Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Bu sabah evden mutlu bir şekilde çıktım çünkü tartıda 75.5 kg geldim, birkaç gün öncesine göre 400 gram eksikti :119:

Kısa dönem hedefim olarak da 71.5 kiloyu belirledim, neden buçuklu bir rakam derseniz ben de bilmiyorum :9:

Alelacele bugün neler yediğimi yazayım.

Dün zeytinli organik ekmek almıştım, bugün ince ince dilimlediğim kaşar ve salatalıklarla sandviç yaptım kendime. 1 sandviç ekmeğini üçe böldüm, her birini ayrı bir alüminyum folyoya sardım, 1 - 1,5 saat arayla çantamdan çıkarıp yedim. Hem hepsini bir anda yememiş oldum, hem de şekerim düşmemiş oldu. Sabah 1 tanesini, dışarıdayken de 2 tanesini yedim.

Öğlen yemeğinde; 1 porsiyon pilav, yarım kase sebze çorbası, çok az et ve 1 tane ayran vardı.

Arada da 2 tane kahve içtim, 1 tane 2 küp şekerli, 1 tanesi de 1,5 çay kaşığı şekerle.

Bugünkü listem pek istediğim gibi olmadı ama sınırı da aştığımı düşünmüyorum. Listemin dengeli olabilmesi için bundan sonra, yani saat 18 gibi, 300 gram kadar yoğurt yiyeceğim sadece, başka bir şey yemek yok.

Eve geldiğimde pedometre 5.300 adım attığımı gösteriyordu, yani yeterli değil.
Ben bugünkü toplam adım sayım için 5.300 + 10.000 diyorum çünkü amacım 15.000'e tamamlamak, biraz dinlendikten sonra çıkıp uzun bir yürüyüş yapacağım.

Bu sabah evden mutlu bir şekilde çıktım çünkü tartıda 75.5 kg geldim, birkaç gün öncesine göre 400 gram eksikti :119:

Kısa dönem hedefim olarak da 71.5 kiloyu belirledim, neden buçuklu bir rakam derseniz ben de bilmiyorum :9:

Alelacele bugün neler yediğimi yazayım.

Dün zeytinli organik ekmek almıştım, bugün ince ince dilimlediğim kaşar ve salatalıklarla sandviç yaptım kendime. 1 sandviç ekmeğini üçe böldüm, her birini ayrı bir alüminyum folyoya sardım, 1 - 1,5 saat arayla çantamdan çıkarıp yedim. Hem hepsini bir anda yememiş oldum, hem de şekerim düşmemiş oldu. Sabah 1 tanesini, dışarıdayken de 2 tanesini yedim.

Öğlen yemeğinde; 1 porsiyon pilav, yarım kase sebze çorbası, çok az et ve 1 tane ayran vardı.

Arada da 2 tane kahve içtim, 1 tane 2 küp şekerli, 1 tanesi de 1,5 çay kaşığı şekerle.

Bugünkü listem pek istediğim gibi olmadı ama sınırı da aştığımı düşünmüyorum. Listemin dengeli olabilmesi için bundan sonra, yani saat 18 gibi, 300 gram kadar yoğurt yiyeceğim sadece, başka bir şey yemek yok.

Eve geldiğimde pedometre 5.300 adım attığımı gösteriyordu, yani yeterli değil.
Ben bugünkü toplam adım sayım için 5.300 + 10.000 diyorum çünkü amacım 15.000'e tamamlamak, biraz dinlendikten sonra çıkıp uzun bir yürüyüş yapacağım.

uruscum selamm hayatımm... çokkk azımlııı goordumm senı masallahhhh:)))

bende bu aralar acayıp bır aclık hıssı var adet donemım normalde yaklasıyor fakat duzenleyıcı ılac kullanmaya basladım 1 haftadır hormonluu bır ılacc buyuzden sanırım acayıp vucudumda sıslık var cok moralım bozukkk:(((( acıktıkca suu ıcıyorumm..

