kafasız kocam

eş ailesine 30 bin lira verdiğimiz için kira yardımı lafı ediyorum çünkü onlar alırken öyle dedi ve diğer abisi evlerinde oturuyor. çocuğun masrafı şöyle benim ailemin aldıkları çoğunlukla ve bimden alınan bez kıyafeti ben bir süre evden çalıştım oradan karşıladım

Diğer konunuzda hiç markalı bişey almıyomussunuz bu konuda bı gömleğe 200 lira veriyorsunuz. Vermeyin madem çocuğunuza alin.

ben giymiyorum zaten eş kişisi giyiyo
Agustos ayında almıyordunuz markalı bir şey ?
Hatta bir ayakkabıya 300 tl bile vermiyordunuz 2 ayda mı açıldı bu adam ?
Madem 2 ayda açıldı bu konunuzda 1 senedir böyle diyorsunuz hangisi dogru ?

Kıyafet, yazıcı, tablo alması bana anormal gelmedi hatta guzel buldum...Evine güzel bir tablo alan erkek iyidir..1000tl vermemiş sonuçta makul bi rakam bana göre...Yazıcı da lazımsa alınır lüks değil sürekli çıktı parası vermek yerine...

Kafasız demek yerine güzel bi dille birikime yönlendirebilirsin

Kocanız önceden markasız göynekler giyerken birden kendine bakmaya ,marka vs. giyinmeye başladıysa kendini beğendirmek istediği biri vardır belki de diye bombayı bırakıp kaçayım. Ilk defa konuya fransız kaldım 🤣
Kıyafet, yazıcı, tablo alması bana anormal gelmedi hatta guzel buldum...Evine güzel bir tablo alan erkek iyidir..1000tl vermemiş sonuçta makul bi rakam bana göre...Yazıcı da lazımsa alınır lüks değil sürekli çıktı parası vermek yerine...

tablo güzel değil. yazıcı kullanacak bir işimiz yok. kendisi asker çıktıyı ne yapacak? bir ara da kitap aldı bir sürü 500 lira tuttu yine ve ilk gün hariç eline alıp okumadı.

artık sabrım kalmadı da ondan böyle bir dile geçiş yaptım. ben sıkıyorum o ne alacağını şaşırıyor bugün 5 kargo geldi eve.

tablo güzel değil. yazıcı kullanacak bir işimiz yok. kendisi asker çıktıyı ne yapacak? bir ara da kitap aldı bir sürü 500 lira tuttu yine ve ilk gün hariç eline alıp okumadı.
İşte bazı adamlar da alışveriş hastası olabiliyor...psikologa gitmesi lazım gereğinden fazla alıp evi dolduruyorsa

Rahmetli babam bize çöp bile bırkmadı çünkü biriktiremedi bir şey sahibi olamadı. Ama sağlığında hep iyi giyindik iyi yedik her şeye sahip olduk. Mekanı cennet olsun. Ayrıca 3 yıl birikim için az bir süre

Bak yine cevap veremiyor :)
Uzman çavuş olan hem Rusca, hem Fransızca bile eşinle yurtdısına tasınmıştın (hangi ara oldu ise artık)
Pandemi sürecinde de dönmüştü ve tekrar ile başladı.
Hatta agustos ayında 7.500 tl alıyordu şimdi 7.000 tl.
Yok artık Ziya diyip gidiyorum ben.
Sizin yazdıklarınızı görmüyorlar mı insanlar cevap yazıyor

Muhtemelen konuyu okuyup cevap yazıyorlardır :)
Milleti geç, konu sahibesi bile görmüyor :KK70:

Daha pazartesi günü konu açmış 2 aydır çalışıyorum eve yardımcı mı alsam diye şimdi çalışmıyorum iş yeri kapandı diyor.
Eski konularında eşinin hiç böyle huylarından bahsetmemiş Acaba başkasının hayatını kendi hayatı mı görüp aktarıyor
1 sene de o kadar çok konusu var ki evlendiği an konuları başlamış hiç birinde hoyratlığından bahsetmemiş hatta durumları kötü gibi lanse etmiş sitede :)

İşiniz zor. Sizin sözünüzü dinletmeniz lazım, ev için de biraz sizin de sözünüz geçmeli aksi halde böyle devam eder. 3 yıl birikim için az bir süre ama 0 birikim için uzun bir süre. Eşinizin birikim yapmaya gönlü yoksa yapacak birşey yok. Sizi pek umursamıyor sanırım

eş ailesine 30 bin lira verdiğimiz için kira yardımı lafı ediyorum çünkü onlar alırken öyle dedi ve diğer abisi evlerinde oturuyor. çocuğun masrafı şöyle benim ailemin aldıkları çoğunlukla ve bimden alınan bez kıyafeti ben bir süre evden çalıştım oradan karşıladım
e eski konunuzda insanin geride bu maasla bir 50 binidemi olmaz demişsiniz varmış işte para 30 bin vermissiniz

