kahvaltı meselesi... evli ya da bekar her bayandan fikirler bekliyorum

ilk görüşmede bunları söylediğine dua et bence

beyefendi paşa torunu havalarında sanırım biraz. bir arkadaşımda geçenlerde biriyle tanıştı oda ilk buluşmada makinede çamaşır yıkanmaz diye buyurmuş kız zor kaçmıştı elinden

canım ben neredeyse 2 yıllık evliyim,ilk yıl çalışmıyordum kpssye hazırlanıyordum.eşim 7de işe gidiyordu ben 9da dershaneye.kaldırmazdı beni,kalkmama izin vermezdi biraz daha uyu,uykunu al diye.zaten pek iştahıda yoktur.işe gidene kadar anca acıkıyorum diyordu.
sonraki senede atandım (öğretmenim) yine ondan sonra gidiyorum ama yine istemiyor kahvaltı.belki biraz iştahsız olmasından kaynaklı ama annesinde olduğumuzda annesi hazırlarsa yiyor benim hazırlamamı istemiyor,sanırım kıyamıyor bana şanslıyım herhalde o konuda bilemiyorum ama eşim çalışmadığım zamanda istemedi hazırlamamı,şimdi de istemiyor arada hatta işyerinde kuru simit yedim diye dalga geçiyor vicdan azabı çekeyim diye,ama sen istemiyorsun diyorum,olsun istemesemde sen hazırla diyor,sonra şaka şaka istemiyorum diyor.
yolda bebeğimiz var o gelince söz sana hergün hazırlayacağım dedim,hadi bakalım göreceğiz dedi bakalım göreceğiz hep beraber

ha birde şöyle bir durum var,bir şeyi yaparsam yer,yapmazsam sormaz bile,birde her şeyi hazır olduğu için,yemekleri özenle yapıldığı için,eşyalarını bile akşamdan hazırlayıp çorabına kadar koyan bir karısı olduğu için kahvaltıyı sallamıyor sanırım :)

Son düzenleme:
daha ilk buluşmada bunları söylemesi garip...yani sen yada bir başkası farketmez ona hizmet etsin kahvaltısını hazırlasın gerisi önemli değil şeklinde düşünen bir adam gbi geldi bana.o zaman esra erolla evlen benimleye çıksın kriterlerini orda anlatsın daha kolay olur nasıl olsa ayşe fatma onun için farketmiyor heralde:)

Biz ilk evlendiğimiz zaman bende çalışıyordum ve sabahları kahvaltı hazırlıyordum eşim kahvaltı yapıp çıkardı bende kahvaltıyı toplar arkasından çıkardım yarım saat farkla yani.
Ama benim eşim bana çok yardım eder ilk günden beri mesela asla dağınık değildir. Duş aldığı zaman bile banyoyu baştan sona siler sadece duşakabini yıkamakla kalmaz yani öyle çıkar duştan.
Bende zevkle hazırlıyordum 1-2 ay geçti eşim bana ''hayatım yanlış anlamada haftalardır bıkmadan kahvaltı hazırlıyorsun ama ben kalkar kalkmaz bişeyler yemeyi sevmiyorum alınma ama hazırlamasan olur mu'' dedi. Ben de o gün bu gün hazırlamıyorum. Ama pazar günleri çok harika kahvaltı hazırlıyorum tabi yine eşimin yardımları oluyor. Hafta içi işe giderken de mutlaka ekmek arası bişeyler yapıp veriyorum 1-2 saat sonra yiyor oda hoşuna gidiyor.

şeytan diyo ki kazen nasılsa şuan yok rahat rahat konuş diyorr ama neyse yine sus atractive cıkcıkcıkcık
şu kadarını söylüyorum böyle küçük şeylere bile konu açıyosunuz ya ne olmuş yani onu dediyse ee şekerim başkaa neler neler dedi sevgilin sana

Aslında ilk buluşmada isteklerini söylemesi çok normal.Çünkü yanılmıyorsam evlilik üzerine oturuup konuşulmak üzere buluşulmuş.
Doğal olarak ilk buluşmada herşey konuşulmalı.İstekler, takıntılar, kötü huylar v.s ; fakat uslubu çok yanlış..
Daha kibar bir şekilde isteyebilirdi bunu.

Ve bu tür şeylerin vakitle, sevgiyle, sağlıkla alakası olduğunu bilmeyecek zihniyeti varmış kendisinin..

Büyük ihtimal annesinden gördüklerini sizden istiyor.

