Kafamdan atamıyorum!

Vakti zamani vardir.Hayirlisi olsun gec olsun canim.Esin yaninda destek ne guzel evliligini de yipratma bunlardan dolayi.Ben de hep hayatta mucadele ettim sonuca da ulasamadim ve yalniz oldum.Kolayca ulasanlara cok ozendim seni anliyacagimi dusunuyorum.Ben de kendime bu sozlerle teselli veriyorum.

Sevdiğiniz ve sevildiğiniz bir eşe sahipsiniz. Mutlu olduğunuz evliliğinizi mutsuz bir evliliğe dönüştürmeyin. Elinizdeki güzel şeylere odaklanın.
Sonra bir bakarsınız bebeğiniz kucağınızda ;)

Devam et bravo.
Ağla, sızla, uyuma, yeme, içme, mutlu olma...
Stres üzerine stres yap. Çocuk ihtimalini de ortadan kaldır.
Vallahi bravo!

Merhaba hanımlar eşimle ilgili konu açacağımı düşünmezdim ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Belki bendeki hatayı veya eksikliği görmeme yardım edersiniz.
Eşimle aramiz iyi ilişkimiz iyi ne cinsel ne duygusal problemimiz yok. Şimdiye kadar isteyip de bana almadığı birşey yok, hiçbir konuda beni kısıtlamaz ve mutlu olmam için çırpınır.
Peygamber değil ya onun da kusurları var 1.si kaynanama düşkün ama onu atlattık 2.si sinirli oluşu ki bunu da evliliğimiz süresince törpüledi ama arada çıkıyor yine.
Kimilerince malumunuz bazen yazıyorum çocuğum olmuyor diye. Bu ay tüp bebek tedavim de iptal olunca psikolojim iyice bozuldu ağlayıp duruyorum. Geceleri uyku sorunu yaşıyorum. Bir de ne olursa olsun konuyu buraya getirebiliyorum ki en kötüsü bu.
Bugün tv izlerken bir şey oldu ve ben yine çocuğum yok ki dedim öylesine kendi kendime. Eşim kızdı bağırdı o an ona kızdığını bile anlamadım ne oldu dedim sana kızdım böyle şeyler konuşma diyor. Ben eşimle bunu paylaşamıyorum. O bir derdi olunca bastıran insanlardan ben yapamıyorum unutamıyorum aklımı başka yere veremiyorum diye bana kızıyor.
Şimdi bana sevdiğin şeyleri yap vs diyeceksiniz yapamıyorum. Öyle tatsız ki herşey odaklanamıyorum. Ne yapacağım hayat durdu sanki. Eşim de paylaşmıyor üzüntüsünü ben ne yapacağım nasıl atlatacağım...
Not: Yazmayı unuttum eşim diyor ki çocuğumuz olmuyor hayatta bu da var normaldir. Ama sen bu konuyu bu kadar önümüze getirip negatif olarak evliliğimiz yıpratıyorsun.
bizim de cocugumuz olmuyor
evde bu konu asla konusulmaz
şuanda tüp bebek sürecindeyız biz de
iki aşılama atlattık negatif
bunu bile konusmadık
benım eşim de hayatımızdaki prüzleri konusmayı sevmıyor
gerekenı yapıyoruz ama bu konu hakkında konusmadan :)
ben de konusalım dertleselım ısterdım ama eşime cocuk cocuk deyıp de onu bunaltmak istemıyorum acıkcası
çocugum olsun derken bu sefer evliliğimi de kötüye itmiş olacağım
gerek yok ki.

Devam et bravo.
Ağla, sızla, uyuma, yeme, içme, mutlu olma...
Stres üzerine stres yap. Çocuk ihtimalini de ortadan kaldır.
Vallahi bravo!
Öyle güldüm ki mesajınıza yanlış anlamayın. Normal hayatımda o kadar pozitifim ki insanlar hep polyana olma derler. Ama şu son bikac aydır şunu düşünüyorum acaba olmadığını kabullenmek, umut edip hayal kırıklığına uğramaktan daha mı az canımı acıtır? Kabullenmeye çalışma sürecim sancılı geçiyor

Eşin doğru şöylemiş yani. Sürekli çocuğumuz olmuyor deyip negatifleşmenin anlamı yok. Üzülmek de haklısın ama biraz da tefekkür etmek gerekiyor. Vardır bir hayır demek gerekiyor.

