Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Arkadaşlığı bırakırdım

Onu çoktandır yapmıyorum ama hoşuma gidiyordu getirmek eve ne bileyim

Ne güzel. Çöpe gitmiyor. Cok israf ediyoruz herseyi. Allah affetsin.
Bende öyle düşünüyorum
Mesela dışarıda kahvaltılar ediyoruz geliyor 25 çeşit çoğunu olduğu gibi sofraya bırakıyoruz çöpe gidiyorlar
Avmlerin yemek katında dikkat etmiştim insanların çoğu yemeğin yarısından fazlasını çöpe bırakıyor
Çok fazla yemek çöpe gidiyor
Bundan dolayı birinin parasını ödediği bir şeyi alması benim için sorun olmaz mesela öğle yemeklerinde yiyemediğim tatlıyı meyveyi eve götürmüşlüğüm çoktur
Başkasının yemeğini almasını hoş karşılamam ama diğerini niye bir şey diyeyim

ben yemekhanede az yediğim için çoook çoook az koyun lütfen diyorum onlar da birazcık koyuyolar yani yediğim kadarını istiyorum böylece çöpe gitmiyor.
Buradaki yorumlardan sonra ben de öyle yaptım bugün. Okul şu an tatilde benim de kartımda para kaldı sıfırlanmadan kullanayım diye her gün hususi olarak okula gidip yemek yiyip geliyordum. Tüm gün yemek çantamda dolaşmıyordu yani soranlar olmuş da.

Aynen öyle. O büyük kahvaltıları onun için hiç tercih etmiyorum.o kadarını yiyemiyorum zaten. Aslinda daha dikkatli olmak zorundayız bu konularda, ama işte. Fazla bulunca insan daha az duyarlı oluyor galiba

@stunel yanınızda kavanoz taşımanız , limon maydonoz , şekerleri filan toplayıp eve götürmeniz keslinlikle normal değil. destek almalısınız
Bu kavanoz olayı sadece 2 defa oldu ama genelde aklımdan tatlı çıktığı günlerde bir kap götürsem de eve götürsem onu diye geçer. Normal zamanda yapabilir miydim bilmiyorum şu anda okul olmadığı için yemekhanede birkaç kişi oluyor o boşlukta kimse görmeden yapmış olabilirim. Limon ve maydanozu da getirmedim eve sadece aklımdan geçti ama onlar orada kalınca içim gidiyordu. Yorumlardan sonra bu davranışımı değiştirmeye karar verdim

Ben de eskiden bir arkadaşım çantasındaki küp şeker zulasını gösterdiğinde onu kınamıştım sonradan bana da cazip gelmeye başladı galiba hahahah ama uzun zamandır yapmıyorum şeker olayını

Zaten maddi sıkıntı görmüş insanlar daha çok önem veriyor ben de öğrencilik zamanlarımda daha çok dikkat ediyordum böyle şeylere mesela
Ve ayrıca minik esnaf lokantası hariç çoğu hayvanlara hiç bir şey vermiyor hatta hayvancıkları çöpün yanına bile yaklaşturmıyorlar

değiştir valla, Allah yardım etsin diyeyim ne diyeyim.

hususi olarak okula gidip yemek yemeyi de bilemedim. şu an hayatımda vazgeçtiğim paralar geldi aklıma. senin yüzde birin kadar hırs olsaydı bende ama keşke.
değil ki boşa gitmesin diye kalmış birkaç lira parayı düşünmek,bir bankaya kredi kartımı kapattıracaktım, 175 lira nakit puan önerdiler, kesin kapattırmaya karar vermiştim, nasılsa kapattırıcam şimdi bu puanı kullanıp öyle kapattırmak etik gelmiyor diye kabul etmedim.
öyle itici bir hareket ki sana anlatamam bu yaptıkların.
lütfen değiştir.

Aynen öyle. O büyük kahvaltıları onun için hiç tercih etmiyorum.o kadarını yiyemiyorum zaten. Aslinda daha dikkatli olmak zorundayız bu konularda, ama işte. Fazla bulunca insan daha az duyarlı oluyor galiba
Bende o büyük kahvaltılara o paraları vermiyorum artık onun yerine piknik gibi alacağını yanına alıp dışarıda yemek daha tasarruflu üstelik bir çok şey çöpe gitmiyor

Normalde yemeği yiyebileceğim kadar alırdım. Tatlıyı ama eve götürmek geçerdi içimden. Bozulur vs diye de cesaret edemezdim. Annemle kardeşime götüreyim onlar yesin tatlıyı sevinsinler gibi bir şey geçiyor içimden. Muhtaç da değiliz çok şükür canları çekse alınır ama niye böyle düşünüyorum bilmiyorum. Psikolojimin de iyi olduğu söylenemez zaten.

Ben de parasını verip alıyorum sonuçta. Anlayamadım sizi

Paket yaptırılabilecek bir yemekse paket yaptırıyorum, pizza lahmacun vb. Ama Sulu yemek, pilav almam hiç.

Ablacım milletin ne düşüneceğini boşverin ama sizin bu davranışınızın altında yatan sebepleri bulmaya odaklanın.
Ben psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız mı var altında?
Öğrenilmiş bir davranış mı?
Maddi sıkıntılar mı yaşadınız?
Yiyecekleri alıp,kavanozlayınca duygusal bir tatmin mi yaşıyorsunuz?
Bunları irdelemek lazım.

Konu ve yorumlar çok ilgi çekiciydi. Hepsini okudum. 30 sayfa sonra sizin yorumunuzu okumak güzel. Yine en faydalı yorumu siz yapmışsınız. Sevgiler

Dışarıda yemek yerken (restorandan bahsediyorum is yeri yemekhanesi değil) tabagimin tümü bitmediyse paket yapmalarini isterim. Benim kıstasım şu: bana özel hazırlanmış ve ben bitiremediğimde çöpe gidecek yarim lahmacun, yarim porsiyon köfte yarim pizzayi eve götürüp sonraki öğünümde değerlendiririm.
Ama şeker atsaydim su kadar atardım bunu da alayım cok uç bir örnek. Psikolojik destek almalısınız. Peki evinizde odanizda kullanmadığınız ama vermeye kiyamadiginiz esyalar var mi?

Kimsenin kimseyi beğenmediği garip bir konu olmuş

Ben de dışarıda yemek yiyince lahmacun pide köfte gibi. Yarısı gibi kalırsa aldığım olmuştur. Zaten direkt soruyorlar paket yapalım mı diye, yapıp getiriyorlar hiç ordan oraya boşalt durumu olmuyor.

Bazı restoranlar var yerel, mesela sordum bi ikisi sokak hayvanlarına veriyoruz, ya da pideyi mesela sormuştum. Garson durumu kötü garson arkadaşlarımız eve götürüyor dedi. Oralardan asla almıyorum bırakıyorum.

Ama avm lerde kalanları direkt çöpe döküyorlar. Yenmeyecek şeyin alınmaması gerekir. Ya da fastfood çantaya konabilir bence akmaz kokmaz bir şeyse.

Sulu yemek, pilav, salata vb. Hiç aldığım olmadı. Alanı da görmedim. Birinin çantasından çıkarıp kavanoza doldurduğunu görsem kesin durumu yok evde yiyecek diye düşünürüm. Durumu olduğunu biliyorsam aşırı pinti der uzak dururum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…