Kahramanmaras///46

burçincim, sizin evin önünden kaç kez geçiyorum bilsen :) hem sabah hem öğlen zaten geçiyorum okul için de, sık sık aile sağlığı merkezine uğruyorum,eczaneye de aynı şekilde ayda bi kaç kez yürüyerek iniyorum, terzi de var orda oraya da çok işim düşüyor, hep sizin ordayım ama işte evi de bilmeyince tam, kısmet olmuyor uğramak ,bilirsin... sen benim evi biliyorsun ama sen gelsene bazen, daha önce de demiştim ama çıkmıyorsun pek yürüyüş için sanırım. yoksa kapım her zaman açık,yabancı mısın sanki, komşuyuz şurda 2 adımlık yer,beklerim her zaman :) ayrıca o gün kafa bozuktu, hiç kimseye gidemezdim sanırım...

meliha hayırlı olsun bebeğininz canım.yeni bebek kokusu güzel olur :)
burçincik sen neler yapacaksın bakalım belki değişik bir tarif vardır.ben sana kabaklı börek tarifi veriyim istersen genelde herkes beğeniyor.istersen yazıyım sana değişik olur.gerçi sende değişik tarifler daha çoktur.benimde hem cumartesi akşam hem bugün gündüz misafirim vardı.Bilerek öle arka arkaya aldım kalan pastalar değerlensin die:)şimdide üyü yapacağım.önceden insanlar ay zaman yetmyor diyorlardı da inanmıyordum ama şimdi ne kadar haklı olduklarını anlıyorum geçte olsa.uğrayın birbirinize yakın olsaydık bende orlsaydım orda oooo :)
çıtırcık hayırlı olsun kavganız ben cumartesi hallettim o işi.:)hem işe gittim cumartesi hem misafir gelecek ,akşamdan pasta yaptım bir tek kurabiyeyi bırakmıştım.adam sabah yemiş öğlen yemiş masa dolu tezgah dolu bir geldim uyuyor beyfendi.:)sonra işte malüm :)bence biz nazar ettik kendimize sanırım kavga etmiyoruz artık demiştik ondan ldu sanırım :)
çıtırcık ayrıca yeni işin güzel geçer inşl.gerçi sen onuda en güzek şekilde halledersin.Bir aksilik olmaz inşl.senin çocuklar azcık küçük olunca burçin kadar zorlanmazssın sanırım :)ama haklılar cidden maraşa hiç turist gelmezki.değişik gelmiştir onlara.kaç kişi gelecekler peki okula.

terziye benim de çok işim düşüyor,yakından tanıyor artık beni :) Kağan olmasa daha kolay olur ama onunla zor.Bir de utanarak söylüyorum ama ben senin apartmanı hatırlamıyorum,yerini bulurum ama hangisi çıkaramam.İnşallah görüşürüz.

değişik değil,hiç şaşmaz ,sarma-dolma yapacağım.Ama bu sefer pazı saracağım bakalım.Ispanaklı börek,fellah köftesi,tavuk salatası olacak.Tatlı olarak da şöbyet deniyeceğim milföyden.Kedi dili pasta ve melihanın tahinli kurabiyesi olacak.
Seninkine ben bile kızıyorum zaten,insan yediğini kaldırmaz mı ya?

burçin, bi kere gelince unutman normal, bi de arabayla geldin ya dikkat etmemişsindir. yukardaki kavşaktan sağa dönünceki 5 ya da 6. apartman cnm, koyu yeşil gibi balkonları var, enes c sitesinin tam karşısı oluyor, beklerim :) aynen,terzi beni de yakından tanıyor :))) elimde poşetlerle geliyorum adama hep, ne çk terzi ihtiyacım varmış da sallamışım şimdiye kadar...

göknurcum, çok güzel geçiyor valla, okuldaki karşılama süperdi, otelden aldık sabah onları, halk dansımızla karşıladık, onları da oynattık :))) 13 kişiler misafirlerimiz... bizim de kavga sebebimiz aynıydı aslında,kurabiye yapmıştım, yemiş, hepsi ortalıkta,yatağı bile toplamamış, film izliyor, bi sinirlendim, patladım ... ailede öğrenilmeyince sonradan çok zor erkeğe bişey öğretmek, imkanız değil ama sürekli takip gerektiriyor, küçük çocuk gibi...biz şimdi madoya gidiyoruz dondurma-baklava yemeye, inş beğenir konuklarımız :)

tam maraş menüsü bol bol tatlı tabağı ayrı tuzlu ayrı.ben burda aynen devam tek tabak :):)öyle daha güzel oluyor tatalı ayrı tuzlu ayrıya son artık bende:)

