Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419

Kızlar nasılsınız...
Serapcım en çok hergun duzenlı olarak yurumene hayranım...
Öyle ozledım kı dısarda yurumeyı...
İnsan doyamıyor degıl mı... :10:

Hım dun iç sesımle hesaplastım ve artık savsaklamadan yap sunu aydasu yeter uleyn dedım :1:
Ver kurtul mıymısık mıymısık napıyon sen dedım :57:

Haftaya listeye ben de dahıl olmak ısterım, yaz gelıyor kacısımız yok...

1983 nerelerdesın canım :3:

19 MART CUMARTESİ

Uyanır uyanmaz

50 gr yoğurt+10 gr keten tohumu+yarım litre su (75 kalori)

Spor

1000 adım twist shape (142 kalori)

Sabah

2 dilim kepek ekmeği+40 gr peynir+5 zeytin+şekersiz çay (250 kalori)

Ara

2 kuru kayısı (35 kalori)

Öğle

60 gr peynir+5 zeytin+domates+salata+2 dilim kepek ekmeği+şekersız çay (320 kalori)

selam aydasucum. nerden başlasam bilmiyorum. ben bu hafta işe başladım. çok yoğun. sabah 9 akşam 9 cumartesileri de dahil. gün içinde istanbulun bir çok adliyesinde mekik dokuyorum. eve gelince yatağa zor giriyorum. iş o kadar yoğun ki su içmeyi, yemek yemeyi unutuyorum. aklım da hep burada. sizsiz çok zor geçti bu hafta. daha tartılmadım da. inşallah almamışımdır. beni listeden çıkarabilirsiniz, çünkü cuma günleri bildirim yapmam imkansız gibi :43: sen nasılsın aydasucum?

arada girip yazdıklarınızı okurum. belki bugün akşam bildirim de yaparım. uruz iyi ki dönmüşsün aramıza, serapcım sen de çok emin ilerliyorsun. her şey harika görünüyor burdan. hepinizi tebrik ederim kızlar. hepinizi çok özledim valla kızlar. kendinize çok dikkat edin.

1983

Yokluğun hemen hissediliyor, yoğun iş tempon içinde bulduğun ilk fırsatta yanımızda ol :)

KAHVALTI
simit 0.7 ad. 196 cal.
ayran 2 bard. 140 cal.
zeytin (siyah) 20 gr. 40 cal.
kuru kayısı 3 ad. 50 cal.

1. ARA ÖĞÜN
sade kek - (ev yapımı) 0.2 dilim 43 cal.
poğaça 0.25 ad. 45 cal.
börek 0.1 por. 33 cal.
lokum (sade) 1 ad. 20 cal.
alman pastası 0.25 por. 55 cal.
uludağ - limonata 0.1 ml. 0 cal.

ÖĞLE YEMEĞİ
alman pastası 1 por. 221 cal.
kısır 2 yemek kaşığı 125 cal.
makarna - soslu 0.2 por. 67 cal.
poğaça 0.5 ad. 90 cal.
pancar salatası 0.25 por. 30 cal.
börek 0.2 por. 66 cal.
çay - şekerli (1 ad. kesme şeker) 5 çay bar. 100 cal.

2. ARA ÖĞÜN

AKŞAM YEMEĞİ
köfte 0.5 por. 125 cal.
patates (haşlama) 30 gr. 30 cal.
pirinç pilavı 0.1 por. 32 cal.
coca cola zero 1 bard. 1 cal.

1509 cal.

:18::18::18:

ilk defa :43: 1500

geçmişi daha sonra okurum şuan eşim yanımda da :78:

Herşeyden azar azar yemişssin, neden olmasın kı canım benım gayet de olmuş...

selam aydasucum. nerden başlasam bilmiyorum. ben bu hafta işe başladım. çok yoğun. sabah 9 akşam 9 cumartesileri de dahil. gün içinde istanbulun bir çok adliyesinde mekik dokuyorum. eve gelince yatağa zor giriyorum. iş o kadar yoğun ki su içmeyi, yemek yemeyi unutuyorum. aklım da hep burada. sizsiz çok zor geçti bu hafta. daha tartılmadım da. inşallah almamışımdır. beni listeden çıkarabilirsiniz, çünkü cuma günleri bildirim yapmam imkansız gibi :43: sen nasılsın aydasucum?

arada girip yazdıklarınızı okurum. belki bugün akşam bildirim de yaparım. uruz iyi ki dönmüşsün aramıza, serapcım sen de çok emin ilerliyorsun. her şey harika görünüyor burdan. hepinizi tebrik ederim kızlar. hepinizi çok özledim valla kızlar. kendinize çok dikkat edin.

