- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi homesweethome3
-
Patates kızartmayana yeni rastladımSoğan sarımsak sadece beceriksizliğimin boyutunu anlatmam için bi örnekti yoksa nişanlım akşamları tek çeşit yiyen biriymiş kızartma makarna börek bunların tek bitanesi olması yeterliymiş ama ben bunları bile ortaya getirememekten korkuyorum
ya deme öyle vallahi eski halimden utanıyorum iyicePatates kızartmayana yeni rastladım
Börek hadi neyse ama hazır yufkadan onunda kolayı var
Denemek istersen söyle tarif veririz
Adam kolay şeyler seviyo makarna zaten kaç dklık iş, al makarna poşetinin arkasını bi oku
Ama hergün de bunlar yenmez, bende çok sever çok yerim ama günde 1 öğün bari sebze vs. yemek lazım. İşyerinde sabah simitle güne başlıyoruz zaten
Patates görünüyo yağın içinde pembeleşince alıyosun, ben mi yanlış biliyorumya deme öyle vallahi eski halimden utanıyorum iyice
ilk evlendiğimde vallahi de billahi de patates kızartmayı beceremiyordum o kadar ki uzaktım mutfağa (ama pilavı iyi bilirdim nasıl olduysa)
işin kötüsü eşim de patatesi çok sever her pazar yemek ister neyse ki öğrendim de adam da ben de rahat ettik sonunda
Patates görünüyo yağın içinde pembeleşince alıyosun, ben mi yanlış biliyorum
Hadi diğer yemeklerde kıvam lezzet baharat önemlidir
ayyy iyice kötü hissettim kendimi iyi mi
ya orası öyle de yağı kızdırıp mı patatesleri atmam gerekiyordu yoksa yağı koyar koymaz mı onu bilmiyodum mesela
ya da patatesleri nasıl keseceğim bilmiyordum
ayyy ne kabus günlerdi, eşim en sonunda marketten hazır dondurulmuş dilimlenmiş patatesler vardı onlardan almıştı
neyse şükür şimdi her şekilde dilimlerim de kızartırım da ohhhh beeee :)
ay aldık aldık almaz olur muyuz, eşim patates aşığı bi insan olduğu için pes edip almıştıKızsada kızmasa da kızarıyo ki
Bende evlendikten sonra mutfağa girenlerdenim bu arada
Ama patates en sevdiğim şey, onu keser keser kızartırdım eskiden beri
Olmadı dondurulmuş alsaydın hazır kesilmiş
Bunlarla hayat geçmez zaten sebze yemeği ben çok severim sanırım hepsinin mantığı aynı zeytinyağlılara şeker konuyomuş bunu öğrendim mesela dünPatates kızartmayana yeni rastladım
Börek hadi neyse ama hazır yufkadan onunda kolayı var
Denemek istersen söyle tarif veririz
Adam kolay şeyler seviyo makarna zaten kaç dklık iş, al makarna poşetinin arkasını bi oku
Ama hergün de bunlar yenmez, bende çok sever çok yerim ama günde 1 öğün bari sebze vs. yemek lazım. İşyerinde sabah simitle güne başlıyoruz zaten
Nasıl mutlu ettin beni bilemezsin beni en iyi sen anlarsın şuan kalkıp yemek yapasım geldi :) şuan rahatmısın yani alıştınmı ev düzenineinan senden farkım yok tembellik konusunda, 29 yaşında evlendim 29 sene evde çöp atmadım çöp abartmıyorum o derece tembeldim ve sevmezdim annem de sağolsun karıştırmazdı evişine
dediğim gibi biraz zorunluluk çokca da sevgi olunca işin içinde yapıyorsun
sen de alışırsın yaparsın merak etme
Patates kızartma bile sorun bizler için ama kimse anlamıyoya deme öyle vallahi eski halimden utanıyorum iyice
ilk evlendiğimde vallahi de billahi de patates kızartmayı beceremiyordum o kadar ki uzaktım mutfağa (ama pilavı iyi bilirdim nasıl olduysa)