çıtırcık ne güzel olmuş valla çok heyecanlı.değişik kültür değişik insan allaaah maraşlılara ne değişik gelecek şimdi :)ben daha az olur diye beklemiştim baya gelmişler.1 haftalıkmı şimdicbu proğram.ayrıca maraşta tatlı ve dondurma yiyecekler beğenmiyecekler öylemi sanmam :)fıstıklı yedir :)görsünler bir dondurma nasıl olur die:)inşl güzel geçer canım.sana güzel oldu değişik bir şey.

iyi akşamlar canlar

ilk günümü atlattım şükür,2 hafta sonra bugün 2.günüm var.

oh oh,yedirin içirin.Gözleri mideleri bayram etsin.Onlarda nerde türklerdeki yemek kültürü

daha yazılı hazırlayacağım,ortalığı toplayacağım,işim çok (

maşaallah sana burçin hanım.sen benide geçtin gün konusunda .maraşta olsam zor yetişirdin bana ama neyse :)

çıtııııııııııır kız misafirlerle gitmedin inşl dimi.gelde dedikodu yapalım.:)naptınız nasıl geçti.Ülkemizde ilginç olarak ne görmüşler :)

günaydın kızlar...

burçincim en güzel anlardan biridir misafiri güzelce ağırlamış yolcu etmiş kapıyı kapatırsında ohhh dersin en çokda ev tertemizdir pastalar börekler doludur mutfakta ne güzel...
canım tahinli kurabiyeyi beğendin mi onu yapıcam demişsin merak ettim...
evet canım çok zor oluyo erkeğin hastalığı zatüre olmuş bizimki ev istirahati verdi doktor günlerce evde hayırlısıyla bi iyleşse...

ayşegülcüm senin nasıl gidiyor misafirlerle çok telaşlısın heralde haberlerini bekliyoruz...

göknurcum sen nasılsın cnm?

badem hoş geldin aramıza ...

merhabalar...

günden geldim,çatla göknurcum.Cuma da gideceğim,ohhh

melihacım fena değldi,çok çok beğendim diyemem ama güzeldi.Yani normal şeker yerine pudra şeker olmalı sanki,ağıza çıtır çıtır bir şeyler gelince hoşuma gitmiyor.Yanlış anlama lütfen,ben becerememiş de olabilirim.

kocamla 5 yıllığına anlaşma yapmıştık.5 yıl sonra maraşa geleceğiz sanırım .eğer gelirsem ben seni nasıl çatlarım biliyorsun dimi :)seninkide gezme mi olur yani.şimdilk süper gidiyorsun kıskanıyorum resmen seni.
ben iyiyim melihacık iş ev öle geçiyor zaman .eşin hastaymış sanırım geçmiş olsun canım.zordur erkeğin hastalığı.
çıtır gitti ben tahmin ettim bu kız daha da durmaz maraşta diye :)

selaaaaaaam kızlar
ayol maraşta günden başka kadın aktivitesi mi var ki kalayım daha da durmam maraşta misafirlerimiz henüz gitmedi, yarın gitmeye başlıyorlar birer birer, aldığımız yere bırakıcaz yine, çok alışmıştım (((( dün urfadaydık,11de döndük, farklı bir ülke gibiydi, çok beğendim, çok otantik bi yer...ama her yerim ağrıyor, 3 gündür derse girmiyorum, her yeri arşınladık, bacaklarım nasıl ağrıyor,düzgün yürüyüp oturamıyorum. bu akşam veda yemeği var son olarak.inşallah martta ingiltereye gitmek istiyorum, kooordinatörümüz ok derse. türklere bile ingilizce konuşuyorum o derece alışmıştım :)sürekli tercüme falan yaptım, herkes peşimizde çeviri yaptırıyor falan, diller karıştı...