Allah yardımcın olsun canım...
Yoğun calısma temposunda ınsanın gozu yataktan baska goremıyor haklısın...
Ama yemek yemeyı unutma emı, sonra hasta olma...
Nacızane tavsıyem kuru kayısı, ıncır at cantana o yoğunlukta otobuste bıle yıgebılırsın...
Bır de sey var dıyet cızı kraker var ya da mısır patlaktları bır tok tutuyor kı sorma, tavsıye ederım canım, en azından aclıgını bastırmıs olursun...

Ben de ıyıyım ne olsun...
Bı azmedıp de veremedım su aldıklarımı, ama yenıden basladım beynımle anlasmamı sıkı yaptım gıbı ama bakalım :1:

Allah kolaylık versın ıslerınde canım, en kısa zamanda senı de burda gormeye devam ederız ınsanllah

uruz sen nasılsın canım :3:

ayyy 12 saat bi de haftanın 6 gunu, Allah yardımcın olsun canım ben sabah 8 aksam 5.5 calisiyorum ki masa basında onda bile yorgun oluyorum eve gelince. Seni dusunemiyorum hele de ilk haftandasın daha bi zor gelmistir. Canım yine de cantana kuru kayısı, elma, etiform biskuvi filan at acıktıgında onları ye, 1 sise de su iç yanında. Ac kalmamaya calis.

Kızlar ben bugun brunchta az yedim midem rahat diyordum ki, soyle bi yazıyım ortalama yediklerimi dedim. 1300 civarı cıktı :( Antakya yoresine ait seyler vardı ve ben yoresel özellikle bilmedigim seyleri tatmaya bayılırım. Her seyden parca parca yedim. Ama sonunda tatlılardan da yiyince kalori miktarım bir hayli artmıs. Ki 1300 minimum rakam. Büyük ihtimalle daha fazladır :18:
Ve tatlı yedigim icin su an susuzluk ve aclık hissi olustu yatıstırmasi icin yesil cay iciyorum. Aksama kadar dayanamam zaten kalorim de artar. Birazdan da spor yapıcam artık anca toplarım..

selam kızlar dün kötüydü :59: arkadaşın mağaza açılışı vardı orada gıdım gıdım yedim ardından da arkadaş toplantımız vardı oraya gittim yemicem dedim ama orada da yedim düne ek olarak unuttuğum kocaman bir kadayıf dolmasıda yedim eklemeyi unutmuşum ona 200 kal desem kalorim 1700 ü geçmiş dün... daha mozaik kek tahinli kurabiye vede un kurabiyeside yapmış arkadaş ama onların tadına bile bakmadım kendimi tutmuş tatlarına bakmış olark 1700 :17:
bu akşamda eşimin halasının kızının nişanı var lüks bir otelde ve yemekli ! bugün kahvaltıda az biraz yumurta 4 zeytin 1 kepekli ekmek yedim biraz önce 3 kuru kayısı ve 2 bardak su ile geçiştirdim daha bişey yemiyim yoksa orada da yediğimde bugünün kalorisi dünü aratmaz ...haftaiçi aç günler beni bekliyor .

İyi akşamlar hanımlar.
BUGÜNKÜ MENÜM:
2011-03-20 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Nesfit Kırmızı Meyveli 30 gr +125 ml yağsız süt 0.5 porsiyon 75.5
[2] Diet Etimek 1.5 DİLİM 45
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[4] Zeytin (Siyah) 18 GRAM 37.26
[5] Beyaz Peynir (yağsız) 30 GRAM 30
ARA ÖĞÜN-1:
[6] Ayva 150 gr 94.5
[7] Grissini (kepekli) 2 ÇUBUK(6.2GR) 51.36
[8] yesil cay 2 adet 0
ÖĞLE YEMEĞİ:
[9]Nesfit Kırmızı Meyveli 30 gr +125 ml yağsız süt 1 porsiyon 151
[10] Renkli Makarna (Haşlanmış) 0.15 PAKET 103.5
ARA ÖĞÜN-2:
[11] Sütaş Light Homojenize Yoğurt 50 gr 29.5
[12] Armut 1 ADET 70
AKŞAM YEMEĞİ:
[13] zeytinyağlı taze fasulye 1 1 porsiyon 177
[14] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
ARA ÖĞÜN-3:
[15] Grissini (kepekli) 2 ÇUBUK(6.2GR) 51.36
[16] Armut 1 ADET 70
TOPLAM:1210 Kalori

