Kahvaltilik Tarifler..

Beş Dakikalik Kahvaltilik Börek
$12932148026781206_400.webp
Malzemeler:
1-2 adet hazır ekmek hamuru(Tüm ekmek fırını ve pastanelerde bulabilirsiniz.)
Beyaz peynir
Maydanoz
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı:
Ekmek hamurundanyumruk büyüklüğünde bir parça koparıp elimizi yağlayarak poğaça gibi yuvarlak şekil verip içine peynir ve maydanoz koyuyoruz. Yine aynı peynirli poğaça gibi kenarlarını katlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Puf puf börekleriniz hazır. Afiyet olsun...

Ben bu tarifi cok yaparim..
Ama ekmek hamuru almiyorum kendim su sekilde hamur yapiyorum
Unu kisi sayisina gore ayarliyorum once. Ortasina havuz acip 3 yemek kasigi toz mayayi ekliyorum sonrada 1 su bardagi ne ilik nede sicak suyu ekliyorum. Maya eriyince biraz tuz ve aldigi kadar suyla yoguruyorum..
Mayalaninca tarifi uyguluyorum..

Son düzenleme:
zeytin salatası

$274346014_8be9738254_m.webp

Malzemeler

1/2 su bardağı dilimli yeşil zeytin
1/2 su bardağı dilimli siyah zeytin
100 gram beyaz peynir
15 adet kiraz domates
Kekik
zeytinyağı

Hazırlanışı
Zeytinler yıkanıp suyu süzülür.
Beyaz peynir ve domatesler küp küp kesilir.
Bütün malzemeler karıştırılıp üzerine kekik serpilip, zeytinyağı gezdirilir.

Ev Yapımı Sarelle
Eki Görüntüle 435447
Malzemeler
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 yemek kaşığı kakao
• 80 gr çikolata
• 1 çay kaşığı vanilya
• 2 su bardağı kavrulmuş fındık
• 3 yemek kaşığı fındık yağı
Yapılışı
1. Fındığı rondoda macun kıvanına gelen kadar çekin.
2. Üzerine pudra şekeri, vanilya, kakao ve fındık yağını katıp tekrar karıştırın.
3. Çikolatayı parçalara ayırıp bir kaseye alın.
4. Sıcak su solu bir kabın içinde çikolataları kaseyle birlikte koyarak eritin.
5. Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine eklerin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın.
6. Saralleyi kavanoza koyup kapağını kapatın ve dilediğiniz zaman çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Çikolatanın daha lezzetli olması için fındıkları rondoda iyice çekin.

Bunu eklemiştim bir daha eklemissin :)) görmemişsin galiba canım. Neyse denedin mi bunu ?

REKLI PEYNIR TOPLARI
$renkli-peynir-toplari.webp
MALZEMELER:

200 gr cokelek peyniri
1 cay bardagi ceviz
100 gr krem peynir
bir kac dal ince dogranmis maydonoz
tuz,
bulamak icin:cörekotu,pulbiber,kekik
YAPILISI:Cökelek peyniri,krempeynir,cevizle beraber rondoda cekilmis maydonoz bir kaba alinarak elle karistirilir, daha sonra ceviz büyüklügünde yuvarlanarak cörekotu yada diger malzemelere bulanarak servis tabagina alinir.

gülüm ve th4lia ellerinize sağlık valla süper oldu bu topik benim için...
yeni tarifler bekliyoruz...:21:

YuMuRtALı PaTaTeS
$11.webp
Malzemeler:
2-3 adet patates
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber, kekik
2-3 yumurta
Yapılışı:
Patatesler minik küpler halinde doğranır.
Biraz tuz eklenerek sıvı yağda kavrulur.
Patates piştiğinde istenen baharatlar ve çırpılmış yumurtalar eklenir.
Yumurta da piştiğinde servise hazırdır.

ZeYTiN PiYaZ
$zeytin 2.webp
Malzemeler:
Biberli yeşil zeytin
Kırmızı biber turşusu
Ceviz
Maydanoz
Dereotu
Sosu:
Zeytinyağı
Limon ya da nar ekşisi
Yapılışı:
Salata için büyün malzemeler doğranır ve karıştırılır.
Hazırlanan sos dökülüp karıştırılır.

Not:Zeytin tuzlu oldugu icin tuz konulmuyor.. Eger tuzsuz olursa koyabilirsiniz.

KAHVALTI KREBI
$2.webp
Krebin içine patates kızartması, peynir ve domates koyun ve rulo yaptıktan sonra üzerine kaşar rendesi ekleyip fırınlayin. Siz iç malzemesini istediğiniz malzemeler ile hazırlayabilirsiniz.

