Değişik bir noktaya değinmişsiniz, sanki aynı durum benim bir yakınımda da var gibi..Yani mesela elinde çok fazla miktarda meyve var, onu komşularıyla tazelerken paylaşmak yerine çürütüp çöpe atmayı tercih eder.Maddi durumu gayet yerinde ama bazen üzerimdeki eski püskü tüylenmiş birşeylere göz dikiyor falan asla anlayamıyorum..Bu bir negatif bilinc durumu. Cok detaya girmiyim, yuksek olasilikla o eve gelenler oldugu gibi çöpe gidiyor, uzerine bir de kavanoz bulaşığı cikiyor. Bunun psikolojik bir alt yapisi var, para verdim hakkim evde cope atacak olsam da ben atmaliyim vs.. yani yogurt kaplarini dondurma kaplarini biriktirmek de boyle. Ultra zengin de olabilir bunu yapan eger bilincaltinda kitlik varsa toplayicilik yapabilir. Yemek degil de baska seyi gerekli gereksiz bakmadan alip odalara yigabilir. Bizim ya da baskalarinin ne dusuneceginden ziyade siz bunu neden yapiyorsunuz bunu arastirin. Cevabi saglam bir psikolog ya da terapistte bulacaksiniz eminim. İhmal etmeyin bunlar cocukluktan getirilen kaliplardan kaynakli da olabiliyor.
Hımmmm tabak yalamak. Çok şey seksiHayır çöpe gitmiyor kesinlikle. Evde kardeşim ya da annem yiyor. Kolay kolay yemeği çöpe dökmedim bu zamana kadar hatta evde tabağımı bile en son yalarım
hem de nasıl, evleri, arabaları kendi işleri var, senede 6 7 defa otel tatili yapan insanlar. Altın zenginiler zaten. Ay bi yere çıkmıyorum artık onlarla, rezil hissediyorum gelinleri olduğum için zaten. İnsan restoranda limon dilimlerine kadar peçeteler mi ya..Allah allah çok enteresan bu kadarı ,ay insan yerin dibine girer utancından bunlarla , kesin durumlarıda çok iyidir .
Hakkı çünkü belli bir meblağ karşılığında alıyor yemeği.
Bizim ülkemiz neden böyle anlamıyorum... Sırf buradaki yorumlar dahi bunu teyit ediyor ki aman artan yemeği alırsam ezik görünürüm, görmemişlik, açgözlülük olarak algılanır kaygısı var.
Oysaki koskoca Amerika'da to go diye bir olay var. Her ne olursa olsun yiyemediğin yemek için garsona to go diyorsun, gidiyor artmış yemekler için özel yapılmış bir paket getiriyor yemekleri ona koyuyorsun ve alıp gidiyorsun. Hiçkimsede ardından buradaki ulvi yorumcular gibi ayyy görgüsüze baağk nasılda artık yemeğe tenezzül ediyoree diye bakmıyor :/
zaten zenginler desem..Ay inanamıyorum resmen ödedikleri parayı fazlasıyla çıkarıyorlar demekki peki bu yöntemle zengin falan oldular mi :)
Eşiniz de böyle mi? Yani ailesi gibi?zaten zenginler desem..
Bak arkadasım ikisi çok farklı,ben Kanada da yaşıyorum ve evet dediğin şey burda çok oluyor. Hatta kendim çoğu kez yaparım yemegi bitiremeyince bir kap rica ederim evime getirirm,ama ketçap ve mayoneze kadar düşmem o nedir yahu? Maydanoz ve limon? Yok artık.Bizim ülkemiz neden böyle anlamıyorum... Sırf buradaki yorumlar dahi bunu teyit ediyor ki aman artan yemeği alırsam ezik görünürüm, görmemişlik, açgözlülük olarak algılanır kaygısı var.
Oysaki koskoca Amerika'da to go diye bir olay var. Her ne olursa olsun yiyemediğin yemek için garsona to go diyorsun, gidiyor artmış yemekler için özel yapılmış bir paket getiriyor yemekleri ona koyuyorsun ve alıp gidiyorsun. Hiçkimsede ardından buradaki ulvi yorumcular gibi ayyy görgüsüze baağk nasılda artık yemeğe tenezzül ediyoree diye bakmıyor :/
Ayy o ne ya rezillik yuh yani .hem de nasıl, evleri, arabaları kendi işleri var, senede 6 7 defa otel tatili yapan insanlar. Altın zenginiler zaten. Ay bi yere çıkmıyorum artık onlarla, rezil hissediyorum gelinleri olduğum için zaten. İnsan restoranda limon dilimlerine kadar peçeteler mi ya..
Eşimin çok severek gittiği nezih bi balıkçı vardı, beni de götürürdü arada, bigün babası bizi de götürün dedi, eşim tembihledi arabada sakın bi şey almayon masadan beni rezil etmeyin dedi. Annesi çantasına bi şeyler koyarken farketti, ben ne dedim size, rezil ediyosunuz beni diye kızmıştı. Birdaha da götürmedi oraya onları. Yani napılır ki 70ine dayanmış insanlar ( sıfat bulamadığım için lafın gelişi insan diyorum)
Çok enteresan .Yanı hastalıklı bi durum insan kendine yakistiramazzaten zenginler desem..
Yok artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?