melihacım, geçmiş olsun, yetişkinlerde zatürre tehlikeli olsa gerek....
göknurcum,ülkemizde değişik ne görmüşler diye sormuşsun, dün urfada arkadaşın evine konuk olduk 22 kişi, babası kadınların elini sıkmadan geçti gitti, çok şaşırdılar mesela :))) çarşıda pazarda falan kapkaç olmaması ilginç geldi, türkleri böyle kaba saba, sert,cani gibi görüyorlarmış bazı ülkedekiler, o fikirleri değişti biraz. okulumuza geldiklerinde acayip kalabalık buldular tabi, nasıl idare ediyoruz diye merak ettiler, öğrenciler hiç görmemiş gibi davransalar da, davranışlarından memnun kalmışlar,saygılı buldular, çok fazla baharatlı ve şekerli yiyecekler tüketmemize şaşırdılar, hatta çoğu ikramları geri çevirdiler, "bize fazla" diyerek....böyle işte...ama gelenlerin 9u bayandı, hepsi gencecik görünüyorlardı, öğrendik ki hepsinin 2şer 3er çocuğu var hatta bi kısmının torunu bile varmış,kadınlar zayıf, incecikti, 35 gibi görünüyorlardı. yediklerine içtiklerine çok dikkat ediyorlar, çok fitler...facede paylaşırım fotoları görürsünüz zaten

Son düzenleme:
aaa yaşegülcüm ne güzel olmuş bence.yorulsanda sanada değişiklik olmuş.urfaya ben hacize gitmiştim hani size çilekli bir salatadann bahsetmiştim.banada çok ilginç geldi.amcaların elbise başlarına başörtüsü mü neyse onun adı ondan takmalrı :)kuruluş biçimi falan.çok değişik sanki arap ülkesine gitmişssin gibi oluyor :)ay el sıkmama meselesine çok güldüm vallla :)))))))))))iyiki elleri havada kalmamış :)direk geçmiş amcam.:)çocuklarının olmasıda ilginç.öğrencimi öğretmenmi bunlar şimdi :)aman yaşlıları bile güzel oluyor onların.yemekler konusunda haklılar dimi.deseydin biz tatlısız yapamayız die :)ay çok eğlenceli olmuş.bir dil bilmek kaç insan tanımaktı :):):)
imşl sende gidersin.birde seni misafir etsinler bakalım.nasıl oluyormuş bizde görelim :)bide senin sayende tanıyalım dimi.

göknurcum gerçekten harikaydı herşey, dün akşamki son yemek de en güzeliydi, çok da duygusaldı,nasıl alışmışız birbirimize,5 gündür sürekli beraberiz, yediğimiz içtiğimiz gezdiğimiz ayrı gitmedi desem doğru olur... uzak yollardan gelip aynı sofrada ,aynı evde bulunmak tarifi yok yani... müdürümüz en son konuşma yaptı,size alıştık sizi çok sevdik falan bi sürü şey söyledi, ben de etrcümesini yaptım, fransızlardan biri gözyaşlarını sidi, benim de boğazıma düğümlendi... mail adreslerimizi aldık ama :) o el sıkmayan amcaya gelince, alman kadının eli havada kaldı maalesef hem de 2 elini uzatmıştı yazık, adam geçti gitti :) canım bunların hepsi öğremen, projeyi zaten öğretmenler hazırlıyor, bi kurul var, ordan onay alması gerekiyor, onaydan sonra kendine partner aramaya başlıyor, konu kimin ya da hani ülkenin ilgisini çekerse katılmaya karar veriyor,yazışmalar başlıyor, planlar yapılıyor,bütçe ayarlanıyor... çok uzun ve zor bi iş bu proje işi. ben ingiltereye gidicem inş sorun çıkmazsa, onlar bizim kadar ağırlar mı sanmıyorum, dün kalktık oynadık beraber türk halk müziklerine, türk usulü oynamayı öğrettik,halay çektik :) az önce havaalanından geldim,biraz sonra da otogara gidiyorum son yolcular için...
amaaan çok sıktım sizi ama anlata anlata bitiremiyorum :)

merhabala...

oh oh,ne güzel olmuş.İnşallah bize de nasip olur farklı ülkeler gezmek.

çook güzel yaa güzel bi duygu olsa gerek çook özendimm okuyunca böyle değişik şeyler yaşamak yapmak isterdimm
çook şanslısınızz :)
inşş ingiltereyede gidersinizz maceraları okuruz burdan

iyi akşamlar kızlar...

ayşegülcüm ne güzel senin için unutulmaz hatıralar olmuş yeni insanlar tanımak onlara bilmedikleri şeyleri öğretmek ve aynı zamanda çok eğlenmek inşallah sende gidersin ve yine bu kadar eğlenerek dönersin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…