- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
- 448
ayyyy kızlar iştahım kabardı hemen gidip pasta börek yapıyım bari
ayşegülcüm bencede börek gibi bişi olsun çayın yanına gider kek kurabiye ve börek yapardım ben olsam çerezde koycakmışsın yeter yani ben tahinli kurabiyeyi çok seviyorum kol böreği tarifim var bitane çok seviyorum genelde yiyen herkez tarif istiyo çok da basit denemek istersen tarifleri yazarım canım
benimde eşim 16 gündür Maraşta, bi proje için gitti yeni yıla kadar gelip gelmiyeceğide muamma...
iş gereği arazide çalışşıyorlar, orda havalar nasıl kızlaar ? bu soğukta eşim üşüyodur die çok üzülüyorumm
sen daha iyi bilirsin canım, ne de olsa maraşlıların özüne karışmış bi insansın :) teşekürler fikir için. bu tuzlu ve tatlı olan nedir ben pek anlayamadım,kurabiye mi pasta mı? kat kat açıldığına göre börek midolma bile yap ozaman :):)ben geçen gün tahinli cevizli bir deney daha yapmıştım.ve asrın buluşu olarak ilan ettim kendisi.:)gerçekten enfes oldu.ben bile kendi yaptığıma bayıldım.yarısıda tuzlu oluyor.kat kat açıldı resmen tuzlusu.bir hamurdan iki çeşit pasta oluyor.eğer tahinli birşey seversen veriyim tarifini.şimdide kabaklı börek yapıyorum bakalım o deney nasıl olacak.alman pastası varya çıtır ondan yap istersen değişik birşey olur.yanına kesinllikle pekmezli kurabiye tabiki :)tuzluda yapacaksın bu kat kat olan tarifi veriyim börektemi yapsan acaba küçük dilim koyarsın ay ben arışmayım en iyisi gözüm doymaz benm pek :).bence çay için yeterli bir çeşit.çerezde ikram edeceksin daha. bence kafiii :):)çeşit yeter gibi.yinede sen bilirsin.
çörek yapmayı bilmiyorum maalesef, zaten ilk çöreği de maraşta yemiştim :) börek konusunda da kendimi başarılı bulmuyorum, en iyisi dolma yapayım ben.günaydın kızlar...
ayşegülcüm sen yine de tuzlu bir şeyler yap.Börek gider tabii,neden gitmesin.Biz yaparız.Çörek de olabilir.Annem çörek çok yapardı eskiden.Ne güzel olurdu
börek ya da dolma yapmak farz oldu artık :) sağol melihacım. kol böreği tarifi bende de var ama dediğim gibi yaptığım börekleri önce kendim sevmiyorum, zaten pek sevmem börek de, sevmeyince de tadını tutturamıyorum... yine de tarifi alayım ben tabi, hem börek hem de tahinli kurabiye. bi sürü tarif var ama hangisi tutar bilemiyor insan :)sağol canım şimdiden...ayyyy kızlar iştahım kabardı hemen gidip pasta börek yapıyım bari
ayşegülcüm bencede börek gibi bişi olsun çayın yanına gider kek kurabiye ve börek yapardım ben olsam çerezde koycakmışsın yeter yani ben tahinli kurabiyeyi çok seviyorum kol böreği tarifim var bitane çok seviyorum genelde yiyen herkez tarif istiyo çok da basit denemek istersen tarifleri yazarım canım
sözlümm gitti maraşa ben kaldım bolulardaaa
hehe aminn canımm 10 gün idare etcezz artık
eeeee kızlar nasılsınız görüşmeyeli???
selam ben iyiyim canım.
tarif için çoook teşekürler, deniycem en kısa zamanda inşallah, nette baktığım tariflerin aynısı zaten,sadece tuz farklı, tuz koymadaki amaç nedir acaba. ben ceviz de ekliycem buna, ya içine ya da en üstüne, eline sağlık tekrarkol böreğinin hamurunu biz açıyoruz demek ki, denerim inş, hamur açmada pek becerim yoktur ama :)
kızlar bu hafta yurtdışından yabancı meslektaşlarımız geliyor, comenius projesi hazırlamıştık okulumuzda, pazar günü maraşa iniyorlar inş, ingiltere,fransa,almanya,polonya ve estonyadan gelicekler. pazar günü otogara gelcek olan estonyalıları ben karşılıyorum :) diğer arkadaşlar antep havalimanına gidecekler, diğer ülkeden misafirlerimizi getirecekler otele, 1 haftalık planımız çoktan hazır, kaç aydır toplantılar ,görev dağılımları yapıyorduk okulda,nihayet büyük gün geliyor, çok mutluyum :))) urfa gezisi var bi gün,bi gün okulda maraş yemekleriyle öğle yemeğimiz var, bi akşam mado'ya gidilecek, bi akşam zümremin evinde çay oturması var türk evini ve misafirperverliğini göstermek için :)umarım herşey yolunda gider...
