bazen mesela lahmacun isteriz 4 tane gelir iki tanesini yiyemem paket yaptiririm.oda cok nadir yani ama onun disinda kavanozla gezip herseyi toplamam.ihtiyacinizda yokmus bence cok itici.arkadasim boyle bisey yapsa hic iyi dusunmem
Amin inşallahben neden yanlış anlayım ki zaten yapan onlar, ama insan utanıyor. Allah ıslah etsin bu yaşta başka dencek bi şey yok.
Neden, kediler köpekler , kuşlar için götürdüğünü düşünmez misiniz ?
Etrafimizdakileri bilmeden nasıl yargiliyoruz değil mi ?
Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
ay inanmıyorum size ait olmayan paraları neden alıyorsunuz ki ?kedi/köpeğin yiyebileceği tarz birşey yemişsem ve kaldıysa mutlaka peçeteye sarıp paket yapıyorum. sokakta gördüğüm hayvana veriyorum.
bunun dışında hamburgerciye gitmişsem çoğu zaman patatesler kalıyor onları da paket yapıp eve getiriyorum ve akşam çayla atıştırmalık yiyorum. aynı şekilde ketçap ve sosları da eve getiriyorum.
yerde demir para görünce 5 kuruş bile olsa muhakkak alırım. hatta geçenlerde yerden 5 kuruş alırken bir tane adamla gözgöze geldik şok vaziyette bana baktı.
galiba ben de aşırı pintiler grubundanım
bunun nedenini şuna bağlıyorum. çok müsrif bir insandım. yere demir param düşse amaaan eğilip alamam kalsın der, geçerdim. evden poşet poşet çürümüş yiyecek atardım. çok aldığım için yemeye vakit olmazdı. bir avm ye gider ihtiyacım olmayan birsürü şey alırdım. telefonun en son modelini alırdım.
sonra olmayacak nedenlerden dolayı çok ciddi maddi sıkıntıya düştüm 3 senedir. hala daha borç ödüyorum. diyeceğim şu ki tutumlu olun arkadaşlar. kalan yemeğinizi paket yapıp eve götürmek ayıp birşey değil. restoranlar onları çöpe atıyor. inanın sokak hayvanlarına dahi vermiyorlar.
Yok artik atsaydim su kadar atardim deyip eve mi getiriyorsunuzYaa evet yazmayı unutmuşum gerçekten bir ara onu da yapıyordum. Şeker atmıyorum ama atsaydım su kadar atardım diye alıp eve getirmişliğim çoktur
benimde böyle bit tanıdığım vardı bir zamanlar. büyük marketlere alışverişe gidip bütün meyvelerden kuruyemişlerden peynir zeytin yani açıkta ne varsa herşeyen yiyip üç beş parça ucuz bişey alıp çıkarlardı. başka masaların ketçap mayonez peçetelerini toplarlardı filanEşimin ailesi de böyle çayı şekersiz içerler ama masadaki küp şekerlerin hepsini çantaya boşaltırlar, kürdan, ıslak mendil ne varsa toplarlar. Otelden tabak çatal bıçak ve kaşıktan 24 kişilik takım kurdular. Bardaklar fincanlar cabası. 3 koli 1 litrelik su getirmişker. Meyveleri poşetlemişler pazardan alır gibi, havlu getirmişler bisürü.
Yani bildiğiniz aşırıcılık yapıyorlar utanıyorum yemin ederim.
iğrenç di mi? Allah akıl fikir versinbenimde böyle bit tanıdığım vardı bir zamanlar. büyük marketlere alışverişe gidip bütün meyvelerden kuruyemişlerden peynir zeytin yani açıkta ne varsa herşeyen yiyip üç beş parça ucuz bişey alıp çıkarlardı. başka masaların ketçap mayonez peçetelerini toplarlardı filan
ne kötü ya evlerden ırak
ben şokkYok artik atsaydim su kadar atardim deyip eve mi getiriyorsunuz
evet bir kez aynı markette bulunduk işte gördüm ve yanlarından uzaklaştm çok utanç verici . marketi talan etmişlerdi şaka gibiydi .bu insanlarında durumu iyiydi bu aradaiğrenç di mi? Allah akıl fikir versin
Hastane odasindan tv kumandasini caliyor bazilari galiba sizi kayin aile bunlardanaynen öyle arkadaşım, yolda buldukları mandala düğmeye kadar toplarlar, çok kepazeler. Ama lafa geldi mi çok elitler, seni beni beğenmezler, en tiksindiğim aile tipine gelin geldim. Çok şükür eşim öyle değil, benim için boşanma sebebidir bu.
Butun gun cantada yemek kokar nasil yiyorsunz onu,Hayır çöpe gitmiyor kesinlikle. Evde kardeşim ya da annem yiyor. Kolay kolay yemeği çöpe dökmedim bu zamana kadar hatta evde tabağımı bile en son yalarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?