kahvaltı meselesi... evli ya da bekar her bayandan fikirler bekliyorum

samaramorgan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
1.440
292
173
bayanlar ben evli değilim. ama birisiyle tanıştım. bana daha ilk görüşmede benden ev işi namına kendisinden hiçbir yardım beklemememi ayrıca hergün kahvaltısının hazır olması gerektiğini söyledi. benim de tuhafıma gitti daha ilk konuşmada böyle bişey demesi. ben de çalışan bir insanım. sanki hayat arkadaşı değil de eve yardımcı eleman arar gibi.bunu ona da söyledim. sen eleman mı arıyorsun dedim. hayır ben evimin hanımı olacak kişideki özellikleri anlatıyorum dedi. şimdi evli bayanlara soruyorum:
1) bu söyledikleri normal mi?
2)siz her sabah kahvaltı hazırlıyor musunuz?

Süper!!!
Adam ne aradığını biliyormuş..
Ayol ilk buluşmada bunlar konuşulur mu?
İnsan azıcık kendini sevdirmeye bakar.
Her sabah kahvaltı bekleyen erkekler vardır elbet. Ben evliyken en fazla 3 ya da 5 defa hazırlamışımdır,benim kocam sabahları iştahsızdı.
Ama isteseydi onun da yardımıyla hazırlardım tabii ki.. Ancak uslüp çok önemli.

Ben eşimin yemeğini, kahvaltısını aksatman.Bazen özel isteklerini sorarım ona göre hazırlarım.Omlet, kızartma vs. vs. kahvaltı için.

Fakat eşim evlenmeden önce hiç böyle birşey demedi.Kahvaltım hazır olacak şekilde.
Bence erkek arkadaşınız bunlara çok önem veriyor.Demekki yemesine içmesine düşkün.
Düşkün olmasa bile erkekler genelde böyle şeylere takılır.Göz dağı veriyor.Yapman gerektiğini söylüyor.
Ama tatlım sende hazırlamalısın.Bir kadının görevi bence.sevgilinin ilk tanışmada bunu söylemiş olması normal değil.

Bizim komşumuz var.Kadın yan gelip yatıyor.Adam sabahın köründe aç aç işe gidiyor.Nasıl vicdanı buna razı geliyor anlamıyorum.böyle insanlarda var.

öncelikle her evlilikte bi düzen vardır. ya işyerinde yersiniz ya da evde yapıp çıkarsınız o sizin tercihiniz.. ama daha ilk konuşmalarda bunu söylemesi olmamış. tamam ciddi düşünüyodur belki ama pat diye de söylemek uygun olmamış pek.. :44:

İkimizde çalışıyoruz.
Saat 6.30 da eşim,7.00 da ben evden çıkıyorum.
Kahvaltı falan hazırlamıyorum.
Zaten eşim de istemiyor.
Hafta sonları eşim bir yaşındaki oğlumu alır, simit almaya çıkar.Ben yarım saat daha uyuyayım diye yapar bunu.
Onlar gelince çayı koyar oğlumun kahvaltısını hazırlarım. Ben onu doyururken eşim de kahvaltıyı hazırlar.
Çünkü bu iş için uygun olan odur.
Ev işleri, yemek benim ya da onun görevi değil.
Kim uygunsa o yapar.
Eşim yoğun çalışmasına rağmen yardımcı olur bana ki öğretmenim ve yarım gün çalışıyorum.

çalışmıyor olsam eşim işe giderken uyumam, kalkar hazırlarım, birlikte de kahvaltı ederim. ama ikimiz de çalışıyorsak bu neden benim görevim olsun ki? zaten sabahları benim hazırlanmam daha uzun sürer

canım birkaç yıl sonraki halini düşündümde sen çabuk yaşlanırsın bu adamla en iyisi annesinin evinde otursun o boşver

bravo gerçekten kupayı eşiniz için kaldırıyorum

ben öğretmenim eşim de günde 12 saate kadar çalışıyor.yine de akşam gelip sofrayı kurmama yardım eder.ütüsünü yapar kalkar evde dağınık bir yer varsa toplar.diğer işleri ben yaparım. sürpriz kahvaltı hazırlamaz bana , ben hazırlarken yardımeder.. ama böyle eş çok az..dağınık olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum, yapamazdım.. kahvaltı meselesi hafta sonu ben tatilsem o işe gidecekse asla hazırlamam. hafta içi istese hazırlarım onun hazırlanması daha uzun sürüyor, tıraşı filan , ama istemiyor. ikimizde kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. geçen yıl bir kaç ay yaptık kimin işi biterse o giderdi hazırlamaya..

canım daha evlenmeden bu kadar şeyi kabul etme, hele hele sen de çalışıyorsan, erkekler taviz vermemk lazım.. o ne öyle ilk görüşmede bunları beklediğini söylemesi

Sen evlenince çalışacak mısın? Yoksa ev hanımı olacaksın.
Eğer ev hanımı olup eşiniz kahvaltı isteyipte hazırlamakta mızmızlık yaparsanız sorunlar çıkar.
Ama çalışıyorsanız haliyle erken kalkacaksınız.O zaman sizin tercihiniz.İşyerinde yapabilir veya beraber hazırlayabilirsiniz.

