Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

ben yemekhanede az yediğim için çoook çoook az koyun lütfen diyorum onlar da birazcık koyuyolar yani yediğim kadarını istiyorum böylece çöpe gitmiyor.

valla sadece şaşırmaya geldim, diyecek kelimem yok.
bir de halime şükretmeye.
öyle birini görsem aklımdan neler geçer duymak istemezsiniz.

Çok kötü bir huy gibi duruyor. İnsanlar büyük ihtimalle yadırgayacaktır. Ben yadırgardım mesela. Taaaa evden kavanoz getirip, yemekleri ona doldurup eve götürme düşüncesi bile aklınıza nasıl geldi şaşırdım doğrusu. İnsan üşenmez mi? Biz de restorana falan gittiğimizde eğer çok yemek kalmışsa ve o yemeği de seviyorsak bazen paket yaptırırız ama bu çok daha farklı bir durummuş...

Zten burda yiyemedigi yemekten bahsetmiyor, kalan yemekleri ben de paket yaptirirm ama restorandan kurdan almam, seker kullanmiyorum diye sekeri almam ya da yemekhanede yemiyecegim yemegi tabagima eve goturmek icin almam belki baskasi yiyecek ? Dilimlenmis limonu, tabakta kalan maydanozu almam bunlar hastalik boyutu olayin

Bende yemek yedigim yerde kalanlar icin soruyorum hayvanlara biriktiriormusunuz copemi atiyorsunuz eger cope atiliyorsa ne var ne yok topluyorum hatta rica ediyorum dahasi varsa onlarida koyun diye.Sonucta cevremizde bir suru sokak hayvani varken cope atmak neden.Cope yemek atmak ekmek atmak beni de cok rahatsiz ediyor.Garipsemedim o yuzden sizi

Ben görsem itici bulurdum. Hani yemek yersin atıyorum pide felan kalanını paket yaptır olur ama masadaki limonu, şekeri felan toplamak nedir? Bence bilinç altında cimrilik var bu işin

Üniversitede bir grupla yemeğe gittik

Pide şöylendi bazı tabaklarda 1-2 dilim kaldı

Arkadaşın biri toplatıp paket yaptırdı

Biz şok olduk bizim orada hep böyledir vs vs dedi

Yıllar yıllar geçti bu olayın üstünden 6-7 yıl geçti

Bu arkadaşın şehirine gittim iş için

Buluştuk baklava yemeye gittik çok söylenmiş hepsini yiyemedik

Garsona bunları paket yap yarım kiloya da tamamla dedi

Anladım ki Adam bize ilk bizim orada böyle dediğinde de ciddiymiş

Yıllar önce halam da çayı şekersiz içiyorum diye eve şekerleri getirirdi bana çirkin bir davranış gelirdi

Evet suyu vs alırım içerim ama şekersiz çay içiyorum diye şekerleri toplayıp almak hiç aklıma gelmedi

Bazı yiyecekler çöpe gitmesin diye paketlenebilir de ketçap limon falan abartı geldi.

Neden, kediler köpekler , kuşlar için götürdüğünü düşünmez misiniz ?

Etrafimizdakileri bilmeden nasıl yargiliyoruz değil mi ?
ben konu uzerinden yorum yaptim konu sahibi kendisi icin goturuyormus.arkadasim soyler heralde ne icin bunu yaptigini on yargiyla ne alakasi var

Ayy rezillikk

Pintii saka Bı yana biz de iş yerinde ketcap mayonezlerı stok yaparız cunku Baska yerde yiyoruz yerı gelıyo magazaya sıparıs verıyosun unutuluyor yada az olup yetmiyor kullanıyor ama ıs yerinde mutfak vs olmadığından yanı Ama rahat ol ya onları herkes alıyo amaaaa pilav yemek o kısım tuhaf kacar.

Olabilir bende nerdeyse senin gibiyim esim kızıyor ama biraz düzeldim eskisi gibi herseyi getirmiyorum kavanoz olayı yok bende.. Getirdiğini yiyorsan sıkıntı degil ama yemiyorsan bırak orda dursun

ayıplamam kınanmam doğal karşılarım neden bu kadar kibrimiz var anlamıyorum.
tabağın sonunu ekmek le sıyırırım kırolar gibi en lezzetli kısmı budur bence.
artan suyu alırım verilen eşantiyonlar bence altın değerindedir.
yemek hanede elma muz vs verilirse alırdım çünkü yemekten hemen sonra meyve yiyemem.öğleden sonra yerdim yada eve götürürdüm.
yemeğimi bitirdiğim için pilav filan olma durumum olmadı ama pasta pide gibi ürünleri paketletiyorum.
hatta şuan çantamda geçen gün pideciden aldığım ufak boy kekik ve biber yemedim o an ve çantaya aldım.
haram değil kul hakkı değil. o an yemediğim bir şeyi sonra yiyeceğim.
teker teker yorumları okudum. bende konu sahibi çokta kötü bir hareket yapmıyor.
@stunel

Aç gözlülük bu tasarrufla ne ilgisi var. Ben de yemediğim şeyi bazen paket yaptırırım fazla kaldıysa. Ama kullanmadığın şekeri çantaya atmak çok itici. Evde şeker mi yok 2 küp şekerle zengin mi olacaksın.

Cok asiriya kacmadikca sorun degil bence ve isteyen istedigini yapar. Ben sizin gibi birini gorsem yadirgamam sahsen. Ama belli bi sinirdaysa :)

Garpserim,
Hepsini yiyemiyorsaniz yiyeceginiz kadar alın.
Ayrica ketçap kürdan vs nedir Allah askina.
Sizi tenzih ediyorum ama durumu iyiyken kürdan peşine düşen arkadaşimin görgüsüz oldugunu düşünürüm.
Psikoljik bi rahatsizlik olabilir ayrica

ay inanmıyorum size ait olmayan paraları neden alıyorsunuz ki ?
Türk parasının yerlerde sürünmesi çok yanlış bir şey çünkü. Hatta kanunda da yeri var bunun. Aldığım paralar 5 kr gibi paralar zaten. Yani kar etme amaçlı almıyorum Kumbarama atıp kendi bozuk paralarimla da birlestirip mama aliyorum çoğu zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…