Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Aaaa hic sevdigim bi huy deil paraniz olmaz anlarimda tabakta kalan iki dal maydanoz la yarisi kalmis limonu ve daha beteri kürdan ne ya ne yapiyon gi sen

Ve şunu da eklemek istiyorum genelde et tarzı yemeklerin yanında salata ve pilav , ortaya mezeler geliyor.

Lütfen yenilmiyorsa " ekmeksiz , pilavsiz , salatasiz , mezesiz " istiyorum demeyi öğrenmeli insanımız .

Restorant tarzı yerler isletenler daha iyi biliyor , tonlarca yemek israfı oluyor.

Açık büfe yerlerde tabaklar tıka basa dolduruluyor. Masa olduğu gibi kalıyor.

Dünyada sayısız aç insan var.

Çöpten ekmek toplayan insanları düşünüp az başımızı önümüze eğmeliyiz

Yazmadan edemedim.

Sizin anlattığınızla konu sahibinin durumu o kadar farklı ki birbirinden. Siz ihtiyacınızdan fazlasını almamaya gayret ediyormuşsunuz mesela, burda tam tersi var. Masadaki kürdana nasıl ihtiyaç olabilir evde?
Ben de çiğ köfte alırken lavaş istemem asla, yemiyoruz çünkü. Ama konu sahibi diyor ki lavaşlı da 10 lira lavaşsız da, o zaman o lavaş benim olmalı, yemesem de eve gelsin, en azından evdekiler yer.. anlattığı şey tam olarak bu ve bence çok çirkin.

Bana da çok tuhaf geldiniz. Ben böyle birini gorsem, direkt zor durumda olduğunu düşünürüm. Durumu normal biri neden evden kavanoz getirsin ki?

Kardeşim ve annem yiyor demissiniz, okulda ne yemeği çıkıyor ki, öyle kavanozda gelince camur gibi olmayıp yiyilecek? O yemeğin lezzzeti bile olmaz ki.

Anneniz de istemiyormuş yanlış anlamadiysam. İlla yapacaksaniz, hayvanlara goturseniz keske. Asil onlar muhtaç yemeğe.

Benim de mantığım böyle işliyor ama bazı insanları da irrite ediyor o yüzden çekiniyorum ben de
Hamburgerci de bana konan ketcapi mayonezi sıkmazsam yani alırım.Almazsam çöpe gidecek yazık değil mi.Sizi garip bulmadım.Bulan olursa da kime ne .Bence benim hakkım olan,paramla aldığım şeyleri atmaya kiyamayip götürür evde tuketirim.Pilav da komşunun tavuklara veririm.Bozulmiyacak bir seyse sonra yerim.Masadaki diğer ikramları asirmiyorsan hiçbir problem yok bence

Lavaşla çok güzel tava böreği oluyor. Ben buzluğa atıyorum.

Altına normal yufka seriyorum tavanın. Aralara bu lavaşi kırıp kırıp dağıtıyorum . Börek sosunu döküyorum. Üstüne istediğin malzeme ve en alttaki yufkanın kalan kimisini yukarıya paket gibi sarıyorum

Kısık ateşte yavaşça pişiyor.

Mis gibi oluyor. Canım çekti.

Mikrodalgada pizzada çok güzel oluyor ,tavadada olabilir onu denemedim , benimde aklıma geldi hemen .

Gece gece imtihan gibisin börek tarifine bak hiç bilmediğim şeyi canım çekti

Ziyan olmasını istemediğinizi düşünürüm. Bana tuhaf gelmez. .Yapmadım öyle bir şey ama tuhaf gelmez yani ..
Açıkçası başka masayla da ilgilenmem.

Tanımıyorsam acırdım sanırım yazık parası yok herhalde
Tanıyorsam ve maddi durumu var diye biliyorsam istifci diye düşünürdüm
Eger yiyemeyeceginiz kadar cok oldugunu düşünüyorsanız o zaman yarım porsiyon söyleyin israf etmemiş olursunuz

Onlarınki hırsızlık

Size lad söylemiyorum yanlis anlamayın ama yaptıkları resmen hırsızlık ve haram insanların ici nasil rahat ediyo anlamıyorum cok iğrenç bi hareket.
Konu sahibi de bunu ne niyetle yapıyorsunuz israf olmasın diyeyse guzel bi hareket istifcilik gibiyse aşırıya gitmeden bi dr mı görünseniz.
Bu arada ben de şeker kullanmam ve kullanıldığımi alırım ama sadece 2tane

Hayır çöpe gitmiyor kesinlikle. Evde kardeşim ya da annem yiyor. Kolay kolay yemeği çöpe dökmedim bu zamana kadar hatta evde tabağımı bile en son yalarım
Ee o zaman israf etmiyorsunuz ne kadar güzel keşke tüm dünya boyle olsa size ozendim

Ben pek umursamam da
Toplum içinde pek hoş karşılanmaz böyle şeyler. İlla hakkımız diye bir şeyi de sömürmemeliyiz. Düzeltmelisin bu huyunu

Yemekhanede yemek yiyorum, ekmeğimin yarısı kalıyor, pakete koyup eve getiriyorum. Almasam çöpe gidecek çünkü. Arkadaşlarımı da bu konuda uyarıyorum. Meyve oluyor bazen. Yemediğim zaman onları da eve getiriyorum. Ama pilav yemek vs ise sevmediğim bir seyi almiyorum, alsam bile az koymalarını rica ediyorum. Eve taşımam gibi bir durum söz konusu değil.
Bazen yemekhaneden fazladan su alıp sınıfa götürdüğümüz oluyor ama biz öğrenciyiz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…