Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Değişik bir noktaya değinmişsiniz, sanki aynı durum benim bir yakınımda da var gibi..Yani mesela elinde çok fazla miktarda meyve var, onu komşularıyla tazelerken paylaşmak yerine çürütüp çöpe atmayı tercih eder.Maddi durumu gayet yerinde ama bazen üzerimdeki eski püskü tüylenmiş birşeylere göz dikiyor falan asla anlayamıyorum..

Allah allah çok enteresan bu kadarı ,ay insan yerin dibine girer utancından bunlarla , kesin durumlarıda çok iyidir .
hem de nasıl, evleri, arabaları kendi işleri var, senede 6 7 defa otel tatili yapan insanlar. Altın zenginiler zaten. Ay bi yere çıkmıyorum artık onlarla, rezil hissediyorum gelinleri olduğum için zaten. İnsan restoranda limon dilimlerine kadar peçeteler mi ya..

Eşimin çok severek gittiği nezih bi balıkçı vardı, beni de götürürdü arada, bigün babası bizi de götürün dedi, eşim tembihledi arabada sakın bi şey almayon masadan beni rezil etmeyin dedi. Annesi çantasına bi şeyler koyarken farketti, ben ne dedim size, rezil ediyosunuz beni diye kızmıştı. Birdaha da götürmedi oraya onları. Yani napılır ki 70ine dayanmış insanlar ( sıfat bulamadığım için lafın gelişi insan diyorum)

Hakkı çünkü belli bir meblağ karşılığında alıyor yemeği.

Yemekhane olmasa evet. Ama yemekhanede herkes parayı veriyor ve bazen yetmeyebiliyor, yada miktar yettirilmek için azaltılıyor. Dolayısıyla yiyecek başka insanların hakkına da giriyor. Tabak siparişinde geçerli o kısaca yemekhane tabldot yda açık büfede değil

Bence almayın lütfen dışarıda çok yakışıksız kalıyor böyle, ha mesela porsiyonluk yemek söyleriz mesela atıyorum 8 köfte gelir kızım 4ünü yer kalanı garsona paket yaptırırım evde yer ama masada diğer kalanları neden alayım ki, geçen bir düğünde kavurma pilav ve tek porsiyonluk ekmekler geldi masaya, kızım da al anne bunları evde hamburger ekmeği yaparsın dedi çok güldüm sizinde görsem bir tebessüm ederim :)

Burada da böyle , farkı yok. Bizde garsonlara " paket yapar misiniz " diyoruz. :)

Asla bırakmam yemeğimi.

Ekmeğim yarım kalırsa onu da koyarım paket poşetine. Çünkü direkt çöpe gideceğini biliyorum..

Yolda giderken ıslatıp yol kenarına bırakıyorum

Ancak böyle tabldot tarzı yemeklerde yiyeceğimiz kadar almalıyız.

Yemeyeceğimi bile bile yanımda kavanoz taşımam

Ha durumum kötü olur kesinlikle yaparım bunu, evime götürürüm.. Konu sahibi durumum iyi diyor.

Masadaki şekerler eğer şekerli çay iciyorsak hakkımız.

Kürdan v.b malzemeler sadece orada kullanırsak hakkımız.

Ben takdir ederim çünkü sonuçta artık oldukları için direk çöpe gideceğine evine götürüp yiyorsun işte israf olmuyor, bunun nesi garip ya da utanç verici ya da pintilik? Ben fakirlik görmedim elhamdülillah ama ne bardakta ne tabakta yarım birşey bırakmam, belki binde bir gerçekten bitiremiyorsam kalır. Yerinizde olsam bende öyle yapardım.
Bazı yorumlara şaşırdım, para üstü almayı bile ayıp görecek insanlar neredeyse ki evet buna da şahit oldum gerçi. Fakat şu var, açgözlülükle tasarrufu karıştırmamalı, mesela masadan şeker, peçete v.b. "yürütmek" açgözlülüktür, görgüsüzlüktür. Otelden size verilmemiş herhangi birşeyi alıp götürmek hırsızlıktır. Bunlar ayıplanır, yiyemediğin yiyeceği evine götürmek ayıplanmaz.

Bak arkadasım ikisi çok farklı,ben Kanada da yaşıyorum ve evet dediğin şey burda çok oluyor. Hatta kendim çoğu kez yaparım yemegi bitiremeyince bir kap rica ederim evime getirirm,ama ketçap ve mayoneze kadar düşmem o nedir yahu? Maydanoz ve limon? Yok artık.

Garip geliyor bana böyle davranışlar ihtiyacınız yokmuş olsa da dışarda bunu belli etmezdim ben olsam . Eğer eve gittiğimde yine canım çok isterse aynısından yaparım ya da alırım insanların garip bakışlarına maruz kalmaktansa .

Ayy o ne ya rezillik yuh yani .
Durumu olmayan insan yapmaz zaten bunu . Ben iki kürdan alıp çıkarken utanıyorum , bu nasıl genişlik aşırıcılık vay arkadaş . Sadece karı koca ikisindemi var bu huy peki ?

Bu da o bahsettiğimin kankası sayılır. Bulaşık makinesine pantolon gömlek falan koymuş. Mantık aynı, suyla birşeyler yıkanıyor su boşa akmasın diye basmış gömleğini bardakların arasına kafalar pırıl pırıl
Bu arada arkadasım, sorunu pas geçmeyelim. Ben olsam senin yaptığını yapmam ama saygı duyar kafamı bir kez daha çevirip ne yapmaya çalışıyor bu diye bakmazdım. Herkesin bir popisi var nihayetinde. Ahlaka ve toplumsal kurallara aykırı olmadığı müddetçe içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa

Bende de sadece burgerde mayonez acılmamıssa onu almak var :) cunku eve ne zaman mayonez alsak acıldıgı gıbı kalıyor oda orda nasılsa karışıp çöpe gidecek diye alıyorum :)
Artan yemegı vs paket yaptırmak aklıma bıle gelmez ama kötu bıseyde degıl sanki en azından israf etmıyorsun. Ama amac ısrafsa istersen yemedıklerını alma. Yinede alan bir arkadasımı gorsem israf etmıyır belkide sokak hayvanlarına verecektır dıye dusunurum

Tasarruflu kadın derim
Ziyanı sevmem bazen kalan açılmamış ketçap-mayonezleri ben de eve getiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…