Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Okulda yemek fişine ihtiyacı olan kişiler vardır.siz kullanmıyor eve getiriyorsanız onların hakkını yiyorsunuz diye düşünürüm.parası olmadığı için o öğünü aç geçiren insanlar var.boşa gitsin istemiyorsanız faydali bişey için kullanın

bazen mesela lahmacun isteriz 4 tane gelir iki tanesini yiyemem paket yaptiririm.oda cok nadir yani ama onun disinda kavanozla gezip herseyi toplamam.ihtiyacinizda yokmus bence cok itici.arkadasim boyle bisey yapsa hic iyi dusunmem

Evet biz turkler vb illerde yasayanlara derler cimri tutumlu veya pinti bilemedim daha ne var lakin avrupada restaurantta yenen yemekleri paket yaptirip eve goturuyor cogu evet limona kadar cogu medeni ulkede taneyle satiliyor meyveler burasi gibi kiloyla degil o mayonez ve ketcaplari annemde cocuklarima biriktirir kendisi ve getirdiginde cocuklarim.sevinir genelde para vermem.Bu kadar tuketimin ve israfin bi arada oldugu bir zaman da belkide asiriya kacmadan dogrusunu yapiyorsunuz.

bence çok güzel bir davranış. para verdim hakkım düşüncesinden çok ben de israf olacağına,çöpe gideceğine yine ben tüketirim mantığı vardır ben de. sizin kadar abartmasam da ben de yediğim yemekten artarsa ya paket yapıp evimin arkasındaki hayvanlara getiriyorum veya evime getirip daha sonra kendim yiyorum.açlık ve yokluk gerçeğinin olduğu bir dünyada ben de israftan kaçınmak, yemeklerin çöpe gitmesine engel olmak güzel bir davranış. boşverin insanların ne düşündüğünü bu kadar önemsemeyin. eşim de her defasında paket yaptırdığımda vs. söylenir çok sinirlenirim.

ama aşırıya kaçırmayın bunu dikkatli olun. hastalık haline gelmesin.para olarak çok düşünmeyin derim.

Calistigim is yerinde de boyle insanlar var. Bu kimseyi ilgilendirmez ucretiyle aldiginiz bir yemek. Ziyan olmasindansa tabi ki goturun. Sonucta her yer hayvanlara falan vermiyor artan yemekleri. Zaten tatliyi verecek halleri de yok. Bu davranisiniz bence guzel

kendinizi en iyi siz tanırsınız. israf,tutumluluk vb amaçla yapıyorsanız olabilir,kişisel tercih. ama takıntı haline geldi,yapmadıkça oluşan rahatsızlık hissi çok fazlaysa, günlük yaşamı ve sosyal ilişkileri etkileyecek boyuta vardıysa belki obsesyon yönünden değerlendirilmek üzere bir dr'la görüşebilirsiniz.

ben bunda hicbir gariplik görmedim sonuçta yine kendi hakkını alıp eve götürüyosun eee ne var bunda

Böyle yapanı görürsem üzülürüm ihtiyacı var fakir diye düşünürüm. Bunun dışında bişey israf etmem yiyemeyeceğim yemeği tabağıma almam. Ben sadece fazla ıslak mendilleri çantama atarım gittiğim yerde, oda lazım oluyor

ben çok özenirdim. ama şöyle düşünerek; ya sokak hayvanları için götürüyor ya da yemek israfı olmasın diye götürüyor diye düşünürüm. bu yönüyle çok vicdanlı bir davranış. sonuçta çöpe gidecek o yemekler.

edit: tabağımı yalarımı gördükten sonra psikologa gitmeniz gerektiğine kanaat getirdim :d

Aklima babannemi getirdiniz o da ziyan olmasin diye diye her seyi yer bu huy oldugu icin halam ve babamda boyle doysa bile bilincaltinda o yemekler ziyan olacak diye dusunup kalkmiyor sofradan halamda torunlarindan biri tabagidnaki yemezse onu yiyor valla ben hepsine aciyarak bakiyorum allaha sukur maddi durum var ne gerek var boyle seylere

Tedavi olmalı diye düşünürüm.
Hayat bunlarla harcanmayacak kadar kısa

Dışarıda yemek yediğim zaman kalan olursa ve evde yiyebileceğim ya da hayvanlara verebilecegim bir şeyse paketlettiririm. Ama ketcap, limon, maydonoz götürmek bence takıntı. Daha ileri aşaması olmaz umarım. Böyle birini görsem hasta olduğunu düşünürüm sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…