4 dolu dolu yemek kaşığı olarak biliyorum.Et türlerinde ise,2 köfte büyüklüğünde deniliyor 1 porsiyon için.kızlar 1 porsiyon yemek kaç kaşıktır?pilavın porsiyonu:326 kalori olarak geçiyor.akşam yemeğinde ben 70 kalorilik ekmek yerine ne kadar pilav yesem denk olur acaba
Canım yüksek değil bence.Ben mesela dün 850 kalori alıyım dedim haftasonu kaçırdıklarımı telafi için,dünden beri baş ağrım geçmedi ve sürekli uyku hali var.Bugün akşama özellikle makarna haşlayıp yağsız,111 kalori almaya hem de enerji için karbonhidrat almış olmaya karar verdim.tekrar merhaba arkadaşlarbugünkü menümün bazılarını yedim bazılarını henüz yemedim ama ne yiyeceğimi kesinleştirdim o yüzden şimdiden yazabilirim
SABAH:
1 yumurta:80
yarım kk beyaz peynir:35
domates_salatalık:20
1 dilim ekmek:70
çay:0
ARA:
1 orta boy kırmızı elma:60
ÖĞLE:
1 porsiyon kısır:250
2 yaprak marul:5
200ml ayran:80
ARA:
yeşil çay:0
çeyrek nar:50
AKŞAM:
mantarlı tavuk sote:250
roka salatası:85
TOPLAM:1055 KALORİ ile günü kapatmayı düşünüyorum.düne göre biraz daha yüksek kapatmış oldum
kızlar arkadaşımız yardım istemiş sanırım gözden kaçmış. türkiyede olmadığı için kargo takibi yapamıyor. ben gidip postaneye sorayım diyeceğim ama ben bir ilçede yaşıyorum ve burdaki postanenin kendisinden bile haberi yok..
o yüzden evi ya da işi postaneye yakın olan ve büyük şehirde yaşayan biri gidip bilgi alsa ne güzel olur. beraber sadece kalori saymıyoruz hayatımızıda paylaşıyoruz...
sevgilim_bende görmemişim tatlım bence sana en yakın postaneye gidip sor bi an önce şoktan elinde olması gerekiyordu çünkü
keşke kargo ile yollasa idin oda alırdı hafta sonu kargodanben de mektup yollamayı düşünüyorum postane ile ama sevgiliminki bana ulaştı oda ulaşır herhalde
sanırım sorun yakın bir postane olmaması. türkiyede yaşamıyor
4 dolu dolu yemek kaşığı olarak biliyorum.Et türlerinde ise,2 köfte büyüklüğünde deniliyor 1 porsiyon için.
Canım yüksek değil bence.Ben mesela dün 850 kalori alıyım dedim haftasonu kaçırdıklarımı telafi için,dünden beri baş ağrım geçmedi ve sürekli uyku hali var.Bugün akşama özellikle makarna haşlayıp yağsız,111 kalori almaya hem de enerji için karbonhidrat almış olmaya karar verdim.
rica etsem banada atarmısınız bu sitenin adını.kaç gündür bende kalori heasplamay çalışıyom bir türlü beceremiyom..bana da atar mısınız rica etsem sitenin adını
rica etsem banada atarmısınız bu sitenin adını.kaç gündür bende kalori heasplamay çalışıyom bir türlü beceremiyom..
dün burda bir arkadaş yazmıştı canım.kalorisepeti diye bir site süper bir yer aklına gelen herşeyin hesabı var orda.Allah razı olsun arkadaştan bende dün öğrendim orayı
cnm ben ordada nasıl hesaplıycamı bilemedim yağamadım yaa..
cnm ben ordada nasıl hesaplıycamı bilemedim yağamadım yaa..
hesap derken nasıl yani :44:yiyeceğin yada içeceğin ismini girince sana kalori değerini veriyor zaten canım
tekrar merhaba arkadaşlarbugünkü menümün bazılarını yedim bazılarını henüz yemedim ama ne yiyeceğimi kesinleştirdim o yüzden şimdiden yazabilirim
SABAH:
1 yumurta:80
yarım kk beyaz peynir:35
domates_salatalık:20
çay:0
ARA:
1 orta boy kırmızı elma:60
ÖĞLE:
1 porsiyon kısır:250
2 yaprak marul:5
200ml ayran:80
ARA:
yeşil çay:0
çeyrek nar:50
AKŞAM:
mantarlı tavuk sote:250
roka salatası:85
TOPLAM:1055 KALORİ ile günü kapatmayı düşünüyorum.düne göre biraz daha yüksek kapatmış oldum
selam canımm.. bence menun gayett guseell.. afiyet olsun:)
teşekkür ederim arkadaşım
kızlar ben bişeyi daha merak ediyorum.hayat tarzın alman gereken yada yaktığın kaloride çok fark ediyor.az hareketli,normal ,hareketli veya çok hareketli seçenekleri arasında ciddi kalori farkı var.yani birinde günlük 750 kalori alın derken diğerinde 1300 alın diyoraynı süre aynı yaş ve aynı kiloyu girince çıkan sonuç bu.şimdi ben acaba tam olarak hangi gruba giriyorum:44:hareket neye göre hareket?günde 1 saat tempolu yürüyen ve yarım saatte belli bölgeleri çalıştırmaya yönelik egzersiz yapan insan hareketlimidir sizce? siz kendinizi hareketli buluyormusunuz ve gün içinde neler yapıyorsunuz arkadaşlar?