Son düzenleme:
arkana bakmadan kac derım ben.bunlar ılk bulusmada konusulacak seyler degıl tabı kı.yok kahvaltı olacakmıs ,yok osmanlı kadını gıbı olacakmıs.ya annesının kopyasını arıyor ya da ordan burdan duyduklarını sıze satıyor.sızı sevse asık olsa zaren bır beklentı ıcıne gırmez.zaten evlılık pazarlık ustune olmaz.yerı gelır kadın yapar yerı gelır erkek yapar ıslerı.nasıl calısma hayatı ortaksa ev hayatı da ortaktır.tabı kadın her zaman daha fazlasını yapar.kendısı 4*4 luk bır erkek,es ya da baba olacak mıdır kı sızden bunları beklıyor.

iş görüşmesi gibi talepleri sıralayan bu adam hangi muhteşem özelliklerini sizin hizmetinize sunacakmış merak ettim.

kahvaltı hazırlamanın neresi zor anlamadım arkadaslar ben de çalışan bi bayanım eşim 7.15te bende 8.30da evden cıkıyorum her sabah düzenli olarak 6.30da kalkarım kacta yatarsam yatayım.Eşime güzel bi kahvaltı hazırlar öperek uyandırır beraber kahvaltı ederiz sonra o gittikten sonra da uyumam evimi düzenlerim her daim düzenlidir evim o nedenle kimse calıstıgıma inanmaz cumartesi de öglene kadar çalısıyorum ögleden sonra eşim gelene kadar temizlik ve ütü yaparım pazar günleri de kahvaltımızı eder ve her hafta eşim beni baska bir yere gezmeye götürür:)

bence o adamı kacırma derim cünkü cok dürüst ve dobra acıkca söylemiş yani gizleyebilirdi de bunu.Bu zamanda bu dürüst insanı bulmak zor.

ben her sabah hazırlıyorum sabah kalkar kalmaz cay suyunu koyarım dıslrımı fırçalayım elimi yuzumu yıkarken su kaynar gıder demlerım masya kahvaltılık koyarım zaten o saate bız pek bısey yıyemıyoruz nutella,fındık ezmesı krem peynır bazen bu tarz seylerı koyarım gıder ustumu gıyınınırım

ama bey efendının ben yardım etmem hızmet beklerım demesı hos bısey degıl

ilk buluşmada bunları söylemesi garip olmuş
sizinde dediğiniz gibi eve yardımcı bayan alıyor sanki
hayat müşterektir.
bende çalışıyorum eşim de.
sabah sekiz buçuk gibi evden çıkarız.
bazı sabahlar ben saç makyaj yaparken eşim hazırlar kahvaltıyı
bazı sabahlar erken kalkmış olurum ben hazırlarım.
bazı sabahlarda evde kahvaltı yapmayız işe giderken birer simit alır gideriz.
böyle yani bunun belli bir kuralı yok

Kahvaltı hazırlama meselesi tamamen tercih. Sen hazırlamayı alışkanlık haline getirirsin, eşin yemek istemez vs gibi.

Benim bildiğim ilk buluşmada hobiler, dinlediğin sanatçılar falan konuşulur. Ya da ben sabahları kahvaltı etmeden dışarı çıkmam dese amenna.

Beyefendi kendi rejimine köle arıyor gibi geldi bana.

Valla böyle erkeklerin hala var olması beni delirtiyor
Bunların hepsini toplatıp imha etmek lazım
Pardon ama adam kendine eş aramıyor , ev işlerini haledecek bir yardımcı arıyor
Hem sen ona deseydin ben temizlik yapmam , yemeğide erkek yapmalı deseydin ya
Hoş desen ne olacakki bunları duyan erkek arkasına bakmadan kaçardı

baya açıktan konuşmuş snle tabiki erkekler bekler işe giderken poğaça yemek yerine evinde karısının hazırladığı kahvaltıyı yiyip işe gitmeyi bu gayet normal..bnde 1 sabah uyuya kaliim eşime kahvaltı hazırlayamayim valla içim acır onu o şekilde göndermeye ama o sorun etmez yani..ama seninki daha ilk görüşmede bunları söylemesi gerçekten iş görüşmesi gibi olmuş eve eleman arıyomuş gibi..bilmiyorumda evlenince bile senden rica etse kahvaltı olayını sn reddetmezsin zaten diye düşündüm..kendisini tanımadan yorum yapmak istemem ama hani yazdıklarını şöyle bi okuyunca bna biraz kibarlıktan uzak sert biri gibi geldi yinede bilemem tabi.