Ya arkadaşlar akşam yemeği için 1 kase çorba + 1 tabak makarna çok mu fazla ?:59:

Başka yemek olsa tamam da makarna olduğu için akşam kilo yapar mı ki:43:

1983 allah kolaylık versin hayatım işin çok zor valla aman sağlığına dikkat et :26:

geçmişe tam bakamadım henüz kızlar ama bu da ben,m bugünkü menum ve de diyetime resmen dur dediğim bir haftanın son kaçamaklı günü :51:
biz bugün dağa kaymaya gittik gerçi kayamadım sadece teleferiğe bindik ve bol bol dolaştık karların içinde ama orada herşey çok pahalıydı bize de yurt ayrıcalık geçmiş sucuk-ekmek veya tavuk şiş-ekmek ve kola bedavaydı

kalkınca: 2 tane günkurusu
sabah: 2 tane sigara böreği, 1 tane karper, domates, salatalık, 3 dilim kadar beyaz ekmek
ara: 1 büyük salatalık
öğlen: 1 tane tavuk şiş ekmek arası yanında domates çok az ve yeşillik,zero cola
ara: 3 büyük salatalık , şekersiz çay
akşam: kepekli ekmekle bol kaşarlı tost, 1.5 dilim peynirli börek, 1 tane küçük sütlü kinder chocolate,1 tane çikolatalı cornetto

[1] Tepsi Börek 1.5 PORSİYON 631.50
[2] Ekmek 3 DİLİM 195.00
[3] Küçük Ekmek 1 ADET 168.00
[4] Tavuk Şiş 0.5 PORSİYON 191.00
[5] Karper 1 ADET 65.00
[6] Domates 3 ADET 42.00
[7] Salatalık (hıyar) 1000 GRAM 120.00
[8] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[9] Sütaş Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri 50 GRAM 170.00
[10] kinder pane cioc 1 adet 127.00
[11] Kuru kayısı 2 adet 36.00
[12] Coca Cola Zero 1 KUTU 0.66
[13] Cornetto Çikolata-Kaymak 1 ADET 210.00

Toplam : 2066.16kal.

Ya arkadaşlar akşam yemeği için 1 kase çorba + 1 tabak makarna çok mu fazla ?:59:

Başka yemek olsa tamam da makarna olduğu için akşam kilo yapar mı ki:43:

makarna soslu mu, sade mi yogurtlu filan mı?? aksam icin tam bir tabak agır olabilir corbayla birlikte. Salata yapsan yanına ben oyle yapıorum nadiren yedigim zamanlarda, cok az makarnayı salatayla karıstırıp bereketlendiriyorum. Sosa da gerek kalmıyor boylece :56:

Son düzenleme:
oglenki minumum 1300 kalori aldıgım kahvaltıya ek olarak aksam da 1 portakal yedim. Bi de kuru kayısı ve erik yerim yesil cayla birlikte. 1400 -1600 civarı bi şeyle pazar gununu kapatmıs olurum.

Spor olarak da 75 dakika kosu bandında yuruyus yaptım. 400 kalori yaktım :66: Sabah da 10 dakika kadar dumble ile kol ve gogus hareketleri yapmıstım. Su da 2,5 litre içtim.

1983 allah kolaylık versin hayatım işin çok zor valla aman sağlığına dikkat et :26:

geçmişe tam bakamadım henüz kızlar ama bu da ben,m bugünkü menum ve de diyetime resmen dur dediğim bir haftanın son kaçamaklı günü :51:
biz bugün dağa kaymaya gittik gerçi kayamadım sadece teleferiğe bindik ve bol bol dolaştık karların içinde ama orada herşey çok pahalıydı bize de yurt ayrıcalık geçmiş sucuk-ekmek veya tavuk şiş-ekmek ve kola bedavaydı

kalkınca: 2 tane günkurusu
sabah: 2 tane sigara böreği, 1 tane karper, domates, salatalık, 3 dilim kadar beyaz ekmek
ara: 1 büyük salatalık
öğlen: 1 tane tavuk şiş ekmek arası yanında domates çok az ve yeşillik,zero cola
ara: 3 büyük salatalık , şekersiz çay
akşam: kepekli ekmekle bol kaşarlı tost, 1.5 dilim peynirli börek, 1 tane küçük sütlü kinder chocolate,1 tane çikolatalı cornetto

Toplam : 2066.16kal.

canım cola zeroyu doktor sana yasaklamamıs mıydı, yine içmişsinn senn:20:
böyle gunler de maalesef ki yenilenler artıyor ama en azından cornettoyla fazladan yarım boregi yemeseymissin aksam.

