- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Arkadaşlığı bırakırdımMerhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Arkadaşlarımın yanında yapmıyorum daha çok ailemle çıkmışsak kalanlarda gözüm kalıyorArkadaşlığı bırakırdım
Onu çoktandır yapmıyorum ama hoşuma gidiyordu getirmek eve ne bileyimAç gözlülük bu tasarrufla ne ilgisi var. Ben de yemediğim şeyi bazen paket yaptırırım fazla kaldıysa. Ama kullanmadığın şekeri çantaya atmak çok itici. Evde şeker mi yok 2 küp şekerle zengin mi olacaksın.
Bende öyle düşünüyorumNe güzel. Çöpe gitmiyor. Cok israf ediyoruz herseyi. Allah affetsin.
Buradaki yorumlardan sonra ben de öyle yaptım bugün. Okul şu an tatilde benim de kartımda para kaldı sıfırlanmadan kullanayım diye her gün hususi olarak okula gidip yemek yiyip geliyordum. Tüm gün yemek çantamda dolaşmıyordu yani soranlar olmuş da.ben yemekhanede az yediğim için çoook çoook az koyun lütfen diyorum onlar da birazcık koyuyolar yani yediğim kadarını istiyorum böylece çöpe gitmiyor.
Bende öyle düşünüyorum
Mesela dışarıda kahvaltılar ediyoruz geliyor 25 çeşit çoğunu olduğu gibi sofraya bırakıyoruz çöpe gidiyorlar
Avmlerin yemek katında dikkat etmiştim insanların çoğu yemeğin yarısından fazlasını çöpe bırakıyor
Çok fazla yemek çöpe gidiyor
Bundan dolayı birinin parasını ödediği bir şeyi alması benim için sorun olmaz mesela öğle yemeklerinde yiyemediğim tatlıyı meyveyi eve götürmüşlüğüm çoktur
Başkasının yemeğini almasını hoş karşılamam ama diğerini niye bir şey diyeyim
Bu kavanoz olayı sadece 2 defa oldu ama genelde aklımdan tatlı çıktığı günlerde bir kap götürsem de eve götürsem onu diye geçer. Normal zamanda yapabilir miydim bilmiyorum şu anda okul olmadığı için yemekhanede birkaç kişi oluyor o boşlukta kimse görmeden yapmış olabilirim. Limon ve maydanozu da getirmedim eve sadece aklımdan geçti ama onlar orada kalınca içim gidiyordu. Yorumlardan sonra bu davranışımı değiştirmeye karar verdim@stunel yanınızda kavanoz taşımanız , limon maydonoz , şekerleri filan toplayıp eve götürmeniz keslinlikle normal değil. destek almalısınız
Ben de eskiden bir arkadaşım çantasındaki küp şeker zulasını gösterdiğinde onu kınamıştım sonradan bana da cazip gelmeye başladı galiba hahahah ama uzun zamandır yapmıyorum şeker olayınıBeni rahatsız eden kavanoza koyması.
Tabaktaki artanı garsonla paketlettirmekle kalanı kavonaza tepiştirmek aynı değil.
Hele hele ortaya konan her müşteri yararlansın diye konulan şekeri fln toplamak açgözlülük.
Kınım kınım kınarım ben bu eylemleri yaptığını görsem birinin. Cimrilik açıkça bu.
Zaten maddi sıkıntı görmüş insanlar daha çok önem veriyor ben de öğrencilik zamanlarımda daha çok dikkat ediyordum böyle şeylere meselakedi/köpeğin yiyebileceği tarz birşey yemişsem ve kaldıysa mutlaka peçeteye sarıp paket yapıyorum. sokakta gördüğüm hayvana veriyorum.
bunun dışında hamburgerciye gitmişsem çoğu zaman patatesler kalıyor onları da paket yapıp eve getiriyorum ve akşam çayla atıştırmalık yiyorum. aynı şekilde ketçap ve sosları da eve getiriyorum.
yerde demir para görünce 5 kuruş bile olsa muhakkak alırım. hatta geçenlerde yerden 5 kuruş alırken bir tane adamla gözgöze geldik şok vaziyette bana baktı.
galiba ben de aşırı pintiler grubundanım
bunun nedenini şuna bağlıyorum. çok müsrif bir insandım. yere demir param düşse amaaan eğilip alamam kalsın der, geçerdim. evden poşet poşet çürümüş yiyecek atardım. çok aldığım için yemeye vakit olmazdı. bir avm ye gider ihtiyacım olmayan birsürü şey alırdım. telefonun en son modelini alırdım.
sonra olmayacak nedenlerden dolayı çok ciddi maddi sıkıntıya düştüm 3 senedir. hala daha borç ödüyorum. diyeceğim şu ki tutumlu olun arkadaşlar. kalan yemeğinizi paket yapıp eve götürmek ayıp birşey değil. restoranlar onları çöpe atıyor. inanın sokak hayvanlarına dahi vermiyorlar.