Öyle güldüm ki mesajınıza yanlış anlamayın. Normal hayatımda o kadar pozitifim ki insanlar hep polyana olma derler. Ama şu son bikac aydır şunu düşünüyorum acaba olmadığını kabullenmek, umut edip hayal kırıklığına uğramaktan daha mı az canımı acıtır? Kabullenmeye çalışma sürecim sancılı geçiyor

Ya ne güzel işte. Bazen başımıza geleni de kabullenmemiz gerekiyor ama. Olmuyorsa zorlamayıp hayatımızı karartmamak gerekiyor. Bazı kadınlar hamile kalamıyor. Bu bizi çürük kadın yapmaz. Çocuk doğurmak dünyanın en mühim meselesi değil. Çocuksuz da harika bir yaşam sürebilirsiniz. Belki bir çok çocuğa annelik yapmak için geldiniz dünyaya. İmkanı varsa üstüne gidin. Ama olmuyorsa elden ne gelir... Başka alternatifler var bu dünyada...

Uzulmeyin ne olur . Allah herseyi zamaninda ve hayirlisindan versin. Erkekler bizim gibi olamiyorlar. Bir sure sonra sklyorlar bu tarz konularin surekli dillenmesinden. Biz 5 6 ay denedik ama.olmayinca doktor doktor gezdik sonradan esime surekli konusunu acar oldum kisirmiyim niye olmuyor niye böyle...tv de bebek gorsem hungur hüngür aglamaya basliyordum hic olmicak bebegim diye..esim benim kadar dert etmiyordu normal bir durum ilerde ev latlik aliriz olmazsa diyodu .ama rabbim nasip etti cok sukur. Stres yapmayin bu konuyu yaptikca negatif olur hersey..akisina birakin dua edin bol bol.hersey yoluna girecektir.pozitif düşünmek herseyin başlangıcı. Esinizde kendincr haklı. Bu konuyla evliliginizi ypratmayn bencede

ben kabullendim artık
kendimizi mi öldürelim yani napalım
burada hep yazıyorum
allah isterse verir
istemeyınce de vermıyor işte
biz ne yapabiliriz ki?

Seni cok iyi anliyorum duygularini anne olamama korkunu ,icindeki anlamsiz boşluğu .
Bunu surekli dillendirme ki esin de uzulmesin emin ol o da ne kadar baba olmak istiyordur .Ama o güçlü olmaya calisiyor ki sana daha iyi destek olabilsin .Erkekler duygularını açıklamazlar .Belki kırmaktan korktuklari icin belki guclu görünmek icin .Psikiyatriye gidip ilac almayin ama psikologa gidip cift terapisi alabilirsin .Baska bir konuda biz de cift terapisi aldik ve her sey duzeldi .O icindeki boşluk dolmaz ama sağlığın için kafana takmayi birakmalisin .Bana kac dr dedi sen dogal yoldan hamile kalamazsin bak bunlar sıfır bak bunlar negatif diye ustume ustume geldiler .Ve ben hic birine kulak asmadim .Yataga yattigim zaman kendimi hamile olarak hayal edip uykuya daldim .Surekli olacagina inaniyorum dedim kendimi olumsuza kosullamadim .Ama bir yandan da tup bebek icin para biriktirmeye baslamistik .Iyi ki de oyle yapmisim .Hic beklemedigim bir zamanda geldi mucizem .Insallah Allah size de nasip eder umitsiz olmayin

Bazen birşeye sahip olamadığında insanın tüm hayatı o sahip olamadığı şey oluyor . Bunu yapma işte . Sorun kimden Kaynaklı ?

sizi çok iyi anlıyorum
tedavi sürecindesiniz, ister istemez aklınız orda oluyor, akıldan atma diye bir şey imkansız
ama sonucu güzel olacak Allahın izniyle.. biliyorum zor ama eğer yumurtalar dolu olsaydı belki de tutunmayacaktı, o yüzden olmadı diye telkin edin kendinizi, vardır bunda da bir hayır diyin
benim de tedavi haziranda başladı ama eylülde transfer olabildi anca, geç olsun güç olmasın
Allah gönlünüze göre versin inşallah
bu arada hep olumlu düşünmeye çalışmak da hem zor hem yıpratıcıydı.. insanlar bana stres yapma deidkçe daha çok stres yapıyordum

