Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Ben de boşa gitmesin diye herşeyi yiyorum, hatta eşimin artan patateslerini de yiyorum. Bu yüzden bana çok laf ediyor, tepsiyi de ye istersen diye. Neyseki olmak istediğim kilodayım da çok umursamıyorum. Ama mesela kullanmadığımız ketçap mayonez ben de alırım. Ya da tepsiden ayırıp atılmasın diye alınabilir bir yere bırakırım. Kürdan peçete şeker almak saçma ama onları almasak da duruyor. Bir de başına ne geldiğini bilmiyorsun belki yere düştü hepsi veya birileri elledi alırken.
 
Yaa evet yazmayı unutmuşum gerçekten bir ara onu da yapıyordum. Şeker atmıyorum ama atsaydım su kadar atardım diye alıp eve getirmişliğim çoktur

Senin ki israf olmasin mantigi degil tamamen itici bir hareket. 3 küp şekerin parasini dusunup onlari çantaya atmak filan normal bisey degil, sen çantaya atmasan o seker israf olmayacak, acilmamis mayonezi vs cope atmiyorlardir zaten. Biz kullanmadigimiz ketcap vs koymuslarsa geri veriyorduk hep.
 

Kullanilmiyorsa almamak lazim evet ama tepside kalanların hepsi çöpe gidiyor.
 
Cok enteresan. Calistigim yerde yemegimden kalan hatta masadaki arkadaslarimin yemeginden kalan tavuk gibi kedi kopeklerin yiyebileceklerini alirim hicte utanmam ama seker atsaydim su kadar atardim diyip bu sekeri cantaya atmak hos degil cok itici bence vazgecin bu huyunuzdan yada kurdan gibi bozulmayacak seyleri almak ayrica tum gun bu sicakta kavanozda gezen yemek bozulmuyor mu
 
Takıntılı biri herhalde diye düşünürüm.
Hoş değil karşıdan bakınca.
 
ben neden yanlış anlayım ki zaten yapan onlar, ama insan utanıyor. Allah ıslah etsin bu yaşta başka dencek bi şey yok.
 
Kullanilmiyorsa almamak lazim evet ama tepside kalanların hepsi çöpe gidiyor.

Yemekler icin birsey diyemem ama konu sahibinin durumu sadece yemek israfi degil oyle olsa kullanmadigi şekeri hesaplayip cantaya atmaz, boyle birsey kac kisinin aklina gelir? Cesit cesit cimrilik gordum ama 26 yasimdayim cantaya küp seker atmayi kimsede gorup duymamistim.
Ketcap, kurdan, limon gibi seyler almasi...
Konu sahibinin tek derdi israf degil bence.

Hamburger yerken kullanmadigim ketcap mayonezi cepleme olayini da asla yapmadim, baya yapan varmiş. Bir sıkımlık şeyi eve getirince nasil bir tasarruf oluyorsa...
 

Tasarruf için değil ki, çöpe gidiyor.

Çöpe niye gitsin bir sıkım diye .

Bu ketçap maydanoz çok konu olur :))
 
Çocuğum pide istiyor ama yemiyor bazen paketletiyoruz olduğu gibi kalınca, seker kullanmayız almayız,mayonez,ketchup almam evde de yoktur zaten, kürdan o an lazımsa kullanırım. Ekmek genelde biter,cig kofte alirken soslari almam evdeki nar eksisini kullanırım, marul evde varsa istemem ama yoksa bisey demem.Yalniz konu sahibi israf olmasin demiyor özellikle fazla aliyor yarısını ayiriyor yoksa alirken az konulmasini söylerdi. Kavonaza gizlice koyuyor çantasında tasiyor, bu bayatlamaz mi tüm gün dışarda, aNneside getirme diyormuş. Parasini verdim sonuna kadar alayim mantığı var, parasini veriyorum bana yetecek kadar alayim demiyor. Bu durum evden yemek götürmekle bir değil .
 
Sebebi israf değilse psikolojik bir problem bence.
Zaten israf için yapmış olsaydınız yemeği yiyebileceğiniz kadar alırdınız..
Sorunuza gelecek olursam... Paket yapılacak olan bir yemeği paket yaptıran görsem garip gelmez. Çantasından kavanozunu çıkarıp içine yemek koyan birini görsem yine garip gelmez ama ihtiyacı var diye üzülürüm.
 
Ben normal karşılarım çünkü siz kalan yemeği almasanız da o yemek çöpe gidiyor zaten. Kendim de paket yapar sokak hayvanlarına veririm. Sizi öyle görsem o da hayvanlara falan götürüyor diye düşünürüm.
 
Açılmamış ketçap mayonezleri atarım çantama bazen bir de patates kızartması onu kızım seviyor hepsini bir anda yiyemez ara ara yer ama pilav çorba baklava falan almadım hiç
Görsem evde birine götürüyor durumu iyi değil diye düşünürüm sanırım
 
Pinti veya komik diyenlere katılmıyorum.Kimsenin rıskını calmıyorsunuz,hakkınız olan atılmasın israf olmasın diye getiriyorsunuz.Keske herkes sizin gibi olsa,hic israf olmazdı.Ben tabagımı hep bitiririm ama bitiremeseydim de sizin yaptıgını yapardım.Devam edin bence,israf kadar kötü bir sey yok
 
Ben de bir şey israf olmasın diye arada çantama atarım. Ama pilavı falan tutsam getirsem evde de kimse yemez yine israf..

Yurtta kaldığım için cafelerden tekli şekerleri yada yemeğin yanına gelen ketçap mayonezi alıyordum, Allah affetsin

yani çok abartılacak bişey değil ama görgüsüzlüğe kaçmadan koyun bence koyuyorsanız da kavanoza. Mesela yemeyeceğiniz şeyi yemekhanede almayın böylece yanınızda taşımak zorunda kalmazsınız yada benim gibi yemediğiniz kısmı hayvanlara götürebilirsiniz yemekhanenin çıkışında hemen kedilere veriyorum ben yemediğim şeyleri.
Yemek suyuna ekmek doğrayıp bile götürüyorum yiyorlar
( diyeceksin ki neye koyup götürüyorsun, bizim okulda tekli sular var içilmiş suyun plastik kabına koyuyorum)
 
Garip gelirdi ama sende ki takıntı.Bir halam vardı sen gibi ne kalsa masada peçeteye sarar bir yolunu bulur atardı çantasına kadın varlık içinde yokluk çekerek öldü garibim yemediği mallarını çocukları kısa sürede tüketti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…