Kahramanmaras///46

tabiki ilerde daha pratik olursun
kenince kolay yöntemler bulursun ama dondurucuya atmak benim işime geliyo
haftasonu hazırlayıp haftaiçi yiyoruz

hmm evet o iyi fikirmiş... işte bu hızlanma, bilgi edinme sürecini sevmiyorum, yapabiliyorum yemek ama ne yapsam diye düşünmekten yemek yapmaktan soğuyorum... birini eve çağıracak olsam elim ayağım tutuşuyor ne yapsam falan diye panik oluyorum ... şu an tek dondurucuya atabildiğim haşlanmış nohut daha... kaydirigubbakcemile2

bamyayı limon ve domatesle soteleyip poşetleyerek atıyorum dondurucuya. yapacağım zaman biraz yağ-soğn-salça kavurup poşetten çıkarıp atıyorum gayette güzel oluyor. taze fasulyeyi de aynı şekilde yapıyorum
biraz kırmızı mercimek, havuç,patates az suyla haşlayıp blendırdan geçirip pelte kıvamında olan karışımı poşetlere bölüp atıyorum dondurucuya her zaman mercimek çorbasını uzun uzun hazırlayacak vaktim olmuyo.
nohutu bende haşlayıp atıyorum çok iyi oluyo. birde pilavda kullanmak içinde küçük poşetler yapıyorum
kendine göre çözümler buluyo insan kaydirigubbakcemile5

hmm teşekkürler bazı şeyler gerçekten az zaman olduğunda işe yarıyor... yine bu sitede dondurucya atılan yiyecekelri okumuştum, analtılırken çok zor gibi geliyor, kavurup atmak falan ama aslında kolaydır eminim. denemedğim ya da bilmedğim için zor geliyor bana eyvahedigeldismile çiğden börek, poğaçatuzlu pastalar falan atıyolarmış buzluğa,denerim bi gün aklıma esrse artık zemuszemus

ilk zamanlar yoğun olur 48 ve 58,gelen-giden,sonra hafifler,sen de alışırsın.Yemek yapa yapa öğrenirsin,zamanla herşey.Aslında buzluğa atabilsen çok pratik olur,okuldan gelince hemen yapıverirsin.Ben kabak,fasulye,dolmalık biber mutlaka koyarım buzluğa.Domates de doldururum kavanozlara,rahat ederim kışın.Dene mutlaka.Bu arada bir ömür boyu mutluluklar...

gelen gidenimiz de pek yok aslında şimdilik ama birileri bizi çağırınca biz de onları çağırmak zorunda kalıyoruz yani, çok istiyorum çağırmayı ama panikliyorum bi yandan ne yapıcam beğenirler mi falan, şimdiye kadar beğendilr hep ama işte o acemiliği atınca rahatlıycam kaydirigubbakcemile2 annem de yapardı muğlada, ona sorucam biraz, ya da o yapıverir bana boshayallersmile

merhabalar güzel hemşerilerim.bakıyorum sohbet pek bi güzel.pek bi sıcak.maşallah allah muhabbetinizi arttırsın.bu güzel muhabbete benide katsın inşallah.

hoşbulduk canlarım.bugün muhabbet yok sanırım.malesef yine sizleri burda bulamadım.neyse inşallah birdahaki sefere.ayrıcada 48 ve 58 canım meslektaş olmamız beni pek bi memnun etti.görüşmek dileğiyle hepiniz allaha emanet olun

zemuszemusteşekkürler... sanırım herkes evli çocuklu olunca gece yarısına kadar bitkin düşüp yatıyordur . ben çocuksuzum ama

aslında bende oturuyorum şimdilik gece yarılarına kadar.ben kasım ayında iş başı yapıcam inşallah.oğluşlarımda zaten erken uyurlar.benim o konuda sıkıntım çok şükür hiç olmaz.ayrıcada inşallah rabbim sanada hayırlı evlatlar versin inşallah canım benim.inan dünyanın en güzel hediyesi onlar.anneden babadan eşden daha önce geliyorlar.hatta kendinden bile :):CüvCüv:sen şimdi bol bol uyuki yarın dünyanın en güzel hediyesini kucağına aldığında uyku nedir unutacaksın.:ecrin_bebek:
zemuszemusteşekkürler... sanırım herkes evli çocuklu olunca gece yarısına kadar bitkin düşüp yatıyordur . ben çocuksuzum ama

48ve58 canım benim okuduklarıma dayanarak zannımca misafir ağırlamak seni geriyormuş.ama biz maraşlı hatunlar pek bi hamarat oluruz.misafir bizi tırstırmazki.hem sen gerildikçe misafirid gerersin canım benim.rahat ol gevşe.herşey dört dörtlük olmak zorunda değil.kusur elbetteki olacak hangimizde yokki.ayrıca inanki misafirine sadece bir bardak su ver ama tatlı dilli ol güler yüzlü ol o misafir baklava börek yemiş gibi kalkar yerinden.ok canım opuyorumnanaktan

valla yakın olsan sana ekşili çorba içmeye gelirdim suzansuzicim,doğum iznindesin sanırım

yok canım yok doğum izninde değilim.sen gel buyur ben sana ekşili köfte şöyle dursun yuvalam yine yaparım.benim aslanlar büyüdüler maşallah.büyük oğlan 3, sınıfta,küçük oğlan anasınıfında.

merhabalar........
sen de yaşayacaksın bunları inşallah 48 ve 58

evet inşallah :kedi:
çok zorlu bi süreç olduğu belli oluyor, etraftaki çocuklu insanların şikayetlerini duydukça mümkün olduğunca ertelemeye çalışıcaz sanırım ama çocuksuz olmaz boshayallersmile

inşallah

ya ben öyle çok misafir ağırlmadım daha aslında ,arkdşlarım geldi yemeğe oturmaya bi kaç kez... maraşlı hatunların hamaratlığı belli oluyor ilkokulda bile köfte möfte şeyler yapıyorlar . ama ben muğlalıyım ve biz sebze ağırlıklı besleniriz, hamur işi falan yoktur pek , eti de kurbandan kurbana nerdeyse... bizim orda gelen misafir çay içerdi, çay beklerdi zaten sadece, başka bişey getirsen ne gerk var derler yemezler bile opuyorumnanaktan iştahsızızdır biraz, buralıların deyimiyle ağız tadımız yoktur kaydirigubbakcemile3 ama burası biraz ağır ağırlıyor misafiri... ev sahibine yazık . neyse idare edicez artık. eşimin ve benim ailemiz uzakta olduğu için hiç aile taraflarını ağırlamıyoruz o yönden rahatım ama :hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…