Istemiyorim demeyin kötü enerji. Şimdi düşünmüyorum denek daha iyi sanırım. Himym dizisini biliyor musunuz Robin diye bir karakter vardı cocuk istemiyordu ve çocuğu olmayacağını öğrenmişti dedi ki 'Bir seyi yapmak istemeyebilirsin ama sana yapamayacaginin söylenmesi cok zor' biraz oyle. Evet eşime tutunurum ama zamanla bu konunun aramızda büyümesinden de korkuyorum.
Yaşım zaten 37 kesin istemiyorum eşimle olacağınıda zaten düşünmüyorum istesem bile regli olmuyorum ben çünkü (son iki ay hariç diyelim)

Merhaba hanımlar eşimle ilgili konu açacağımı düşünmezdim ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Belki bendeki hatayı veya eksikliği görmeme yardım edersiniz.
Eşimle aramiz iyi ilişkimiz iyi ne cinsel ne duygusal problemimiz yok. Şimdiye kadar isteyip de bana almadığı birşey yok, hiçbir konuda beni kısıtlamaz ve mutlu olmam için çırpınır.
Peygamber değil ya onun da kusurları var 1.si kaynanama düşkün ama onu atlattık 2.si sinirli oluşu ki bunu da evliliğimiz süresince törpüledi ama arada çıkıyor yine.
Kimilerince malumunuz bazen yazıyorum çocuğum olmuyor diye. Bu ay tüp bebek tedavim de iptal olunca psikolojim iyice bozuldu ağlayıp duruyorum. Geceleri uyku sorunu yaşıyorum. Bir de ne olursa olsun konuyu buraya getirebiliyorum ki en kötüsü bu.
Bugün tv izlerken bir şey oldu ve ben yine çocuğum yok ki dedim öylesine kendi kendime. Eşim kızdı bağırdı o an ona kızdığını bile anlamadım ne oldu dedim sana kızdım böyle şeyler konuşma diyor. Ben eşimle bunu paylaşamıyorum. O bir derdi olunca bastıran insanlardan ben yapamıyorum unutamıyorum aklımı başka yere veremiyorum diye bana kızıyor.
Şimdi bana sevdiğin şeyleri yap vs diyeceksiniz yapamıyorum. Öyle tatsız ki herşey odaklanamıyorum. Ne yapacağım hayat durdu sanki. Eşim de paylaşmıyor üzüntüsünü ben ne yapacağım nasıl atlatacağım...
Not: Yazmayı unuttum eşim diyor ki çocuğumuz olmuyor hayatta bu da var normaldir. Ama sen bu konuyu bu kadar önümüze getirip negatif olarak evliliğimiz yıpratıyorsun.
Kuzum merhaba Allahım yardımcın olsun...sınavımız var şöyle düşün seni sınavında bu dünyada..bende temmuz ayında kanser değerim yüksek çıktığında çocugun olmaz dediginde kötü oldum günlerce agladım hastanede yattım ağladım..ne gelirse Allahtan dedim..kendinin ilacı kendinsin seni sen iyi edeceksin...hepimiz anne olamıcaz belki ya da baba..Rabbim bilir ama unutma Mevlam kuluna taşıyamacağı yük vermez kim ne derse desin senin yarana kabuk baglatıp unutturamaz :( bu çok büyük bi sınav...mevlamda bizi böyle yarattı...belki sen cennetliksin belki doğacak yavru senin için hayırlı değil eşim öyle demişti belki günahkar olucaz Allah bilir..ben seninle çocuk için evlenmedim demişti evlatlık alırız diyodu...üzülme demek çare değil ama zamanı var olacak emin ol..sen ferah tut gönlünü...duanı eksik etme...elinden geleni yap ben elimden geleni yaptım dersin..Ne gelirse Rabbimden...sanada vercek bebişler unutma...buraya sayfalar yazsam acını çektigini bitirmez biliyorum ama unutma her zaman destekçinim :* kuzuuuummmm üzülmeee herşey güzel olacak...