PATATESLI MUCVER
$mucver_patatesli.webp
Malzemeler:
1 adet büyük boy patates (250 gr)
yarım çay bardağı beyaz peynir
1 adet yumurta
yarım çay bardağı un
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1- Patatesi soyup rendeleyin ve derin bir kaseye alın. Beyaz peyniri de rendeleyip patateslerin üzerine ekleyin.
2- Kaseye un, yumurta ve ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın.
3- Peynirinizin tuzuna göre tuz ilavesi ve damak tadınıza göre karabiber ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
4- Geniş bir tavada yağı kızdırın. Mücver harcından 1 yemek kaşığı alıp tavaya dikkatlice bırakın. Kaşığın tersi ile bastırarak harcın yayılmasını sağlayın.
5- Mücverleri önlü arkalı pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Ellere sağlık kızlar :71:

Takipteyim :51:

Son düzenleme:
PATATESLI MUCVER
Eki Görüntüle 439126
Malzemeler:
1 adet büyük boy patates (250 gr)
yarım çay bardağı beyaz peynir
1 adet yumurta
yarım çay bardağı un
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1- Patatesi soyup rendeleyin ve derin bir kaseye alın. Beyaz peyniri de rendeleyip patateslerin üzerine ekleyin.
2- Kaseye un, yumurta ve ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın.
3- Peynirinizin tuzuna göre tuz ilavesi ve damak tadınıza göre karabiber ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
4- Geniş bir tavada yağı kızdırın. Mücver harcından 1 yemek kaşığı alıp tavaya dikkatlice bırakın. Kaşığın tersi ile bastırarak harcın yayılmasını sağlayın.
5- Mücverleri önlü arkalı pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Offf Çok Feci Akşam Eve Gideyim Yapacağım.. :56:

BAHARATLI TOST

$baharatli-tost.webp

MALZEMELER

Çavdarlı halk ekmek
Kaşar peyniri (bazen beyaz peynirle karışık da yapıyorum)
Domates salçası (evde yapılmış karışık salça ya da biber salçası da olabilir.)
Tereyağı
Kekik, pulbiber, nane

TARİF

Ekmek dilimlerini tezgaha alın. Dilimin birine bir bıçak yardımıyla salça sürün. Ev yapımı salçayı tuzsuz olursa tercih edin. Üzerine belirttiğim baharatlardan serpiştirin. Kaşar peynirini dilimleyip yerleştirin. Peynirin üzerine parça parça tereyağı koyup ikinci dilimi üzerine koyup pişirin. Şimdi bana tostun tarifi mi olur diyenler de olacak ama bence bunu denemeyen de çok kişi olacaktır.

Ayrıca herşeyde olduğu gibi tostta da asla margarin kullanmadığımı, sağlık ve de lezzet için tereyağı önerdiğimi tekrar hatırlatmak istiyorum. İnanın margarinle eritilmiş plastik arasında büyük bir fark olmadığını düşünenlerdenim...

UNLU ÇITIR BÖREK

$unlu-citir-borek.webp

MALZEMELER

3 adet yufka
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağı
Her yufka için 1 türk kahvesi fincanı un
1 yumurta
Üzeri için; susam, çörek otu

İç Harcı;

250 gr orta yağlı kıyma
2 soğan
1 büyük haşlanmış patates
Karabiber, tuz

TARİF

Kıymayı tavaya alın suyunu bırakıp çekene kadar kavurun rendelediğiniz ya da doğradığınız soğanları ekleyin pişirin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış patatesi çatalla ezin kıymanın üstüne ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.

Yufkaları açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkaları bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3' ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3' ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.)

Yufkanın düz tarafına harç koyun rulo şeklinde sarıp kesin. yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

BAHARATLI TOST

Eki Görüntüle 442255

MALZEMELER

Çavdarlı halk ekmek
Kaşar peyniri (bazen beyaz peynirle karışık da yapıyorum)
Domates salçası (evde yapılmış karışık salça ya da biber salçası da olabilir.)
Tereyağı
Kekik, pulbiber, nane

TARİF

Ekmek dilimlerini tezgaha alın. Dilimin birine bir bıçak yardımıyla salça sürün. Ev yapımı salçayı tuzsuz olursa tercih edin. Üzerine belirttiğim baharatlardan serpiştirin. Kaşar peynirini dilimleyip yerleştirin. Peynirin üzerine parça parça tereyağı koyup ikinci dilimi üzerine koyup pişirin. Şimdi bana tostun tarifi mi olur diyenler de olacak ama bence bunu denemeyen de çok kişi olacaktır.

Ayrıca herşeyde olduğu gibi tostta da asla margarin kullanmadığımı, sağlık ve de lezzet için tereyağı önerdiğimi tekrar hatırlatmak istiyorum. İnanın margarinle eritilmiş plastik arasında büyük bir fark olmadığını düşünenlerdenim...

ilk fırsatta denemek lazım :31:

FINDIK EZMESİ

$findik-ezmesi.webp

Aşağıda miktarını vereceğim malzemeleri rondoya koyup malzeme krema halini alana kadar rondoyu çalıştırın. Daha iri taneli bir fındık ezmesi istiyorsanız fındığın bir kısmını ayırıp kalanını robottan biraz daha taneli çekebilir ve diğer fındık ezmesi ile birleştirebilirsiniz. Daha sonra kendi evinizde yaptığınız fındık ezmesini ailenize ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

200 gr. kabuksuz kavrulmuş fındık
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı fındıkyağı
1 fiske tuz

NOT:

Fındık yağınız yoksa 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz. Ama tereyağlı yaparsanız ve ezmeyi aynı gün tüketmeyecekseniz buzdolabında saklamanız gerekir.

Dilerseniz içine koyacağınız 1 tatlı kaşığı tarçınla farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Back
X