merhaba kizlar bugunki menum:

Bal 1 YEMEK KAŞIĞI 70
[2] Kepekli Ekmek 1.5 DİLİM 82.5
[3] Domates 1 ADET 14
[4] Beyaz Peynir (yağlı) 0.5 DİLİM 61
[5] Zeytin (Siyah) 18 GRAM 37.26
[6] Zeytinyağlı Barbunya 0.5 PORSİYON 164
[7] Kepekli Ekmek 1.5 DİLİM 82.5
[8] Portakal 1 ADET 50
[9] Kabak Dolma 1 PORSİYON 247
[10] Karışık Salata 1 PORSİYON 123
[11] Elma 1 ADET 60

Toplam : 991.26 kal.

Spor: 1 saat yuruyus 500 kez ip atlama ve egzersizler:16:

Spor mükemmel ama kalori az az az :52:

merhaba kızlar. ya bu diyet guruplarında çok paylaşım oluyor,sayfaları çok okuyamadım ama baştaki kalori cetvellerine falan baktım.yani kilo verişleriniz nasıl bilmiyorum ama benim eşim 10 gündür kendi kendine internetten indirdiği kalori cetveline göre diyet yapıyor ve 4-5 kilo kadar verdi.bende onla birlikte dikkat etmeye karar verdim.eşim günlük 1500 kalori civarı alıyor,tabi yaşı ve konumu itibariyle ona 2800 kalori gerekiyormuş,böylece sonuç baya iyi.kalori hesaplama cetveline göre benim 2100 kalori almam gerekiyormuş,bende 1300-1500 arası alırsam daha yavaş olsada zayıflarım heralde. buraya günlük yediklerimizi ve kalorilerini yazıyoruz galiba.ben çok sık nete giremiyorum,artık akşam yazarım yediklerimi.
umarım hepimiz en kısa sürede istediğimiz formumuza kavuşuruz.:9:

Hoş geldin Baye :16:
Eşin 1500 kalori mi alıyor !!
Erkeklerin kalori ihtiyacı kadınlardan çok daha fazla ve kilo problemi olan bir erkek için 1500 kalori çok çok az :19:

herkese gunaydın ve ıyı haftalar kızlarr.....

hasonalrı ben gıremıyorum genelde gezmelerede ve dısarda oldugum ıcın.. bu hsonu vallaa cok guysellll yemekler yedım ama gunde 2 ogun yedımm.. ayalar sonra kızarmıs batates yedımmmmm cok guseldıııııı:))))))) tabı sımdık toparladım ve yıne cok sıkı bır sekılde dıyetıme devam edıcem.... belkı bu hafta becerebılırsem meyve detoksu yapmayı dusunuyorum ama işyerınde dayanabılrımıyımm bılemıyorum...

Canım meyve detoksuna ihtiyaç yok bence.
Biraz kaçamak yaptığımızda detokslara, kısa süreli diyetlere sarılıyoruz ama hiç gerek yok.
Birkaç gün yediklerine birazcık daha fazla dikkat edersen bir detokstan elde edeceğinin kat kat fazlasını alırsın.:70:

