kahrimdan öleceğim😠

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlız sayfalarca aynı şeyler yazılmış ama sizdeki savunma mekanızması çok gelişmiş... Sizin yaptığınız davranışları değerlendirmiyorum fakat Ben olsam evde bi çeşit ana yemek varsa yetmezse yanına daha pratık bi yemek daha yaparım aynı çeşitten iki tane yapmam kaç akşam üst üste aynı yemek yemem. Ayrıca komşunuza verirsin yada vermezsın vereceğin taze ve ya bayat olur o ayrı da kayınvalidemin getirdiği çok ta kötü olsa vermem kocam kırılmasın yanlış anlamasın diye. Siz hala komşudan dolayı size küs olduğunu düşünmeniz de ayrı bi ironi... Çözemedim sizi iyi niyetlisinizdirde belki çok ince düşünmediniz eşiniz kırılabilir haklı

yani bana yemem için kv yemek verecek, ertesi gün aynı yemeği pişiricem ve meraklı komşuya kv min gönderdiği yemeği vericem..
bunu yapacak kadar kv den nefret edemem sanırım.

çok haklı eşin, bir gun önce guveç yemişken bir gun sonra guveç yapıyosun, domates biber etle yapılan başka yemek mi yok,çoban pilavı yap yanına da et kavur en basitinden.
benim annemin yemeği de sofraya beğenilmeyip komşuya gönderilse bozulurdum.
ayrıca belli ki eşin annesinin guvecini tercih ediyor seninkine he he guzel diyip yiyor.
ben de iyi koku almadım niyetinden.

diger kadinlar neden senin gibi düşünemiyor ince düşünmediğim icin hep bu eleştiriler zaten

Biri de hayrına tarif verse ya youtube videoları cok uzun oluyor
Kuzum etin taze ve güzelse güveç güzel oluyor.
Ben kvmin tarifiyle yapıyorum, çok güzel yemek yapar.
Eti güzelce yıka, suyu süzülsün, ben kağıt havluyla fazla suyunu alırım ki tencerede sulanmasın, düdüklüde ısınmış zeytinyağında çevirip, her iki tarafını hafif sotele.
Bütün soğan, tuz, tane karabiber, varsa defne yaprağı ekle, kaynamış suyu etlerin en az yarısına gelecek miktarda ekle ve düdüklünün kapağını kapat.
Ben Tefal kullanıyorum küçük boyuttaki parça kuzu eti 30 dk'da pişiyor 40 dk'da dağılıyor.
Başka bir tavada arpacık soğanları,
iri bölünmüş biberleri diş sarımsaklar ve az yağla çok az sotele, domatesleri de ekleyip şöyle bir çevir ve fırına dayanıklı bir kapta etlerle buluştur.
Ben önce etleri delikli kepçe ile fırın kabına alıyorum, sonra sebzeleri ekliyorum,
etin suyunu da mutlaka süzüyorum üzerine.
Küçük kemik parçaları olabiliyor.
Pişmiş bütün soğanı, tane karabiberleri de süzüp atmış oluyorum.
Bu aşamada tuzunu, baharatını kontrol edip istediğin baharatı ekleyebilirsin.
Ben çok az kekik koyarım.
Biz güveci az sebzeli, sade seviyoruz.
Bundan sonrası fırında kızarıp sebzeslyle, suyuyla eti özleştirme işi.
Yaklaşık 35-45 dk yeter alt üst 180-200 derecede.
Sık sık kontrol etmek lazım fazla kızarıp yanmasın diye.
Afiyet olsun.

hakkat sen neden yemediğin kalmış yemeği komşuna ikram ettin ki, üstüne üst üste güvenc nedir, araya bari 1 hafta girseydi

Evirdim çevirdim sizden başka suçlu göremedim konu sahibi. Komşun o kadar hadsiz sen evdeyken kıyafetlerini deneme cüretini gösterebiliyor sen onu tepeleme cesaretini mi gösteremiyorsun. Ne münasebet!
Ayrıca ne kadar kötü olursa olsun komşuya taze yemek vermeniz gerekirdi. Ziyan olmasın diye verdim diyorsunuz benim yemeğim daha güzel diyorsunuz ama komşuya bir önceki gün pişen yemeği veriyorsunuz. Hiç vermeyin daha iyi.
Ayrıca ne kadar daha güzel yaparsan yada daha iyi olduğunu düşünürsen düşün bir önceki gün yediğin yemeği koşa koşa fırına yollatip kendin yaptırıyorsan şu Ramazan günü bu kayinvalide ile itismek demek olur dupe düz.

cnm senin burnun yanlış koku alıyorsa ben napim

valla bana vermiş zaten demek ki sırf kv ye kuru inat yapıcam diye komşuya beklemiş yemek vermiyorum.
kocanıza karşı bu tavrın ne derece büyük hakaret olduğuna girmiyorum bile.
yeri gelir 3 günlük yemegi yiyoruz. kadına akşamdan kalan yemeği vermenin neresi kötülük. bu yazanlarda sanırsınız komşuyla kv ile sut liman

Hangi insan evladı kendi öz annesinin yaptığı yemeği eşinden izin alarak yemeyi hak eder ki? Bende kv me bayilmam da çocuk cocuk hareketler bunlar. Anasi yahu adamın hanım köylü lafını hiç sevmem de sizinki biraz onu cagristirdi. Kimsenin köyünden olmamak lazım doğru ve dogru davranis ne ise o olmalı.

Kaynanan getiriyor aynisini yemiyorsun aynindan ayni zamanda kendin yapıp sana verileni baskasina veriyorsun. Ucuz numaralar bunlar bacım fena faka basmissin
yahu kaymakamlarda zaten yedik kv sahurda yememiz icin bi tabak verdi. bizde yemedik komşuya işitip verdik

ısrarla gerçeklere gözünüzü kapatıyorsunuz. siz hiç akşamdan kalan yemeği ısıtip yemesiniz mi bayat deyip çöpe mi attiniz

Ben mi bir şeyi kaçırıyorum?
Konuyu bugün açmışsınız, kavgayı dün etmişsiniz, eşiniz sizi sahura uyandırmamış. Ama güveci bugün yapmışsınız, komşuya kayınvalidenin güvecini bugün vermişsiniz.
Nasıl oluyor bu iş?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…