle bir babaya mahkum ettim sorgusu ağır.
  1. En temizi : Koca yok, çocuk yok, umut var. :)
Aynen. En temizi bu :)
  1. Annelik güzel bir duygu. Çok düşünüp, kafa karıştırıp ertelediğine yazık..
Evet muhteşem ama bir o kadar da zor.
Bir yerde okumuştum: Annelik ömür boyu vicdan azabıdır.

Bunun için güzel ve güçlü bir yuva, eş, psikoloji gerek.

Benim annem de 4 tane olduğu için pişman.
Keşke 8 tane olsaydı diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…