Ben çalışmadığım için hazırlıyorum eşime sonra onu yolcu ettikten sonra uyuyorum.Ama çalışsaydım eminim eşimde bana toleranslı davranıp bana yardımcı olurdu.Çalışmadıgım halde bile beraber yaparız çoğu işlerimizi.Allah ondan razı olsun

Baştan söylemesi iyi olmuş
Birbirinizin vaktini çalmamış olursunuz
Çalışmayan bayan arkadaşınız için daha uygun sanırım

ben okula saat 8. 40 da gidiyorum
eşim de 7. 30 da yani 1 saat daha fazla uyuyabilirm
ama ben uyumuyorrum eşime kahvaltı hazırlıyorum eşim dememesine rağmen yani içimden gelerek hazırlıyorum kıyamadığım için ve kahvaltı çok önemli olduğuiçin hazırlamasam h,ç bişey demz
yani sana ilk günden bunu demesi yanlış zaten sen eşini düşünürsün karşıdakide seni düşündüğü sürece
ayrıca insanlık hali bazen de hazırlayamabilirsin

Son düzenleme:
az yesin de kendine bir hizmetçi tutsun paşam.
bunlar emir meselesi değil gönülden gelen şeylerdir.
eğer içinden gelirse ki aşıksan zaten kıyamazsın sevdiğine kalkar kahvaltı hazırlarsın hafta sonu da o hazırlar geçinir gidersiniz.
ama yok her gün kahvaltım hazır olucak yumurtam kayısı ekmeğim kızarmış olacak tavrında ise karşımdaki afedersiniz çok aşık da olsam zıkkım ye derim.
o ne be öyle hizmetçi gibi?

gönül meselesi bu anlayacağın.. ilişkinin ilk başındaki mesele değil..

bence de insan azcık kendini sevdirmeye bakar. ama bu erkek milleti kendini bulunmaz hint kumaşı zannediyor olmalı. böyle kendilerinden emin atıp tuttuklarına göre.

Baştan söylemesi iyi olmuş
Birbirinizin vaktini çalmamış olursunuz
Çalışmayan bayan arkadaşınız için daha uygun sanırım

bana bunu ilk söylediğinde benim de ilk düşündüğüm şey çalışmayan bir kadın bul o zaman olmuştu. ben öğretmenim. gün geliyor eve bitkin geliyorum. herhalde işimi çok kolay zannediyor. :86::86::86:

evlenirsem de çalışıcam canım. benim tuhafıma giden şey ilk konuşmada bu tarz talepleri sıralaması oldu. yoksa o böyle bişey dememiş olsa ben muhtemelen hep hazırlayacaktım zaten.

evlenirsem de çalışıcam canım. benim tuhafıma giden şey ilk konuşmada bu tarz talepleri sıralaması oldu. yoksa o böyle bişey dememiş olsa ben muhtemelen hep hazırlayacaktım zaten.

Evet canım ya.İnsan öyle der mi? Biraz kadın ruhundan anlar adam.İlerde söylersin illa dillendirmek istiyorsan..Hayret bişi yahu..

Evet canım ya.İnsan öyle der mi? Biraz kadın ruhundan anlar adam.İlerde söylersin illa dillendirmek istiyorsan..Hayret bişi yahu..
kadın ruhundan anlamak mı??? çok zor bişey onlar için. bence işlerine gelmiyor.:44::44::44: anlasalardı bu kadar sıkıntı yaşanmazdı eşler arasında

ben şuan için çalısmıyorum ve yaklasık 2 aydır da kahvaltı hazırlamıyorum yaz gırdıgı ıcın ınsanın canı sabahın körunde bişey ıstemıyor tabı....ondan önce sureklı saat 7 de uyanırım eşimin kahvaltısını hazırlarım bazen börek bazen tost herneyse yaparım...ama sabahları işe aç gıtmesıne gönlum razı olmaz ben uyanamıyorsam bıle mutlaka dolapta kek vardır onu mutlaka ye öyle işe gıt derım....sonucta akşama kadar çalısıyor vicdanım rahat etmez....yaz artık bıttı benım mesaim de başlıyor bu arada:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…