kahvaltı meselesi... evli ya da bekar her bayandan fikirler bekliyorum

tabi sabah aç çıkması benim de vicdanıma sığmaz. ama benim takıldığım şey karşıdaki kişinin tarzı. o böyle bişey söylemese ben zaten bunu görev bilip yapacaktım. ama talep olunca insana itici geliyor. sanki hayat arkadaşı değil eleman arıyor.

Erkeğin iş ve karekter durumuna göre değişir ama baştan istiynr mecburiyet var sende ona göre altın iste az takılırsa evlilik olmaz dersin ister kabul edin ister etmeyin evlilikte ön anlaşmalar olmak zorunda konuşulması iyidir sonra kavga edip ayrılmaktansa

haklısınız daha ilk bulusmada bıraz tuhaf olmuş hanı genelde böyle şeyler şaka yollu söylenır bak kahvaltı ısterım evlenınce şunu ısterım bunu ısterım dıye ama samımıyet bayagı ilerleyınce olur böyle seyler.....

Şimdiden bunları isteyen evlendikten sonra neler istemez ki..Hadi annemlere gidelim onlara yemek hazırla,temizliklerini yap,arkadaşlarım gelecek onlara yemek hazırla vs.vs..

Bence uzak durun..

Bende eşime hiç kahvaltı hazırlamam,bazen arada bir sandviç bazen tost yaparım,evde börek ya da kek falan olur atıştırır gider.
Hiç te sorun yapmaz,yorgun bile olsa misafirim falan geldiği anlarda bile bana yardım eder.Biz sadece Pazar'dan pazara adam akıllı bir kahvaltı yaparız..
Hangimiz markete gideceksek diğerimiz kahvaltıyı hazırlar.
Öyle ayrım asla olmaz olmamalı...

garip geldi daha bu aşamada....
sorunun cvbı :eşim kahvaltı için uykunu bölme lütfen ben işyerinde hallederim veya çıkmadan bişiler kendim atışırırım dedi....ha ben arada kalkıp hazırlıyorum....
canım isterseeeeeee.......

hayır arkadaşım kahvaltı hazırlamıyorum eşim sabahları telaşlı olur...onunla karşılaşmak istememçöpleri toplar evi havalandırır..kendisi gider..işte kahvaltı yapar ...ütülü kıyaft istiyor yanlız çamaşırlarını falandaütülü istiyor..onları akşam hazırlıyorum iç dış kıyafe ..okadar..
il tanışmada neden böyle konuşmuş anlamadım..karşılıklı anlayış olduktan sonra hepsi aşılır..
balirli kalıplara sokmamak lazım..her sabah kahvaltı hazırlanıcak diye..
ben yetiştiremiyorsam yardımcı olur bana ayrıca..

Evli değilim ama bence söylemesinde bi yanlışlık yok. Bence de sabah kahvaltısı önemli. Ben kalkıp kocama kahvaltı hazırlamayı isterim. Öğle yemekleri zaten ayrı yeniyor. Sabah kahvaltısının ve akşam yemeğinin birlikte yapılması bana göre önemli.

İlk Görüşmede Konuşulacak Şeyler Değil Bunlar..
Biraz Saçmalamış..

bu kişinin başka incileri de var onları da sayayım da görün. kendisi diyor ki zamane kızları hayat müşterektir diyormuş. kendisi bunu kabul edemezmiş. evinin hanımı osmanlı kadını olmalıymış. yemek, temizlik gibi işleri mükemmel yapmalıymış ve ondan bişey beklememeliymiş. böyle işte... ben de dedim ki gün gelir insanın kolunu kaldıracak hali olmaz. yardım etmiyorsan bu ev neden dağınık diye sorma hakkında olmaz dedim. o da dedi ki ara sıra insan hasta olabilirmiş yani insan evin işlerini ara sıra aksatabilir(o da hasta olma bahanesiyle) fazlasını kabul etmem demeye getiriyor.

canım sen bu modeli çokmu aradın hangi senenin üretimi bu yaaa:44:

kendini fasülye gibi nimetten saymış sanki, söyledikleri çok ayıp, kendisine bir eş mi yoksa köle mi arıyormuş arkadaş acaba, bence o kişinin söyledikleri hiç normal değil, bu tarz kişiler evlendikleri kadına da saygı göstermez onu ezmeye çalışır bana göre, kahvaltı hazırlama meselesine gelince ben de çalışan bir insanım, eşim sabah çocuğumuzu anneme bırakır, onlar erken çıktığı için beni uyandırmazlar bile, benim mesaim 8.30 evim de işyerime yakın, bu yüzden yarım saat önce kalkıyorum, eşim beni telefonla uyandırır ben kalkarım atıştırırım giyinir giderim, ha istemiormuyuz her gün kahvaltı edelim, istiyoruz tabikide, ama hayat insanı bazen böyle şeylere zorluyor, ben eşime defalarca kahvaltımızı ihmal etmeyelim dedim ama o da sağolsun bana boşver takma böyle şeyleri der, zaten sabah sabah canım bişey istemiyor der, çocuk da annemde kahvaltı yapıyo zaten, velhasıl hafta içi kahvaltı olayımız yok bizim, anca hafta sonları kendimize mükellef bi kahvaltı hazırlar öyle yaparız kahvaltı keyfimizi, karşılıklı anlayışla olacak şeyler bunlar, emrivaki yaparak senin ruhunu elde edebilbeceğini sanıyosa çok yanılıyo, dediğin gibi kendisine bi eleman tutsun daha iyi