"bugünkü menum ve de diyetime resmen dur dediğim bir haftanın son kaçamaklı günü"
Bi de canım ben bu cumleni anlamadım :26: Diyeti mi bırakıyorsun, yoksa kacamak yapmayı mı yoksa her ikisini de mi?? :1:

Son düzenleme:
BUGÜNKÜ LİSTEM
4 bardak şekersiz çay
2 ısırık su böreği
yarım gözleme
yarım tabak salatalık
50 gr kadar peynir

2 tane portakal

1 tabak ton balıklı salata

1 kase çorba
Bol bol salata
1 tane elma

Spor: 11.200 adım attım bugün :12:

Bugün evde her türlü zararlı şey vardı; börek, çörek, gözleme, tatlı vs hak getire.

Sabah her birinden azar azar yemeye çalıştım ama baktım ki bütün gün boyunca böyle gitmeyecek ton balıklı salata yaptım kendime, mutfakta yedim :1:

Akşam da sadece çorba ile salata yedim, diğerlerine dokunmadım bile :19:

Ben iradeliyim
turkbayragi.gif

Aydasu
İyiyim canım teşekkür ederim, sen nasılsın :16:

Uzun zamandır görünmüyordun, tekrar hoş geldin :)

19 MART CUMARTESİ

Uyanır uyanmaz

Spor

Sabah

Ara

Öğle

60 gr peynir+5 zeytin+domates+salata+2 dilim kepek ekmeği+şekersız çay (320 kalori)

Ara

3 çiğköfte ile tek dürüm (250 kalori)

Akşam

8 yemek kaşığı pırasa+200 gr yoğurt (360 kalori)

Toplam: 1150 kalori

BUGÜNKÜ LİSTEM
4 bardak şekersiz çay
2 ısırık su böreği
yarım gözleme
yarım tabak salatalık
50 gr kadar peynir

2 tane portakal

1 tabak ton balıklı salata

1 kase çorba
Bol bol salata
1 tane elma

Spor: 11.200 adım attım bugün :12:

Bugün evde her türlü zararlı şey vardı; börek, çörek, gözleme, tatlı vs hak getire.

Sabah her birinden azar azar yemeye çalıştım ama baktım ki bütün gün boyunca böyle gitmeyecek ton balıklı salata yaptım kendime, mutfakta yedim :1:

Akşam da sadece çorba ile salata yedim, diğerlerine dokunmadım bile :19:

Ben iradeliyim
turkbayragi.gif

Aydasu
İyiyim canım teşekkür ederim, sen nasılsın :16:

Uzun zamandır görünmüyordun, tekrar hoş geldin :)

Ben de iyiyim canım şükür...
Özledim sohbetlerinizi...
Bi ara ne oldu bilmiyorum koptum gıttım ama nısan gelıyor bır daha caymak yok ınsallah dıyım yıne de :1:

Sız de sanırım yatılı mısafır var, ıradenı zorlamak ıcın menuler ustune ustune gelse de sen gayet ıyı gıtmıssın arkadasım...

Attıgın adım dıkkatımı cektı bıraz bılgı verebılırmısın canım...

Aramıza tekrar hoş geldin, inan çok sevindim seni tekrar gördüğüme :16:

Evet yatılı misafirimiz var, bir süre daha biz de kalacaklar :31:
Bütün akrabalar kendilerince bir şeyler yapıp tepsi tepsi, tencere tencere bize getiriyor, ev her an dolu, her an herkes bir köşede zararlı ve bol kalorili şeyler yiyor, fıttırcam :9:

Bugünü de firesiz atlattım çok şükür, artık mutfakta kendi kendime yiyiyorum :)

Adım konusuna gelince...
Pedometre var bende, gün boyu ne kadar hareketli olduğunu gösteriyor.
Sağlıklı bir yaşam ve etkin şekilde kilo verebilmek için günde 10.000 adım atmak gerekiyormuş.
Ben tekrar pedometremi kullanmaya başladım, bütün gün kullanamadım ama günün yarısında bile 10.000 adımı aştığım için mutluyum :)
Sana da tavsiye ederim, kendini daha iyi kontrol ediyorsun, o sınıra ulaşmadan günü kapatamıyorsun.