işin kötüsü eşim de patatesi çok sever her pazar yemek ister neyse ki öğrendim de adam da ben de rahat ettik sonunda
Annem soydu verdi elime en azından dilimlemeyi öğreneyim diye onuda beceremedim o kadar biçimsiz saçma şekiller olduki sen nasıl öğrendin canım varmı yazarak anlatabileceğin bi yöntemin,bikere pikniğe gitmiştik ben domates doğrucaktım nişanlım bıçak tutmamla ilgili baya dalga geçmişti
ayyy iyice kötü hissettim kendimi iyi mi
ya orası öyle de yağı kızdırıp mı patatesleri atmam gerekiyordu yoksa yağı koyar koymaz mı onu bilmiyodum mesela
ya da patatesleri nasıl keseceğim bilmiyordum
ayyy ne kabus günlerdi, eşim en sonunda marketten hazır dondurulmuş dilimlenmiş patatesler vardı onlardan almıştı
neyse şükür şimdi her şekilde dilimlerim de kızartırım da ohhhh beeee :)
çok rahatım inanNasıl mutlu ettin beni bilemezsin beni en iyi sen anlarsın şuan kalkıp yemek yapasım geldi :) şuan rahatmısın yani alıştınmı ev düzenine
en güzeli annenin eline bak canımAnnem soydu verdi elime en azından dilimlemeyi öğreneyim diye onuda beceremedim o kadar biçimsiz saçma şekiller olduki sen nasıl öğrendin canım varmı yazarak anlatabileceğin bi yöntemin,bikere pikniğe gitmiştik ben domates doğrucaktım nişanlım bıçak tutmamla ilgili baya dalga geçmiştibıçağı yanlış tuttuğum içinde bişeyler yanlış gidiyo sanırım
sorma ya sormaPatates kızartma bile sorun bizler için ama kimse anlamıyo
Çok kişiden duydum bekarken hiçbişey yapmayıp evlendikten sonra herşeyi öğrenen bende öyle olurum inşallah :) çocuğun bile varmış hemde çalışma hayatın helal olsun,anneciğime bende çok üzülüyorum benden hiç faydalanamadı senin tatlı sohbetin yeter kızım diyor o kadar üzülüyorumki kendi evine iyi bak bana yeter diyor ama bu tembellik çok kötü bişeyçok rahatım inan
yani eskisi gibi gözümde büyümüyor (ütü hariç) hatta sabahtan beri kendime yemek kitabı oluşturmaya çalışıyorum değişik tarifler bularak çünkü eşim seviyor değişik şeyler yemeyi
bi de yeni bi karar aldım artık yarım saat erken kalkıp evi şöyle biderleyip toplayıp öyle çıkacağım ki evden akşam yorgun argın geldiğimde zorlanmayayım
bi de evişini cumartesi yapıp pazar gününü dinlenmeye ayıracağım
bekarken yap desen hayatta yapmazdım, hatta anneme ne kızardım benden iş istediğinde yok dersim var bilmem ne diye
şimdi hem çalışıyorum hem evliyim hem çocuğum var ama yine de zorlanmıyorum binlerce şükür olsun :)
tek üzüldüğüm şu noktada hep annem biliyo musun canım ya, kadıncağıza yapsaydım şu yaptıklarımın yarısını nasıl bir yük alırdım omuzlarından ahh kafam ahhhh
Hemen pes ediyorum üstüne üstüne gitmem lazım halbuki,ben ona soruyorum zaten hevesle anlatıyor ilgili olduğum zaman hoşuna gidiyor,bide şöyle bişey var anneme netten bi tarif okuyorum mesela hemen diyorki şu ölçü fazla biz onu şöyle yapalım,buda tecrübeden kaynaklanıyor bana kolay yemeklerin yapıldığı seninde memnun kaldığın önerebileceğin bi site varmı canım bide ölçüleri doğru olan benim öyle bi eleştiri bilgim yok hepsine inanırımen güzeli annenin eline bak canım
ben kayınvalidemin eline çok baktım bi de görümcemin ilk evlendiğimizde sık sık gidiyorduk yemeğe falan ordan gördüm
