- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.668
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Kıyafet dükkanı ama işlek olmayan bi yerdeNe dukkani bu bu kadar umutsuz ?
Eşim ikinci el oto alım satımcı dükkanımız var bn arada gidiyorum ama çalışmıyorum. Annesine küçükken de çocukları çalışıp bakmış o hiç evlatlarına yemek bile yapmazmış hep orda burda olmuş yıllarca. O kadar sorumsuz ki anlatamam. Çok sorumsuz ve çok tembel malesef. İstemekten hiç vazgeçmez. Hep para istiyo. Yakında ortanca da evlenecek yandık. Bütün masraflarını karşılamak zorundayızEsinizle birlikte islettiginiz bir yer mi var? Dogru mu anladim? Yani siz calisiyorsunuz sanirim di mi?
Eger calisiyorsaniz siz de maasinizi istediginiz gibi bol keseden harcayin, madem beyefendi annesine bos yere para verebiliyor, siz de sizin olan parayi istediginiz gibi harcayabilirsiniz. Ha yok ben calismiyorum derseniz de o zaman bir sey diyemiyorum cunku esiniz bu sefer ben caliaiyorum, para benim, istedigim gibi harcarim diyebilir. Ama bu durumda da ihtiyaclarinizdan kismamanizi, hatta normalden biraz daha para harcayip ihtiyacim vardi demenizi falan soyleyebilirim belki.
Ama hani soyle de bir durum var, kadin esinizi buyutmus, e cocuk büyütmek de bedava olan bir sey degil; zaman ister, ozveri ister, fedakarlik ister ve para ister. Bu yuzden (tabii ki miktarina bagli olarak) esinizin annesine verecegi paraya da vermesin diyemem sanirim.
Onun hayalleri bize pahalıya patlıyor.. Olan bize oluyo malesefParayı ver oh sonra eşten yeme-içmeyi,gezmeyi,ihtiyaçları kısmasını bekle. Parayı verirse kesin isteyecek bunları. Yani eğer gökten para yağmaz ise bilemem.
Aynı hatayı annem de yaptı tabi kimseden para istemedi kendi parasıydı,dükkan açtı. Sonuç bir yığım borç. Tabi Allaha şükür bitti ama dükkan olayı her yiğidin harcı değil.
Spotajı var kirası var e malı var toptancısı var. Sizin kv dalmış bir hayale gidiyor tutabilene aşk olsun valla.
Kadın dükkanı ortada bırakıp yerleştirip biran önce iş yapacakken eylem yapmaya ankaraya gitmiş. Oğlu sinirden krize girmiş verdiği paralar çöp.. Bizimde 500 tl gttiNe olacak annesine biraz destek olsun .Yıllarca evladına emek vermiş evladı da gönlünü almış çok mu?
Esnaflık işi de zamanla şaha kalkar ha deyince olmaz biraz sabır gerekir.Eşinize ve kayınvalidenize destek olun.
sinir oluyorum bile koca koca insanlarin gelmisler kac yaslarina kendi hayalleri ugruna daha yolun basindaki bir cok sey yapmasi gereken gencleri somurmelerine. aciliyet olur durum olmaz saglik vs ayri yardim edilir de bu keyif ama yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?