bu meseleler cok basıtt..
ben calısmıyorum..yaklasık 10 aylık evlıyız toplamda 2 kez kahvaltı hazırlamamısımdır..
bunu marıfet dıye anlatmıyorum..esım ogretmen sabah 7 ye dogru gıdıp oglen 12 :20 de gelır yanı 5.5 saat ac kalır..
sabah kendısıne kahvaltı hazırlamak ıcın kalktıgımda ben yıyemıyorum onu gonderdıkten sonrada tektar uyuyamıyorum ve o gelene kadar mıde agrısından kıvranıyorum..
kronık mıde hastasıyım..ve aynı zamanda hamıle...vazıyetı ıyı bıldıgınden gık demezz..
esımde bunu bıldıgınden sabah gıderken ustunu gıyer yanagıma opucugumu kondurur benı uyandırmaz bıle..
eger cok ac gıbıyse hemen bı ıkı lokma ekmek atar agzına gıder...
geldıgınde kahvaltımızı en ınce detayına kadar hazırlamıs olurum.bazen agır bıseyler yapıyosam yetısmedıgıde olur o zamanda bana yardım eder..beraber yaparız beraber kurarız soframızı.uzun uzun keyıf yaparız saatlerce surer bu sabah-ogle yemegı...
sonrada soframızı kaldırır..

bazen aksam pasta hamur ısı falan yaparım sabah gıderken onlardan yer gıder..

onu sevıyorum..

1976 model canım.

demekki o senenin bazı üretimlerinin toplanması lazımmış yada bu gözden kaçmışşş....
aslında bi açıdan değerlendirirsen adam gerçekçi yalancılıktan uzak yani köprüden geçene kadar düşüncesini taşımıyor ....
yada kendini kanuni sanıyorrrr.....

1. evde çok hazırlamış bıkmış olabilir evleneyimde kurtulayım diyor olabilir belki sert erkek tavrı koymaya çalışıyor olabilir olabilirde olabilir hiç takma evlenince bunların forsu kalmıyo

2.isterse hazırlarım istemezse ne diye zorlayayım illa ye diye evde poğaça kek türü şeyler eksik olmaz onlarsız yapamaz idare etmesi için birebir istemediği zamanlarda

ben sevgilime ılerde esım oldugu zaman hep kahvaltı hazırlamak ısterım ama ıkımızde calsıtıgımızda zor lur ama nasıl desem sımdı guzel gelıyor ılerde zor falan gelebılır kalkmak belkı ama bazen beraberde hazırlamak ısterım =) ılk konustugunda bunları soyledıgıne gore huylarından tavız vermıcek bence=)v he

evliyim ve eşime evet her sabah kahvaltısını hazırlıyorum hatta canı tv karşısında yemek istiyor oturma odasına hazırlıyorum orda yiyoruz
ne var ki bunda ben anlayamadım
çalışan bir bayan değilim ve kocama kahvaltısını severek hazırlıyorum her sabah hiçde üşenmeden

evlenirsem de çalışıcam canım. benim tuhafıma giden şey ilk konuşmada bu tarz talepleri sıralaması oldu. yoksa o böyle bişey dememiş olsa ben muhtemelen hep hazırlayacaktım zaten.

Canım sana şunu söyleyeyim evdeki hesap çarşıya herzaman uymuyor.Bugün yaparım dersin,bir kaç sene hem ev işi hem okul götürürsün,ama gün gelir bir bakmışsın senin pestilin çıkmış adamı bakıp beslemekten.Sinirlenirsin,bozulursun "ikimizde çalışıyoruz neden ev işleri bana ait ben hizmetçi miyim dersin",sonra bir ton huzursuzluk.
Ben kendi adıma konuşayım,bir insan benle evini toplayayım,yemeğini hazırlayayım beklentisiyle değil, benim ona bir ömür boyu hayat arkadaşı,sevgili,eş olmam beklentisiyle evlensin.İşin gerisi teferruat.
Dedğin gibi pazarlık yaparmışcasına bunları konuşması bence biraz bencilce.Ne yani bu adam yardım et desen, ya da bu talepleri kabul etmesen seni bırakıp gidecek mi?
Ben bunları evlenince de çalışacak birisi olarak yazdım,kendi gözümden.Ama sen bunlar benim için önemli değil hallederim dersen helal olsun,büyük fedakarlık yapmış olursun bence.İnşallah yaptıkların da sana mutlu bir evlilik olarak geri döner.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…