Kuzum merhaba Allahım yardımcın olsun...sınavımız var şöyle düşün seni sınavında bu dünyada..bende temmuz ayında kanser değerim yüksek çıktığında çocugun olmaz dediginde kötü oldum günlerce agladım hastanede yattım ağladım..ne gelirse Allahtan dedim..kendinin ilacı kendinsin seni sen iyi edeceksin...hepimiz anne olamıcaz belki ya da baba..Rabbim bilir ama unutma Mevlam kuluna taşıyamacağı yük vermez kim ne derse desin senin yarana kabuk baglatıp unutturamaz :KK43: bu çok büyük bi sınav...mevlamda bizi böyle yarattı...belki sen cennetliksin belki doğacak yavru senin için hayırlı değil eşim öyle demişti belki günahkar olucaz Allah bilir..ben seninle çocuk için evlenmedim demişti evlatlık alırız diyodu...üzülme demek çare değil ama zamanı var olacak emin ol..sen ferah tut gönlünü...duanı eksik etme...elinden geleni yap ben elimden geleni yaptım dersin..Ne gelirse Rabbimden...sanada vercek bebişler unutma...buraya sayfalar yazsam acını çektigini bitirmez biliyorum ama unutma her zaman destekçinim :* kuzuuuummmm üzülmeee herşey güzel olacak...
Çok teşekkür ederim herkese teşekkür ederim. Böyle güzel şeyler okumak öyle iyi geliyor ki. Anlaşılmak... Allahtan ne gelirse amenna. Gelmezse de sorun yok...

‘Niye benim başıma geliyor, neden olmuyor?’ soruları sizi hiçbir yere götürmez. Nasıl, neden, niye sorularından ziyade sadece ‘ne’ olduğuna odaklanıp onu olduğu haliyle kabul etmelisiniz.

‘Şuan için bir çocuk sahibi değilim’ aslında olan tek şey bu, bunun dışında yüklediğiniz tüm olumsuz anlamları durdurun.

‘Bebek yok, o yüzden hayat berbat, anlamsız.. ‘ Bu zinciri kırın. Zihninizde sürekli olumsuz bir örüntü kurarak kendinizi depresyona sürüklüyorsunuz.

Bunun üstesinden tek başınıza gelemiyorsanız da destek alın.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki gerçekten çok zor bir durum çaresizlik aynı duyguları yıllarca yaşadım eşim hep hayırlısı olmazsa olmaz dedi ama ben hep göz yaşı döktüm

Evlat edinebilmek için en az 5 yıl evli olma veya çiftlerden birinin 30 yaş ve üstü olması gibi bir şart var ikisine de uymuyoruz. Evlilik 5 yıl dolunca hala çocuğumuz olmamışsa başvuracağız.
İnşallah olur çocuğunuz üzülmeyin hersey Allahtan.

Evlliligimizin ilk senesi esimle boyleydik evet atamiyor unutamiyorsun tek konustugumuz sey cocuktu. Ama birde soyle dusunun kafanizdan atmak istiyorsunuz uzulmemek icin ama ayni seyi esinize yapiyorsunuz.

Belki o sizin yapamadiginizi yapmisken siz ona tekrar hatirlatiyorsunuz... biz esimle bu sorunu kesinlikle bu konu acilmayacak diye aşmiştik gercekten açilmayinca kafandan atiyor ve unutuyorsun. Boyle yaparsaniz evliliginize zarar verirsiniz. Ilk senemiz kavgalarla gecti bizim cok zor zamanlardi butun sinirimizi kendimizden cikardik. Sonradan azaldi azaldi azaldi. Bitti saniyordum ki bitmemiş. 4 sene oldu hala olmadi. Bu ay tuplerim alinacakmiş dunya basima yikildi. 1 hafta esim agzini acsa bagirip cagirip agladim kriz gecirdim o da kotu oldu baya kavga ettik. Ama suan dusununce gereksiz...

Sizde yapmayin hayat birilerine kizmak küsmek ve kendinizi yipratmak icin cok kisa... esinizi ve kendinizi uzmeyin...

allah ısteyen herkese evlat nasıp etsın ınsallah

bu anlattıgınız konuda esınızı haklı buldum ben... uzulerek gecırdıgınız hayatınızın kıymetını bılın

Back
X