slm kızlar nasılsınız nasıl gidiyor kilocuklar umarım herkes idealine yaklaşmaya devam ediyodur:7:ben diyet listesi uyguladığım için pek uğramıyorum artık buraya çünkü ben 700_900 arası kalori alarak beslendiğimde bile sadece 1 kilo verebilmiştim:50:şimdi 1200 civarı besleniyorum 5 günde 1200 gr vermişim:3:şu 2 günde de 300 gr gitse 1 haftada 1,5 kilo vermiş olacam:66:üstelik adet görecem şişkinlik bile var.bu demek oluyorki az beslenmek değil doğru beslenmek gerekiyor:44:onun için bir süre daha diyet listesi uygulayacağım ben neticede uzmanlar daha iyi biliyolar neyin neyle birleşiminin yağ yakmaya faydasını:44:mesela ben hergün fındık badem ceviz yiyorum sonra simiti çok severim bazı günler yiyorum kahvaltıda zeytin ve 2 dilim ekmek yiyorum buna rağmen nasıl zayıflatıyor anlamadım valla:1:eğer uygulamak isteyen olursa muzaffer kuşhanın akdeniz diyetini yapıyorum ben:40:bu arada 60 kiloyken başladım 1 haftada 58,5 oldu yani tabi kişiye göre değişir ama daha kilolu arkadaşlarım 2_2,5 arası verebilir bence:44:bizzat denenmiştir uygulamak isteyenlere tavsiye edebilirim:7:ben 1 hafta daha bu diyeti yapacam yine 1,5 kilo verirsem 56 kiloya inerim yani 1 ayın toplamında 62,5 la başladığım diyetime 6,5 kilo vererek devam ederim inşallah:65:şimdilik bu kadar sonra görüşürüz arkadaşlar:3:eğer diyeti yapmak isteyen olursa yemeklerin nasıl yapıldığı hakkında fikir paylaşımında bulunabilirim kızlar hoşçakalın:71:

Tebrik ederim, çok kısa bir zamanda çok başarılı bir sonuç :)
Çok az kalori almak daha hızlı kilo vermeyi sağlamıyor zaten, tam tersine insülin direncini körüklüyor :20:
Çok fazla kilo problemin yok, 1200 kalorinin altına düşmeyip sporunu da yaptıktan sonra harikulade bir genç hanım olacaksın :16:

Çok teşekkür ederim :16:

Adet düzenleyici hapı kullanmak zorunda mısın? :26:
Bazen düzenli beslenme ve spor bile tek başına bu konuda çözüm olabiliyor.
Adet düzenleyiciler şişiriyor insanı zaten :44:

uruscum selamm hayatımm... çokkk azımlııı goordumm senı masallahhhh:)))

bende bu aralar acayıp bır aclık hıssı var adet donemım normalde yaklasıyor fakat duzenleyıcı ılac kullanmaya basladım 1 haftadır hormonluu bır ılacc buyuzden sanırım acayıp vucudumda sıslık var cok moralım bozukkk:(((( acıktıkca suu ıcıyorumm..

Çok teşekkür ederim :16:

Adet düzenleyici hapı kullanmak zorunda mısın? :26:
Bazen düzenli beslenme ve spor bile tek başına bu konuda çözüm olabiliyor.
Adet düzenleyiciler şişiriyor insanı zaten :44:

doktor verdı canımm ılk defa hayatımda boyle bısey kullanıyorumm ama bu ay mecburum sıkayetlerım vardı...

kanatta okadar varmıdır yaa minicik bişey ama kanat dedıgın nedırkı ben bı oturusta 10 tane yerım yaa :))))))

uruzcum teşekkür ederim canım:71:kesinlikle haklısın biran önce şu kilolar gitsin diye kendimizden kısıyoruz yada çok kalorili diye bazı yararlı besinleri hayatımızdan çıkarıyoruz ama tam tersi kilo veremiyoruz:19:ben fındık badem cevizi diyete başladığımdan beri yemiyordum mesela çünkü çok kalorili ama metabolizma hızı ve yağ yakımına faydası varmış şimdi hergün yiyorum.kahvaltıda zeytin yemiyodum pek daha çok domates salatalık yiyordum ama şimdi hergün 5 tane yiyorum ve daha iyi kilo veriyorum:42:

epakçım adet sorunları bende de başladı 2 aydır:50:her zaman 35 günde bir olan adetim şimdi çok erken ve çok az oluyor nedense:59:doktorada gidemiyorum yaşadığım yerde jinekolog yok:50:napacam bilmiyorum.umarım stres yada diyet yapmak gibi masum bir nedeni vardır çünkü birkaç aydan önce doktora gidemem:58:

doktor verdı canımm ılk defa hayatımda boyle bısey kullanıyorumm ama bu ay mecburum sıkayetlerım vardı...