hepiniz saolun arkadaslar nisanlim askerde oldugu icin gidemior pttye bende ist avp yakasini ariorum simdi bilgi almak icin ins alirim
ben beyaz peynırı cok severım kalorısı baya yuksek yaa( birde ben hesaplıyamıorum onu 100 gr nekadar bıseyy görüntü olarak cokmu azmı acaba:S
Canım ben 103.5 kiloda başladım bu diyete.Her kilo için 20 kalori alınması gerekiyormuş,yaklaşık 2000 kalori oluyordu benimki.Ben bunu düşürürsem kilo verecektim ve kendi mantığımla en az 1000,en fazla 1500 beslenmeye başladım.Gerçekten de başladığımdan bu yana 28 günde 4.5 kilo verdim.Sanırım burada sır,besinleri dengeli dağıtmak.Ben iyi bir hesaplama yaparak 600 cal ile de doyar ve haftada 3 kilo da atarım ama,bu kez de tansiyon gibi kalıcı bir yıkım yapabilirim.Ben az hareketli bir insanım,işim masa başı sayılır,okula arabayla gidiyoruz,evde de maximum yarım saat spor yapabiliyorum,öyle olunca da 500 kalori düşürmem,kilo vermem için yetti.Bu benim mantığım ama,hastanemizin diyetisyenin doğum izni bitince,ona da danışmak istiyorum,fikirlerinize açığım hanımlar.
BUGÜNKÜ MENÜM:
SABAH:
*2 dilim kızarmış kepek ekmeği=80 cal(kızardığı için)
*1 dilim beyaz peynir=200 cal
ARA ÖĞÜN:
*10 gr çubuk kraker=20 cal
*1 elma=60 cal
*Yeşil çay=0 cal
ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 tabak brokoli=40 cal(birkaç damla yağ damlattım)
*10 gr çubuk kraker=20 cal
ARA ÖĞÜN:
*1 çikolata(bilinçli yedim,kan şekerim düşmüştü)=250 cal
*2 dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 kk yarım yağlı peynir=100 cal
AKŞAM YEMEĞİHenüz yemedim)
*6 kaşık haşlanmış yağsız makarna=111 cal
*2 kaşık yoğurt=70 cal
TOPLAM:
1061 cal
*Akşam yarım saat leslie
selam kızlar, herkes ufak kaçamakları olsa da kalori miktarları gayet iyi bence. Çok iyi gidiorsunuzz masallah.. ben de bu hafta akşamları biraz işim oldugundan spor yapamıyorum, onun için 1000 kaloriyi geçmemeye dikkat edicem. Gerçi dun aksam listemi yazdıktan sonra meyve krizine girdim sanırım, 1 elma ve kuru kayısı yedim ben de kessin die.
Biraz farklılık olsun diye ogunlerimin arasini sıklastırdım. Gunu erken kapatıp sadece yeşil çay içemeye çalışıcam. Bu da bugunku listem.
Sabah: Ilık limonlu su
Kahvaltı: 125 ml süt ile kuru meyveli, light müsli(150)
Ara: 1 elma(50)
Ara: 1 bardak yeşil çay
Öğle:
1/2 kase brokoli çorba(80)
1/4 soslu hamburger köfte(70)
1 dolu kaşık mantarlı yogurt(100)
salata(50)
15:00 1 portakal(80)
16:00 1 peynirli poğaça(250) bu da benim kaçamağım
17:15 200 ml ayran(70)
18:15 1 bardak çabuk ezogelin çorba(75)
Ara: biberiyeli yeşil çay
Toplam: 975 kalori
kızlar ben bişeyi daha merak ediyorum.hayat tarzın alman gereken yada yaktığın kaloride çok fark ediyor.az hareketli,normal ,hareketli veya çok hareketli seçenekleri arasında ciddi kalori farkı var.yani birinde günlük 750 kalori alın derken diğerinde 1300 alın diyoraynı süre aynı yaş ve aynı kiloyu girince çıkan sonuç bu.şimdi ben acaba tam olarak hangi gruba giriyorum:44:hareket neye göre hareket?günde 1 saat tempolu yürüyen ve yarım saatte belli bölgeleri çalıştırmaya yönelik egzersiz yapan insan hareketlimidir sizce? siz kendinizi hareketli buluyormusunuz ve gün içinde neler yapıyorsunuz arkadaşlar?
selam kızlar, herkes ufak kaçamakları olsa da kalori miktarları gayet iyi bence. Çok iyi gidiorsunuzz masallah.. ben de bu hafta akşamları biraz işim oldugundan spor yapamıyorum, onun için 1000 kaloriyi geçmemeye dikkat edicem. Gerçi dun aksam listemi yazdıktan sonra meyve krizine girdim sanırım, 1 elma ve kuru kayısı yedim ben de kessin die.
Biraz farklılık olsun diye ogunlerimin arasini sıklastırdım. Gunu erken kapatıp sadece yeşil çay içemeye çalışıcam. Bu da bugunku listem.
Sabah: Ilık limonlu su
Kahvaltı: 125 ml süt ile kuru meyveli, light müsli(150)
Ara: 1 elma(50)
Ara: 1 bardak yeşil çay
Öğle:
1/2 kase brokoli çorba(80)
1/4 soslu hamburger köfte(70)
1 dolu kaşık mantarlı yogurt(100)
salata(50)
15:00 1 portakal(80)
16:00 1 peynirli poğaça(250) bu da benim kaçamağım
17:15 200 ml ayran(70)
18:15 1 bardak çabuk ezogelin çorba(75)
Ara: biberiyeli yeşil çay
Toplam: 975 kalori
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?