kızlar böreğin ve kurabiyenin tarifini yazıyorum denemek istersiniz belki...
tahinli kurabiye
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
alabildiğine un...
yağ tahin ve şeker bi kapta iyice karıştırılıyor sonra un ilave ediliyor kulak memesi kıvamına gelince yuvarlanıp tepsiye yerleştiriliyor 200 decerede pişiriliyor...
kol böreği
kızlar tarifi almak isteyenler için düzelmek istiyorum tahinli kurabiyenin içindeki tuz yanlış yazılmıştır kol böreğinin hamuruna katılacak tuz
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı (sarısı yüzüne sürülecek)
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
iç malzemeleri
beyaz peynir
maydanoz
pul biber
tuz
bütün malzemeler karıştırılıp yoğruluyo hamur 3 parçaya ayrılıyor bi parça alınıyor uzun ince şekilde açılıyor ortasına uzunlamasına iç konup her iki taraftan kapatılıyor ters çevrilip tepsiye yerleştiriliyor diğer parçalarda böyle yapıldıktan sonra üstüne yumurtanın sarısı sürülüyor ve daha sonra çörek otu ve susam atılıp 200 derecede fırına veriliyor
kızlar inşallah seversiniz şimdiden afiyet olsun...
yine yanlış yazmışım ay ben çok mu dikkatsizim nedir ya offfff
kusura bakma canım ben tuzu kol böreğine eklicektim sonradan aklıma gelmişti yanlışlıkla tahinli kurabiyeye yazmışım hemen düzeltmeye çalışcam canım...
ooo ne güzel misafirleriniz gelcek bol bol gezmeler iyi eğlenceler ne projesiydi canım bu?
kızlar böreğin ve kurabiyenin tarifini yazıyorum denemek istersiniz belki...
tahinli kurabiye
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
alabildiğine un...
yağ tahin ve şeker bi kapta iyice karıştırılıyor sonra un ilave ediliyor kulak memesi kıvamına gelince yuvarlanıp tepsiye yerleştiriliyor 200 decerede pişiriliyor...
kol böreği
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta beyazı (sarısı yüzüne sürülecek)
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
iç malzemeleri
beyaz peynir
maydanoz
pul biber
tuz
bütün malzemeler karıştırılıp yoğruluyo hamur 3 parçaya ayrılıyor bi parça alınıyor uzun ince şekilde açılıyor ortasına uzunlamasına iç konup her iki taraftan kapatılıyor ters çevrilip tepsiye yerleştiriliyor diğer parçalarda böyle yapıldıktan sonra üstüne yumurtanın sarısı sürülüyor ve daha sonra çörek otu ve susam atılıp 200 derecede fırına veriliyor
kızlar inşallah seversiniz şimdiden afiyet olsun...
selam ben iyiyim canım.
tarif için çoook teşekürler, deniycem en kısa zamanda inşallah, nette baktığım tariflerin aynısı zaten,sadece tuz farklı, tuz koymadaki amaç nedir acaba. ben ceviz de ekliycem buna, ya içine ya da en üstüne, eline sağlık tekrarkol böreğinin hamurunu biz açıyoruz demek ki, denerim inş, hamur açmada pek becerim yoktur ama :)
kızlar bu hafta yurtdışından yabancı meslektaşlarımız geliyor, comenius projesi hazırlamıştık okulumuzda, pazar günü maraşa iniyorlar inş, ingiltere,fransa,almanya,polonya ve estonyadan gelicekler. pazar günü otogara gelcek olan estonyalıları ben karşılıyorum :) diğer arkadaşlar antep havalimanına gidecekler, diğer ülkeden misafirlerimizi getirecekler otele, 1 haftalık planımız çoktan hazır, kaç aydır toplantılar ,görev dağılımları yapıyorduk okulda,nihayet büyük gün geliyor, çok mutluyum :))) urfa gezisi var bi gün,bi gün okulda maraş yemekleriyle öğle yemeğimiz var, bi akşam mado'ya gidilecek, bi akşam zümremin evinde çay oturması var türk evini ve misafirperverliğini göstermek için :)umarım herşey yolunda gider...
günaydın kızlar...
ayşegülcüm öğrenci değişimlerini biliyorumda öğretmenlerinkini bilmiyodum ne güzl demekki sende gidiceksin öylemi..
göknurcum kolay gelsin canım ...
kızlar benim ablam dün doğum yaptı küçücük bi kızımız oldu ayyy ne tatlı ne güzel bişi o ya yeni doğmuş bebek de ayrı bi güzel oluyomuş unutmuşm ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?