kanatta okadar varmıdır yaa minicik bişey ama kanat dedıgın nedırkı ben bı oturusta 10 tane yerım yaa :))))))

Derisi yeniyor mu yenmiyor mu, sosa batırılmış mı batırılmamış mı, hangi usulle pişirilmiş...
Bunlara göre kalori değişebilir ama ben o kadar ayrıntıya girmeden ortalama bir değer kabul ediyorum, makul bir değer :)
Zaten çok ince ayrıntılara girersek kilo verelim derken akıl sağlımızdan oluruz :1:

epakçım adet sorunları bende de başladı 2 aydır:50:her zaman 35 günde bir olan adetim şimdi çok erken ve çok az oluyor nedense:59:doktorada gidemiyorum yaşadığım yerde jinekolog yok:50:napacam bilmiyorum.umarım stres yada diyet yapmak gibi masum bir nedeni vardır çünkü birkaç aydan önce doktora gidemem:58:

Diyetin saç dökülmesi, adet düzensizlikleri, cilt bozuklukları vs gibi etkileri olabiliyor zamanla.
Umarım sadece beslenme değişikliği nedeniyle düzensizlik olmuştur, aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum hemen, sen de getirme :20:
Ama tedbiri de elden bırakmamak lazım, ilk fırsatta mutlaka doktorun kapısını çal :16:

benım ara kanamalarım oluyordu oyusden gıttım dra ultrasonda baktı hersey normal gıbıydı fakat rahim duvarım ınceymıs buna baglıda olabılrı dedı oyusden adet duzenleyı ılac verdı ve bu ılac horman oluyormus... ve adetımın3 gunu hormon testlerı yapılcak bı dengesızlık varmı dıye... ee yaş ilerledikce hormonlarımdaa dengesızlestı :)))))))))

Derisi yeniyor mu yenmiyor mu, sosa batırılmış mı batırılmamış mı, hangi usulle pişirilmiş...
Bunlara göre kalori değişebilir ama ben o kadar ayrıntıya girmeden ortalama bir değer kabul ediyorum, makul bir değer :)
Zaten çok ince ayrıntılara girersek kilo verelim derken akıl sağlımızdan oluruz :1:

Diyetin saç dökülmesi, adet düzensizlikleri, cilt bozuklukları vs gibi etkileri olabiliyor zamanla.
Umarım sadece beslenme değişikliği nedeniyle düzensizlik olmuştur, aklıma kötü bir şey getirmek istemiyorum hemen, sen de getirme :20:
Ama tedbiri de elden bırakmamak lazım, ilk fırsatta mutlaka doktorun kapısını çal :16:

uruscum tabıkı sosluu ve derısı varrr :))))) ee artık ıdarelı yıyıcemm.. ben dıyete basladıgımdan berdı et yada tavuk pek yemıorum arada ton balıgı yıyordum canım resmen et tavuk cekıorr.. yada ben kendımı kandırıyorum:)))

slm kızlar bugünkü menüm:
1] Tulum Peyniri 40 GRAM 102.8 102.8
[2] Beyaz Peynir 40 GRAM 100 100
[3] Domates 2 ADET 28 28
[4] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11 11
[5] eti hoşbeş fındıklı 0.1 100 gr 48.9 48.9
[6] Elma 1 ADET 60 60
[7] tavuk çorbası 0.5 tabak 85 85
[8] ülker ikram cevizli kremalı 2 adet 82.6 82.6
[9] Un Çorbası 1 PORSİYON 184 184
[10] Tavuk Sote 1 PORSİYON 230 230
[11] Kepekli Ekmek 5 DİLİM 275 275
Toplam : 1207.3 kal.
aradaki bisküviler olmasa çok güsel olcakatı:59:

slm kızlar nasılsınız nasıl gidiyor kilocuklar umarım herkes idealine yaklaşmaya devam ediyodur:7:ben diyet listesi uyguladığım için pek uğramıyorum artık buraya çünkü ben 700_900 arası kalori alarak beslendiğimde bile sadece 1 kilo verebilmiştim:50:şimdi 1200 civarı besleniyorum 5 günde 1200 gr vermişim:3:şu 2 günde de 300 gr gitse 1 haftada 1,5 kilo vermiş olacam:66:üstelik adet görecem şişkinlik bile var.bu demek oluyorki az beslenmek değil doğru beslenmek gerekiyor:44:onun için bir süre daha diyet listesi uygulayacağım ben neticede uzmanlar daha iyi biliyolar neyin neyle birleşiminin yağ yakmaya faydasını:44:mesela ben hergün fındık badem ceviz yiyorum sonra simiti çok severim bazı günler yiyorum kahvaltıda zeytin ve 2 dilim ekmek yiyorum buna rağmen nasıl zayıflatıyor anlamadım valla:1:eğer uygulamak isteyen olursa muzaffer kuşhanın akdeniz diyetini yapıyorum ben:40:bu arada 60 kiloyken başladım 1 haftada 58,5 oldu yani tabi kişiye göre değişir ama daha kilolu arkadaşlarım 2_2,5 arası verebilir bence:44:bizzat denenmiştir uygulamak isteyenlere tavsiye edebilirim:7:ben 1 hafta daha bu diyeti yapacam yine 1,5 kilo verirsem 56 kiloya inerim yani 1 ayın toplamında 62,5 la başladığım diyetime 6,5 kilo vererek devam ederim inşallah:65:şimdilik bu kadar sonra görüşürüz arkadaşlar:3:eğer diyeti yapmak isteyen olursa yemeklerin nasıl yapıldığı hakkında fikir paylaşımında bulunabilirim kızlar hoşçakalın:71:

cnm bu diyetin listesi nette var mı? varmı verebileceğin bi adres? çok sevinirim yollarsan...

benım ara kanamalarım oluyordu oyusden gıttım dra ultrasonda baktı hersey normal gıbıydı fakat rahim duvarım ınceymıs buna baglıda olabılrı dedı oyusden adet duzenleyı ılac verdı ve bu ılac horman oluyormus... ve adetımın3 gunu hormon testlerı yapılcak bı dengesızlık varmı dıye... ee yaş ilerledikce hormonlarımdaa dengesızlestı :)))))))))

evet ya bende temmuzda 30 olucam:17:yaşlanıyomuyuz ne:59:son 1 yıldır yüzümde bile hisseder oldum sanki .hafif hafif göz çevremde gülünce çizgiler oluşuyor :58:bunun bir çaresi yokmudur acaba geciktiremezmiyiz yaşlanmayı:44:

medusacım ben kırmızı eti pek sevmediğim için et soteyi tavuk sote olarak yaptım,kıymalı ıspanağıda yumurtalı ıspanak olarak yaptım.onun dışında hepsini uyguladım sanırım.ha birde 1 kez kaçamak yapıp azıcık çikolata yedim:17:ama yinede 1.5 kilo iyi bence:34:bu arada soteye mantar soğan sivri biber ve domates koyacan baharat olarakta tuz ve karabiber var sadece.yağ tabi çok az olacak

medusacım ben kırmızı eti pek sevmediğim için et soteyi tavuk sote olarak yaptım,kıymalı ıspanağıda yumurtalı ıspanak olarak yaptım.onun dışında hepsini uyguladım sanırım.ha birde 1 kez kaçamak yapıp azıcık çikolata yedim:17:ama yinede 1.5 kilo iyi bence:34:bu arada soteye mantar soğan sivri biber ve domates koyacan baharat olarakta tuz ve karabiber var sadece.yağ tabi çok az olacak

selam kızlar hoşbuldummm.....
walla kuşhanın diyeeti güzele benziyorr...

bu arada arkadaşlar 1 porsiyon pilav kaç kaşıkk ?????????????*

Back
X