ilk görüşmede ise bu tarz bir konuşma çok patavatsızca olduğu kesin..lakin ilerleyen aşamalarda,kim için ne önemli belirtmek gerekiyor tabi..herkesin bir yaşam tarzı var kendince...belirli bir yaşa geldikten sonra bir başka insanın isteklerine ,yaşam tarzına alışmak sorun tabiki..fakat bunu açık yüreklilikle dile getirmek de maharet..kimileri lay lay lom peşine olup,aşkım böceğim,çiçeğim diye geçiştirebiliyor..evleniyorsun sonrada bu adam böyle dğildi oluyor..ben de mesela kahvaltıyı önemserim fakat lalenin dediği gibi uslupta önemli...emir değil,istek ve beklentidir..karşılıklı paylaşıcak hoş anlar olmalıdır...

sende sıralasaydın evinin direği olcak adamdan beklentilerini...

- haftada en az bir gün elinde çiçekle gelecek,
- 1 hafta ya da 10 günde bir akşam yemeğine götürecek,
- gün içinde arayacak, soracak,
- belli belirsiz zamanlarda bana aşk mesajları gönderip şaşırtacak,
- sürekli iltifat edip şımartacak
- benimle beraber saatlerce söylenmeden alış-veriş yapacak,
- evin temizliğine yardım edecek,
- özellikle hamilelik dönemimde hayatını bana adayacak,
- çocuk olduğunda her işiyle ilgilenebilecek
.
.
.
birisini bulursam evlenirim deseydin.
herşeyi geçtim de adamın tek beklentisi kahvaltımıymış ya
nezle grip falan olduğunda anlayış gösterir heralde??

vala evli değilim ama ilk soruna cevap verim söylediği kesinlikle normal değil.. O ne canım eve yardımcı alır gibi her gün şunu yap bunu yap diyo hayret bişey yani.. Seninki kendine hizmtçi arıyor galiba yeri gelir sen hazırlarsın yeri gelir birlikte hazırlarsınız sen evde başka birşeyle uğraşırsın gider o hazırlar durr bismillah ya şimdiden bunu dile getirmesi hiç hoş değil... Vala canım seninkini tabiri caizse biraz eğitmen lazım bu böyle olmaz çünkü.. Sanırım annesinin evinde ne görüorsa sende de onu beklior..

valla daha şimdiden böyle bi konunun lafını etmesi ilgincime gitti...
eşim iş yerinde kahvaltı eder, ben de zaten nesfit felan yiyorum onun için hafta içi kahvaltı hazırlanmaz bizde.
ama pazar günleri bööle mükellef bi kahvaltı ederiz ve 2 yıldır sürekli eşim hazırlar sağolsun...ondan bu konuda hiçbi talebim olmadı kendi atıldı , hiç de imada vb bulunmaz her şartta o hazırlar...ama bu saatten sonra sen hazırla dese de garibime gitmez tabe

odunsu bir yaratığa denk gelmişsiniz sanırım; ama yine de ince yönleri var mıdır araştırmak lazım. belki çok disiplinli yaşıyor. niye yardım etmeyeceğini sorsaydınız keşke.

Canım çalıştığım için ben sabah kalkıp hazırlayamıyorum.Sabah 7:00 de kalkıp 7:30 da evden çıkıyoruz ama çalışmasaydım seve seve hazırlardım ki zaten uykuya düşkün biri değilim...

ben de genellıkle kahvaltı hazırlıyorum. eşim benden 1 saat erken cıkıor. kalkıp ilk iş onun kahvaltısını hazırlıyorum sonra kendım hazırlanıorum. bazen uyanamadıgım oluyor. ama genelde hazırlarım. bugun de mesela kalktım hemen dolaptan kahvaltılıkları cıkardım bi sallama çay...hoopp hemen yataga kostum yıne 30 dk daha uyudum kalktım işe gittim :)

bence de hazırlamak gerekır. ama evlenmeyı düsündugunuz kişi bu konularda katı belli. sadece kahvaltı deıl diğer tüm ev işleri ve hizmet konularında mükemmel olmanızı istıor sanırım. ve böyle bir adam ev işlerine de yardım etmez. siz de çalısıyorsanız eğer ev temizliği için kadın tutabilirsiniz. kahvaltı hazırlamak da pratik fikirlerle sabah 5 dk bile sürmez. zaten sabah sabah 10 çeşit sey olmasa da olur kahvaltıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…