sonra evde kendim yapa yapa elim alıştı
en önemlisi el alışkanlığı inan
bi yaparsın kötü olur ikincisi ehh olur üçüncü veya dördüncüde tam yaparsın onuncu seferde de elin bi pratikleşir ki çat çat nasıl kestiğini anlamadan kesivermiş olursun
bak sen şanslısın nişanlın yemek biliyormuş ondan öğren en güzeli
de ki ona aşkım biliyorsun bekarken yemek yapmadım ama evlenince sana güzel yemekler yapmak istiyorum birazcık bana da göstersene
bak nasıl hevesle anlatıyor sana :)
ya da internette yemek yapan kadınların videolarını izle onlarda acayip yardımcı oluyor
Ama duymakla olmaz denemen lazımBunlarla hayat geçmez zaten sebze yemeği ben çok severim sanırım hepsinin mantığı aynı zeytinyağlılara şeker konuyomuş bunu öğrendim mesela dün
nefis yemek tarifleri diye bir site var tarifleri çok anlaşılır ve uygulaması kolayHemen pes ediyorum üstüne üstüne gitmem lazım halbuki,ben ona soruyorum zaten hevesle anlatıyor ilgili olduğum zaman hoşuna gidiyor,bide şöyle bişey var anneme netten bi tarif okuyorum mesela hemen diyorki şu ölçü fazla biz onu şöyle yapalım,buda tecrübeden kaynaklanıyor bana kolay yemeklerin yapıldığı seninde memnun kaldığın önerebileceğin bi site varmı canım bide ölçüleri doğru olan benim öyle bi eleştiri bilgim yok hepsine inanırım
olursun emin ol oluyorsun ilk başta mecburiyetten yapmaya çalışıyorsun sonra da artık alıştığın için tık tık herşeyi yapıyorsunÇok kişiden duydum bekarken hiçbişey yapmayıp evlendikten sonra herşeyi öğrenen bende öyle olurum inşallah :) çocuğun bile varmış hemde çalışma hayatın helal olsun,anneciğime bende çok üzülüyorum benden hiç faydalanamadı senin tatlı sohbetin yeter kızım diyor o kadar üzülüyorumki kendi evine iyi bak bana yeter diyor ama bu tembellik çok kötü bişey
nefis yemek tarifleri diye bir site var tarifleri çok anlaşılır ve uygulaması kolay
bu sene bi heves aşure yapayım dedim oradan bakarak yaptım amaaannn bu kadar kolay mıymış ya bile dedim düşün ve herkes çok severek yedi hatta annem inanmadı gerçekten sen mi yaptın diye kaç kere sordu
Desteğin için çok teşekkür ederim kendime güvenim geldi sayende :) Allah mutluluğunu daim etsin canımolursun emin ol oluyorsun ilk başta mecburiyetten yapmaya çalışıyorsun sonra da artık alıştığın için tık tık herşeyi yapıyorsun
Anladim senin demek istedigini ama direk cinsellik icinmi evlenilir deyince farkli anlasildi canim şimdi evlilik gercekten cok zor sorumluluk isteyen birsey sürekli yalnız kafanıza gore hareket edemiyeceksiniz kaynanasu goruncesu eltisu.osu busu var varda var yani sadece yemek yapmaklada bitmez bulasigi utusu çamaşırı var temizliği var bide cocuk olursa tam herkes ister senin gibi olmak rahat yaşamak kimisi.evleniyim de ailem den kurtuluyum diye evlenir kimi sever evlenir kimi mantik evliligi yapar kimide hic evlenmez sen hangisini istiyorsun bunu iyi düşün oyle karar verOlurmu samirecim sen doğru anlasaydın bari :) cinsellik derken duygusuz cinsellik gibi anlaşıldım sanırım sevdiğim insanla cinsellik yaşayabilmek için evlenmem gerekir ama evliliğin sorumluluğuna kendimi hazır hissetmiyorum napmalıyım diye konu açtım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?