Ben de iyiyim canım şükür...
Özledim sohbetlerinizi...
Bi ara ne oldu bilmiyorum koptum gıttım ama nısan gelıyor bır daha caymak yok ınsallah dıyım yıne de :1:

Sız de sanırım yatılı mısafır var, ıradenı zorlamak ıcın menuler ustune ustune gelse de sen gayet ıyı gıtmıssın arkadasım...

Attıgın adım dıkkatımı cektı bıraz bılgı verebılırmısın canım...

20 Mart Pazar

Sabah

1 dilim kepek ekmek+100 gr patates kavurması+50 gr beyaz peynir+domates+5 zeytin

Ara

200 gr yoğurt+2 günkurusu+1 kuru incir+2 kuru mürdüm eriği (hepsini minik minik doğrayıp yoğurtla karıştırdım)

Öğle

1 kase tarhana çorbası+ 5 tane parmak boy kepekli galeta

Akşam

1 dilim kepek ekmek+ 1 tabak tavuk-mantar sote+ salata

Spor: 1000 adım twıst shape: 143 kalori

Sporu düşünce gün boyu aldığım kalori 965 kalori :53:

Kendıme şok oldum :1:

Kilonu düşününce 2 günde de aldığın kalori miktarı makul görünüyor :)
Listeler her zamanki gibi dengeli ve güzel :16:
Sporla daha iyi sonuçlar alınıyor, ben kendimde de görüyorum bunu, spor yaptığımda 1 haftada bile güzel sonuçlar alıyorum.

19 MART CUMARTESİ

Uyanır uyanmaz

Spor

Sabah

Ara

Öğle

Ara

3 çiğköfte ile tek dürüm (250 kalori)

Akşam

8 yemek kaşığı pırasa+200 gr yoğurt (360 kalori)

Toplam: 1150 kalori

20 Mart Pazar

Sabah

1 dilim kepek ekmek+100 gr patates kavurması+50 gr beyaz peynir+domates+5 zeytin

Ara

200 gr yoğurt+2 günkurusu+1 kuru incir+2 kuru mürdüm eriği (hepsini minik minik doğrayıp yoğurtla karıştırdım)

Öğle

1 kase tarhana çorbası+ 5 tane parmak boy kepekli galeta

Akşam

1 dilim kepek ekmek+ 1 tabak tavuk-mantar sote+ salata

Spor: 1000 adım twıst shape: 143 kalori

Sporu düşünce gün boyu aldığım kalori 965 kalori :53:

Kendıme şok oldum :1:

Aramıza tekrar hoş geldin, inan çok sevindim seni tekrar gördüğüme :16:

Evet yatılı misafirimiz var, bir süre daha biz de kalacaklar :31:
Bütün akrabalar kendilerince bir şeyler yapıp tepsi tepsi, tencere tencere bize getiriyor, ev her an dolu, her an herkes bir köşede zararlı ve bol kalorili şeyler yiyor, fıttırcam :9:

Bugünü de firesiz atlattım çok şükür, artık mutfakta kendi kendime yiyiyorum :)

Adım konusuna gelince...
Pedometre var bende, gün boyu ne kadar hareketli olduğunu gösteriyor.
Sağlıklı bir yaşam ve etkin şekilde kilo verebilmek için günde 10.000 adım atmak gerekiyormuş.
Ben tekrar pedometremi kullanmaya başladım, bütün gün kullanamadım ama günün yarısında bile 10.000 adımı aştığım için mutluyum :)
Sana da tavsiye ederim, kendini daha iyi kontrol ediyorsun, o sınıra ulaşmadan günü kapatamıyorsun.

Kıyamam ya sabotaj için herkes el birliği ile çalısıyor desene...
Sanırım düğün dernek gibi birşey var evinizde...
Yatılı misafir 3 günü geçince zor çünkü...
Allah yardımcınız olsun...

Evet canım adımölçerlerden bahsediyorsun, ben çok meraklıyım gun ıcınde kac adım attıgıma da nerelerde satıldıgı ıle ılgılı bır fıkrım yok...
Ben de ıstıyorum ya ozellıkle ısyerınde patron benı ne kadar kosturuyor baksam ıyı olacak :1:

Back
X