Eşinizin heves edip aldığı şeyleri ammada yerden yere vurdunuz be çok küçümsüyorsunuz eşinizi öyle adam kazanıyor heves ettiği şeyleri alıyor yaşıyor hayatı birikim birikim diye kafayı yemiyor siz de girin madem bir işe çalışın yetmiyorsa para

Bak yine cevap veremiyor :)
Uzman çavuş olan hem Rusca, hem Fransızca bile eşinle yurtdısına tasınmıştın (hangi ara oldu ise artık)
Pandemi sürecinde de dönmüştü ve tekrar ile başladı.
Hatta agustos ayında 7.500 tl alıyordu şimdi 7.000 tl.
Yok artık Ziya diyip gidiyorum ben.
Konu sahibi için görünmez oldunuz galiba 😃

araba kullanmayı bilmiyor. Evi bile napcaz diyo. sadece teknolojik aletlerle kafayı bozmuş senede iki kere akıllı bileklik alıyo yeni modeli çıkmış diye. yok ona kılıf alıyo 4 5 tane orjinal sanıp bir de kazıklandı.
Boşuna kendinizi yıpratmayın şu mesajdan sonra diyorum ki ondan bi cacık olmaz.

memur 7bin alıyor şu an ev alalım demiyorum ama insanın bir 50 bin lirası da olmaz mı kenarda
Zamanında siz de calissaydiniz,eve katkı yapsaydiniz belki olurdu. Başkasının kazandığı paraya bir kuruş katmadan, hiç çalışıp,milletin ağız kokusunu çekmeden evde 'elli bin olurdu kenarda' demek ne kadar kolay. Elli bin, sıradan bir asgari ücretlinin durmaksızın çalışıp bir kuruş harcamadan kenara koysa bile dolu dolu iki senede anca birikeceği bir miktar. 3 yıllık evlilikte kenarda yok diye eşin küçümsenecegi bir rakam değil ki.
Adam 7bin kazanıyormus,size bin lira yemek bez parası veriyormuş. Verecek parası var. Yetmiyor-herseye zam geldi deyin,iki bin isteyin. Mirin kırın mi etti? Ay sonunda peşpeşe makarna haşlayın,para bitti diyin. İsyan devrim özgürlük demişler ;) bir şekilde arttırın aldığınız parayı. Ya da hayali bir masraf kapısı uydurun. Onunla da altın alın koyun kenara.
Eski usul güne girin ya da...eşiniz dostunuz yoksa kendinizle güne girin... Gerçi her ay bir çeyrek bile alsanız elinizde anca 'kotu gün parası' kalır... Eşinizin zihniyetinde birikim yapmak yok çünkü. Adam günübirlikçi. Varsa harcıyor,yoksa sıkıyor kendini.
Bazı şeyler zihniyetle ilgilidir,icten gelir. Benim ailem de öyle mesela. Ne kendilerinden kısarlar ,ne yarın için kenara üç kuruş atarlar. Öyle plansız programsız harcıyorlar...oysa ben birikimseverim,maaşı alır almaz ilk isim birkaç gram altın almak olur, pahalı olmasa bile daha ekonomigini ararım alacağım şeyin. Cimri.com anasaydamdir, kitap bile alsam önce hangi sitede daha ucuz olduğuna bakarım :)
Eşiniz de bu saatten sonra değişmez. Zaten tayincisiniz. Neden ev almak istesin ki? Arabaya da ihtiyacı yokmuş...
Bence eşinizi ev araba döngüsünde çıkartın şimdilik,başka birikim araçlarına yonlendirin . Dijital seyleri sevdiğini söylediniz. Mesela borsaya heveslendirebilirsiniz. O da oldukça dijital. Belki gaza gelir ara ara hisse senetleri alır, yıllar sonra degerlenince satarsınız. ya da çok daha rahat ödenecek,kendisine birkaç ay hariç kemer siktirmayacak bir yatırım olarak değerlenecek yerden arsa alabilirsiniz... Yani boyle boyle en azından yıllar sonra kenarda verdiğinizden çok daha fazlasını alacak bir yatiriminiz olabilir. Eşiniz de ev almaya heveslendigi vakit bu yatırımları bozdurur,peşinat yaparsınız. Çünkü böyle gunubirlik yaşayan insanı bir anda ucyuzbin liralık doryt yüz bin liralık ev borcuna asla sokamazsiniz

Back
X