Bu kavanoz olayı sadece 2 defa oldu ama genelde aklımdan tatlı çıktığı günlerde bir kap götürsem de eve götürsem onu diye geçer. Normal zamanda yapabilir miydim bilmiyorum şu anda okul olmadığı için yemekhanede birkaç kişi oluyor o boşlukta kimse görmeden yapmış olabilirim. Limon ve maydanozu da getirmedim eve sadece aklımdan geçti ama onlar orada kalınca içim gidiyordu. Yorumlardan sonra bu davranışımı değiştirmeye karar verdim
Bende o büyük kahvaltılara o paraları vermiyorum artık onun yerine piknik gibi alacağını yanına alıp dışarıda yemek daha tasarruflu üstelik bir çok şey çöpe gitmiyorAynen öyle. O büyük kahvaltıları onun için hiç tercih etmiyorum.o kadarını yiyemiyorum zaten. Aslinda daha dikkatli olmak zorundayız bu konularda, ama işte. Fazla bulunca insan daha az duyarlı oluyor galiba
Normalde yemeği yiyebileceğim kadar alırdım. Tatlıyı ama eve götürmek geçerdi içimden. Bozulur vs diye de cesaret edemezdim. Annemle kardeşime götüreyim onlar yesin tatlıyı sevinsinler gibi bir şey geçiyor içimden. Muhtaç da değiliz çok şükür canları çekse alınır ama niye böyle düşünüyorum bilmiyorum. Psikolojimin de iyi olduğu söylenemez zaten.kendinizi en iyi siz tanırsınız. israf,tutumluluk vb amaçla yapıyorsanız olabilir,kişisel tercih. ama takıntı haline geldi,yapmadıkça oluşan rahatsızlık hissi çok fazlaysa, günlük yaşamı ve sosyal ilişkileri etkileyecek boyuta vardıysa belki obsesyon yönünden değerlendirilmek üzere bir dr'la görüşebilirsiniz.
Ben de parasını verip alıyorum sonuçta. Anlayamadım siziOkulda yemek fişine ihtiyacı olan kişiler vardır.siz kullanmıyor eve getiriyorsanız onların hakkını yiyorsunuz diye düşünürüm.parası olmadığı için o öğünü aç geçiren insanlar var.boşa gitsin istemiyorsanız faydali bişey için kullanın
Keşke dalga geçsem ne kadar tuhaf huylarım var kanıtı maalesefson cumlenizde dalga geçtiğinizi hissetmeye başladım
Ablacım milletin ne düşüneceğini boşverin ama sizin bu davranışınızın altında yatan sebepleri bulmaya odaklanın.Bu kavanoz olayı sadece 2 defa oldu ama genelde aklımdan tatlı çıktığı günlerde bir kap götürsem de eve götürsem onu diye geçer. Normal zamanda yapabilir miydim bilmiyorum şu anda okul olmadığı için yemekhanede birkaç kişi oluyor o boşlukta kimse görmeden yapmış olabilirim. Limon ve maydanozu da getirmedim eve sadece aklımdan geçti ama onlar orada kalınca içim gidiyordu. Yorumlardan sonra bu davranışımı değiştirmeye karar verdim
Konu ve yorumlar çok ilgi çekiciydi. Hepsini okudum. 30 sayfa sonra sizin yorumunuzu okumak güzel. Yine en faydalı yorumu siz yapmışsınız. SevgilerAblacım milletin ne düşüneceğini boşverin ama sizin bu davranışınızın altında yatan sebepleri bulmaya odaklanın.
Ben psikolojik destek almanızı tavsiye ederim.
Çocukluk döneminde karşılanmayan ihtiyaçlarınız mı var altında?
Öğrenilmiş bir davranış mı?
Maddi sıkıntılar mı yaşadınız?
Yiyecekleri alıp,kavanozlayınca duygusal bir tatmin mi yaşıyorsunuz?
Bunları irdelemek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?